Luonnonkosmetiikan suosikit: Panosta ja pihistä

Postailen usein luonnonkosmetiikasta melko laidasta laitaan, välillä hinnakkaammista tuotteista ja sitten taas edullisemmista. Oli sitten kyseessä halpa tai kallis luonnonkosmetiikan ihonhoidon tuote, olen jokatapauksessa kokenut ne huomattavasti tehokkaimmiksi toimivuudeltaan kun synteettiset ihonhoidon tuotteet. Haluan oikeasti suositella luonnonkosmetiikkaa ihan jokaiselle. On aivan harhaluulo, ettei luonnonkosmetiikka olisi tehokasta.

Siis päinvastoin! Sehän nimenomaan on tehokasta, koska sisältää oikeasti juuri niitä luvattuja tuotteita, jotka tekevät hyvää ihollesi. Siirtyminen synteettisestä ihonhoidosta luonnolliseen voi olla hankalaa, koska välttämättä ei tiedä mistä aloittaisi. Mitkä tuotteet ovat hyvä startti ja millä tuotteilla sitä aloittaisi? Tein asian teille hieman helpommaksi ja kokosin tähän muutaman suosikkini luonnonkosmetiikasta, joihin olen erityisesti rakastunut. Ja vieläpä pihistä ja panosta-versiot!

Kasvoöljyistä kaksi ehdotonta lemppariani ovat olleet NUORI Perfecting Facial Oil ja Mossan Vitamin Cocktail Facial Oil. Molemmat sisältävät yhdistelmän ihoa ravitsevia ja kosteuttavia öljyjä, eivätkä todella mitään muuta turhaa höttöä. Jos nyt näistä täytyy sanoa, että kumpi on oikeasti parempi, valitsen NUORI:n öljyn. Toki, hintaakin on huomattavasti enemmän, mutta jos taas peilaa hintatasoon, on Mossassa ihan ehdottomasti hinta-laatusuhde kohdillaan. Voin kuitenkin suositella äärimmäisen lämpimästi näitä kumpaakin. Erinomaisia tuotteita kuivalle talvi-iholle. Plus Mossan öljyssä on aivan ihana nallekarkkien tuoksu!

Syksyn mittaan olen hullaantunut 7 Skin Methodista, eli kasvoveden kerrostamisesta (lisää aiheesta täällä), mutta sen ohella kyllä käytän edelleen myös facemistejä, sekä myös misellivettä puhdistuksen kruununa. Kasvosuihkeet kuuluvat siis oikeasti ihan jokapäiväiseen ihonhoitoon, vaikka vielä keväällä ajattelin niiden olevan ihan huuhaata! Puhdistuksen jälkeen suihkin kasvoille mistiä vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ennen seerumia. Misteissä on ihoa kosteuttavia ainesosia, jotka edesauttavat myös seerumien ja voiteiden imeytymistä.

Kuiva sisäilma on talvella iholle huonoksi ja sen vuoksi kosteutankin ihoani päivän mittaan myös suihkimalla mistiä kasvoille. Virkistää kummasti! Lemppareitani misteistä ovat olleet NUORI:n Vital Unifier, joka sopii myös meikin päälle käytettäväksi, sekä Supermoodin Egoboost Perfect Moment Beauty Mist, josta en ikinä saa otettua kunnon selvää kuvaa. Näiden lisäksi olen käyttänyt myös Whamisan Damask Rose Petal Mistiä, joka ei näihin kuviin ehtinyt. Näistä panosta versioita ovat NUORI + Supermood ja pihistä taas Whamisa. Jos joku osaa vinkata misteistä jonkun todella edullisen (luonnonkosmetiikkaa!) niin saa ilmiantaa. 

Ah, tässä kaksi todellista ihanuutta! Eli kaksi todella tehokkaasti kosteuttavaa ja ravitsevaa iholle jätettävää naamiota, joita voi käyttää myös yövoiteena/naamiona silloin kun haluaa erityisesti hemmotella ihoaan. Parempi imeytyvyys on näistä tuolla Patykan Intensive Hydrating Mask, joka on Patykan uusista tuotteista todellinen best-seller ja oli pitkään myyty loppuun (pitäisi tulla lisää ihan näinä päivinä!). Naamio oikein hujahtaa ihoon ja jättää ihon todella sileäksi, oikein kosteudella pumpatuksi. Täyden kympin naamio!! Edullisempana tuotteena voin ehdottomasti suositella Mossalta tuota Vitamin Cocktail Energy Boost Multi Use Mask & Night Cream, joka toimii myös yönaamiona käytettäväksi silloin kun haluaa normaalin yövoiteen sijaan astetta tujumman tuotteen. Aivan loistava edullisempi valinta, vaikkei imeytyminen ole niin nopea kun tuossa Patykassa.

Sitten jokapaikan voiteita. Tämmöisiä nimittäin kaipaa talveksi kylppärin hyllyyn. Ensin tuo panosta-voide, eli kulttimaineeseenkin noussut Egyptian Magic All Purpose Skin Cream. Egyptian Magic sisältää mehiläisvahaa ja siitepölyä, eli ei ole vegaaninen tuote. Todella monipuolinen voide kuitenkin, jota olen käyttänyt laidasta laitaan kasvonaamiona, huulivoiteena, silmänympärysvoiteena, kuiviin kohtiin vartalossa… Käyttötarkoituksia on oikeasti loputtomiin. Tämä on panosta-tuote ja lukeutuu monien Hollywood-julkkistenkin suosikiksi! Voin myös luvata tämän olevan äärimmäisen riittoisa, koska on koostumukseltaan todella tuhtia, ihan jo pieni hipaisu riittää.

