Listausta

Noniin, matkin kaikkia muita ja päätin tehdä tän. Musta kaikki tämmöset täyttelyt on kivoja 🙂

Kymmenen asiaa, joita vihaat yli kaiken:

1. Valehtelua ja ylinpäänsä valehtelevia ihmisiä
2. Kaksinaamaisuutta
3. Se, ettei uskalleta suoraan päin naamaa jos on jotain sanottavaa
4. Elämäntapa-sossupummeja, jotka ovat itse valinneet tiensä ja kehtaavat vielä valittaa, että toimeentulotuella ei pärjää ja sitä pitäis vuosi vuodelta korottaa. Suomessa kun kaiken liian helpolla. Sori vaan. (Joo no näitä en vihaa, mutta tota valitusta kylläkin..) Itse elin pari kuukautta ylioppilaaksi pääsyn jälkeen toimeentulotuella itseasiassa oikein herroiks verrattuna lukio-aikoihin, vaikka pelkkä vuokrakin oli 400e. Joo tää meni ohi aiheen..
5. Jääkiekkoa. Piste.
6. Veri/elinruokia, hyi.
7. Iskelmää.. (musiikkia :D)
8. Rasismia kaikissa muodoissa. Eli esimerkiksi sitä, miks homopariskunnat asetetaan Suomessa heteropariskuntiin verrattuna eri asemaan. Kirkko pitäis muutenkin mun mielestä erottaa valtiosta btw.
9. Tiskausta!!! Oon tiskannu 3v sisällä max 2 kertaa.. Itseasiassa just kuukaus sitten, voi että olin ylpeä itsestäni!
10. Toisten ihmisten asioihin sekaantumista ja oletusta, että tuntee jonkun ihmisen läpikohtasin nyt vaikkapa blogin perusteella.

Vihaan kuulemma ”kaikkea”, en tajua miks tähän nyt oli niin vaikea keksiä just niitä asioita.. Mun mielestä en kyllä oikeasti ”vihaa” mitään, oon kai tajunnut, että vihaaminen vie aivan turhaa energiaa. Käytän vaan sanaa ”vihata” ilmeisen usein kuvaamaan asioita, jotka mua sattuu ärsyttämään. (Tiskausta kyllä ehkä oikeesti vihaan.) 😀

Yhdeksän asiaa, jotka ovat ominaisia sinulle/luonteellesi:

1. Sosiaalisuus.
2. Pirteys, ainakin yleensä. Huonot vitsit/kieroutunut huumorintaju.
3. Puheliaisuus, joskus puhun vähän liikaakin, lähinnä siiis ihan omista asioistani.
4. Suorasanaisuus, joskus myös sanon asiat ehkä vähän liian suoraan. Onneks esimerkiks mun äiti tietää tän, eikä loukkaannu. Sekin toisaalta töksäyttää kaiken kyllä aika suoraan.
5. Rehellisyys.
6. Vilpittömyys.
7. Avautuminen tietyistä asioista. Yleensä tää avautuminen on verrattavissa eduskunnan väittelyihin (tosin yksipuolisena semmosena). Jos vauhkoon jostain asiasta, niin vauhkoan myös kovaa ja kauan..
8. Tuhlailu. Aika jännä, että oon tosi hyvä antamaan toisille vinkkejä talouden suhteen, mut oon ite tosi huono pitämään ne rahat tilillä. Onneks ei sentään oo jäänyt koskaan ykskään lasku maksamatta..
9. Analysoin ihmisten luonteen tosi nopeasti ja tiedän aika nopeasti voiko tiettyyn ihmiseen luottaa vai ei. Yleensä pyrin välttämään tämmösiä tapauksia, en halua esittää kellekkään pitäväni hänestä, jossen oikeesti pidä. Tän takia en yleensä joudu pettymään ihmisiin, kun tunnistan sen todellisen luonteen jo aika heti.

