Barcelonaan!

Saatiin vihdoin ja viimein kesän lomasuunnitelmat purkkiin piiiiiitkän ja tuskallisen jahkailun jälkeen.. Suunnitelmat pyöri lähinnä Kreikan, Portugalin ja Espanjan välillä, koska meillä on poikaystävän kanssa elokuussa vain yksi yhteinen lomaviikko. Viikko on hieman rajallinen aika lähteä minnekkään kauemmaksi ja toisaalta, mitäpä järkeä keskellä kesää lähteäkkään Etelä-Eurooppaa edemmäs, kun kesä on tuolloin elokuussa siellä parhaimmillaan!
Lopulta Portugalin Portimao ja muu Albufeiran ja Faron lähiseutu oli vaakalaudalla Barcelonan kanssa. Voiton vei kuitenkin Barcelona, kun Finnairin kesähinnat tulivat myyntiin Finnair Plus-jäsenille viime viikolla ja napattiin heti ekana päivänä Barcelonan lennot reilusti alle 300 euron perjantai-lähdöllä, koska lauantai-lennot oli tottakai myyty heti loppuun. Nyt kun katsoin, niin noi tarjouslennot oli lähestulkoon kokonaan loppuunmyytyjä elokuun alulle (tai ainakin tälle meidän viikolle), joten onneksi toimittiin heti, eikä jääty pidempään jahkailemaan. Supersaversillä halvimmat lennot oli ainakin yhden välilaskun kanssa alkaen 350euroa, joten ihan hyvään hintaan päästiin! 🙂

kuva 

Espanjassa on aikaisemmin tullut kahlattua läpi Segovia, Madrid, Almunecar, Malaga ja joskus ajat sitten myös Mallorca, mutta jostain syystä en vielä ole Barcaan asti päässyt. Oon kuullut niin paljon tutuista ja tuttujen tutuista, jotka on ryöstetty Barcassa, joten kai tässä oli takana pieni pelko sinne lähdön suhteen, tämmöinen neurootikko kun olen. Ehkä mun perinteinen loma-tyyli aurinkoöljyisenä takkutukassa ja rähjävaatteissa karkottaa kuitenkin kaikki ryöstäjät. Hope so 😀 Toisaalta, kai niitä ei ryöstettyjä-tuttuja on vieraillut siellä nyt lähivuosina vähän enemmän, hahah!

Eilen varasin meille hotellinkin, joka päädyttiin ottamaan lyhyen metromatkan päästä keskustasta,  Sant Martista. Vieressä on ainakin Diagonal Mar-ostari (kokemuksia?? ainakin näytti perusputiikit olevan) ja ainakin ilmeisesti jollain säteellä jotain rantaakin. Saatiin neljän tähden hotelli viikoksi reilulla 600eurolla, joka oli mielestäni ihan hyvä diili (hotellin normaalihinta reilu 1000e viikolta)! Hotelli varattiin siis Hotels.comin kautta, josta kyllä kaikki hotellit aina varaankin 😉

Hintaa tuli siis kaikenkaikkiaan vajaat 600euroa per hlö. Tietenkin varmasti huimasti halvemmallakin olisi päässyt, jos olisi tinkinyt hotellin laadusta tai sumplinut halpalentoyhtiöiden kanssa, mutta itse olen varsin tyytyväinen näin ja eteenkin noihin vanhan tutun turvallisen Finnairin superedullisiin lentoihin! Jee!

Mutta nyt saa antaa Barcelona-vinkkejä tietämättömälle! Missä parhaat rannat, missä parhaat shoppailu-mahikset ja ravintolat?! Kiitän jo etukäteen!

21 vastausta artikkeliin “Barcelonaan!”

  1. La Ramblalla, eli sillä pääkadulla, on aivan ihana kauppahalli missä on kymmeniä kojuja mitkä myy kaikkia tuoreita hedelmiä, mansikoita, ananasta, kiiviä yms valmiiksi kuorittuina, pilkottuina ja pakattuina mitä sai sitten ostaa muutamalla eurolla. Samaisessa paikassa oli myös smoothieita, kymmeniä eri makuja, sieltä haimme joka aamu aamiaista. Suosittelen!!! 🙂

  2. Oi Barcelona <3 Rakastan Espanjaa ja kaikkia sen kaupunkeja ihan ylitse muiden. Jotenkin se ilmapiiri, kieli ja kaikki vaan kohtaa <3

