Vastauksia kysymyksiin part1

 Otin tänään itelleni valtuudet pitää etä-opiskelupäivän kotona ja hakkasinkin tätä näppistä aika ahkeraan aamusta alkaen varmaan 6h, kunnes sain ihan jäätävän päänsäryn, orastavan kurkkukivun (joka onneks nyt on kadonnut), joten otin parin tunnin päikkärit (kirjotin tähän yökkärit) ja oon nyt vähän lievästi tööt.. Mutta sainpa jotain aikaankin ja  täältä tulee näitä vastauksia eka erä! (Jaoin nää useampaan satsiin, kun en ite jaksa aina lukea niitä sellasia 3298637 kysymyksen ja vastauksen litanjoita, joten toivottavasti tää on miellyttävämpi :))

Mitä alaa opiskelet?
Amk-liiketaloutta ja suuntaudun siis finanssialaan

Voitko kertoa jotain restonomiopinnoista, luin että olet joskus opiskellut sitä alaa amkissa, itse olen hakenut mutta jätin menemättä pääsykokeisiin. Kiinnostaisi tietää enemmän koulusta käytännössä, jos haen joskus uudestaan.

Noooo siis voisin kirjottaa tästä aiheesta vaikka kirjan, mutta täältä  tulee 😀 Opiskelin vuoden Jamkissa Palvelujen tuottamista ja johtamista,  suuntautuen kuluttaja-palveluihin, eli musta ois valmistuessani tullut  kuluttaja-restonomi. Restonomi-koulutuksethan ainakin Jamkissa jakautuu  matkailu-puoleen ja palvelujen tuottamisen ja johtamisen puoleen, jossa  (ainakin meillä) saa valita suuntautumisvaihtoehdoksi siis nuo  kuluttajapalvelut, toimitilapalvelut tai ruoka-ja ravintolapalvelut.  Koko yksikköhän on siis matkailu-ja ravitsemusalan alla, joten ekan  vuoden pakollisiin opintoihin kuului mm. 2viikon pakollinen harjoittelu  koulun keittiössä (siis siinä linjastolla) ja siellä itse keittiössä  pilkkomassa porkkanoita ja tiskaamassa. Tää oli jotain aivan kamlaa ja  en oo vielä tähän mennessä kohdannut ketään, kuka ois tykännyt tästä  meidän ”keittiö-tetistä”. Olin ennen tätä tehnyt harjoittelua hotellin aamupalalla ja tajusin viimeistään jo sillon, että mikään tän alan homma ole ihan mulle suunnattu. Itsehän tiesin jo alussa, että suuntaudun  kuluttajapalveluihin, jolloin tulevaisuuden työnantaja nyt ois voinut  olla esimerkiksi pankki, maistraatti, vakuutusyhtiö, hotelli,  vähittäiskaupan esimiestehtävät yms, joten kiteytettynä en tykännyt  restonomi-koulutuksessa siitä, että sitä ruoka-ja ravintola-juttua  tuputettiin joka yhteydessä, vaikka tiesi ettei tästä kokemuksista mitä  ilmeisimmin tulis olemaan tulevaisuudessa mitään hyötyä. Muut opinnot  keskittyivät lähinnä siihen, mitä palvelut noin yleisesti on ja kuinka  niitä johdetaan. Koko vuoden ehkä järkevimmät kurssit oli kaks  juridiikan kurssia, joista nyt on ollut hyötyä mun tänhetkisissäkin  opinnoissa. Vaikka oisin kuluttaja-restonomina voinut valmistuttuani  työskennellä suht.samoissa työtehtävissä, kun tradenomina, niin koin  ihan järkeväks kuitenkin kouluttautua sellaselle alalle, joka oikeasti  kiinnostaa ja opiskella sen joka tuutista tulevan mara-asian sijaan  jotain semmosia aineita, jotka mua oikeasti kiinnostaa. Noista muista  suuntautumis-vaihtoehdoista en oo kamalan hyvin perillä, mutta esim.  noihin kiinteistöpalveluihin erikoistumalla voi mun käsittääkseni  työllistyä mm. isännöitsijäks, yleisesti kiinteistöjen hoitoon  (esimiestehtävät) tai puhdistuspalveluiden esimieheks (esim. nyt vaikka  ISS:lle). Ruoka- ja ravintolapalveluista taas kai ravintolapäälliköiksi  ja ilmeisesti johonkin toimiin, joissa nyt vaikka suunnitellaan koulujen  aterioita, tai jotain vastaavaa.. Joku kokee Mara-alan omakseen, mä  taas tajusin ton yhden vuoden aikana, ettei se ainakaan ole mun juttuni  🙂 Sori kauhee selostus.

