Voi Suomi soikoon..

Kukkuu! Istun just junassa Turun satamasta Tampereen kautta Jyväskylään ja koitan epätoivoisesti nettailla mokkulan kanssa. Kaikki nimittäin varmaan tietää tasan kuinka nopeeta kyseinen puuha on, tosin tähän mennessä toiminut ihan moitteetta. Olin koko eilisen ihan sekasin aikaerosta ja varmaan ihan siitäkin, etten ollut kahtena edellisenä yönä nukkunut yhteensä kun maksimissaan ehkä 6h. (Luojan kiitos ees sen verran, sain nimittäin sen maailman kivoimman niskatyynyn ostettua Honolulun kentältä ja se on mun uus paras kaveri.) Sain itsekurin ja puolikkaan kahvipannullisen voimin pidettyä itteni hereillä koko eilisen, että saisin edes illalla laivalla unen päästä kiinni ja pääsisin takasin tähän normaaliin rytmiin. Herättiin siskon kanssa aamulla jo klo6 ja tehtiin jotain tosi harvinaista, nimittäin lähettiin Viikkarin (=Viking Line, taas näitä mun omia sanoja) buffet-aamupalalle! Yleensä herään laivalla poikkeuksetta aina max 5min ennenkö kerään kamppeet ja läksin laivasta ulos. Oli ihanaa kerrankin alottaa aamu tollain ihan rauhallisesti, vaikka mulle tulikin aika shokkina kuinka pimeetä Suomessa on jo aamuisin.. Muistin myös taas kerran, miks tää paluu Suomeen on aina yhtä kamalaa, ihmiset nimittäin. Huomaa aina uudelleen ja uudelleen kuinka tylyjä kaikki (tai ainakin useat) on ja tää vaan on mun mielestä valitettava totuus. Tietenkin tähän seikkaan on suomalaisena tottunut, mutta nimenomaan muualta palatessa tää piirre iskee aina niin voimakkaasti silmille. Tekis mieli alkaa itkeä. Oon reilun kuukauden ajan tottunut näkemään hymyileviä ihmisiä, jotka kysyvät mitä kuuluu ja kun tuun tänne, melkein eka suomalainen jonka kanssa kommunikoin on aamupalan tarjoilija, joka melkein hermostuu kun kysyn, että kumpi mahtaa olla margariini ja kumpi voi, kun missään ei lue. No voi anteeks kun kysyin..


Roinat levällään.. Turun satamassa joku konnari kysyi ”would you
need some help?” ja
autto meitä kantaa noi matkalaukut ylös junaan..
Kiitti kohteliaisuudesta, ollaan kyllä valitettavasti
ihan suomalaisia 😀


Mulla on siis ehkä maailman kuivin iho, joka poikkeuksetta aina talvisin kuivuu tosi pahasti ja rypistyy, jossei muista rasvailla ainakin neljästi päivässä, eteenkin jos haluaa että tää päivetys kestää ees seuraavan viikon. Kosteesta ilmastosta keskelle kuivaa syksyä on kaikkein pahinta.. Oon viimeiset kolme päivää joutunu läträämään yövoiteen kanssa, joka nyt oli ainut tarpeeks tuju voide mitä mulla oli mukana. Mun oli pakko käydä aamulla hamuamassa tax freestä vähän ensiapua.. Meinasin eka napata siitä hyllystä sen mun vakkarin Lumenen Vitamin C+ päivävoiteen, mutta aattelin kerrankin repästä ja kokeilla jotain tommosta syväkosteuttavaa. Ihan huippua, SUOSITTELEN kuivaihoisille! Ja hintaakin oli vaan joku vajaa 10e (verottomana). Tietty hamstrasin myös ton Lumenen seerumin jemmaan, kun kerta sain 13e hintaan 🙂


Olin niin jäässä, että melkein jo nauratti..


..jonka jälkeen meinas jo tulla itku.