Esimerkki alla siitä kieroutuneesta huumorista.. Mun mielestä tää oli maailman hauskin, kun näin tän ekan kerran. Katoin varmaan 20kertaa putkeen ja nauroin itteni kuoliaaks. Kenenkään muun mielestä toi ei taas ollu yhtään hauska. Voisin kyllä veikata, että meidän isi nauraa tolle ehkä vähintään yhtä paljon kun mä 😀

Kahdeksan tapaa valloittaa sinut ja sydämesi:

1. Rehellisyys
2. Avoimuus
3. Hyvä ruoka 😀
4. Hyvä huumorintaju!!
5. Omaamalla empatiakyvyn, joka jo kertoo ihmisestä paljon
6. Luotettavuus
7. Olemalla oma itsensä
8. No ihan yleisesti se, että on edes vähän järkeä päässä 😀

Seitsemän asiaa, joita toivot tällä hetkellä:

1. Nooo, että Ronja jo tulis Balilta!
2. Ja että saatais viimestään tammikuussa varattua lopullisesti meidän lennot.
3. Että meidän vuokranantajan äidin perinnönjako etenis ja että se vihdoin myis tän asunnon mulle!
4. Että ehkä valmistuisin jo vuoden päästä ja pääsisin heti harjottelusta töihin..
5. Että ois jo helmikuu ja oisin siellä reissussa!
6. Että tulisi kiva joulu, uusivuosi ja ensi vuosi.
7. No yleisesti onnea ja menestystä niin itselleni kuin muillekin elämään.

 Ainiin haha, mun isä oli opettajana samassa koulussa ala-asteella ja Ronja luuli tosi monta vuotta, että mun isi on intiaani, kun sillä oli melkein musta kihara tukka ja se oli aina ruskettunut (mistäköhän tääkin pakkomielle peritty..) 😀


Kuusi asiaa, mitä teet ensimmäisenä kun heräät:

1. Käyn pissalla, ellen oo jo yöllä käynyt muutamaa kertaa..
2. Laitan kahvin tulemaan
3. Avaan tietokoneen valmiiks
4. Lähden Bixun kanssa ulos jos herään ekana
5. Kyttään facebookin, sähköpostin, uutiset, blogin..
6. Jos lähden töihin/kouluun, pesen naaman, meikkaan, syön.. Jos on vapis, niin istun koneella ne seuraavat 2h.

Viisi ihmistä, jotka tietävät eniten murheitasi:

1. Parhaimmat ystävät
2. Poikaystävä
3. Kaverit
4. Blogin lukijat 😀
5. Työkaverit

Neljä asiaa, joista olet riippuvainen:

1. Netti!
2. Kahvi!
3. Rusketus 😀
4. Työt

Kolme kauneinta asiaa, mitä sinulle on sanottu:
No kaikki ne perinteiset. En nyt muista tarkemmin… ”Iines = Isot tissit, pieni perse” LOL!!!! (Ok, tätä ei onneks oo sanottu päin naamaa..)

Kaksi asiaa, mitä pelkäät eniten:

1. Etanat (isot), myös kotilot
2. Narkkareita, huumeneuloja, kaikkea suonensisäiseen huumeidenkäyttöön liittyvää. Mua vaan oksettaa. Saan melkein paniikkikohtauksen jo kun kirjotan tätä.
Bonus: Pelkään välillä, että paljastan täällä blogissa itsestäni liikaakin asioita.Yksi tunnustus:

En oo tai koskaan ollutkaan kovin läheinen mun vanhempien/perheen/suvun kanssa. En tunne valitettavasti ainuttakaan mun isän sukulaista, vaikka oonkin aina ollut enemmän ”isin tyttö”. Tää on tosi valitettavaa ja oon ehkä vähän kateellinen niille, jotka voivat kertoa äidilleen mitä vaan. Mun lapsuus nyt vaan jäi vähän lyhyeen, eikä sitä voi saada takasin, korvata millään tai antaa anteeksi. Mutta erinäiset tapahtumat teki musta näin vahvan ihmisen, joka osaa ja uskaltaa pitää puolensa, eikä mua ihan pikkujutut hetkauta. Siks mua välillä ärsyttää ihmiset, jotka valittaa niin pienistä. En tiedä miks kerroin tän, mutta lopetan ennenkö kerron liikaa. Aina ei se rahakaan tuo onnea, jos koskaan ja kulissien takana tapahtuu aina. Voisin millon vaan luopua kaikesta materiasta, mun nykyisestä elämästä, muuttaa paratiisisaarelle ja elää omavaraisesti tai länsimaisessa mittakaavassa ”köyhästi”, jos se takaisi mulle onnen koko loppuelämäkseni.

19 vastausta artikkeliin “Listausta”

 1. Kerrankin sellainen blogi, jonka kirjoittaja on todella aito eikä yliteennäinen kulissipelle 🙂 Mä tykkään tästä blogista.