Miten sulla on rahaa matkustella?

Mun äiti asuu siis toisessa maassa ja nään sitä vuodessa yleensä vaan muutaman kerran. Siksi se yleensä kustantaa meille vuosittain yhteisen loman, että nähtäis koko porukka kunnolla edes kerran vuodessa. Muuten mun vanhemmat ei oikeastaan oo rahallisesti tukenut mua millään tapaa sen jälkeen, kun muutin kotoa pois 5v sitten. Joillekkin ostetaan opintojen ajaksi oma asunto, jolloin ei tarvitse maksaa asumisesta mahdollisesti mitään, mulle riittää ihan hyvin vuosittainen matka.

Mis mais oot käyny?

Oon käynyt lähes 50 eri ”maassa”, joista osa tosin on itsehallinnollisia saaria, eikä voi laskea varsinaisiks valtioiksi, mut jos haluat tarkan listauksen, niin vierailemani maat: Suomi, Ruotsi, Norja, Eesti, Englanti, Belgia, Alankomaat, Espanja, Ranska, Italia, Kreikka, Portugali (Madeira), Kypros, Israel, Turkki, Egypti, Mauritius, Seychellit, Malediivit, UAE (Dubai), Malesia, Thaimaa, Indonesia, Singapore, Australia, Uusi-Seelanti, Fiji, Vanuatu, Japani, Usa, Kanada, Meksiko, Dominikaaninen tasavalta, Bahama, St. Lucia, Antigua & Barbuda, Barbados ja Dominica.. muistaakseni kaikki.

Ja niitä, joita ei virallisesti voi laskea ”maiksi”: Aruba, St. Maarten/ St.Martin (Alankomaat/Ranska), Tahiti (Ranska), Puerto rico (Usa), St. Thomas (Usa), Martinique (Ranska)ja Guadeloupe (Ranska).

..ja jos lentokentillä olot lasketaan, niin listaan voi lisätä myös ainakin Tanskan, Kenian, Pakistanin, Intian ja Saksan.

Onko sulla sisaruksia?

Joo pikkusisko 19v.

Ooks aina asunu jyväskyläs?
Oon asunut vajaat 3vuotta Tukholmassa ja käynyt siellä esikoulua ja peruskoulun 1-2luokat. Muuten oon asunut aina Jyväskylässä.

Entä ootko miettiny muutavsi muualle?

Joo, piti muuttaa jo ajat sitten, mut sit tuli työt, poikaystävä, opiskelupaikka ja tänne jäätiin 😀 Jossei mulla ois mitään velvotteita Jyväskylässä, muuttaisin varmaan Tukholmaan. Valmistumisen jälkeen muutan mahdollisesti pääkaupunkiseudulle tai ulkomaille töihin. Yks vaihtoehto olisi opiskella maisteritason paperit Tukholman yliopistossa myöhemmin.

Oletko käynyt lukion?
Juu, kirjotin ylioppilaaksi keväällä 2006.

Millasin arvosanoin selvisit kirjoituksista?
Ruotsi L (lyhyt), Maantieto E, Enkku M (harmittaa edelleen, etten korottanut), Äidinkieli C ja Psykologia C. Olin kevään 2006 kirjotuksissa siis maailman pahimman angiinan kourissa ja meinasin jättää koko kirjotukset väliin, koska en pysynyt kuumetokkurassa melkein edes pystyssä ja luulin (ja siinä vaiheessa ehkä myös toivoin) sananmukaisesti kuolevani siihen oloon , mutta onneks mun ryhmänohjaaja sai mut pakotettua paikalle ja ihan ok:han ne lopulta meni, vaikken kunnolla sairastelun vuoks pystynytkään lukemaan 🙂

Millaiset olisi unelmahiukset?

tämmöset 🙂


Mistä löydät pieniä kenkiä?