Pihistä-versiona on Weledan Skin Food-kassikkovoide, joka on myös todella tuhtia kamaa talvi-iholle. Tämä siis myös soveltuu melkeinpä mihin tahansa käytettäväksi, pääasiassa kuitenkin kropalle. Itse olen käyttänyt tätä pojan kuivaihottumaan, joka itseasiassa katosi sen sileän tien kun käytimme kuiville alueille kuurina Skin Foodia! Toimii luonnollisena tuotteena siis myös perheen pienimmille erinomaisesti. Tuubi kustantaa reilun kympin.

Kuorin vartaloni suihkussa yleensä 1-3 kertaa viikossa. Sen jälkeen kun olen aloittanut aktiivisen vartalon kuorinnan, olen myös huomannut, että ihon kuivuus on helpottanut! Vaikka kuvittelisi, että kävisi nimenomaan päinvastoin? Ennen kärsin varsinkin talvisin pahimmillaan jopa hilseilevän kuivasta ihosta, esimerkiksi sääret ovat pahimmat. Kun ihon pinta on täynnä kuollutta hilseilevää ihosolukkoa, ei ole myöskään mikään ihme, etteivät ihmevoiteet imeydy kunnolla. Kaiken perusta on siis perusteellinen kuorinta! Kun kuollut solukko on pois tieltä, myös voiteet imeytyvät paremmin ja iho toipuu kuivuudesta. Loogista!

Vähän sama kasvojen kanssa, jossei kuori tai puhdista ihoaan perusteellisesti, on täysin turha panostaa kalliisiin tuotteisiin, joiden teho jää vajaaksi, koska tukkeutunut iho ei kykene ottamaan täyttä tehoa niistä irti. Puhdistus ja kuorinta siis kunniaan, niin vartalon kuin kasvojenkin osalta! Kaksi lemppariani vartalokuorinnoista ovat Patykan Marine Crystals Body Scrub, joka on kestänyt mulla ikuisuuden ja kotimaisen Flow Kosmetiikan Lime-Mansikka-kuorinta, joka on kookosöljyä sisältävänä tuotteena aavistuksen taas paremmin todella kuivaihoisille sopiva tuote. Molemmat kuitenkin aivan erinomaisia!

Itselläni misellivesi on ollut juttu, jonka myötä olen ottanut puhdistuksesta kevyen kasvojen pesuaineen lisäksi säännöllisen rutiinin. Pyyhin kasvot pesun jälkeen aina läpi misellivedellä, oikeastaan niin kauan kunnes meikkiä ei enää irtoa vanuun. Misellivesi tai kasvovesi on nykyään ihan perusjuttu ja poistaa kyllä äärimmäisen tehokkaasti meikin iholta. Itse tykkään hurjasti Mossan Misellivedestä, jota olen hehkuttanut täällä sata kertaa. Erinomainen hinta-laatusuhde. Viime aikoina olen tosin intoutunut kaksoispuhdistuksesta, tosin öljypohjaisen puhdistusaineen (eli sen ykkösvaiheen) olen joutunut ripsenpidennysten kanssa skippaamaan. Siksi onkin misellivesi ollut taas viime viikkoina puhdistuspesun jälkeen kovassa huudossa. Tästä nyt ei ollut mitään kilpailevaa tuotetta 😀

Sanoisinko, että jos olet luonnonkosmetiikan uusi käyttäjä, suosittelisin aloittamaan esimerkiksi kasvonaamiolla (esimerkiksi jompikumpi noista valitsemistani), kasvoöljyllä ja jollain monikäyttöisellä kosteusvoiteella, joita ei tosin tässä ollut ollenkaan lueteltuna. Voin lämpimästi suositella tähän tarkoitukseen esimerkiksi jättipullossa myytävää monikäyttöistä Whamisan Double Richiä! Voin taata, ettei paluuta entiseen ole 🙂

Samaan syssyyn voisin myös vinkkailla Jolien Pre Christmas Salesta, joka alkoi tänään. Eli koko verkkokaupan valikoima on -15% alennuksessa koodilla STARBRIGHT. Voimassa 7.12 asti. Valikoima täällä!

 

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. Tuotteet saatu.

Jolien tarjouksen ehdot:Alennus koskee vain normaalihintaisia tuotteita. Alennus ei koske tuotemerkkejä Kjaer Weis, May Lindstrom Skin, NUORI, Josh Rosebrook, In Fiore eikä lahjakortteja, Jolie boxeja tai joulupaketteja.


2 vastausta artikkeliin “Luonnonkosmetiikan suosikit: Panosta ja pihistä”

  1. Olipa kiva postaus! Tällaisia panosta/pihistä-juttuja olisi kiva lukea enemmänkin! 🙂 olisiko sinulla suositella jotakin hyvää kasvokuorintaa? Minulla olisi uusi etsinnässä ja vuosien varrella olen huomannut, että meillä on monia samoja suosikkituotteita, joten varmaan ihotyyppimme on melko samanlainen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.