Toivepostaus: Lettihiustenpidennys!

Vihdoin sitä hiustenpidennys-postausta! Eli tässä yksinkertaista ohjeistusta lettipidennyksen tekoon, mikä ei tosiaan ole mikään ylitsepääsemättömän vaikea operaatio. Mulla on aina (nyt n. 4v) ollut aina vaan letti/ompelupidennykset, joten en osaa sanoa muista tekniikoista juuta enkä jaata. Koskaan ei ole kuitenkaan ollut mitään valittamista, päinvastoin! Mun käsittääkseni ompelupidennys on pidennystekniikoista hellävaraisin, koska se rasittaa hiuksista aina vaan tota pientä osaa, eli noita hiuksia joista noi letit tehdään. Oon joskus halunnut kokeilla sinetti-ja teippipidennyksiä, mutta oon kuullut niitä kauhutarinoita siitä, kun ne teipit repii omat hiukset ihan järkyttävään kuntoon, rasittaa painolla sitä hiuksen tyveä, sinetit katkovat samalla puolet omista hiuksista yms, joten oon ihan suosiolla jättänyt kokeilun väliin. Uskon kyllä, että ammattilainen osaa tehdä myös kunnollisen teippi/sinettipidennyksen ja oon kuullut osalta myös, että oma tukka olisi ollut itseasiassa paremmassa kunnossa pidennysten poiston jälkeen, mutta tän mun oman hennon ja ohuen hiuslaadun tuntien en ota riskiä.

Eli mitä tarvitset?
– Itse tukan, mulla on Simplystä sävyt 10 ja 8.22, joita sekoittamalla tulee kukakuinkin just eikä melkein mun oman hiuksen tänhetkinen sävy. Vaikka itse sanonkin, niin parhaimmat sävyt on tähän mennessä ollut niitä, mitkä oon itse valkannut niistä sävy-tupsuista, niihin netin sävykarttoihin en kyllä uskaltais kajota.
– Karhunlankaa tai muuta paksua lankaa, mielellään pidennysten kanssa yhteensopivana sävynä
– Pieniä kumppareita
– Ison (tylsän) neulan, semmonen n. 5cm askarteluneula tai mikä nyt onkaan, esimerkiks käy varsin hyvin

Itse oon tähän mennessä ostanut kaikki pidennyshiukset kampaajan kautta ensinnäkin siksi, että haluan nähdä ja päättää ne sävyt luonnossa, toisekseen siksi, etten halua ottaa todellakaan mitään riskiä sen tukan laadun suhteen, miksi en siis tilaa hiuksia netistä. Netistä tilattavista hiuksista mulla ei siis ole mitään sanottavaa tai kokemusta, mutta itse en suostuisi niitä päähäni laittamaan kun korkeintaan clip-on-versioina (joista ei henk.koht ole kyllä myöskään mitään kokemusta, koska mun kärsivällisyys ei kestäis sitä niiden uudelleen ja uudelleen asentamista. Haluan että tukka on päässä ja pysyy!). Tähän mennessä mulla on ollut B*Longin, Star Locksin ja Simply Naturalin hiusnauhaa, joista Star Locks (kuluttajahiusta, jota saa siis ostettua myös ei-kampaajat) oli aivan totaalisen paskaa, vaikka Hairiumissa luvattiin laadun vastaavan B*Longia. Star Locks pysyi reilu vuos sitten hyvänä ehkä muutaman kuukauden, ennenkö takkuuntu totaalisesti (ja sai harjata ehkä viidesti päivässä), kun oon yleensä tottunut, että sama pidennyshius kestää mulla käytössä hyvänä sen kokonaisen vuoden (ilman edes mitään erityistä hoitamista)!! Star Locksin punttihintaa en kuollaksenikaan muista (ehkä 70e? Saa oikasta jos tietää), B*Longia ostin viimeks jemmaan kahdeksi vuodeksi, joten senkin punttihinta on unohtunut. Viimeisen vajaan vuoden mulla on ollut päässä Simplyn tukkaa, jonka pitäis olla pidennyshiusten aatelia ja ei ole ollut kyllä todellakaan mitään valittamista! Ostin kerralla kaksi punttia (puntin kumpaakin sävyä, joita sekoitan), joista maksoin yhteensä suolaset 350e, mutta kuukaudelle jaettuna hintaa nyt ei noillekkaan tule paljoa mitään kun miettii, että mulla on 3kuukauden päästä kun nää tuoreimmat pidennykset irrotan, on kestänyt tää yksi puntti just sen kokonaisen vuoden ja toinen uusi puntti odottaa kaapissa vaan päähän asentamista. Eli Simplyn vuosihinnaksi tulee mulle keskimäärin 175e, mikä nyt ei päätä huimaa kun vertaa kampaamotaksoihin. Itse laitosta maksan yleensä 20e ja letit pysyvät hyvänä yleensä sen 3kk, tietty kauemminkin jossei halua irrottaa 😀

