tiiiiistaiiiiii

Mulle iski eilen iltapäivällä ihan järkky migreeni, eikä siihen meinannut auttaa oikein mikään kipulääkekkään. Pitäis varmaan vähän rajoittaa tätä koneella istumista noina vapaapäivinä.. Tajusin eilen, että mun ois varmaan pikkuhiljaa hyvä pistää mun uus passi ja henkkarit vihdoin hankintaan, ennenkö unohdan koko homman. Mulla ei oo itseasiassa ees oikeesti minkäänlaista hajua, paljon passit tai henkilökortit nykyään maksaa, kun noi edelliset on hankittu sillon joskus reilut 9v sitten.. Ette tiedä kuinka paljon mua ärsyttää, kun joudun luopumaan noista mun kaikista upeista ja hienoista leimoista ja alottamaan uuden passin kanssa puhtaalta pöydältä!! Toisaalta ihan hyvä sinäänsä, ettei rajavirkailijoiden tarvii enää (ehkä) enää naureskella tolle mun ihanalle passikuvalle, jossa olin just tuoreena 8-luokkalaisena hikihatussa ajanut pyörällä koulusta poliisiasemalle ottamaan tota kuvaa ja anomaan sitä passia. Muistan vielä niin elävästi, kun sen jälkeen ajoin takas kotiin ja mun sisko vaukos kotona jostain lentokoneista, jotka oli lentäny pilvenpiirtäjiin ja oli siis 11.9.2001. No, mut ainakin yritin tänään laittaa itseäni vähän siistimmäks, ettei tarviis taas kärsiä järkystä kuvasta seuraavaa 10vuotta ja astelen sinne valokuvaamoon tänään heti töiden jälkeen. Kai siellä passikuvauksessa saa olla vaativa ja pyytää uutta kuvaa niin kauan, että ne miellyttää itseään? 😀

Kaupungilla oli kuulemma ollut eilen täys kaaos päällä. Mua vähän pelottaa jo valmiiks lähteä töihin.. Toisaalta ihanaa olla ihan myyjän, eikä asiakkaan asemassa, en henkilökohtaisesti jaksa sitä alennusmyyntien penkomista ja loputonta jonottamista eka sovareihin ja sitten vielä kassalle. Ja onneks ainakin menee aika taas kerran nopeammin, kun on tekemistä, yay!

Apuaaaa, kulutin just varmaan 20minuuttia mun kallista aamu-aikaa siihen, että etin mun vanhaa passia, vaikken oo ees varma pitääkö se ottaa mukaan rei’itettäväks kun menee anomaan uutta? (Tai no tod.näk.vasta sitten kun saa sen uuden käteen, mutta parempi pelata varman päälle :D)

NYT TÖIHIN!!!

13 vastausta artikkeliin “tiiiiistaiiiiii”

 1. mun tietääkseni ne ottaa sen passin kokonaan pois nykyään..eli eivät enää leikkaa kulmaa vaan et saa sitä enää takaisin.

  Jos ja kun haluat sen säästää niin teeppä siitä katoamisilmoitus ja sitten kun haet uutta passia niin ilmotat siellä että edellinen katosi ja siksi haet uutta.

  toi triwa on muuten ihan super ihana..mulla on toi turkoosina, mutta ai että toi persikka näyttää kans hyvältä 🙂

 2. 5 vuoden (eli normaali passi) näytti olevan 53e. Mä hain "uuden" passin pari vuotta sitten ja mun kuva on siinä ihan kammottava. Mun mielestä toi hinta on vähän noussut parin vuoden takaisesta, mutta en ole ihan varma.

 3. Niin ja sit tosta vanhasta passista, että kai se pitää ottaa mukaan :D. Tai ainakin ne just leikkas siitä vanhasta jonkun reunan pois ja pisti mitätöity ym.. leimat sinne.

 4. passin ja henkkarin hinta on siin 50e molemmin puolin. Mä maksoin kesällä passista 45e, mut mun mielestä henkkari on kalliimpi. en oo kyl varma. kandee käydä kattoo poliisi.fi! 🙂

 5. Viiden vuoden biopassi taisi maksaa 48 euroa.
  Monet tuttuni ovat joutuneet passikuvassa olemaan hymyilemättä. Mä kävin Rajala Camerassa ja mua pyydettiin hymyilemään! Ekan hymykuvan jälkeen kuvaaja kysyi, että kelpaako. En kehdannut pyytää uutta kuvaa. Kai se pari näpsäisyä olisi voinut ottaa..

 6. Nykyisin ei saa enää kuin sen 5 vuoden passin kerrallaan 🙂 ja hintaa sille tulee 48e plus tietty passikuvien ottaminen, mikä on ihan ryöstöhintasta ainakin täällä meillä päin! 😀

 7. Nykyään saa kai vaan 5 vuoden passeja ja muistaakseni se maksaa 50 €. 🙂

 8. Hei!

  Tarvitset mukaan vanhan passin, 1 valokuvaamon passikuvan, 53e käteisenä (tän vuoden puolella vielä 48e) suurin osa pankkikorteista ei nimittäin toimi poliisilla. Passi tulee viidessä arkipäivässä.

  Netistä poliisi.fi voi varata ajan, niin ei tarvi jonottaa! Tai jos tulee aamulla ennen klo 10, sillon on hiljasempaa. Ruokatuntisin voi olla jopa tunnin jonot!

  Vanha passi otetaan pois siinä vaiheessa kun haet uuden passin ulos, jos se on sillon vielä voimassa. Katoamisilmoitukset yms on viranomaisen harhauttamista, joten ei kannata sille tielle lähteä. Voit kyllä pyytää virkailijaa leikkaamaan muutamat tärkeimmät leimasivut muistoksi!

  Terveisin:
  innokas lukijasi Passivirkailija

 9. Mä kun kävin hakemassa uuden passin, niin vanha piti tosiaan palauttaa. Mut virkailijatäti kyllä kysy, että olisinko halunnu säästää ne "leimasivut". Eli ilmeisesti ne ois voinu repiä muistoksi? 😀

 10. Heidi: se turkoosi on varmaan kans unelma 🙂 voi paska jos ne ottaa sen pois!!!

  Thaimaa Phuket: todellakin!! onneks on passi jo kunnossa seuraavan vajaan vuoden, mut parempi etuajassa kun ei milloinkaan 😉 sinnehän pääsee vaikka polkupyörällä..?

  I'm Lacking: joo, hittooo tulee ikävä mun vanhaa passia 🙁

  jonna: nojoo pitää käydä kattoo, oon niin laiska vaan 🙂

  Anonyymi: täh! kun eihän passikuvassa nimenomaan sais hymyillä? 😀 hyväksyttiinkö se kuva sitten?

  Anonyymi: nojoo, mut pakkohan se on maksaa 😀

  Ellu: nooo, onneks 5vuoden, ni ei tarvii kestää tota uutta järkkykuvaa seuraavaa 10vuotta 😀

  Anonyymi: hei kiitos miljoonasti selvistä vinkeistä, näillä siis mennään! 🙂

  Anonyymi: no mä ainakin todellakin haluan! 🙂

 11. onko toi paita joka sulla on tässä kuvassa päällä, niin se jonka tilasit nellyn sivuilta? ja jos on niin minkä kokoinen se on ? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.