löhöilyä

Mun koko maanantai meni aikalailla sillä lääkärinreissulla. Menin ekaa kertaa varmaan vuoteen bussilla ja just mun tuurilla just se mun bussi/vuoro vaihtoi varmaan linjaa keskustassa ilman, että tiesin tästä mitään ja jatko reittiä Tourulaan päin, kun olin tottunut, että se nro27 yleensä menee Rajakadun kautta. Kipitin sitten itku kurkussa sieltä Tourulasta takas sinne oikeeseen suuntaan terveyskeskukseen, koska mun keuhkoihin sattuu joka hengenvedolta niin paljon, että luulen välillä menettäväni tajuntani. Nopeemmin oisin todetusti päässyt kävellen. Laitan Jyväskylän liikenteen samalla boikottiin ainakin seuraavaks kahdeks vuodeksi, en painanu mieleeni sitä nykyistä bussilipun hintaa, mutta hyvin todennäköisesti oli taas vuoden alussa noussut. Voi niitä hyviä aikoja, kun bussimatkasta ei tarvinnut maksaa edes kahta ja puolta euroa 😀 Nykyään varmaan se 2,90e.

Omalla kohdallani ei ole koskaan ollut mitään suurempaa valittamisen aihetta kunnallisesta terveydenhuollosta (lähinnä Jkl Keskustan tk). Sehän nyt on ymmärrettävää, että kun on kyse kunnallisesta ”ilmaisesta” terveydenhuollosta, niin siellä ehkä saa ehkä odottaa päivistyksessä vuoroaan sen minuutin tai pari. Odotin tällä kertaa kuitenkin kuumehorkassa sitä mun vuoroa reilun tunnin, (mikä on muuten mun henk.koht ennätys) ja meinasin oikeesti menettää tajuntani, koska olo oli vaan niin kamala. Mutta onneks sairaalla ei oo minnekkään kiire. Jos hermot ei kestä, voi aina marssia sinne yksityiselle sektorille kuulemaan sen saman ”ei oo mitään, virusperäistä..” ja maksaa tästä se n.40e. Maanantaina mulla alkoi kuitenkin sen tunnin odottamisen jälkeen raivostuttaa sen ilmeettömän päivystyslääkärin tokaisu ”no ilmeisesti vaan uutta flunssaa pukkaa”, sen jälkeen kun olin sanonut sille mm. etten välillä saa kunnolla henkeä, mulla on jatkuvaa pistävää/vihlovaa poltetta rinnassa, keuhkoihin sattuu joka hengenvedolla, poskionteloita, nielua ja korvia aristaa, mulla on suoraansanottuna todella sekava olo ja alan olla tosi huolestunut, että onko tää kenties joku jälkitauti siitä mun joulkuun flunssasta. Ja tää lääkäri vielä kieltäytyi laittamasta mulle uusia lähetteitä sinne keuhkokuvaukseen, koska edellisestä ”on vasta reilu kuukausi” ja koska tulehdusarvot olivat ”vain vähän koholla”, eli bakteeritulehduksen voi sulkea pois. Ainiin ja puhumattakaan siitä, että sillä ois ollut mm. kuumemittaria, kun pyysin mitata lämmön. Oookoo.

Tulin apteekin kautta kotiin, mittasin kuumeen (38c ja risat) ja makasin koko loppupäivän sohvalla päässä humisten ja niistäen kokonaisen vessapaperirullan loppuun. Musta tuntuu, että mun keuhkot oli eilen jopa kipeämmät, kun maanantaina  ja olin ihan varma, että oon viikon päästä jossain osastolla keuhkokuumeisena. Oli suoraansanottuna tosi kivaa kävellä keskustaan kynsihuoltoon ja istua siellä kylmä hiki otsalla tunti 38c kuumeessa, koska en vaan jaksanut enää vaihtaa jo kertaalleen koulun takia vaihdettua huoltoaikaa (enkä enää saanut kunnolla kirjotettua ees näppiksellä, kun kynnet oli niin pitkät) koska Kristan varaustilanteen tietäen se seuraava aika ois ollut aikasintaan 3viikon pääästä. Kumma kyllä elämää alkaa hymyillä ihmeen nopeasti 1500mg paracetamolin jälkeen ja sain jopa tulomatkalla käytyä matkanvarrella kirjastossa hakemassa Australia-oppaita ja lepäilemässä Inalla, koska en ois jaksanut kävellä kotiin ilman stoppeja.

