Ensifiilikset uudessa kodissa

Ensimmäiset fiilikset uudesta kodista ovat melko kiteytetysti: 1) Ihanaa, superpaljon tilaa entiseen verrattuna! 2) Täällä on superkylmä 😀
Mutta ihanaa jokatapauksessa! Vielähän täällä ei pääse asettumaan kunnolla kodiksi, koska meillä on vasta ensi viikolla keittiö ja maalausta sun muuta täytyy tehdä ihan reippaalla kädellä. Ärsyttävää kyllä, ettei remppajuttuja saanut tehtyä ennen muuttoa, mutta eipä voi mitään. Ylihuomenna lähdetään pojan kanssa Ruotsiin evakkoon keittiöremppaa, lomailemaan. Senhän tosin jo kerroinkin tuossa aikaisemmalla videolla. Nämä postailut nyt on edelleen tämmöistä räpellystä kun täällä on toistaiseksi aivan mahdoton kuvailla mitään, mutta eiköhän palailla takaisin normijuttuihin sitten kun kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa ja muutenkin valmista.

Onhan se outoa muuttaa kerrostalosta taloon, jossa joutuu sitten oikeasti itse säätelemään esimerkiksi lämmitystä muutenkin kun sillä että laittaa patterit täysille. Vielä ei jaksettu (tai oikeastaan ehditty) ihan kamalasti perehtyä tähän lämmityksen toimintaan, mutta onneksi on sentään ihanan lämpimät tohvelit! Eiköhän tänne vielä lämpimämpi saada, ei sentään kuitenkaan tule höyryä hengityksestä 😀 Itseasiassa nyt toisen yön jälkeen ei ole enää läheskään niin kylmä.
En kyllä malta odottaa, että saadaan kaikki fiksattua ja pääsee polttamaan takkatulta ja lämmittämään saunaa.

Olin aivan eliksiirissä kun pääsin purkamaan vaatekasseja ja ripustamaan vaatteita henkareihin. Ja nimenomaan niitä maailman ryppyisimpiä vaatteita. Ei enää ikinä sitä kaappiin sullomista! Henkarista nyt vaan yksinkertaisesti löytää mekot ja paidat huomattavasti helpommin. Eilen juostiin koko päivä asioilla, enkä ehtinyt purkaa yhtään mitään. Tänään onneksi ehtii purkaa ihan koko päivän. Muuten vihaan purkamista, mutta nyt se kyllä on ihanaa kun oikeasti saa tavarat oikeille paikoille siististi, eikä tarvitse tuskailla että miten saa kaiken mahtumaan!

Eilen kävin myös jättämässä avaimet Käpylän asunnolle. Kyllähän siinä vähän iski haikeus kun tajusi, ettei oikeasti enää asu tuolla! Ei enää vanhaa lähikauppaa, lenkkimaastoja, kuntosalia. No mutta semmoista se elämä on ja uudet kujeet sitten uusilla apajilla! Toisaalta sitten taas ei tule yhtään ikävä kun muistelee sitä viime kuukausien ahtautta, uloslähtemisen vaikeutta vauvan+koiran kanssa sun muuta..

Otin sen loppusiivouksen nyt sitten siivousfirmalta ja päädyin Moppi.comiin kun heillä oli tarjota siivooja nopealla aikataululla, perjantaina siis varasin maanantaiksi. Kyllähän se oikeasti helpotti stressiä kun tiesi muuttaessa, ettei itse joudu siivoilemaan niitä kaikkia muuttosotkuja ja muita.. Eilen vaan kävin päästämässä siivoojan sisälle ja lähdin itse siksi aikaa pojan kanssa kaupungille asioille, sitten vaan muutaman tunnin päästä takaisin tarkistamaan tulos. 

Pakko kyllä sanoa, että tuli kyllä niiiiiiiiin puhdasta etten edes odottanut aivan noin perusteellista jälkeä. Jääkaapit, uunit, kylppäri, kaikki tiptop! Löysin googlettamalla jonkun -20% alen muuttosiivouksista tuolta Moppi.comista, niin tuo siivous tulee maksamaan jotain ehkä 100 euron luokkaa, siitä sitten osa kotitalousvähennyksiin.. Voin kyllä oikeasti suositella jos joku kamppailee joskus samanlaisen loppusiivous-stressin kanssa.

Eilen käytiin illalla jo vähän vaunulenkkeilemässä uusilla hoodeilla, samoin köröteltiin ekaa kertaa täältä bussilla. Olihan se vähän outoa seisoskella kahden mummon kanssa täydessä hiljaisuudessa odottamassa bussia kun tottunut vähän vilkkaampaan meininkiin 😀 Ehkä tähän tottuu.. 
Palaillaan! Nyt niihin purkamishommiin!

2 vastausta artikkeliin “Ensifiilikset uudessa kodissa”

  1. Joo me ostettiin kanssa jolla grouponin kupongilla loppusiivous viimeksi muutossa ja se oli niin paras teko siihen väliin. Aion aivan ehdottomasti maksaa seuraavissa muutossa siitä kanssa. Niin huikea stressinlievitys… Ja saa vaan keskittyä uuteen kämppään!

    1. Siis ehdottomasti!! 🙂 Eikä kyllä semmoinen suunnilleen satanen kyllä ole mitään siihen verrattuna miten se lievittää sitä stressiä ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.