Pidennyshiuksillehan ei suositella käytettävän tuuheuttavia tai rakennepaikkaavia tuotteita. Hiukset letillä nukkumista, päivittäistä huolellista harjaamista (aitoharjaksisella harjalla, mm. Glitteristä löytyy yks tosi hyvä ;)) suositellaan, eikä märillä hiuksilla kuulemma kannattais mennä nukkumaan. No, mä oon tän 4v käyttänyt niin tuuheuttavia, kun myös rakennepaikkaaviakin tuotteita, nukkunut märkä tukka auki, ollut harjaamatta hiuksia pari päivää ja en oo tosiaan huomannut ainakaan itselläni mitään huonontumista tukan laadussa, aina ovat kestäneet sen vuoden, Star Locksia lukuunottamatta.

Ja sanon nyt etukäteen, että nää kuvat on otettu toissakerralla kun Viivi väkeris nää mulle päähän, otettiin myös ne uudet kuvat, mut jotenkin nää nyt oli jo valmiiks täällä bloggerissa ja homma helpottui sillä.. 😀

Lähtötilanne: Mun haperot latvat, jotka luojan kiitos tällä hetkellä on 
jo menneen talven lumia!

Mä oon oikeesti aika huono kertomaan tästä itse laitto-operaatiosta mitään, koska en tosiaan koskaan oo tätä itse kenellekkään tehnyt, mutta toivottavasti näistä kuvista on apua edes vähän. Eli tässä ylin letti. Noi letin ”alkupäät” kannattaa aina mittailla sen hiusnauhan kanssa niin, ettei se letti ala esimerkiksi liian edestä, jolloin se hiusnauha saattaa näkyä tai törröttää just korvan edessä tai jotain. Kannattaa myös jättää ylimmän letin ylle  (kuten tietty myös alimman letin alle) tarpeeksi hiusta, ettei se letti törrötä eteenkään hennossa tukassa päälaelta hiusten ollessa auki.

Eli, letit tehdään mahdollisimman kireiksi (ja pieniksi, riippuu tietenkin hiuslaadusta, kuinka pieniä niistä saadaan) molemmilta puolilta ja yhdistetään keskelle kummparilla. Tupla-kumpparikaan ei oo pahitteeks. Viivillä on joskus tapana tehdä tommonen ”varmuusommel” (keskellä) tohon lettiin, joka varmistaa sen, ettei se letti lähde purkaantumaan. Mulla ei oo kuitenkaan koskaan purkaantunut yksikään letti ja jätettiin nyt viimeks tää varmuusommel pois. Lopuksi vain ommellaan hiusnauha tukevasti kiinni lettiin ja pätellään kunnolla. Mulla on ollut aina vähintään 2 kerrosta hiusnauhaa /per letti. Nyt Simplyä käyttäessä mulla on ollut kuitenkin jopa 3kerrosta, koska se hiusnauha on Simplyn tukassa huomattavasti ohuempaa.

