Parmesankana

Yritän nyt pikkuhiljaa kaivella täältä bloggerin salaisista tiedostoista esiin näitä ikivanhoja julkaisemattomia postauksia ja tässä taas yksi kesken jäänyt..

Olin jo pitkään halunnut kokeilla tehdä kotona parmesankanaa, koska musta on viimeisen vuoden sisällä tullut ihan mieletön parmesan-hiiri, saatan keittää spagettia ihan vaan siksi, että voisin mössätä sitä pelkiltään parmesanraasteen kanssa. Oltiin joskus pari kuukautta sitten poikaystävän kanssa kaupassa ja päätettiin sitten vihdoin ja viimein kokkailla sitä paljon puhuttua parmesankanaa. Ryhdyin sitten tuumasta toimeen puhelimen 3G-netin kanssa ja löysinkin ihan parhaan parmesankanan ohjeen, joka löytyy siis täältä, josta olen ohjeen myös lainannut oheen.

PARMESANKANA

n. 1 kg kanafileitä

1,5 dl / 120 g sulatettua voita
3 valkosipulinkynttä

2 dl korppujauhoja
1 dl / 30 g parmesania raastettuna
2 rkl persiljaa (mielellään tuoretta, mutta kuivattukin käy)
½ tl suolaa
½ tl valkosipulisuolaa
2 rkl välimeren yrttiseosta
mustapippuria

Päälle:
parmesanraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Valmista korppujauhoseos ensin, eli sekoita keskenään korppujauhot, raastettu parmesan, persilja, suola, valkosipulisuola, välimeren yrttiseos ja mustapippuri.
3. Pilko valkosipuli ja sulata voi. Lisää pilkotut valkosipulit voin joukkoon.
4. Kasta kanafile ensin voin joukkoon ja sitten korppujauhoihin, niin että file on kokonaan korppujauhojen peitossa.
5. Asettele fileet uunipellille, hieman irralleen toisistaan.
6. Ripottele parmesanraastetta vielä fileiden päälle.
7. Paista fileitä uunissa 15-20 minuuttia. Testaa kypsyys leikkaamalla yksi fileistä keskeltä kahtia.

Me syötiin kana tuorepastan ja tuorejuustosta sulatetun kastikkeen kanssa. Tokalla kerralla tehtiin myös samalla reseptillä nugetteja, mikä siis tapahtui yksinkertaisesti leikkaamalla fileet pienemmiksi paloiksi. Molemmilla kerroilla tehtiin myös tuplaleivitys (eli tehtiin tolla 1kg kanan ohjeella puolet vähemmän kanaa), eli dipattiin voihin, parmesanleivitykseen, voihin ja uudelleen leivitykseen. Ja oikein hyvää tuli, suosittelen!

Vastailin just (tietääkseni) kaikkiin rästikommentteihin reilun tunnin, eli jos olet kysynyt jotain, niin nyt pitäisi olla jonkinnäköisiä vastauksia 🙂

2 vastausta artikkeliin “Parmesankana”

  1. Oi vitsit näyttää herkulliselta, täytyykin joskus kokeilla! (:

    Khaija (khaijastyle.blogspot.com)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.