Mahdoton tukka

Kukkuu! Nukuin ihanat 11h sikeät yöunet, jossei lasketa sitä, että heräsin keskellä yötä siihen kun poikaystävä huus unissaan jonkun tosi lyhyen ja ytimekkään sanan, en vaan enää muista mikä se oli. Mun nenä vuotaa edelleen, kuumetta en oo vielä tänään ees jaksanut mitata (eilen taas 37,7, anteeks tän kuume-päiväkirjan pitäminen..), mutta jäin ihan suosiolla pois tänpäiväsestä Helsingin seminaarista 🙁 Terkkari kyllä varotteli, että tätä samaa kauan kytevää kuumeilua on liikkeellä, mutta en nyt oikeestaan ajatellut, että tää kestäis jo toista viikkoa. Uhmasin eilen kuitenkin itseäni ja läksin sinne kampaamoon värjäyttämään tukkaa. Mun mielestä on ihan suotavaa, että ihminen lähtee ulos ja sosialisoi ainakin sen kerran viikkoon, tuun oikeesti hulluks tähän kotona makaamiseen!

Mun tukka on tosiaan mulle ihan ikuinen murheenkryyni. Ensinnäkin vaaleat sävyt alkaa aina kellastua mun päässä viimeistään kuukauden jälkeen kampaamokäynnistä, huolimatta siitä kuinka paljon ja usein läträät hopeashampoolla suin muilla! (Meidän vedessä on aivan vamana jotain…) Toisekseen mun tukka on tosi kuiva ja katkeileva, vaikka lopetin sen säännöllisen föönaamisen, tupeeraamisen, kihartamisen ja suoristamisen jo joskus sillon viime maaliskuussa. Läträän tehohoidoilla, vältän hiusten harjausta märkänä, en värjää kotiväreillä, värjään kampaajallakin n. 2 kertaa vuodessa, pidän jopa melko pitkiä pesuvälejä just sen takia, ettei kuiva hius tosiaan rasvotu kovin nopeesti, mutta mikään ei vaan auta! Mun sisko sai ennen sitä meidän matkaa napsittua aika hyvin pois kaikki kuivat latvat, mutta huomasin muutama viikko sitten, että toisella puolella mun jakausta on taaaas iso osio hiusta, jotka nyt vaan ovat katkenneet ja edustivat eiliseen asti semmosta omaa hienoa (kamalaa) kerrostaan tossa mun tukassa. Ainut selitys, jonka keksin tälle on tietty hiusten pitäminen nutturalla (eteenkin siellä matkalla ottaessa kuumassa aurinkoa, vaikka hauduttelinkin jokaikinen päivä päätä Redkenin maskilla, joskus tunninkin), pitää ilmeisesti alottaa joku hiusten kiinni-pitämis-lakkokin.. En oikeesti muista millon mun hiukset ois olleet tasapitkät ilman näitä ihme katkenneita kohtia, mutta toivossa on hyvä elää ja ehkä niistä pikkuhiljaa päästään parin kuukauden välisellä leikkauksella.. (Ehkä..toivottavasti.)

Mulla nyt ei ollut mitään varsinaista ”ennen”-kuvaa ja meidän eteisen kellertävä valo ei auta asiaa yhtään, mutta laitettiin eilen reippaasti ohutta raitaa koko tukkaan. En tajua näistä kampaaja-jutuista yhtään mitään, mutta käytettiin ilmeisesti jotain miedointa mahdollista hapetetta (ettei noi mun kärsineet latvat ihan kärähtäis) ja pesun yhteydessä läntättiin vielä 10minsaks päähän joku taittava kevytväri ja päästiin lopulta haluttuun tulokseen, eli eroon siitä keltaisuudesta ja samalla kirkastettua tota vaaleaa sävyä.