Alempi letti (ja kannattaa jättää tarpeeks tukkaa letin alle, ettei letti näy pitäessä hiuksia esim. ylhäällä nutturalla) ja taas sama homma. Mulla oli ollut viimeiset 4v aina vaan 2lettiä päässä (ihan myöskin siksi, että mun pää on niin pieni, ettei siihen kovin montaa edes mahdu), mutta nyt viimeks oltiin hurjia ja laitettiin huimat 3 lettiä, kun onnistuin löytämään tuolta mun ”hylättyjen pidennyshiusten” pussista jonkun vanhan kaistaleen vanhaa ja hyväkuntoista B*Longia, joka uppos hyvin sinne sekaan. Ja johan korvattiin sillä taas ne hiukset, mitkä oli ehkä saattaneet irtoilla hiusnauhoista niiden edellisten 3kk aikana!

Jälkeen-kuva syyskuun pidennyksistä!

..ja jälkeen-kuvat tästä uudesta pidennyksestä!

Toivottavasti tästä selityksestä nyt saa edes jotain selvää ja oli jollekkin apua! Saa kysyä toki kommenttiboksissa, jos jäi jokin epäselväksi 🙂 
Lisään vielä, että jossei omaa ketään lettitaitoista kaveria, niin varmasti lähes kaikki kampaajat osaavat laittaa lettipidennykset, mikäli ostaa heidän kauttaan tukan tai varmasti myös ihan jos vie oman. Hinnoista en tiedä, mutta veikkaisin keskimäärin 50euron luokkaa! Ja suosittelen ihan oikeasti panostamaan siihen hiuksen laatuun. Noi mun pidennyshiukset oisivat varmasti laadultaan kestäneet reippaasti ylikin sen vuoden, elleivät ois harventuneet sen vertaa, ettei niitä nyt vaan enää jaksa uusiokäyttää. Mun mielestä ”uudet” pidennyshiukset on aina tosi ärsyttävät ja hankalat, koska ne on aina niin  piikkisuoraksi käsittellyt, että kuluu aina se noin kuukausi, että saan ne mukautumaan omaan taipuisaan/kevyesti luonnonkiharaan tukkaan. Yleensä se mukautus sujuu helpoiten just pitämällä niitä hiuksia (mielellään muotoilutuotteiden kanssa) letillä mahdollisimman usein, eteenkin suihkun jälkeen, jolloin se hiljalleen tulee taipuisaksi. Jos on jo valmiiksi piikkisuora hiuslaatu, niin se omaan tukkaan mukautus hoituu varmaan jo ihan parilla pesukerralla, jolloin hiukset vaan sekoittuvat keskenään.

21 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Lettihiustenpidennys!”

 1. Kiitos tästä :> Oon nimittäin harkinnut lettipidennystä ja tää sai mut kyllä vakuuttumaan viimestään 😀 Lettejä/pidennyksiä ei siis erota kovin helposti jos pitää hiuksia kiinni? Tai painaako noi letit nukkuessa?

 2. Venla: no mä en tiedä oikein näkyykö ne kuin helposti, kun en jaksa koskaan välittää, että kattosin peilistä, mut saa niitä siis joskus asetella sillein hyvin 😀 yleensä letit painaa ekat pari yötä, varsinkin jos toi letti on tehty kauheen kireelle ja se voi olla kyllä aika tuskaa! mut siis yleensä kuulee vaan ihmisiltä, ettei ne edes koskaan oo huomannut, että mulla on pidennykset.

 3. En siltikään tajunnut tästä postauksesta mitään, mutta se ei ole sun vikas vaan mun koska en ymmärrä yhtän miten noi oikein laitetaan 😀

  Itelläni nimittäin oli vajaa vuosi sitten vielä teippipidennykset, nyt vasta ku oon ollu kohta tosiaan sen vuoden ilman niitä, mun oma hius on vahvistunu tosi paljon ja en varmaan halua koskaan enää pidennyksiä, vaikka nykyinen hiustenpituus ei ookaan toivottu..

