köh köh

Moi! Tein taas tämmösen suunnittelemattoman katoamistempun, ette nimittäin ikinä arvaa.. Oon taas kipeenä! KYLLÄ VAAN! Oon toissayöstä asti yskinyt keuhkot verestäen ja mun nenä vuotaa kun mikäkin puro. Lisäks mulla on nyt muutamana päivänä ollut pientä pistelyä rinnassa, pitäis varmaan oikeesti raahautua lääkäriin, veikkaan kyllä vahvasti keuhkoputkentulehdusta. Musta tulis hyvä lääkäri jo pelkästään tän oman kokemuksen kautta.. Jossen oo flunssassa, niin murran vähintään varpaani tai saan jonkun viikon migreeniputken tai vastaavaa. Ikuinen kirous. Ja joo, mulla on edelleen kaikki arvot kunnossa, syön vitamiineja, liikun, elän terveellisesti, mikään ei vaan auta. Kerkesin viime viikolla jo alkaa panikoida, kun sain parin päivän sisään useamman ”en saa kunnolla henkeä”-kohtauksen ja heräsin yks yö siihen, kun en saanut kunnolla vedettyä ilmaa keuhkoihin, kun henkitorvi oli niin tukossa. Mutta ei ihmekkään, jos oli kerta tämmäönen tuloillaan. Nyt vaan kortisoni-piipusta henkoset viidesti päivässä 😀 Ja mulla meni muuten lopullisesti usko siihen mun digitaaliseen kuumemittariin.. Mulla on normaalilämpö yleensä 37c tai hieman yli, mutta tolla digitaalisella oon mitannu jotain ihan outoja jopa alle 36c lukemia. Eilen mittailin ihan huvikseni lämmön kahdesti peräkkäin ja sain niillä kahdella mittauskerralla toisistaan 0,7c poikkeavat lukemat..siis 5min sisään 😀 Jossain välissä työpäivää se mittari näytti ekaa kertaa ikinä 37 (tai itseasiassa 37,5c), mikä tarkottaa siis todennäköisesti jotain 38-39c välillä. Noh, käyn ostamassa tänään semmosen vanhan kunnon alkoholi-mittarin samalla kun käyn hakemassa yskänlääkettä! Mietin jo eilen, että tekisin reklamaation tosta hiton Omronin mittarista.

Haluan jo sinne lämpöseen, tää Suomen talvi ei taas todistetusti pelaa lainkaan yhteen tän mun terveyden kanssa 🙁

Koitan saada tänään vastailtua noihin kaikkiin kommentteihin! Ajattelin myös informoida, että huuto.net kohteet auki huomis-aamuun asti täällä!

Ps. Meillä alkaa tänään 6viikon hissiremppa! Onneks asutaan vaan kolmannessa kerroksessa. Saa nähdä millasta melua on edessä, toisaalta voiko joku muka olla kamalampaa kun putkiremontti?

15 vastausta artikkeliin “köh köh”

 1. Anonyymi: noh, onneks tiedän astmaatikkona eron sen välillä, millon keuhkoissa oikeesti on jotain vialla ja millon on kyse psyykkisistä syistä 🙂

 2. Paniikkihäiriö lol-…. Ja kaikelle on aina fyysinen perusta. Itselläni oli homeen jälkeinen astma johon ei lääkkeet auttanut ja oon muutenki tosi atoppiinen ja herkkä ihminen. Sulle kirjottelinkin joskus kun todettiin "cfs" (tosin se on nyt epäselvä dg)

  Mutta tiedän todella mille tuntuu että ei saa OIKEASTI henkeä… Just tossa joulun aikaan pakkasella tuli parina yönä aivan kauhea hengenahdistuskohtaus ja luulin oikeesti että kuolen. Nousin pystyyn ja yritin rauhottaa itteeni mut se on vähän vaikeeta kun keuhkoputket menee OIKEESTI lukkoon.. Ja mulla kerran monta vuotta sitten tapahtu niin en tää jäi 24/7 kolmeksi viikoksi päälle ja luulin kuolevani. En pystyny syömään ja nukkumaan ja ootin vaan millon tukehdun kokonaan 🙁 Ja nyt kun mainitsin yhelle ystävälle että en saanu henkeä yöllä niin vastaus oli et "tuliko sulle joku paniikkikohtaus?".. Öö.. ei tullu tulkaapa ite testaamaan se kun meinaat tukehtua…

  Ja Iines, mulla meni 1 1/2 vuotta kun alko löytyä poikkeamia labra-arvoista ja lääkärit väitti vuoden ajan ettei oo muu vikana kuin korvien välissä vaikka olin työkyvytön ja petipotilas (ja olen edelleenkin ja tosi huonossa kunnossa sen takia…). Joten muista vaatia, kukaan muu ei pidä huolen kuin sinä itse!! Tsemppiä ja toiv menee nopeesti ohi!

  Jankku

 3. "pelkästään" tuo astmahan voi aiheuttaa kokoaikaisia flunssia… Ystävälläni juuri epäiltiin, että hänelle on tupakointi aiheuttanut joko astman tai keuhkoahtumataudin… Siis kun hän on ollu kipeänä 3kk putkeen..

  Mutta kannattaa tosiaan pakottaa ne ottamaan kuvat keuhkoista, sydämestä ja tekemään ne astma testit(esim. onko astmasi pahentunut tjsp).. Jos kunnallisella ei vaikka susostuta menet yksityiselle ja laitat sinne säästösi tai lainaat vanhemmiltasi… Terveys on kuitenkin niin tärkeä, että kannattaa tehdä kaikkensa!