Eli tänään näitä!

Ja näitä! (Äiti tilas mulle joululahjaks Trendin, vaikka sanoin ettei mulla oikeesti oo aikaa lukea lehtiä, eikä jotenkin nykyään edes kiinnosta selailla niitä läpi. Mikä mua vaivaa?! No, tänään ei oo onneks mitään muuta kun aikaa..) Meinasin ostaa ton Hypnotisörenin jo joskus syksyllä Stockholm-Arlandan kentältä, mutta mulla oli sillon pakattu matkalle jo ihan liikaa kirjoja. Onneks toi osu eteen toissaviikonloppuna Helsingin rautatienaseman siellä jossain Pocket Shopissa. Tähän asti ollut ainakin tosi jännittävä!

En saa tänään juoda kahvia yhden jutun takia ja meinasin aamulla saada ihan kauheen kriisin aikaseks, kun tajusin kuinka vaikeeta mulla oikeesti oli olla aamu ilman kahvia! Koitan sit tankkailla tommosia jotain kofeiinittomia tee-pusseja ja kuvitella, että ne nyt vaikka ois kahvia kun en muutenkaan maista (saati haista) tällä hetkellä mitään 😀 Aika karua huomata, kuinka riippuvainen todellisuudessa on niinkin arkiseen asiaan, kuin kahvi!

Bixu oli eilen hassu 🙂

Ja uudet kynnet! Nää on arkisimmat ja ehkä tavallisimmat kynnet, mitä mulla on tähän mennessä ikinä ollut, mutta jotenkin tykkään näistä silti ja vaihtelu virkistää.

Nyt selailemaan tota Trendiä ja kirjan kimppuun. Tänään en tee yhtään mitään (paitsi äsken pesin koneellisen pyykkiä, nyt saa riittäää)!

20 vastausta artikkeliin “löhöilyä”

  1. Mä menin joskus sairaalalle päin kolmella eri bussilla, kun ne aina vaan jäi johonkin välille. Oli vielä ihan hiton kylmä. Ja joskus olin menossa sairaalalle päin jollain bussilla, niin se lähti yhtäkkiä keskustasta johonkin Viitaniemen suuntaan. Onneksi se kumminkin loppujen lopuksi meni Kyllönmäkeen, mutta jännitti kyllä että oonkohan mä nyt ihan oikeassa bussissa.

  2. Kuulostaa jotenkin tutulle toi sun tk-stooris. Mä oon oottanu kuumeessa pahimmillaan viis tai kuus tuntia täällä Viitasaaren tk:ssa ja just tyyliin sen takia, että oon saanu kuulla, että joku bakteeriperänen johon ei antibiootit auta. Mukava istua siinä 39 asteen kuumeessa siellä penkillä ja kattoo kun muut parempi kuntoset lappaa sisään ennen sua. Mä kävin just sunnuntaina taas päivystyksessä kun mun kurkku on ollu tosi kipeenä ja päälle räppäs vielä silmätulehduksenkin ja arvelin et kyseessä ois varmaan poskiontelontulehdus, mut ne ei ottanu ees minkäänlaisia kokeita mitä yleensä (verikokeen et tietäs tulehdusarvot tai nieluviljelyn) on tapana ottaa. Näillä kunnallisilla lekureilla ois kyllä niin paljon parannettavaa… Pikaisia paranemisia sulle!

    Toi on kyllä ihan tosi, että aamu ilman kahvia on pirun outoa 😀 Mulla oli kans tossa syksyllä joku samanlainen tilanne ja kyllä oli outoa kun ei saanu normaalisti keittää aamukahvia ollenkaan.

    Niin kivat noi kynnet! On varmaan ihan kivat tollaset neutraalit välistä 🙂 Kunpa sais itekkin vähän geelikynttä mutta eii.