  Löysin tän sun blogin n. 10min sitte ja oon ihan myyty!:D SIKA HYVÄ jään seuraileen!!! 🙂

 4. Noi on muuten tosi luonnollisen näköiset 🙂 Joskus (tai aika usein) ihmisillä näkee melko karmean näköisiä pidennysviritelmiä… Mä en oikein ole pidennyksiä toivonut, koska mulla on aina ollut enemmänkin ongelmana liian tuuheat ja nopeasti kasvavat hiukset 😀 Ja tosiaan olen kuullut aika huonoa noista muista kuin letityksellä tehdyistä.

 5. Sulla on niin ihanan valkoset hampaat, että nyt tilaan viimeistään ne white stripesit (voit vaatia niiltä itelles ilmasia, koska tuot uusia asiakkaita!:D) jotka päätän aina tilata kun sun hampaat vilahtaa täällä blogissa:D otanko ne vahvimmat heti vaan suosiolla?

 6. Henna: haha 😀 voiei, mä en kyl myöskään uskaltais kokeilla teippejä, enkä sinettejä.. Ja tervetuloa, jää ihmeessä seurailemaan <3

  Anonyymi: no oisin mäkin onnellinen, jos ois luonnostaan pitkä ja paksu tukka! 🙂 ja letit on kyllä niin parhaat!

  Anonyymi: haha! joo ottaisin kyllä sinuna ne 43e maksavat, kun ne pysyy paremmin hampaissa kun ne halvimmat ja on vähän tujumpaa tavaraa 🙂

 7. tää ei nyt mitenkään liity tuohon postaukseen mutta satutko tietämään onko Glitterin valikoimissa pronssin värisiä korviksia? Jotain perus nappikorviksia esim? En nimittäin löydä sellasia mistään ja tartteisin jotkut, joita vois käyttää pronssisten kalevala-korujen kanssa, enkä haluais mitään Kalevalaa enää korviin ostaa 😀

 8. Joo siis eihän toi ole pelkästään mikään myytti, että teippipidennykset yms tuhoaa tukan. :/ Kaverille tuli mm. kaljuja kohtia päähän, eipä ollut todellakaan kivannäköistä. 🙁

 9. moikka! tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään mutta muistelisin et oisit käyny dubaissa? koitin etii jotain postausta siihen liittyen mut en löytänyt. jos oot kirjottanu siitä jotain niin voisitko linkata tai edes kertoa että koska oot siitä kirjottanu niin osaisin etsiä 🙂
  ja sitten kysyisin vielä että mikä ois sun mielestä paras alue dubaissa varata hotelli? sitä marinaa kehuu jotkut mutta siellä hitellit on kyllä ihan sika kalliita. suosittelisiko bur dubaita? mikä edes on dubain keskusta??! 😀

  Kiitos tosi paljon jos viitsit/osaat auttaa, menee kohta hermo noiden hotellien kanssa 😀

 10. ANonyymi: ei oikein oo 🙁 niitä aina välillä kysellään, mut ei oikein ainakaan tällä hetkellä oo, harmi!

  Nanna: joo 🙁 kamala!

  Anonyymi: joo olin siellä 4v sitten. Multa on oikeesti tosi huono kysellä niistä alueista yms mitään, kun en oikeesti muista yhtään mitään, mut se marina se ei ainakaan ollut vaan joku "syrjäsempi" 😀 mut en oo oikein varma onko siellä niinkun virallista "keskustaa" (??), me kierreltiin niitä isoimpia ostari-komplekseja semmosella hotellin ilmasella kyydillä 🙂 luulis, että monista hotelleista löytyy niitä kyytejä. Sori, musta ei tainnu olla kauheesti apua!