  Itselläni oli muutama vuosi sitten kamalia vatsakipuja, joita kaikki väittivät vain "luulotaudiksi"… Noh viimein kun minut oikeasti otettiin lääkäriin lähdin sieltä useiden lääkkeiden ja vatsahaavaepäilyiden kanssa… Että luulosairaus in my ass.:D

 4. Meilläki remppa meneillään, keittiössä vesivahinko ja siellä huutaa puhaltimet betonia kuivaks 24/7 vielä ainaki kaks viikkoa, että nice. Ei se mittää jos ois iso kämppä mutta täällä 45 neliön kaksiossa käy tila pieneks ku keittiön kaapit, tavarat, jääkaappi sun muut on tungettu olkkariin 😀 …puhumattakaan tosta puhaltimesta tossa makkarin seinän toisella puolella.

 5. Joo ei ihan hoitoalalle opiskelevana tullut ensimmäiseksi paniikkihäiriö mieleen.. 😀

  Mutta kuitenki tosi paljon tsemppiä ja paranemisia!

  Kyselisin tosta opiskelijakortista sulta, että onko sen hankkiminen vaikeaa ja kuinka paljon sellainen mahtaa maksaa? Kun ilmeisesti sulla taitaa olla semmoinen 🙂

 6. Tämä ei ole provosointia, mutta syötköhän riittävän paljon tai oikeanlaisia terveellisiä ruokia? eli en pidä sinua syömishäiriöisenä. Tsekkaa esim. netistä ruokaaineita, jotka parantavat kehon immuunijärjestelmää.

 7. Hei tämä on nyt ihan asian vierestä mutta saako Jyväskylästä mistään niitä solkkurasvoja? Jossakin postauksessa puhuit jostakin kauneushoitolasta mutta oon liian laiska etsimään 😀 Olis niin kiva saada vähän vinkkejä että mitkä on parhaita ja tehokkaimpia?

 8. "vanhan kunnon alkoholi-mittarin samalla"

  Mie niin arvasin, sä Iines oot ihan juoppo!

  Vähänkö repesin kun luin ton mitä oot ostamassa. 😀

 9. Anonyymi: joo, aivan kamala kyllä jos sulla on jäänyt noin pitkäksi aikaa päälle, kai sulla on lääkitys? eikö avaavatkaan lääkkeet auttaneet? Mutta juu, eipä tullut lähetettä keuhkokuvaukseen tai labroihin vaikka pyysin, kun edellisestä kuulemma on vasta se reilu kuukausi….. 🙁

  Anonyymi: niinpä. Koitin pyytää lähetteitä uusiin labroihin ja röntgeneihin, mutta toi eilinen lääkäri oli kyllä niin ihme tyyppi, ettei suostunut ja passitti vaan kotiin. Luulen ettei se edes kuunnellut mun luettelemia oireita tai ees vilkassu korviin, vaikka sanoin että mulla on niissä kipua, joka on itseasiassa yöllä vielä pahentunut, blaah.. Yleensä tk-palvelu on mun kohdalla ollut ihan kohtuullista, mutta eilisen kohdalla ei.. Onneks sun kohdalla lopulta selvisi diagnoosi! 🙂

  Anonyymi: niin, oon aina ollukkin.

  Anonyymi: hyi kamala! nooooo, onneks saat parin viikon päästä huokasta helpotuksesta 🙂 sun pitää ostaa semmoset kuulosuojaimet ja nukkua ne päässä!

  Anonyymi: Nii 😀 Hain opiskelija-kortin aikoinaan meidän amk:n opiskelijajärjestön sivuilta ja siellä käyn aina joka syksy maksamassa sen vuosijäsenyyden ja haen niiden toimistosta sen tarran 🙂 Aika jännä ettei teillä ole kerrottu kuinka hommata se! Vuosimaksu on siis joku parikymppiä, kortti maksaa itsessään jonkun 5e. Ja kiitos, mäkin toivon itelleni pikaista paranemista!!

  Anonyymi: kyllä tietääkseni, c-ja d-vitamiinia, omega 3:a, lisäksi päivittäin tuoreita hedelmiä, valmistetaan ruoat pakasteiden sijaan tuoreista vihanneksista, eikä syödä einesruokia yms.. 🙁 siks tää onkin aika kummaa, kun mut on opetettu syömään suht.terveellisesti ja monipuolisesti, niin mitään yksipuolista ruokavaliotakaan ei voi syyttää.

  snn: siellä kauppakadun eleganssissa on jotain niitä vielä jäljellä, mitä en oo kerenny hamstraamaan 🙂 muita paikkoja en tiedä, netistähän tosi saa tilattua.

  Anonyymi: heh 😀 joo, kun elohopea-mittarithan on nykyään alkoholi-mittareita.

  Anonyymi: siis elohopeamittareita ei saa enää myydä, ne sisältää nykyään alkoholiliuosta 🙂

 10. Oon huomannut aivan saman jutun kuumemittaria koskien! Näyttää mullakin aina melkein asteen vähemmän mitä oikeasti on. Saattais olla aiheellista reklamoida Omronille, nimittäin mullakin on Omronin mittari se joka heittää lukemat hatusta 😀
  Testasin just pari päivää sitten itse myös, mun oma mittari näytti 35.9 ja toisenmerkkinen kaverin mittari heti perään mitattuna 36.7…

 11. Eihän noi digitaaliset mittarit ikinä toimi, oon aina käyttänyt kunnon vanhanajan mittareita kun ihan kaikki digitaaliset näyttää mitä sattuu…

 12. Marbe: et oo tosissas! hiton omron, lähtee kyllä todellakin rekla heti kun muistan! 😀

  ANonyymi: nojoo! mulla oli jouluun asti aina semmonen ikivanha elohopeamittari, kunnes hajotin sen ja luulin voivani luottaa noihin digitaalisiin, mutta näköjään en! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.