  3. Mua jotenki ärsyttää, että ainakun oot saanu jotain sun äidiltä, niin jotenkin "vähättelet" sitä.. "vittu oliko pakko tilata näitä lehtiä ja lähettää krääsää, pärjään ilmanki.."jne. Mulle ainaki kelpais ilmanen trendi vaikkei sitä ehtisi samana päivänä lukee kun se tulee :O Nyt oli vaan pakko sanoo,ku tuli tosta lehtijutusta mieleen! JA ei millään pahalla, tykkään sun blogista muuten 🙂 tai sitten oon vaan ite käsittäny väärin.

  4. Tiedän tunteen.. itse olen istunut päivystyksessä 40 asteen kuumeessa hengityssuojain naamalla (oli sitä pahinta sikainfluenssa aikaa) keskellä paahtavaa kesää kolmisen tuntia. kun vihdoin pääsin lääkärille todetiin sen olevan vain angiinaa otettiin kurkusta näyte ja maski naamalle ja taas odottamaan tunniksi tuloksia. herkkua.

    Ja vielä kun kurkku oli turvonnut ja hengittäminen muutenkin vaikeaa niin lykätään hengityssuojain kasvoille. NAM! oli kamalinta ikinä!

    /Ella

  5. Ainakin syksyllä bussilipun hinta oli 3euroa!Muistaakseni… 😀 Että oikein mukavaa kulkea bussilla, koska tietenki ne on nostanu sitä hintaa johonki 3,10€ jo… :/

  6. Hei pikaista paranemista sinulle! Kannattaa vaan motkottaa ja valittaa niille lekureille että pistäävät kokeisiin ynnä muihin, kun kuulin viimeksi tänään kauhutarinan mitä lopulta oli löytynyt, kun eräs oli monta kertaa putkeen sairastellut nuhaa ja vastaavaa.

    *halitus* Ei ne bussit kulje viereisilläkään kaupungeilla ihan niinkuin niiden kuuluisi 😉

  7. Mietiskelin tässä, että mitä te sitten haluaisitte kuulla näiltä kunnallisilta lääkäreiltä? Lähinnä osoitan tän kysymyksen näille/teille jotka tähän olette kommentoinut 🙂 Päivystyksessä jonotetaan 1. kiireellisyyden, 2. ilmoittautumisjärjestyksen mukaan, eli kiireellisemmiksi luokitellut pääsee vähän vauhdikkaammin, muut odottavat sitten tulojärjestyksessä. Ja vaikka tiedän, että kuumeessa ja hirveessä flunssassa on ihan kamala olla muutenkin, saatika sitten istua penkillä monen kymmenen muun ihmisen kanssa pahimmassa tapauksessa monta tuntiakin, niin ei se tee siitä asiasta kovasti kiireellisempää, kyllä siinä selviää..
    Ja jos kerran vaivoille ei ole mitään sairaalassa tehtävää, niin mitä lääkärin sitten pitäisi sanoa? Kuumeeseen kun ei ole mitään ihmelääkettä, särkylääkettä ja lepoa ja jos ei muutamassa päivässä lähde paranemaan niin sitten lääkäriin 🙂

    Vähän ymmärrystä ja hiukkanen maalaisjärkeä ni sairastaminenkin menee mukavammin kuin tk:ssa odotellessa tyhjän takia 🙂

    t. tk-hoitsu

  8. Pikaisia paranemisia!
    Ja kiitos kun kerroit siitä Liza Marklundin kirjasta. Oon nyt lukenut n. 200 sivua sitä ja oon ihan koukussa. Luitko sä sen suomen vai ruotsinkielisenä versiona? Itse luen ihan suomeksi ja ihmetyttää toi Annikan asunnon "palvelijainhuone" (missä se patricia nyt asuu) onkohan se vaan suomennettu jotenkin oudosti vai onko ruotsalaisissa kämpissä joku tollanen?:D

    Jäi vaan vaivaamaan, kiitos jos jaksat vastata:)

  9. Buuh, mäki joskus menin tk:hon sen takia ku sain välillä ihan ihmeellisiä kohtauksia; rintalastaam sattu niinku ois 1000kilonen kivi rinnan päällä, henki ei kulkenu, ei voinu olla missää asennossa jne niin vastaus oli että varmaan pallealihas jumissa!!!!