 11. Upeat on pidennykset!!!
  Milläm tuotteilla peset ja hoidat hiuksiasi??

  Minullakin on pidennykset. Omat hiukset vaan niin kovasti tarvitsee noita rakennepaikkaavia ja vahvoja hoitoaineita, mutta kun pidennyksiiin niitä ei saisikaan käyttää…:(

 12. Tara: oon aina käyttänyt rakennepaikkaavia, eikä oo koskaan menny mikskään 🙂 tällä hetkellä pesen tigi bed head urban antidotes sillä resurrectionilla (sarjan punainen) 🙂

 13. Hei ja kiitos ihanasta blogistasi! Mulla on ollut n. vuoden verran lettipidennykset ja olin ihan ällistynyt kun luin että sulla on pysyny samat hiukset hyvässä kunnossa jopa vuoden. Vau! Koska ite joudun laittamaan uudet hiukset joka kerta kun letitkin uusitaan eli rahaa palaa…. Mietin että käytätkö sä paljon esim kihartimia/rautoja yms? Ite käytän ja luulen että hiukset menee siinä huonoksi vaikka käytän aina lämpösuojia yms. Mut jos toi simplyn tukka kestäis lämpökäsittelyä niin voisin siirtyä kyllä kans siihen!

 14. elina: moi, suuret kiitokset <3 mitäköhän tukkaa sulla on ollut? itse en nimittäin luottaisi oikein muuhun, kun kampaajien kautta saataviin hiuksiin, eli B*Longiin ja Simply Naturaliin. Ennen föönailin ja kiharsin tukkaa, mutta nyt olen ollut n. vuoden käsittelemättä hiuksia säännöllisesti ja aikalailla samanlaisina ovat kyllä pysyneet 🙂 mutta suosittelen hommaamaan vaikka aluks B*Longin tai Simplyn tukkaa jos budjetti kestää ja kokeilemaan, että piteneekö käyttöikä. Lisäks kunnon harja on tosi tärkeä, esim. Simplyltä löytyy oma harja pidennyshiuksille, oon mun kaverilla harjaillu sillä ja aivan paras! 🙂

 15. Moi! Oon katellu nyt jo pitkään sun blogia koska aina kun googlaan jotain vaikkapa hiustenpidennyksistä tai ripsienpidennyksistä tai melkeinpä mistä vaan niin sulta löytyy tietoa, ihanaa ! =) Mutta siis, rasittaako tää paljon omaa hiusta? Omat hiukseni ovat melko vahvat mutta en haluaisi että ne tästä ohentuisivat jos ottaisin pidennykset tällä tekniikalla. Tiedätkö tästä mitään, ja ovatko omat hiuksesi pysyneet samanlaisina kuin ennenkin? 🙂

 16. Ihana blogi:) miten saat lettipidennysten kanssa hiukset ponnarille vai saatko? Itsekkin hankkimassa:)

  1. Kiitos! 🙂 Nyt ei ole pariin vuoteen ollut lettipidennyksiä, mutta ne sai kyllä keskikorkealle ponnarille. vähän joutui kuitenkin laittamaan piiloon 🙂

 17. kuinka monta grammaa sulle laitettiin tukkaa? 🙂 riittää varmaan 113g paketti jos ei oo kovin paksut hiukset itsellään? oon hankkimassa tällasia. 🙂 tuleeks sitä pidennystä sivuille vai takaraivoon vaan?

  1. Moikka! Voi vitsiläinen, tästä on jo niin kauan, etten valitettavasti muista kuinka paljon hiusta laitettiin! :/ mutta jokatapauksessa pääasiassa taakse vain, välillä 2 lettiä, joskus 3 🙂

 18. hej, paljon sulle tuli tukkaa päähän, niinku grammoina? mietin riittäiskö 113g paketti, itellä ei kovin paksu tukka oo. Oon hankkimassa tälläsii ja mietin myös sitä et tuleeko pidennystä myös sivuille vai pelkästään takaraivolle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.