iines puhuu ruotsia, paniikissa

Tosi monet pyys sitä videopostausta, jossa puhuisin ruotsia. Voin kertoa, että vaikka tää kuulostaa kuinka hölmöltä, niin yks asia, joka on mulle tosi epämiellyttävä on just ruotsin puhuminen suomalaisten kanssa tai varsinkin kun joku sitä erikseen pyytää. Uskokaa tai älkää, mutta ees mun poikaystävä ei oo tän vajaan 4vuoden sisällä kuullut mun puhuvan ruotsia, eikä mun äiti ehkä viimeiseen 15vuoteen. En vaan tykkää. Tosi harvoin hermostun, mutta kyhäsin tän videon eilen ihan paniikissa sen jälkeen, kun mietin satamiljoonaa kertaa, että teenkö tän ylinpäänsä vai en ja sitten jahkaten sen kanssa, että julkasenko tän vai en. Nooo, mitä nyt turhaan selittelemään mitään, toivottavasti joku ees ymmärtää noi mun ihme selitykset tossa ja muitenkin vähän jäisen puheen 😀

Huomenna siis Helsinkiin.. Pitäis hommata isiltä mokkula lainaan viikonlopuks ja alkaa vähän jo pakkailla, vaikkei siihen nyt varmaan 10minuuttia kauempaa mee, varsinkaan kun ei oo tosiaan lähdössä pois kun kahdeksi yöksi…

Kivaa loppiaista!

20 vastausta artikkeliin “iines puhuu ruotsia, paniikissa”

 1. Se meni oikein ihanasti! Et yli- etkä aliäännä. Huomaa että sua oikeesti harmittaa ruotsin kielen käyttämättömyys. Ihan kuin siihen liittyisi huonoja muistoja.. Käytä sitä rohkeasti vain. Nekin käyttää, jotka eivät välttämättä sitä edes osaa kunnolla =)

 2. Herran jestas sulla on todella hyvä ruotsi ja kuullostaa tooosi hyvvältä:)))

 3. voi miten kiva video, tuli jotenkin hyvälle tuulelle 😀

  hauskaa helsinkireissua 🙂

 4. Tää on kiva blogi! Löysin sattumalta joululomalla netissä surffaillessa:)
  Ole ylpeä sun ruotsin kielitaidosta! Siitä on vielä hyötyä!
  t. yksi monta monta vuotta yliopistossa ruotsinkieltä opiskellut joka ei vieläkään osaa kunnolla puhua:)

 5. Skrattade inte alls! Du ser så söt ut och låter också jättesöt när du pratar svenska. Jag är helt finskspråkig, men jag skulle vilja lära mej att prata svenska bättre eftersom många av mina vänner är svenskspråkiga. Men dom kan tala finska så det går alltid så att vi pratar finska…eller dom talar svenska och jag finska :D. Kanske om du bodde någonstans lite närmare ett svenskspråkigt område skulle det vara lättare åt dej att använda svenska. Jag tror att det är ingen problem här i Åbo och Åbolands skärgård… 🙂

  Tusen kramar :)! Du är en av mina favorit bloggare :)!

  P.S. Tyckte att de va jättekiva att skriva det här på svenska. 😀

 6. Eikä ,olit kyllä aika hermostuneen kuulonen ja näki kyllä heti ,että olit aika paniikissa, mutta ei se mitään Ruotsisi on kylla todella hyvää ja ymmärrettävää.:)) Voiko kysyä miksi muutitte Ruotsiin ja sitten sieltä pois? Symppis video!! :))

 7. todella jäätvä tosiaan 😀 ei tarvii jännittää noi paljoo. näytät vähä sad

 8. hei tuli tossa mieleen, että ootko suomenruotsalainen tai jotain kun puhut noin hyvää ja sujuvaa ruotsia? 😀

 9. Hyvinhän se meni, ihan turhaa jännitit. Mut mä ymmärrän sua siinä ettet halua puhua ruotsia suomalaisten kanssa. Ja mua harmittaa myös ettei oikeesti monikaan enää Suomessa osaa puhua ruotsia !! Mä oon itte ollu ruotsinkielisessä päiväkkodissa ja ala-asteella, mulla on kyllä ruotsin kielioppi ja sanasto takaraivossa mutta puhumisesta ei tule mitään, aineiden kirjotus sujuu tosi hyvin mutta kun pitää suu avata niin pää tyhjenee.. 🙁
  Varsinkin kun oon nyt itte lukiossa ja kohta lopettelemassa lukiota niin kaverit kyllä oikeasti panikoi et pääseekö ne läpi.. Hassua että ne ei välttämättä edes tiedä miten sanotaan paljonko kello on ruotsiksi tms.

 10. Nyt olis videoo jaksanut kattella vaikken siitä paljoa olis ymmärtäny, mut sairaalaan koneel ei noi näy :s Kirjottele reippaasti juttui niin mä paranen täältä umpparin poiston jälkeisistä kiputiloista ja pääsen kotiin tölläilee!

 11. Ohoh! Olipas jännä video, välittyi kyllä sellanen jännitys. Mutta ihan turhaan! Onko joku joskus kiusannu sua ruotsin takia? Ruotsi on cool! Oon niin kateellinen tosta ääntämyksestä, opiskelen ite ruotsia Turun yliopistossa enkä varmaan tuu ikinä puhumaan noin kaunista ruotsia. Kai sä ees luet ruotsinkielisiä lehtiä, blogeja? Todellakin synd että suhteesi ruotsiin on kylmentynyt! Hieno ja rohkea video, arvostan 🙂

 12. Hyvin ymmärsi kaiken mitä puhut. Toivotaan, että voit tulevaisuudessa käyttää ruotsia enemmän, esim. työssä. Harmittaa, että en itse uskaltanut puhua Ruotsissa vaihdossa olessani enemmän ruotsia.

 13. Du pratar ju bra svenska! 🙂 Själv e jag finlandssvensk och från en tvåspråkig stad, Karleby, men använder heller inte språket så mycket, eftersom jag mest umgås med finskatalande personer… och jag har också märkt, att man lätt glömmer bort ord och det känns lite svårt att prata svenska när man inte gör det varje dag. Men vilken rikhet det är att kunna svenska eller hur? Man förstår ju t.o.m. norska & danska när man läser det 😀

  Fast ibland känns det som om jag inte kan ett enda språk ordentligt; modersmålet e svenska, alla skolorna tills gymnasiets slut gick jag på svenska, sen gick jag till AMK och studerade ett år på finska, sen studerade jag ett år i Spanien på spanska, nu har jag då studerat 2 år på engelska (BBA) och jag bara märker när jag pratar, så pratar jag finska, svenska å engelska mixat 😀 och inget språk eller grammatik kan jag perfekt 😛

  I Jyväskylä använder man väl inte svenska så mycket? Men här vid kusten, Karleby, Vasa etc. används det ju ändå flitigt. Så kanske du skall komma hit nån dag så får du prata svenska med finlandssvenskt folk? 😀

 14. Ihana video!!! enemmän näitä:) milloin ja missä olet oppinut näin hyvän ruotsin? ja saako kysyä mitä kirjoitit ylppäreissä, siis muutenkin kuin ruotsista? ihanaa 🙂 tuli hyvä mieli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.