    Kun ne kohtaukset toistuu aina sillon tällön ja se on kyllä jotain niin kauheeta, tuntuu ku kuolis, joku sydänkohtaus. Siis ku sydämeenki sattuu, tai ainaki sydämen kohdalle, silleen puristaa..

    Mutta eikait mulla hätää ku pallealihas se vaa….

  10. oon huomannu ihan saman kun yksi anonyymi eli tosiaan vähättelet äitisi antamia lahjoja. pussilakanoistakin sanoit ettet tiiä mitä sä niillä nyt teet ku sulla on jo sellasii kaks. mun mielestä aika epäasiallista ja kiittämätöntä.

  11. Toivottavasti paranet pian!
    Olisin halunnu sulta kysästä ku taidat olla aikalainen emu-expertti 😀 Että kun sulla on ilmeisesti ollu käytössä sekä stingerit ja brontet ja olen saanu sellasen kuvan, että pidät stingereistä enemmän… Niin sanoisitko että laatuero on huomattava? Tekis mieli säästää muutama kymppi ja ottaa brontet, mutta en viitsisi jos stingerit kestäis käyttöä paremmin… Kiitos vastauksesta!
    -Krisuli

  12. heii syötkö tota ehrmannin rahkaa ihan pelkisteen vain vai lisäätkö sinne jotain? 🙂 haluisin alkaa syömään rahkaa sen hyvän proteeinilähteen vuoks mut en tiedä miten söisin. auta 😀 hehe

    ruokapostausta odotellessa…:)

  13. Joo se on 3 euroa se kertamaksu busseissa nykyään. 🙁

    Itse jouduin meneen kerran yöllä päivystykseen täällä Jyväskylässä, kun minulla oli ihan järkyttävät mahakivut. En pystynyt olemaan missään asennossa, kun kaikki asennot sattuivat niin. :s No kun pääsin sinne keskussairaalaan, hoitaja tuumasi minulle, että saan varmaan sitten vaivoihini lääkettä lääkäriltä. Olisin toivonut saavani sitä jo heti, sillä kivut olivat niin sietämättömät. No ei muuta kuin istumaan ja odottamaan yli tunniksi! Olin niin vihainen, kun istuin siinä saatanallisien kipujeni kanssa ja kaikki muut pääsivät minua ennen. Mieleni teki siinä vaiheessa vain huutaa kivusta ja pyöriä pitkin lattioita. -.- No juuri ennen kuin pääsin lääkärille, kivut lakkasivat! Olin ennen sairaalaan lähtöä ottanut kipulääkkeen, joka tuossa vaiheessa varmasti sitten auttoi. Olo oli kuin seitsemännessä taivaassa. 😀 Lääkärille kun pääsin, niin hän kohteli minua erittäin tylysti ja jäi tosi paha maku suuhun siitä. :/ Vaikkakin oli varmasti ollut huono yö, niin kyllä sillä 25 euron maksulla luulisi saavan edes vähän mukavempaa palvelua. :/ Taksimatkatkin edestakaisin maksoivat samanverran, joten tuntui aika mukavasti opiskelijan lompakossa. No pääasia että kipujen syy löytyi eikä se ollut umpisuoli niin kuin olin alunperin pelännyt. Mutta mitä jos se olisikin ollut umppari ja minua vain istutettiin siellä kipujeni kanssa? O_o

  14. Hih, mun mielestä taas bussilla on aivan ylimukava kulkea Jyväskylässä ja vuorot on aina ajassa eikä tarvi odotella kuin nykyisessä kotikaupungissani. Taisit kuules vain nousta väärään suuntaan menevään bussiin, 27 menee Mustalammelle (siis sinne terkkarin suuntaan)

  15. I'm Lacking: voiei! 🙁

    Venla: voiei, mut semmosta se on 🙁 mä joudun yleensä tosi harvoin jonottamaan päivystykseen, mutta näköjään tällä kertaa sitten..