    Barcelonassa on ihan hirveesti nähtävää ja me ei ainakaan ihan kaikkea ehitty viikon aikana näkemään koska en tykkää juosta paikasta toiseen koko ajan. Ja parasta juurikin että rantaloma ja kaupunkiloma yhdistyy 😀

    Mitä noihin varkaisiin tulee, totta että Barcelonalla on vähän sellainen maine että siellä vilisee varkaita joka puolella (ja maine kyllä osin tottakin) mutta me ei kohdattu yhtäkään varastamistilannetta. En tiedä johtuuko siitä että yleensä oon ihan superhuolelllinen ulkomailla (ja toki myös Suomessakin) ja en esim. pahemmin mitään laukkuja käytä ulkomailla kun ne on vähän turhia siellä 😀 Pieni kukkaro, kamera nyt mahtuu muuallekin eikä tartte raahata isoa tai edes keskikokoista laukkua mukana kokoajan. Uskon että maalaisjärjellä tuollakin selviää, tavaroista vaan kiinni huolella eikä mitään avonaista laukkua tms jotka on otollisia kohteita. Ruuhkapaikat, metrot yms niin siellä vaan extrahuolellisempi niin en usko että mitään tapahtuu.

    Sulla on kyllä jotain ihanaa odotettavaa =)

    1. Nimenomaan ihana, että on kaupunki ja ranta samassa kohteessa, enkä malta odottaa hyvää ruokaa! 🙂 ihana että sait mut vähän rauhottumaan ton ryöstöasian suhteen 😀

  3. Diagonal Mar on kyl hyvä ostari. 🙂 Tietty ei ihan kaiken ytimessä, mut siel on Primark!! Ehkä tiiätki siis sen kaupan missä on iha hiton halpoja vaatteita…

    Beach Barceloneta on kyllä hyvä ranta, mut siellä on kyllä tosi paljo turisteja ja kaiken maailma kaupustelijoita. Jos menee sieltä kauemmas nii löytyy rauhallisempia rantoja. Sit suosittelisin käymään Park Guellissä, ottakaa jotku piknik-herkut mukaan ja sinne vaa istuun, tosi kaunis paikka. Sit Las Rambas (?) -kadun lähellä olevalla isolla torilla, jossa on kaikkee mahollista hedelmistä rapuihin. 😀 Mut kyllä kannattaa vähä varoo, ite saatiin ruokamyrkytys yksistä mansikoista siellä.. Nyt ei tuu muuta mielee. 🙂 Mut Barcelona on ihana paikka, hyvä valinta!

    1. ei vitsi en ookkaan vielä koskaan käynyt primarkissa, ihanaa!! 🙂 Ja toi tori on kyllä ehdottomasti kahlattava läpi, täytyy vaan pysyä mansikoista erossa 😀 Kiitos vinkeistä!

  4. jos yhtään tykkää kattoo nähtävyyksiä niin parc güell (tai joku vastaava) kannattaa ainakin käydä kattoos, aivan ihana gandin suunnittelema puisto.

    myös montjuikilla (en osaa edelleenkään kirjottaa :D) kannattaa mennä, ne gondolihissit on meinaa hienoja!

    niin ja ei kannata jäädä siihen pääkadulle (la ramblas) syömään, helvetin kalliita ja pääosin surkeeta ruokaa..

    sit satamassa on yksi todella kiva ostoskeskus, missä aika paljon liikkeita 🙂

    sit jos haluu lisää nähdä barcelonaa nii ne hop on hop off -bussit on varsin oivia siihen, varsinki ku voi sillä lipulla kiretää niillä koko päivän 🙂

    eikä niitä varkaita kannata pelätä, oltiin 30 hengen porukalla siellä eikä keltään meinattu ees viedä mitään 🙂

    1. Sullahan oli paljon vinkkejä, kiitokset näistä! 🙂 en ollutkaan kuullut noista gondolihisseistä, pakko päästä ajelulle 🙂

  5. Varkaiden suhteen barcelona on maineensa veroinen. Kantsii todella varoa, itseltäni varastettiin ravintolassa iso olkalaukku kuuden ihmisen nenän edestä, kun laskin sen ehkä pariksi minuutiksi lattialle:( oli sitten vähän lma pilalla kun ekana päovänä vietiin rahat, passi, kännykkä, kaikki kortit, kamera jne. Omaa tyhmyyttä myös kuskata kaikkea mukana mutta olosuhteiden pakosta:( ja siellä eivät poliisit puhu yhtään englantia, että helpommalla pääsee kn vaan pitää laukustaan todella huolta! Hauskaa matkaa kuitenkin!

