Huomenet

Huomenta! Eilinen juna oli ihme kyllä vaan 30min myöhässä ja olin kuolla lämpöhalvaukseen sen jälkeen, kun sain raahattua itteni ja tavarani tänne ullanlinnaan kävellen se mun toppatakki päällä. Yöllä kalisin jäässä, kun Ronja veti unissaan multa koko ajan meidän peittoa, enkä uskaltanut vetää sitä takas, kun Ronja on joskus unissaan vähän hassu ja oon tottunu siihen, että mun sisko saattaa esimerkiks potkasta, jos siltä koittaa vetää peittoa, niin ajauduin yön aikana melkein kylkikylkeen Ronjan kanssa sitä mukaa kun se veti sitä peittoa itseensä 😀

Eilen joku about 30v mies alkoi juttelemaan meille Pasilan aseman kohdalla niitä näitä koskien nyt lähinnä noita VR:n ainaisia myöhästymisiä. Se kyseli, että mistä asti toi juna oli ollut myöhässä ja mistä tultiin kyytiin ynnä muuta. Vastattiin, että ”Jyväskylästä”, johon tää mies tokasee tosi ilkkuvaan sävyyn, että ”Mitä joku tekee Jyväskylässä?!”, johon Ronja onneks topakkana tyttönä tokas salamana takasin, että ”No ASUU?”, jonka jälkeen tää mies menee ehkä maailman eniten noloks ja koittaa selittää jotain, että ”joo no onhan Jyväskylä tietenkin ihan kiva vaikka nyt opiskelija-kaupunkina”, johon mä jatkan, että ”niin, tai ihan vaan noin muutenkin…”. Siis ensinnäkin, tää mies oli varmasti ton 2h aikana mitä se Tampereelta meidän juttuja tosi kiinnostuneena kuunteli, niin kuullut puheesta ettei me todellakaan olla Helsingistä ja toisekseen, mä vihaan näitä ennakkoluuloisia ihmisiä, jotka ajattelee ettei kehä kolmosen ulkopuolella oikeesti oo mitään elämää! Koomista kyllä, tää tyyppi oli itse Vaasasta, johon mussutti jotain, että ”No, onneks ei tarvii enää sielläkään kauaa asua”. Just joo. Ja siis mitä nyt oon kohdannut näitä ihmisiä, jotka ei osaa asettaa Suomen kartalle Jyväskylää, Oulua, Rovaniemeä tai edes Tamperetta, niin suosittelisin lämpimästi hankkimaan ees jonkunlaisen yleissivistyksen koskien omaa maata.. Anteeks vaan.

Tässä höpötysvideo eiliseltä..

Äh, tajusin eilen matkalla asemalle, että unohdin mun kameran johdon kotiin!! Ehkä pärjään huomiseen asti ilmankin.. 😀

15 vastausta artikkeliin “Huomenet”

 1. Nojoo mulla on kaveri kuka luuli että Pariisi on New Yorkin pääkaupunki… 😀 Ja tää kaveri on kuitenkin 21 vuotias.. 😀

 2. Tollaset ihmiset on kyllä rasittavia 😀 Huvittavinta, kun jotkut luulee Oulun olevan Lapissa. 😀

 3. Mä oon ite Jklstä kotoisin, mutta 10-vuotta asunut Helsingissä. Saan aina raivokohtauksen (omassa päässäni) jos ihmiset eivät osaa sijoittaa kartalle Suomen kaupunkeja!! Esim muistan kun viime Bb:ssä tää Elisabet ei tiennyt missä on Kuopio. Mun mielestä tollanen kertoo oikeesti, et on ihan hemmetin tyhmä!!!! En vaan käsitä, eikö ihmisiä sen vertaa kiinnosta oman maan maantieto, että osaa laittaa esim Kuopion itään eikä länteen!!!

 4. Kivoja videoita, mutta etkö voi niistää nenää ennen kuin alat kuvaamaan videoita?

 5. Joo itsekin oon nyt viime aikoina törmänny aikuisiin ihmisiin jotka eivät aivan hahmota Suomea.. Jos ihminen kirjoittaa lehtiin juttuja (kolumneja ja haastatteluja) niin luulis että tietäs mikä on esim. "Mäntyharju", jottei tarttis luulla sitä joksikin kauppakeskukseksi.. Hieman meni mulla kahvit väärään kurkkuun kun tyyppi kysyy "mikä se semmoin mäntyharju on?". Huh huh! Simmut auki oikeesti!

  Sulle kommenttina, oon jo toooooodella pitkään aina välillä "satunnaisesti" tsekannu blogis mut nyt nää satunnaiset käynnit alko tihenee niin et lienee parasta vaan alkaa säännöllisesti seuraa 😉

 6. NIIIIIN samoilla linjoilla sun kanssasi. Hermot menee etelän pelleihin jotka on just silleen että kaikki kehä kolmosen ulkopuolella on kuollutta, "en vois koskaan edes kuvitella muuttavani mihinkään muualle". Tykkään Helsingistä, mutta onneksi en oo syntynyt sinne, osaanpahan arvostaa muutakin.

  Loppuun vielä tämä pakollinen:
  http://naurunappula.com/302155

  Ps. ihania sun videot 🙂

 7. Sarah aivan mahtavaa yleistystä!
  Me kaikki etelän pellet todellakin ollaan juurikin sitä mieltä ettei kehä kolmosen ulkopuolella ole elämää eikä me osata arvostaa mitään muuta kun helsinkiä/helsinkiläisiä…

  Hitto että sylettää tollanen.

 8. Ei ehkä kuulu tähän postaukseen, mutta ei kai sen niin väliä 😀 Voisitko joskus tehdä videon englanniksi? Vaikka just jotain mitä tänään on tapahtunu juttu 🙂 Ois kiva 🙂

 9. No en kyllä kommentissani tarkoittanutkaan _kaikkia_ etelän ihmisiä, vaan just niitä PELLEJÄ sieltä. Niin ettäh.

 10. Joo ja yleensä nää "onneks ei siellä tartte enää kauaa asua" -tyypit asuu siellä tietyssä paikassa vielä vuosienkin päästä tai jää paikkakunnalle :D.

 11. Anonyymi: haha mitä! 😀

  Suvi: voieiii!

  Anonyymi: kiitos, oli tosi kivaa! 🙂

  Anonyymi: no siis kyllä muakin vähän kummastuttaa, jos aikuinen ihminen ei osaa asettaa niitä suurimpia kaupunkeja kartalle! 😀

  Anonyymi: ööö EN? koska se ei auta tähän hiton monsteri-nuhaan.

  Anonyymi: ei tuolla oo, katoin heti ekana 🙁

  Ninna: haha, mitä ihmettä! 😀 ja hihi, toivottavasti pysyt mukana jatkossakin (säännöllisesti) 😉

  sarah: hahahah toi naurunappula :DDd

  Maikki: onneks läheskään kaikki nyt ei sentään oo tommosia 🙂

  Anonyymi: joo voin ehkä joskus tässä tehdä 🙂

  Anonyymi: noooo, en kyl puhu ranskaa mut muuten ihan kiva ehdotus 😀

  Anonyymi: teen kunhan paranen 🙂

  I'm Lacking: nii voi olla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.