Mulla on vähän semmonen aavistus, että tää netti lopettaa kohta lopullisesti toimintansa kun ollaan jo täällä jossain ihan korvessa, joten tähän on hyvä lopettaa. Ihanaa, nään muutaman tunnin päästä pikku-Bixun!! Huomenna paluu opintoihin, ei kiinnostais niinkun yhtäääääään. Tekis mieli pitää vielä yks ihan oma lomapäivä tähän toipumiseen, koko viikonlopun vietänkin sitten töissä, joten en kerkeä onneks ees märehtiä tätä masentavaa pimeyttä ja kylmyyttä. Oon tänään kamala pessimisti, oon tosi pahoillani.

11 vastausta artikkeliin “Voi Suomi soikoon..”

 1. hahah, luin et kysyit kumpi on mandariini ja kumpi voi ja mietin et mitä hittoa.. 😀

 2. Tervetuloa takaisin! Ihana tällainen pitkä postaus taas 🙂

  Noita Lumenen seerumeja oli Tokmannilla (niin, Tokmannilla, ei Stockmannilla) tarjouksessa aika vasta 5e:lla!! Sekosin aivan totaalisesti kun näin sen mainoksen ja about suorilta nettiin katsomaan missä ko liike tässä kaupungissa sijaitsee 😀 Nyt on pari purkkia varastossa.

  Voisin kokeilla kans tuota syväkosteuttavaa voidetta. Alkaa tää sää vetää veronsa jo niin pahasti, että järeät keinot käyttöön!

 3. et taida ottaa kouluas kauhean vakavasti kun olet noinkin pitkiä aikoja poissa?

 4. Viikkari on ihan yleinen nimitys 😉 Oliks sun poikaystävä menossa mukana?

 5. Anonyymi: haha, onneks en sentään ihan niin töttöröö oo tästä aikaerosta 😀

  meeri_: jee! 🙂 hitto munkin pitää raahautua Tokmannille jos siellä vaikka vielä ois niitä! kiitos vinkistä!

  Anonyymi: jaa kuinkakohan niin? koulussani ei ole läsnäolopakkoa ja sulla ei näköjään ole mitään käsitystä siitä kuinka hullun lailla paiskin hommia ennen tätä mun lomaa, jotta sain palautettua kaikki matkan aikana tehtävät hommat? plus päälle tietty itseopiskelu matkalla. Oon ollut pois Suomesta pari viikkoa joka syksy viimeisen 10v ajan, kumma kyllä ei oo koulu kärsinyt..

  Anonyymi: haha hyvä! 😀 ei se ollut mukana.

 6. Ääh vopin hyvinkin tuntuea ton sun tuskas suomeen paluun kannalta. Ite oon nyt kuukauden jo fiilistelly sitä, että ollaan muuttamassa vuodenvaihteessa pois suomesta pidemmäksi aikaa, ja just äsken sain tietää, ettei voidakkaan muuttaa. Oli itkussa pitelemistä ku olin töissän… Nyt kaikki vaan masentaa niin hitosti. Buu mikä angstauskommentti tuli, anteeks 😀

 7. On täällä muutama mukavakin ihminen sua odottamassa! ;D En malta oottaa et kuulen enemmän reissustas. Ja kuolen varmaan kateuteen kun nään ostoksias. 😀

 8. Kuinka usein sä käytät tuota Lumenen tehohoitoa? Ja kauanko tuo purkki sulla säilyy sillä käytöllä? 🙂

 9. Nadja: saa angstata ihan vapaasti! voin kuvitella kuinka sua ottaa päähän!!! 🙁 mäkin lähtisin täältä takas pois vaikka heti..

  Meri: kiitos <3<3

  Viivi: noooo, eipä niissä ostoksissa kyllä mitään niin kovin ihmeellistä oo 😀 kerron matkajuorut heti kun nähdään!

  Jenssku: nyt talvisin käytän aina aamuin illoin, kesäsin aina illalla yövoiteen alla. En tarkalleen muista kauan tollanen yks kestää, mut noin 1-2kk ehkä 🙂 riippuu kuinka reippaasti sitä laitan.

 10. Okei. Itsestäni kun tuntuu, että läträän sitä liikaa. 😀 Aamuin illoin käytän itsekin, mutta minkäs teet, kun on rutikuiva iho. Yhyy. ;<

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.