  6. Jee, hyvän kohteen valitsitte, Barce on ihana! Yks mun lemppareista. Ja nyt vasta hoksasin, kun puhuit tosta ryöstelystä, että matkustan ulkomaille monta kertaa vuodessa, olen käynyt jos ja vaikka missä, mutta Barcelona on ainut paikka, jossa mut on yritetty ryöstää. Ja vain yritykseksi onneksi jäi, kun veska oli kainalossani sen verran tiukasti! Mutta silti siis kaupunki jäi yhdeksi lemppareimmistani: shoppailut, museot, arkkitehtuuri, tapakset ja sangria veivät mennessään. 🙂 Kivaa reissua teille!

  7. Moikka! Olen ollut Barcelonassa kaks vuotta sitten. Ihanin kaupunki! 🙂
    – Las Ramblasilla oleva kauppatori La Boqueria, tosi mielenkiintonen paikka

    – Itse kävin vain Barcelonetan rannalla, mutta se vaikutti kivalta!

    – El Corte Ingles -tavaratalossa (niitä on 2 lähekkäin, niin kai isompi) yläkerrassa ravintola/kahvilassa. Näkymä on kiva, itse muistan tykänneeni ruoastani.

    – Shoppailumahdollisuudet oli tosi hyvät! En käynyt edes isommissa kauppakeskuksissa, pääasiassa liikeissä el Goticin alueella. Kannattaa kävellä siellä ristiin rastiin:) Ja Placa de Catalunyan läheltä lähtee yksi katu tolle alueelle missä on useampi tuttu liike (en tietty muista mikä se oli..)

    -Usein ravintoloissa tarjotaan tota Menu del dia:a, otettiin jossain se niin oli kyllä hyvä. ja las ramblasilla ei kannata syödä, kallista..

    Mitäs.Rosvoja ei tullut vastaan, vaikka varotuksia olin kanssa kuullut 🙂

  8. Moikka! Olen ollut Barcelonassa kaks vuotta sitten. Ihanin kaupunki! 🙂
    – Las Ramblasilla oleva kauppatori La Boqueria, tosi mielenkiintonen paikka

    – Itse kävin vain Barcelonetan rannalla, mutta se vaikutti kivalta!

    – El Corte Ingles -tavaratalossa (niitä on 2 lähekkäin, niin kai isompi) yläkerrassa ravintola/kahvilassa. Näkymä on kiva, itse muistan tykänneeni ruoastani.

    – Shoppailumahdollisuudet oli tosi hyvät! En käynyt edes isommissa kauppakeskuksissa, pääasiassa liikeissä el Goticin alueella. Kannattaa kävellä siellä ristiin rastiin:) Ja Placa de Catalunyan läheltä lähtee yksi katu tolle alueelle missä on useampi tuttu liike (en tietty muista mikä se oli..)

    -Usein ravintoloissa tarjotaan tota Menu del dia:a, otettiin jossain se niin oli kyllä hyvä. ja las ramblasilla ei kannata syödä, kallista..

    Mitäs.Rosvoja ei tullut vastaan, vaikka varotuksia olin kanssa kuullut 🙂

  9. Hei! Muistan joskus lueskelleeni blogistasi neulash kokemuksia. Muistan myös kirjoittanees talika nimisestä ripsiseerumista. jostain syystä unohdin blogisi aivan tyystin ja nyt eksyin tänne takaisin vahingossa 🙂 ilta menikin sitten rattoisasti vanhoja postauksia lukiessa 🙂 Upeat ripset täytyy sanoa <3
    Neulash mielipiteesi jo tiedänkin ja omiakin positiivia kokemuksia löytyy, mutta mites tuo talika? Oletko siitä kirjoittanut jotain arvostelua, minun silmiin ei ainakaan osunut?! Mietiskelen tässä että tilaisiko toisen putkilon neulashia vai kokeilisiko jotain muuta…