 2. "eikä mua ihan pikkujutut hetkauta. Siks mua välillä ärsyttää ihmiset, jotka valittaa niin pienistä."
  Sori mut tätä blogii ku lukee niin huomaa että valitat kyllä IHAN kaikesta mistä vaan voi :DDDDDDDDDD

 3. Tiia: hahah! 😀

  Paubella: haha nii :D:D

  Victoria: kiitos!!! <3

  Anonyymi: HEI VUODEN YLLÄTYS! varsinkin kun oon luonut tän blogin just siks, että voisin valittaa tänne ihan niin paljon kun sielu sietää ja warning, enemmän on tulossa. Et varmaan ymmärrä, että elämässä voi olla jopa kurjempiakin asioita, kun ne mistä mä täällä saatan valittaa, kuten tenttistressi, väsymys yms. Mun on nyt aivan pakko sanoa tää, mut joo, sen jälkeen kun vuosien ajan alle kouluikäisenä näkee esimerkiks nyt alkuun kun omat vanhemmat koittaa tappaa toisensa ja muistaa vielä tän kaiken, niin joo ei kauheesti pikkujutut tunnu missään. Ja joo, tätäkin pahempaa valitettavasti voi olla, mut ymmärrät varmaan ettei kiinnosta mennä niihin muihin asioihin. Sori vaan mut oli oikeesti ihan pakko räyhätä, en kestä näitä ihmisiä jotka olettaa tietävänsä jotain vaikkapa musta, kuten nyt sinä mutta jotka eivät todellisuudessa tiedä vitun vertaa. Toivottavasti säkin saat ees jossain vaiheessa järkeä päähäs ja mietit kaks kertaa ennenkö laitat vieraalle ihmiselle jotain tommosta ihan turhanpäivästä kommenttia.

 4. Oon samaa mieltä, elämätapasossupummit on todella rasittavia. Tai ei siinä mitään, jos joku on sellaisen elämäntavan valinnut, mutta ei sitten tarvitsisi a.) valittaa tukien pienuudesta b.) etenkään katsella nenänvartta pitkin niitä, jotka ahertavat elantonsa ja tulevaisuutensa eteen! Mun lähipiiriin kuuluu yks tällainen sossupummi, joka on olevinaan toisten yläpuolella, koska ei joudu opiskelemaan / käymään töissä. Häneltä tulevat kommentit ovat luokkaa "hyi, miten sä voit tehdä tuollaista työtä". Jep jep 😀

 5. Moikka Iines!

  Mun on pakko kommentoida nyt, että vaikutat ihanan tasapainoselta ihmiseltä, vaikka sulla on ollu rankka lapsuus. Oot oikeessa, että se on tehny susta vahvemman ja pienet epäkohdat ei tunnu missään. Arvostan tosi paljon, että uskalsit kirjottaa noin rohkeesti henkilökohtasista jutuista! Uskon, että vastaavan tyyppisessä tilanteessa olevat voi saada tästä postauksesta voimaa ja ymmärtää et tunnelin päässä on valoa.

  Oot huipputyyppi!! <3

 6. Mutta valitat täällä blogissa tosi usein väsymyksestäs ja stressistäs.. ja sit toisessa käänteessä sanot että sua ärsyttää ihmiset jotka valittaa pienistä 😀 Puhut itses vähän pussiin tossa. On paljon kurjempiakin asioita kun väsymys ja stressi mutta sinä juuri itse valitat niistä ja just myönsit että oot myös sen vuoksi tän blogin perustanutkin. Sua siis ärsyttää ihmiset jotka valittaa pienistä mutta teet niin itse myös. tätä toinen anonyymi kommentillaan varmasti tarkoitti..

 7. Anonyymi: nojooo!! kauheeta, miten toi sun tuttu vielä kehtaa arvostella työntekoa 😀 ihan kun siinä sossulassa raavaamisessa oikeesti ois jotain ylpeilyn aihetta 😀

  Minka: aivan ihana kommentti, kiitos <3 pelastit mun päivän :))

  Anonyymi: en tarkottanut siitä "pienistä valittamisella" valittamisesta väsymyksestä, stressistä yms muista jokapäiväsistä asioista, vaan nyt ihan keksittynä esimerkkinä henkilö, joka itkee koko elämänsä sitä, että vanhemmat menivät ja erosivat, kun asiat vois tosiaan olla vähän pahemminkin. Ja lähinnä tämmöstä "ei oo koulutusta, ei oo rahaa"-valitusta, jolle nyt kuitenkin voi itse tehdä jotain. Väsymys, kiire ja stressi on aivan normaaleja tunteita ihmisille ja mun mielestä niitä on sillontällöin ihan sallittua purkaakkin. Eli missä kohdin tarkalleen puhuin itseni pussiin?