(tässä toi lamppu taas kellastaa)
Ei siis mitään radikaalia, vaan luonnollinen vaalea lopputulos ja varmaan miljoona viishaarasta vähemmän! 🙂 Käyn tosiaan värjäilemässä UNIK hairdressing by K.E.H.R:issä (Jkl Jyväskeskus) mun kaverilla Kirsillä ja voin suositella Kirsiä eteenkin kaikille blondeille, varsinkin kun kyseinen tytsy on itsekkin ollut blondi useaan otteeseen, joten tietää 100 varmasti miten vaalennettu tukka käyttäytyy! 🙂 Lisäks tuolla UNIK:issa on 100% tyytyväistakuu, eli jossei ole tyytyväinen lopputulokseen, niin se varmasti korjataan mieleiseksi. Mun pitää varmaan alottaa päivittäinen läträys sen Redkenin platina-treatmentin kanssa pitääkseni sen kelaisuuden poissa.
No, koska eilen taas miljoonannen kerran kohtasin tän karun tilanteen mun kuivien latvojen suhteen, päätin heti ryhtyä toimeen ja klikkailla tilaukseen jonkun (toivottavasti) tehokkaan tehohoidon. Palloilin eka Kerastasen jonkun Resistance-naamion ja Redkenien välillä, mutta kun ainakin se Redkenin aurinkohiusten naamio oli ihan kehuttavaa, nappasin FeelUniquen ostoskoriin jonkun tommosen ”Extreme”-naamion, koska toi sana nyt kuvas eniten sitä, mitä tehoa mä nyt kaipaan 😀


Ja koska BeautyBayssä ei valitettavasti myydä Redkeniä tai Kerastasea, jouduin tilaamaan sieltä erikseen mulle ja Ronjalle uudet Tigin suolasuihkeet (jooo, oon saanut senkin hurahtamaan tohon mun lempituotteeseen :D), koska suurin osa tuotteista tulee BB:stä tilattuna Feeluniqueta halvemmaks huolimatta siitä, että Feeluniquen hintoihin sisältyy postikulut. Voitettiin n.1.5e/suolasuihke, mutta rahaahan sekin on 😀

Nyt saa suositella mulle kaikkia ihan SUPER-EXTREME-hoitoja hiuksille!! Klikkailin ensin sinne FU:n ostoskoriin Kerastasen ne Resistance tehoampullit, mutta muhun iski piheys ja vaihdoin ne 26e maksavat ampullit tohon 20e Redkeniin. Ehkä sit seuraavan kerran.. Onko kellään niistä kokemusta, toimivatko? Mietin eilen myös K-Pakeja, joista pidin koko tuoteperheen laajuisen kuurin joskus 2006 huomaamatta oikeesti yhtääään mitään eroa tähän katkeiluun (värjäilin tuolloin vielä hiukset itse, joten saattaa olla että mun hiukset oli kyllä vielä sata kertaa huonomassa kunnossa), mutta kuulemma ainakin se K-Pakin rekku on uudistettu ton vajaan 5v jälkeen, joten voisin ehkä joskus antaa sillekkin uuden mahdollisuuden, niillä megapitkillä vaikutusajoilla..

Kiitos jo etukäteen!

19 vastausta artikkeliin “Mahdoton tukka”

 1. Itse taistelen samalaisten ongelmien kanssa ja noi kerastasen ampullit ja hoidot on ihan parhaita. Joten vaikka hinta on vähän korkeempi ku monissa muissa tuotteissa on lopputulos parempi. Suosittelen myös sellasta KC:n silver colormaskia,joka on silver shampoiden rinnalla tuhat kertaa parempi ja hellempi hiukselle. Sitä voi pitää vaikka kymmenen (tai enemmän jos tuntuu siltä) minuuttia kerran viikossa niin taiot sen keltasuuden hyvin pois. Toki Silvershampoita voi sillon tällön käyttää,mutta tarvii käyttää huomattavasti vähemmän ton rinnalla:).

 2. Anonyymi: mun kaveri haukku sen KC:n ihan lyttyyn, ei kuulemma tapahtunu mitään! 🙁 en tosin tiiä miten se mulla toimis, pitää kokeilla joskus. Ehkä tilaan ne ampullit itelleni joululahjaks 😀

 3. Mulla on aina ollut paksut luonnonvaaleat todella eloisat hiukset. Noh… Pari vuotta sitten muutettiin toiseen asuntoon ja mun hiukset alkoivat kellertää ja vihertää hirveetä vauhtia. Sitten kampaajani kertoi, että mulla imeytyy metallit hiuksiin ja pitää tehdä sellasia syväpuhdistushoitoja (käytän näitä http://sim.fi/fi-cxcorrector). Mulla tosiaan noi hoidot auttaa älyttömän hyvin ja vihreys yms. takkusuus aina lähtee.. Ongelma on kuitenkin se, että noita pitää tosiaan tehdä se kerran viikkoon, joka mulle on ainakin ihan liikaa, kun en ole koskaan tottunut hiuksiani mitenkään hoitamaan. Lisäksi harmittaa älyttömästi se, että muutin taas uuteen asuntoon ja yhä jatkuu tämä metallikierre… Eli luultavasti mun hiukset on vaan vauiroittunut niin pahasti, että tämä ei enää johdu pelkästään taloyhtiön putkistoista, vaan jo pienemmät metallipitosuudet värjää..

