Chilikana a’la Iines

Täältä tulee vihdoin tätä chilikana-ohjetta! Oon kekannu tän reseptin ihan omasta päästäni ja oon aina niin ylpeenä, kun oon saanut kehiteltyä jotain näinkin hyvää. Kerran näin telkkarissa kun joku tv-kokki teki jotain melkein ihan samanlaista ja mua alko melkein suututtaa 😀 Ehkä en ollut sittenkään ihan eka..

Eli tarvitset kaikki ylläolevat, eli toisinsanoen:
Maustamattomia broilerin rintaleikkeleitä
– Valkosipulia (marinaadiin ihan reippaasti esim. 5 kynttä, vihannesten sekaan maun mukaan)
– Oliiviöljyä
– Soijakastiketta
– Sitruunatiivistettä
– Chiliä (ja täähän on tietty tän reseptin oleellisin aines, meillä on noita kuivattuja ”maailman tulisimpia” Naga-chilejä tilattuna täältä, kannattaa jättää ne S-marketin perus-chilit ihan sinne hyllyyn, koska niistä tuskin saa kauheesti potkua, ellei nyt oo ihan erityisen herkkä tuliselle. Suosittelen käymään vähintään jossain etnisessä kaupassa hakemassa näitä.)
– Kesäkurpitsaa, porkkanaa, sipulia, jotka tulee siis siihen vihannespedille. Tietty tähän voi lisätä vaikka jotain juureksia oman maun mukaan.
– Marinaadiin lisäks ihan hyppysellinen suolaa (koska soijakastike on jo valmiiks aika suolapitoista) ja mustapippuria.

Ainiin ja unohdin mainita, että käytän myös jauhettua thai-chiliä, jota heitän yleensä noin ruokalusikallisen marinaadin sekaan.

Naga

Mulla ei oo mitään erikoisempia mittasuhteita tän marinaadin tekoon, lorautan eka öljyä kulhoon ehkä muutaman desin (joskus puolet rypsiöljyä ja puolet oliiviöljyä), lorauksen soijakastiketta (iso loraus siis) ja ihan reippaasti myös sitä sitruunatiivistettä. Noi valkosipulinkynnet puristan mössöks aina semmosella valkosipulin puristimella ja sekotan ne tonne marinadin joukkoon, lisäten sitten sen pippurin ja suolan. Noi chilit mä murennan yleensä tonne sekaan jollain kumihanskoilla, koska voin kokemuksesta sanoa, että ei oo kauheen kivaa kokea seuraavaa 3 päivää sellasta ihanaa polttelua käsissä, mikä ei lähe pois millään!

Sitten viilletään noi rintaleikkeleet, jotta toi marinaadi varmasti imeytyy joka koloon!

Ja pakataan (kahteen pussiin varmuuden vuoksi) tiiviisti maustumaan ja laitetaan jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniks, jos on illalla aikaa tehdä tää niin näiden voi antaa ihan hyvin maustua myös yön yli. Kannattaa myös parin tunnin välein käännellä tota, niin noi maustuu tasapuolisesti.

Kanat kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 30min ennen paistamista, jolloin on viimeistään hyvä aika pilkkoa noi vihannekset tonne vuokaan.

Sitten kanat siihen päälle ja ne kaikki loput marinaadit sieltä pussista tohon päälle. Jos haluaa ihan extra-mehukasta tosta kanasta, niin kannattaa liruttaa n. 15min välein voi- tai margariinisulaa niiden päälle ja jossei margariinisulaa, niin vähintään tota marinaadia. Uuniin siis n. tunniksi (n. 225c keskitasolla, ei tääkään nyt oo niin justiinsa).

Ja tarjoillaan siis pitkäjyväisen riisin kanssa, jonka voi keittää kasvieliemikuution kanssa, niin se ei oo ihan mautonta. Jos tota kanaa jää yli, niin voi riisit voi seuraavana päivänä heittää tonne vuokaan ja lämmittää uunissa, samalla kauhoen sitä kanan lientä niiden leikkeleiden päälle. Yleensä tää on toisena päivänä vielä parempaa! 😀

Valmista! Tässä vaiheessa suosittelen myös kauhomaan vielä jokaisen leikkeleen päälle tota lientä ja jos nyt sattuu olemaan erityisen herkkä, niin ottamaan vähintään lasillisen maitoa viereen tulisuuden varalta tota syödessä! 🙂

Jos joku testailee tätä lähiaikoina, niin saa ihmeessä kertoa mitä tykkäsitte!

8 vastausta artikkeliin “Chilikana a’la Iines”

  1. sellaisille ketkä ei tykkää niin tulisesta, niin tollaseen vois varmaan kokeilla tuoretta chili paprikaa 🙂 ite oon käyttäny sitä kanakastikkeeseen ja on sopivan tulista 🙂

  2. Aivan ihanan näköstä! Täytyy kokeilla joku päivä.

    Ps.Käytät aika paljon sanaa "vähintään" 😀 Ei siis mitenkään negatiivisena kommenttina siis, huomaa vaan 😀

  3. Ms. J!: kerro sit mitä pidit! 🙂

    Venla: joo just oiva mulle ku ei tarvii oikeestaan muuta kun tehdä toi marinaadi, heittää jääkaappiin ja sit uuniin 😀 kerro sit mitä pidit!

    Anonyymi: joo mä oon kans joskus käyttäny chilipaprikaa sellasena lisänä tohon 🙂

    Ann-Sofi: Testaa ihmeessä, toi on niiiiiin hyvää jos tekee oikein! kerro sitten mitä pidit 🙂

    Anonyymi: joo, toi on mun lempparia! ai käytän? 😀 en oo ite huomannu yhtään haha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.