  10. Sagrada Familia ja se Gaudin puisto on ihan hienoja just käydä kävelyllä ja tuolta puistossa tullessa näkee pari Gaudin suunnittelemaa taloa, jotka on aika villejä. Kivoja kohteita silleen ettei tarvi homehtua missään museossa.
    Ite tykättiin eniten sellasista pienistä vähän niinku noutorafloista, sai törkeen hyviä wrappeja, samosoja ym.
    Toki järki kannattaa olla mukana varkaiden suhteen, yleensä niihin tapauksiin kyllä aina liittyy oma huolimattomuus/hetkellinen hölmöys. Sellasia tapauksia Espanjassa on ollut että baarissa on tytöiltä ihan lyhythihnasesta käsilaukusta viety lompakko, silleen et ollu olalla ja puristanu ittee vasten, niin takaa sujautettu käsi. Et aikamoista, mut laukkujen valinta ja sekin ettei pidä kaikkea arvokasta samassa paikkaa/mukana, niin säilyy enimmiltä mielipahoilta.

    Nythän siel on keväällä ollut aika levotonta ajoittain, aika rajuja mielenosoituksia jne Espanjan surkeen taloustilanteen vuoksi. Tiedä sit mitä elokuussa, mutta oli ne nytkin tosi alueellisia, ettei koko kaupungissa.

    Barcelona on ihan huippu, varmasti tulee loistoloma! 🙂

  11. Jos metrolla liikkuu, kannattaa varoa varkaita, jopa paikalliset varoittelivat meitä taskuvarkaista ja käskivät pitää laukuista kiinni metroon mentäessä. Ja kerran kun istuimme kahvilla ulkoilma kahvilassa, laskin laukkuni viereiselle penkille, tuli tarjoilija sanomaan ettei kannata pitää laukkua siinä vaan sylissä. Eli turhaan eivät varmasti varoittele, liian varovainen ei voi tavaroistaan Barcelonassa olla! 🙂

  12. Jos metroissa liikkuu niin siellä sitten kaksin käsin laukusta kiinni koska ne on käsittääkseni niitä pahimpia varkauspaikkoja. Itse kyllä "selvisin" hyvin ilman mitään varkausyrityksiä kun en pitänyt laukkua mukana. Yleensäkin joku iso laukku jossa on koko omaisuus on aika turha matkoilla (liikuttaessa kaupoissa, rannalla yms). Ilman laukkuakin pärjää. Rahat voi laittaa pieneen pussukkaan ja pussukan ihoa vasten tms. Kännykkää ei ulkomailla pahemmin tarvitse koska soitot ja viestit aika kallista netistä puhumattakaan. Ja jos liikkuu kaverin kanssa kokoajan niin eipä sillekään tarvitse soitella. Ite ainakin pärjään ulkomailla todella hyvin ilman kännykkää. (Tokihan se hotellissa on mutta ulkona liikkuessa). Kameraa pidin kaulassa ja ruuhkissa ym kaksin käsin siitä kiinni. Jonkun puuterin, huulirasvan, kamman tms nyt laitoin jakun taskuun jos niitä kaipailee. Mitään varkausyrityksiä en tällä tavalla edes kohdannut. On muutenkin huolettomampi olo kun ei ole laukkua mukana.

    Ei ne varoittelut varmaan turhia ole kunhan muistaa vaan pitää järjen päässä ja huolellisuuden ja ei liikaa cavaa tai sangriaa 😉 Yleensä pienessä maistissa myös huolellisuus katoaa hieman.

  13. Moikka!

    Barcelona on kyllä ihan mahtava kaupunki mutta mun oli pakko tulla varottamaan noista varkaista : D Nimittäin oltiin just kaverin kanssa kolmisen viikkoa sitten siellä ja multa varastettiin laukku mutta jotenkin ihmeellisesti sain sen takas ku juoksin sen varkaan perään. Mutta kannattaa olla tarkkana jos joku tulee juttelemaan koska se voi yrittää kiinnittää huomion jonnekkin muualle sillä se mun laukku pöllitii just niin että toinen kiinnitti meijän huomion muualle kysymällä oks meijän avaimet tippunu hiekalle ( istuttiin rannalla)ja samalla toinen mies nappas laukun mun vierestä.
    Rahavyö on oikeesti jees vaik se tuntuu hölmöltä, niin mäki kelasin mut onneks mulla oli se nimittäin oli niin lähellä ettei se laukku ois menny.. Tai ainaki taskuissa kannattaa pitää kortit ja suurin osa käteisistä. Et kannattaa olla tarkkana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.