  Oireita tällä metallienkertymisellä on mm. katkeilevat hiukset(mulla on takaraivossa 10cm lyhyempiä hiuksia kun muualla), hiusten sellainen rastottuminen ja takkuuntuminen, mahdollinen vihreys, keltasuus ja punasuus, rasvottuminen jne…

  Kauhee sepustus tuli nyt, että sori 😀 Tämä aihe vaan on erittäin lähellä mun sydäntä, koska se jaksaa raivosuttaa mua joka päivä… Sun hiukset kyllä näyttää kuitenkin sen verta "eläviltä", että en usko, että sulla välttmättä tätä ongelmaa olisi.. + yleensä kampaajat sen kyllä huomaa..

  Mutta, jos nuo tehohoidot yms. ei ala toimimaan kannattaa varata kampaajalta aika tollaseen Simin tehosyväpuhdistukseen, niin näkee, että jos ongelma olisikin nuo metallit. 🙂 Noi tuotteet itsessään maksaa sen n. 15e puteli ja itse käytän aina noista kolmea tuotetta kerralla, että kannattaa ehkä ensin juuri kokeilla kampaajalla:)

 4. Ootko käyny koskaan Kuubassa? Jos oot niin mitä tykkäsit, jos taas et niin MIKSI? 😀

  Rastastan tätä blogia ja monipuolisia postauksia + "tavallisuutta", et siis tee asioista isompia kun ne on ja oot ihana! Sun ansiosta oon koukussa Emuihin, en suostu enää muissa liikkumaankaan näillä ilmoilla.. uutta tilausta kehiin!

 5. Mulla on samat ongelmat kuin sulla, tosin mulla ei ole vaalennettuja hiuksia… Luonnonkihara/taipuisa, pörröinen ja tosi kuiva tukka siis. Viime kesän jäljiltä aivan surkeassa kunnossa! Kampaaja suositteli mulle jätettäväksi hoitikseksi Kerastasen Nectar thermique, ja on kyllä ollut ihan loistava tuote! Sen avulla tukka on taas parantunut huomattavasti! Naamioista mulla ei ole mitään supersuosikkia, käytän tällä hetkellä Lorealin pinkkiä markettinaamiota joka pesun yhteydessä hoitoaineena. Kyllähän silläkin pehmoisen tukan saa, mutta en tiedä onko se nyt niin loistava tuote muuten! Mutta jos sulla ei ole hyvää jätettävää hoitoainetta, niin voin kyllä todella suositella tuota Kerastasea!

  Mielenkiinnolla luen täältä, jos joku muu tietäis jonkun hyvän naamion 🙂

  Heidi

 6. Metallit saa hiuksista pois myös apteekista saatavalla askorbiinihapolla, joka maksaa pari euroa pussi. pari ruokalusikallista askorbiinihappo jauhetta sekoitetaan tilkkaan vettä ja "tahna" levitetään hiuksiin. annetaan vaikuttaa muutama minuutti ja huuhdellaan pois 🙂

 7. Mulla on aivan sama ongelma: "viileä" väri pysyy hiuksissa maksimissaan kuukauden ja sitten alkaa kellastua, syynä lienee oma punapigmentti. Olen kokeillut myös useita silvershampoita ja myös tota KC:n maskia, mutta ei auta ei. Jos löydät jonkun hyvän tuotteen saa vinkata 🙂

 8. Hahha on se kumma että 6 euroa voi tuntua niin hirveesti kalliimmalta! Mulla ei oo esim mitään ongelmaa ostaa esim 24.95 paitaa, mut jos hinta on 29.95 ni kynnys on jo isompi 😀 Vaikka ero mitättömän pieni 😀

 9. Juu tollasta pitkittyvää flunssaa/kuumetta/yskää on liikkeellä ollu koko syksyn.. Mulla kesti sen 6 viikkoo kyseinen tauti ja yskä on vieläkin jäljellä, työterveydestä vaan sanottiin et kyl se yskä lähtee yskimällä 😀 Että tsemppiä!

