Lupaukset 2010

Ajattelin liittyä muiden joukkoon ja kaivaa arkistojen syövereistä mun viime vuoden uudenvuodenlupaukset ja katsoa, kuinka ne ovat tähän asti pitäneet. Joku ehkä saattaa olla niin hyvämuistinen, että myös oikeesti muistaa jopa edes vielä vuoden taakse joutumatta kaivelemaan postauksia todistusaineistoks, mutta mä en valitettavasti kuulu niihin 😀

Vuodelle 2010 lupasin siis:


”1) Aloitan taas säännöllisen lenkkeilyn tai kuntouinnin (sitten vuoden öö 06 tai 07?) ja koitan luvata harrastaa edellämainittuja vähintään 2-3 kertaa viikossa. Alan myös tekemään taas mun askelkyykky-, vatsalihas-, ja käsipainosarjoja, itseasiassa piti eilen alottaa, mutta unohdin..


2) Yritän aloittaa sipsilakon.. (Ainakin semmosen pienen.)


3) Otan itseäni niskasta kiinni ja alan laittamaan rahaa säästöön jotain kivaa matkaa varten. Lupaan myös piilottaa tämän säästötilin nettipankin ulottumattomiin tai vaihtoehtoisesti luoda sen säästärin Osuuspankkiin, jossa en yleensä asioi, mutta yhdestä hölmöstä syystä omistan siellä tilin. Tän kohdan ehtoihin lisään, että säästö voi mahdollisesti alkaa myös vasta helmikuun puolella, jolloin mun suunnitellut Tallinnan ja Tukholman reissut tod.näk. on reissattu 😀


4) En tee liikaa töitä, ettei opiskelut kärsi”

Tammikuussa analysoin parin viikon jälkeen, kuinka lupaukset olivat lähteneet käyntiin ( ja näköjään ihan hyvin).

Noh, tänä vuonna en kai tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia ja itseasiassa toi viime vuosikin oli aika poikkeustapaus niitä laatiessa, koska oon oikeesti tosi huono pysymään lupauksissa, varsinkin kun ne nyt on laadittu lähinnä sillä asenteella, että tehdäänpäs tässä joku uudenvuodenlupaus ihan muodon vuoksi, ilman niitä todellisia motiiveja.

Mutta, kuinka kävi viime vuoden lupausten? Lupasin aloittaa taas säännöllisen liikunnan (kuntosali, juoksu, reipas kävely, sulis..), en niinkään pudottaa painoa, mutta kilojakin karisi siinä ohella se n.7 aikavälillä maaliskuu-marraskuu. En muutenkaan syö oikeastaan mitään makeaa, mutta vähensin myös tota sipsimässäilyä aika rankalla kädellä noin kertaan viikossa. Mulla alko soida hälytyskellot vissiin siinä vaiheessa, kun tajusin etten oikeesti mahdu enää yksiinkään vanhoihin farkkuihin ja painonpudotus on ainakin mulle helpompi tehtävä, kun saada säästöön 500e uuteen farkkuvarastoon. No, onneks ei oo enää tätä ongelmaa. Ja joo, en todellakaan tehnyt liikaa töitä verrattuna hulluun toissavuoteen, mistä johtuen sitä rahaakaan ei tosiaan ollut joka kuu ihan liikaa ja noi mun tammikuussa hehkuttelemat ”tonnin säästöt” tais mennä viimeistään kesäkuussa paikkaamaan asumiskuluja ennätyspienen palkan ohelle 😀 (Puhumattakaan, että ois mitään muistikuvaa noista parista ”hyvästä tuhlauskohteesta”) Onneks tuli elokuun megapalkka lomarahoineen, mistä joo jäi säästöön rahaa, mutta mitkä käytettiin viimeistään lokakuussa siellä akselilla Havaiji-Tahiti-Sydney.

Itseasiassa joo, teinhän mä tavallaan yhden lupauksen itselleni. Nimittäin raataa tän kevään hullunlailla 50opintopisteen edestä koulussa, jotta mun ei tarviis toukokuun jälkeen enää IKINÄ istua yhdelläkään Jamkin kurssilla!! Itseasiassa oon miettinyt, että miks oon niin pöhilö, että otin noin paljon kursseja, kun oisin saanut pisteet kasaan jo 30 opintopisteelläkin. Mutta mulle kyse ei oo niistä pisteistä, vaan siitä että mua rehellisesti kiinnostaa ne kaikki kurssit, joilla istun, vaikka kuinka joskus valittaisin, ettei kiinnosta lähteä tarpomaan kukonlaulun aikaan -25c pakkasessa koululle. Ennemmin teen enemmän töitä ja istun oikeasti hyödyllisillä kursseilla, kun täytän mun valinnaiset jollain ihan hölynpöly-kesäkursseilla, joilla ei oo mun tutkinnon ja tulevaisuuden kannalta tasan mitään hyötyä (ei siis millään pahalla niille, ketkä on ottanu ton Bird Watchingin Jamkin vapaasti valittavista :D). Toisinsanoen, mun lupaus itselleni ois olla vuoden päästä jo valmistunut tai ainakin opparin kimpussa, jos päätetään tehdä se mun kaverin kanssa yhdessä.