 8. heihei, pakko lähettää kommenttiä pitkästä aikaa taas. 🙂 Oon aiemmin lukenu tosi monia muotiblogeja päivittäin,mutta nykyään tää sun blogi on ainoo, jota käyn lukeen montakin kertaa päivässä! Sun postaukset on aina niin huippuja ja sä itekin tunnut niin ihanalta ihmiseltä, että harmittaa, kun ei tunneta "oikeessa elämässä". Mutta siis oot tosi rohkee kun kirjotat noin henkilökohtasista asioista <3 itellänikin on perhepiirissä sattunut todella rankkoja asioita, mutta oon kans tajunnu, että niitten takia oon vahvempi, enkä niin sinisilmänen kun monet muut oman ikäseni..

  Oot kyllä ihanan jalatmaassa ja sä oisit hyvä roolimalli monille nuoremmillekin tytöille! Toivonmukaan jaksat jatkaa aina tätä sun blogia, vaikka välillä vähän väsyttäiskin 🙂
  voimia sinne, kyllä se elämä taas alkaa hymyileen ja sustakin tulee taas varmasti pirtee oma ittes <3 koitat vaan joulunpyhät levätä kunnolla! ja hei, ketä kiinnostaa jotkut turhat joulusiivoukset, ihan sama vaikka teilläkin juoksis pari muutakin villakoiraa nurkissa kun bixu, eiks niin 😉 DONT STRESS! :p

 9. Mä niin voin samaistua suhun jossain asioissa. Mulla itelläni on myös ollut aika vaikea lapsuus.. ei ollut yksi eikä kaksi kertaa kun lapsena heräsin yöllä järkyttävään meteliin.. tavarat lenteli ja aika usein pelkäsin että ruumiita vielä tulee. Noh tästä ollaan selvitty, mutta en ole täysin varma kykenenkö itse ikinä tekemään lapsia. Enikinäkuunapäivänä haluaisi samanlaista lapsuutta kenellekkään..
  Ja loppukevennykseksi vielä, että samaistun kyllä myös sun tyyliin pukeutua! Ei ole yksi tai kaksi vaatetta mitä löytyy niin sinun kun minunkin vaatekaapista! haha 😀

  Hyvää Joulua(joulun odotusta) ihana<3

 10. Sun pienenä otetuista kuvista huomaa että oot vähä surullinen..
  että oisit tarvinu enemmän rakkautta.. tuli siitä surullinen olo.

  kirjotus herätti eri tunteita mussa.

  Musta tuntuu että en oo kovin empaattine. ja mua ärsytti tuo sun kommentti.
  Tiedätkö miksi jollain ihmisellä ei oo empatiakykyä???
  No varmaan siksi että sitä ei ooikään kuunneltu, mitä asiaa sillä on. ja ei oo annettu rakkautta tarpeeksi.. :´´(

  Minä oon yks semmonen, joka painiskelee erittäin huonon itsetunnon kaas.
  ja vitun pahan masennuksen.
  ja kaikki liittyy huonoon itsetuntoon.

  Ja mua vaivaa se että en tunne, että oisin missään kovin hyvä.
  ko aina kaikki tolkuttaa, että se missä koet olevas hyvä niin edistä sitä. you know..
  että tulis iloseksi siitä..

  ehkä tulee vielä joskus helepompi olla, ko pahin ahistus ym. on poies…

 11. Ihanaa (tai no ei siis ihanaa tietenkään) mutta siis sun pelko numero 2, eli narkkarit ja toi vastaus kokonaisuudessaan summasi kyllä kaikki munkin pelot yhteen kasaan! Siis mua ahdistaa aivan suunnattomasti huumeet (erityisesti suonensisäiset) ja niiden käyttäjät, en tiedä mikä niissä on niin pelottavaa mutta oon ihan samoilla linjoilla!

  Lisäkommenttina myös se, että oot aika siisti muija! Oon varmaan vuoden verran lukenut blogias ja täällä on tullut tosi paljon asioita, joista oon ihan samaa mieltä 🙂 Erityisesti toi tässäkin tekstissä mainittu sossupummius, ja ylipäätänsä opiskeluihin ja elämässään johonkin tähtäämiseen keskittyvät mielipidejuttusi on ollut ihan kuin mun suusta (vaikka ihan muuta alaa opiskelenkin).