 10. kumpi on sun mielestä parempi? se lanzan hiuspuuteri vai osiksen hiuspuuteri? toiv pystyisit vastaamaan ennenhuomista:)

 11. vika anonyymi: jos haluat nopean ja varman vastauksen, niin suosittelen pistämään sähköpostia, osoite löytyy tosta sivupalkista 🙂 aina kun ei aika riitä samalla kymmenen muun kommentin lukemiseen ja vastaamiseen, Mutta siis saan itse Osiksesta allergisen reaktion, koska siinä on käytetty jotain akryylijohdannaista. Lanza on parempi, jos multa kysytään 🙂

 12. hei kannattaa kokeilla suomalaisen crestol-nimisen merkin color gloss-hoitoainetta. se vaalentaa tosi hyvin keltasen! mulla on sävy helmenvaalea ja oikeasti hoitaa silkkiseksi ja korvaa värjäyksen kun saa tukan kiiltämään vaaleana, huipputuote. hinta oli 10e luokkaa ja ainakin CM-hiustalo myy.
  sen aineen annetaan vaikuttaa n.20min, eikä vedä harmaaksi.

  toinen mitä on kehuttu on tigin serious-tehis joka kannattaa tilata beautybaysta koska siellä hinta 20e halvempi kun täällä(hullua.)

  onko sun hiukset luonnostaan noin ihanan vaaleat vai raidoitettiinko myös tyvi? mulla on yhtä vaaleaksi värjätty mutta tyvi on vähän tummempaa ja haluaisin jatkossa vain raidoittaa sitä ettei tyvikasvu ole niin näkyvä.
  kampaajaopiskelija-kaverini kuitenkin väitti ettei tyveä voi raidoittaa kun se katkeaa:s

 13. poikakaveri? 🙂 oletko seurustellut kauan? asutko sen kanssa yhdessä vai kenen kans asut?

 14. Mulla on TÄSMÄLLEEN samat tukkaongelmat kuin sulla! Ja se on NIIN rasittavaa.. Itselläni on kanssa aika ohuehko tukka ja ongelmia tuon epätasaisuuden kanssa ja tukassa on tavallaan "aukkoja". Esim. takana on keskellä sellainen kohta, jossa on lyhyempää tukkaa ja se näyttää tosi typerältä vaikka kukaan muu sitä tuskin huomaa. Lisäksi tää tukka on lyhyempi oikealta puolelta, missä mun vinojakaus on. Tästä ongelmasta saan tosin kai syyttää vain itseäni, muutaman vuoden ahkeralla suoristusraudan käytöllä "saattaa" olla jotain vaikutusta asiaan 😀 Lisäksi hiusrajan "vauvahiukset" on kivasti kärähtäneet.
  Ja tuon vaalean värin kanssa on myös aina ongelmia. Turhaan olen hakenut täydellistä kylmän vaaleaa sävyä, kunnes löysin kampaamon jossa mun tukka saadaan kivan vaaleaksi. Valitettavasti tää ihana vaalea sävy säilyy tukassa hyvänä sellaiset pari viikkoa, kunnes väri alkaa jotenkin "tummua" ja kellastua :/ Ja niinkuin sanoit, ei auta vaikka kuinka läträisi hopeashampoilla ja vaahtosävytteillä! On se vaikeeta tää blondin elämä!

  Ja voisin itse suositella sellaista sävyttävää KC:n silver tehonaamiota. Löytyy sokoksilta. En ole kyllä hirveän hyvä sanomaan tuotteen hoitavuudesta, mutta jos tuollaista hopeaa syvähoitoversiota halajat, niin kannattaa kokeilla 🙂

 15. Ainiin ja mun piti vielä suositella Davinesta! Hyvä shampoo ja hoitoaine, saa ainakin mielestäni hyvin taitettua keltaisuutta niillä! Ainut miinus on vaan se että hinta on aika suolainen :S

 16. Hei,
  Sinun kannattaisi jättää värjääminen, koska olet vaaleahiuksinen luonnostaan eli turhaan värjäät se vain kellastuttaa ja kuivattaa.

 17. Anonyymi: nimenomaan en oo vaaleatukkainen 😀 pääsiskin eroon värjäämisestä! 1-2 kertaa vuodessa ei onneks oo niin paha, kun jokatoinenn kuukausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.