Ja joo! Koska mun sanavarasto ja luovuus on nyt niin jumissa jossain tuolla lumikinosten alla, saa luvan kanssa esittää niitä postaustoiveita, mikäli semmoisia löytyy! Maanantaina mun aivot oli niin jumissa, että meinasin alkaa änkyttää kaikille keille puhuin, mitä hittoa?! 😀

14 vastausta artikkeliin “Lupaukset 2010”

 1. Anonyymi: joo sain meidän isiltä just pari viikkoo sitten, en oo vaan kerenny kokeilemaan sitä vielä kun en oo kerennyt pahemmin liikkuakkaan 🙂

 2. No siinähän on hyvä tekosyy sitten. 😉 Mitäs merkkiä ja mallia mahtaa mittari olla?

 3. No ne naisten mallit ovatkin liian pieniä käteen. 🙂 Laitaa kuvaa siitä kunhan saat käyttöön? 🙂

 4. Haluisitkos kerätä yhteen postaukseen vaikka kuluneen vuoden kynnet mitä erilaisia sulla on ollut! Vaikea itse ettii niitä kaikkia kun sulla ei oo mitään tageja täällä käytössä 🙁

 5. Anonyymi: no mulle ne naistenkin ois varmaan liian isoja 😀 kerron heti miten toimii kun otan käyttöön!

  Anonyymi: joo voin tehdä 🙂 joo näitä postauksia on niin tuhottomasti, että siinä ois kauhee homma tehdä jälkeenpäin ne tagit, enkä oo koskaan muistanu alkaa uusiinkaan postauksiin niitä tekemään 🙁

 6. Tee what is in my purse eli mitä kannat laukussa mukanasi :). Tää olis ihana myös videopostauksena mutta kuvina myös kiva.

  Olis kiva kuulla kuntopostausta eli miten syöt ja liikut. Esim päivän syömiset olis kiva kuulla. Itse yritän alottaa nyt terveellistä elämää joten kaikki tällanen vois olla avuksi.

  Jos on myös jotain vinkkejä, millä herkut sais korvattua, niin otan mielellään vastaan :).

 7. Anonyymi: jess kiitti vinkeistä, what is in my purse tulee ainakin pikimmiten! ja hyvä kun muistutit tosta liikunta-ruokavaliopostauksesta, sitä onkin pyydetty mutta olin ihan tyystin unohtanut!! pitää alkaa hahmottelemaan sitäkin 🙂 herkuista en oikein osaa sanoa, kun mulla ei kauheen usein tee mieli muuta kun sipsejä ja riippuu tietty, et syötkö suolasta vai makeeta? 😀 mut varmaan makeanhimoon ainakin maitorahka vaikka hedelmien tai marjojen kanssa? tai popparit?

 8. Mitä hittoo onks teidän koulussa oikeesti joku Bird Watching-kurssi? Repesin 😀

  Ja mä oon kans valmistumassa amkista tän kevään jälkeen ja oon itekin haalinut nyt vielä jos jonkinlaisia mielenkiintoisia extrakursseja. Siitähän on vaan hyötyä yrittää oppia kaikenlaista hyödyllistä tulevaan ammattiin liittyen nyt kun on aikaa ja olosuhteet eikä sit työn ohessa opetella. (Vaikka itekin varmaan hajoon vielä pariinkin otteeseen ihan kunnolla kouluun ennen ku se loppuu :D)

 9. Moikka! oon lukenut sun blogia jo toooosi kauan ja tätä on niin mun päivän piristys aina 🙂 mä haluaisin postauksen bixusta, se on kai rodultaan kääpiövillis? itse haaveilen omasta toyvilliksesta ja kaikki rotuun liittyvä kiinnostaa! okei tä saattaa olla kaikkien muitten mielestä ihan booring, hahhaa. Matkajutut myöskin kiinnostaa aina!

 10. Anonyymi: no riippuu vähän, nyt oon sen takia ruskee ku olin lokakuussa kuukauden matkalla ja oon koittanu ylläpitää sitä, mut todennäköisesti karisee kohta lopullisestikkin pois 😀

  Manna: JOO ON! 😀 joo ei ainakaan tarvii katua sitten myöhemmin, että oispa käynyt sen ja sen kurssin.. 🙂

 11. chi: joo Bixu on kääpiövillis! 🙂 voin tehdä joskus koira-postauksen, päädyin rotuun siis ihan sen vuoksi, että äitini kasvattaa villakoiria, enkä ois allergikkona/astmaatikkona oikein muuta rotua harkita! Kiva, että piristää päivääsi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.