  On ihanaa kun annat täällä blogissa itsestäsi enemmän kuin monet muut, siksi juttujasi on aina kiva lukea!

  Hyvää joulua! 🙂

 12. Voi luoja noita anonyymejä 😀 joillain ei oo itsellään varmaan tarpeeks suuria ongelmia kun pitää toisen blogiin tulla nussimaan pilkkua. Aaah että oikeen kiukuttaa tommoset! Eihän kukaan muu kuin sinä valita koskaan väsymyksestä.. eikä se toki ole aina valittamista vaan fiiliksen kertomista ääneen. Sama kuin kertoisi olevansa iloinen 😀 Iines oot ihana ja sul on paras blogi, arvostan niin paljon et uskallat sanoa tollasia asioita ääneen täällä! Ihanaa joulua Sinulle <3

 13. Anonyymi: kiitos AIVAN IHANASTA kommentista! <3 kaikkea hyvää sullekkin ja kiitos tosta vikasta villakoira-lauseesta hahah! ihanaa joulua <3

  Anonyymi: juu 🙁 mua vaan harmittaa niin paljon näiden pariskuntien puolesta, joissa kumpikaan osapuoli jää siihen tilanteeseen, edes "lasten vuoksi". Musta oli "tosi kivaa" kun vanhemmat eros, mut joo, jos joku joskus kajoais muhun, niin voin kertoa, että pamauttaisin päähän takas kahta kauheemmin 😀 Haha, tyyli-samis! Ihanaa joulua ja kaikkea hyvää sullekkin <3

  P: Apua. Et tiedä kuinka liikutuin tästä. Mietin tätä sun kommenttias koko eilisen, koska en oikeesti osaa oikein sanoa tähän mitään ihan vaan siksi, koska oon aina itse ollut perusluonteeltani melko rohkea ja omannut suhteellisen hyvän itsetunnon, vaikka niitä vaikeampiakin ajanjaksoja on ollut nuorempana. Mietin eilen, että en osaa asettua sellaisen henkilön asemaan, jolla on huono itsetunto, koska vaikka aina paasaan kaikille, että "pitäkää puolenne, sanokaa suoraan yms", niin eihän se tietenkään vain ole kaikille niin yksinkertaista! 🙁 Mä todella toivon sulle koko sydämestäni kaikkea hyvää jatkossa ja että saat asiasi hyvälle mallille. Tärkeintä on uskoa itseensä ja yrittää olla välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat, koska sillä ei ole mitään merkitystä! Kaikki lähtee siitä asenteesta, että vähitellen alat tajuamaan, että "hei mä pystyn mihin vaan!" ja edes yrität korostaa niitä hyviä puolia. Toivon, että sulla on ystäviä ja perhe, jotka tukevat ja ellei tällä hetkellä poikaystävää, niin että ainakin löydät jonkun, joka rakastaa sua just sellaisena kun oot 🙂 Tärkeintä on tehdä asioita, kuten alottaa harrastuksia, tapailla ystäviä mahd.paljon ja tehdä asioita, ettei vaan jäisi yksikseen murehtimaan, koska voin kokemuksesta sanoa, että se nyt jos joku, niin vain pahentaa asioita! Ihanaa joulua ja kaikkea hyvää sinulle <3

  R: joo en mäkään tiedä mikä siinä on niin pelottavaa! 🙁 mua vaan jotenkin ahdistaa!! hahah ei vitsi miten ihana kommentti! Suuret kiitokset, maailman ihaninta joulua ja toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin <3

  ANonyymi: niin, no jotkut eivät ilmeisesti kestä kuulla edes niin negatiivisesta asiasta, etten oikein saanut edellisenä yönä nukuttua 😀 KIITOS PALJON ihanasta kommentista, ihanaa joulua ja kaikkea hyvää sulle <3

 14. En meinannu uskaltaa tulla lukee että, jos oot pian vastannu mun kommenttiin.
  Tajusin tänään pari juttua, joista tulee itelle parempi olo.
  It´s good..
  Kiitti mukavista sanoista.

 15. Arvostan bloggaajia jotka kirjoittavat sydämellä ja eivät pelkää sanoa asioita suoraan ettei "täydellisen elämän kulissit" kaadu :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.