Biancossa myydään joistain malleista 35, joita yleensä hamstraan aina kun löydän! Talvikengistä mulle yleensä sopii (onneks) 36, ainakin Biancon malleista, mm. Vagabondilla ja Bronxilla 36 oli ainakin ennen liian iso mulle 🙁 Myös ulkomailta löytyy välillä pienempiä 36-kokoja, vaikka musta tuntuu, että 36 on vuosi vuodelta isompi.. tai sit mun jalka vaan kutistuu. Paksut pohjalliset myös auttaa asiaan 🙂

Omistatko merkkivaatteita?
Riippuu siitä mitä tarkotetaan merkkivaatteilla, mut siis joo tavallaan, jos Fornarina, Killah, Diesel, Guess by Marciano, Stylein, Levis, G-star, Tiger of Sweden, Juicy Couture, Miss Sixty ja DKNY nyt lasketaan merkkivaatteiks 😀 En siis mitään sen ”ylellisempää” valitettavasti.

Sähän olet matkustellut aika paljon, niin haluaisin kysyä, että mikä on ollut sun kaikkien aikojen suosikkikohde? Ja miksi? Mihin haluaisit matkustaa (siis paikka jossa et ole vielä käynyt) ja mihin et missään nimessä menisi uudelleen?
Ehdottomasti Moorea, jolla kävin siis nyt ja ensimmäisen kerran 19vuotta sitten. Sitä kauneutta ei vain voi sanoin kuvailla! Haluaisin käydä mm. Brasiliassa, Zanzibarissa ja joskus myös Venäjällä ja Kiinassa. En enää ikinä lähtis Egyptiin (tai no ainakaan Luxoriin), tästä enemmän myöhemmin, mutta joo never again…..

Kuinka paljon painat?
En omista puntaria, mutta nykyään kai 45-46kg, eli saman verran kun reilut 3v sitten, ennenkö lopetin tän mun säännöllisen liikkumisen.

Kuinka pitkä olet?

Tai kuinka lyhyt? 😀 Muistaakseni tarkalleen 156,5cm.

Uskotko Jumalaan?
Tää on tosi vaikea kysymys mulle. Voisin sanoa näin, että sisimmissäni kyllä uskon jollain tapaa Jumalaan tai ainakin johonkin ylempään voimaan, vaikkei uskonnolla olekkaan mitään suurta roolia mun elämässä. Pienenä rukoilin kyllä aina iltarukouksen 🙂

Mitkä on sun suomalaisia lemppariblogeja?

Kaikkein lemppareimmat löytyy tosta sivupalkista, mutta luen siis varmaan sataa eri suomalaista blogia, jotka nyt kaikki on omalla tavallaan hyviä. Tosin en oo hetkeen kiireiden vuoks kerenny selata läpi, kun vaan noi mun sivupalkin blogit. Noiden lisäks luen mm. Ostolakossa, No more invisible, Just my imagination, Mungolife ja niitä sataa muuta.

Onko sulla nyt ihan oma tukka päässä?

On! Ja aattelin pitää hetken, kun oon jo ihan tottunut tähän 🙂

Pidätkö sun pisamista? (i love it)
Joo, ei mulla niitä vastaan ole mitään 🙂 Oon niin tottunut niihin, etten enää peiliin katsoessa edes huomaa niitä 😀 Enemmän kiinnitän huomiota just muiden ihmisten pisamiin.

Kuinka monta kuppia päivässä juot kahvia?
Aamulla vaan, tosin ISON kupillisen. Mulle tulee huono olo, jos juon kahvia muulloin kun aamulla, en ymmärrä miks. Varsinkin nyt syksysin juon kyllä yleensä yhen tölkin batteryä iltapäivin, että pysyn hereillä.