    Anonyymi: tosi kurjaa jos oot käsittänyt näin. Mua vaan itseäni ärsyttää se, että mulle tilataan lehti sen takia, että siinä tulee mukana tilauslahjana se pussilakana-setti, jollanen mulla jo on, vaikka koitan sanoa, että "äiti, älä laita rahaa turhaan semmoseen, kun en oo kerennyt 6kuukauteen lukea ainuttakaan lehteä ja ne menee usein vaan lehtikeräykseen" 🙁

    Anonyymi: voiei 🙁 mulla oli kans 4v sitten maailman kauhein angiina, enkä pystynyt nousemaan sängystä melkein viikkoon. Sillon mut kyllä raahattiin väkisin yksityiselle, kun olin niin lähelllä nääntymistä ja nestehukkaa. Kamalin tauti ikinä!

    satusatusatu: no niin muakin! haluisin niiiiiiin paljon jo salille ja lenkille!:(

    Heidi: siis mä maksoin 10e setelillä ja sain jotain pikkuhiluja takasin, eli en ihmettelis vaikka se ois jos en 3,10e 😀

    Anonyymi: joo, aivan naurettavaa! 🙁

    Maaria: hyi älä edes kerro mitä sieltä löyty, oon niin vainoharhanen! mut joo ois vaan pitäny väittää vastaan, olin vaan niin poikki ja itkin vaan siinä, niin alko vaan sitten vituttaa ja lähdin suosiolla kotiin niin nopsaa, etten tajunnu pyytää ees duacteja 🙁

    Anonyymi: niin no sehän on ihan totta. Omalla kohdalla vaan ärsyttää tuo, etten saanut niitä lähetteitä, vaikka niitä erikseen pyysin ja kerroin lääkärille, että alan olla todenteolla huolissani terveydestäni. Mutta niin, yleensähän kuumeflunssiin ei ole mitään hoitoa, omalla kohdallani haluaisin vain tietää syyn kun tämä on niin jatkuvaa 🙁

    Iidi: niinpä! 🙂

    Anonyymi: ??

    murumansikka: musta tuntuu et joskus sillon 1800-luvun lopulla tai 1900-luvun alussa kun noi Tukholman vanhat talot on rakennettu, niin on ollut jotenkin tavallista, että käytetään palvelijoita tai jotain 🙂 luin sen siis kans suomeksi! ja niiiin hyvä! odota vaan kun pääset loppuun! 🙂 (tuu sit kertomaan mitä tykkäsit!)

    Jonna: hyi kamala, eikö siihen ole sitten mitään hoitoa? :S

    Anonyymi: no valittaisit säkin varmaan jos oisit toista kuukautta putkeen flunssassa, ei pahalla.

    Anonyymi: hohhoijjaa.. sori mut en ees jaksa selittää.

    Anonyymi: musta se stingereiden lampaannahka on miellyttävämpää ja pehmeämpää, bronteissahan on lehmännahkaa. Samoin se stingereiden sisus on kivempi, sitä brontejen vartta ei voi kääntää, kun se merinovilla näyttää niin tyhmältä käännettynä. Tää oli tietty vaan mun mielipide 🙂 Laatuerosta nyt en sanoisi mitään, ennemmin että kummasta materiaalista sattuu enemmän pitämään! Ja kiitos! itsekkin paranemista odotellen..

    Liisa: vähän vaihtelen, esimerkiks loraus jugurttia sen sekaan on tosi hyvä vaihtoehto, käytän tommosta vähäsokerista Ingmanin rasvatonta jugurttia yleensä tai sit sulatan mangokuutioita ja mössään rahkan kanssa. Joskus myös mustikoita, karpaloita, mansikoita tai oikeestaan mitä vaan 🙂 enkä lisää sokeria tai muuta! Mango+ananas on kans tosi hyvä yhdistelmä, nam!

    Henskis: hyi kauhee 🙁 toi on kyllä niin tyypillistä, että aina ne oireet sitten katoaa just sopivaan aikaan..

    Anonyymi: haha, siis mä osaan noi reitit ja aikataulut ulkoa, en mä siis väärään suuntaan menny 🙂 menin siis voionmaankadulta keskustaan 27, mut se käänty seppälänkangasta/tourulaa päin keskustasta, vaikka sen pitäis mennä väinönkatua rajakadulle päin. Just sen tunnin vuoro kai vaihtu keskustassa jokskuks toiseks numeroks… mun tuuria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.