Missä shoppailet mieluiten jyväskylän keskustassa?
Käyn nykyään tosi harvoin shoppailemassa keskustassa. Kun on töissä siinä ihan ydinkeskustassa, niin viettää vapaa-ajan yleensä mielellään jossain ihan muualla 😀 Mut useimmin käyn Biancossa (koska siellä on niin kivoja tyttöjä töissä), Ginalla (moikkaamassa kavereita ja usein yllättäen myös tarttuu jotain mukaan :D), Glitterissä (koska oon yllättäen siellä töissä) ja yleensäkkin Forumin kaupoissa, kun oon liian laiska lähtemään kauemmas. Mut silloin kun lähden ihan ostamalla ostamaan vaatteita, niin ostan yleensä Vilasta, Vero Modasta, JC:stä tai sieltä Ginalta 🙂 Ainiin ja kaikki meikki-ja kosmetiikkajutut aina Sokkarilta.

7 vastausta artikkeliin “Vastauksia kysymyksiin part1”

 1. "musta tuntuu, että 36 on vuosi vuodelta isompi.. tai sit mun jalka vaan kutistuu."
  ^^ Sitten kutistuu kyllä munkin jalat 😀 Muutaman vuoden päästä saan varmaan shoppailla kenkiä enää lastenosastolta 😀

 2. Heippa! Sori etten tajunnut kysymystäni lykätä tonne oikeaan postaukseen, mutta jos huolit sen vielä näinkin 🙂
  Mietin vain(olen ennenkin miettinyt) että kun sulla on pisamia aivan samalla tavalla kuin itselläni, niin kuinka olet noin ruskea etkä lainkaan palanut? Mielestäni ruskettunut iho on niin kaunis ja tahtoisin myös itse ruskettua, mutta en vain rusketu. PAlan melko herkästi, jonka vuoksi käytän tujuja rasvoja aina reissussa. Beetakaroteenit ja muut olen testannut, ei juuri auttanut. Jos jotain mahtavia vinkkejä löytyy niin KIITOS! 🙂

 3. SIIIS MITÄ????? miten voit olla noin "lyhyt"? mä oon sua n.10cm pidempi ja näytät kyllä kuvissa mua pidemmältä 😀 oon luullu et oot VÄHINTÄÄN 170!

 4. Mäkin luulin sua tosi pitkäksi! 😀 oon kuullut samoja kommentteja itsestäni, pituutta löytyy huimat 153cm mutta kuvissa näytän kuulemma pitkältä, mielenkiintonen harha 😀

  Ps. tää sun blogi on ihan ykkönen 🙂

 5. Ihan pienenä selvennyksenä, että Restonomi-opinnoissa palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmassa kolmas suuntautumisvaihtoehto on Toimitilapalveluiden johtaminen, mikä on aikas eri asia kuin kiinteistöpalvelut 🙂

 6. Hahaa, aika jännä et sua on luultu yli 170 cm pitkäks 😀 Ite kun oon nähny sua livenä glitterissä tosi paljon, tietää, että olet lyhyt. Mistäköhän toi mielikuva on ihmisille tullut 😀

 7. Paubella: nojoo todellakin! hei mulla menee jalkaan lasten 34, diipadaa 😀

  Anonyymi: en mä tiedä? :/ oon aina ruskettunut tosi hyvin pisamista huolimatta, samoin mun vanhemmat! ehkä mulla on joku outo ihotyyppi tai jotain 😀 koska pisamien määrä on mun mielestä pysynyt vuosien varrella kuitenkin samana! voithan koittaa aina vähitellen lisätä aikaa auringossa ja kattoa, että alkaako se oman ihon melaniinin tuotanto jotenkin kiihtyä? 🙂

  Anonyymi: juupajuu 😀 joku muukin on joskus luullut, mä taas luulen aina kaikkia kuvissa pitkiä ihmisiä tosi lyhkäsiks, kai noi kuvat hämää aikalailla 😀

  emmi: haha, todellakin mielenkiintoinen harha 😀 mun mielestä pitkät ihmiset aina näyttää kuvissa todellista lyhyemmiltä, joten kai se pätee myös toisinpäin 😀 Ja kiitos <3

  Anonyymi: joo, kirjotin ton siis oikeesti parissa minsassa väsyneenä, eksy näköjään pieni asiavirhe, sori! 😀

  Anonyymi:joo haha! kai noi kuvat jotenkin hämää, ite kans luulen kuvien perusteella ihmisiä aina lyhyiks, vaikka ne oiskin todellisuudessa tosi pitkiÄ 😀 optisia harhoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.