Uusi Nike+

Nyt kun oon pitänyt kuntosalista vähän taukoa ihan vaan laiskuuden ja kiireiden vuoksi, oon alkanut käymään Noran kanssa juoksemassa ja reippailla kävelyillä koirien kanssa. Olin ennen vähän semmonen, että kävin ennemmin yksin juoksulenkeillä, koska voi juosta omaa tahtia ja uppoutua vaan omiin ajatuksiinsa, kävelylenkit nyt on taas kivoja siitä, että voi samalla vaihtaa viime päivien kuulumiset ja muuten vaan vähän juoruilla. Meillä oli Ronjan kanssa tapana vetää aina ”kymppikilsa” Jyväsjärven ympäri koirien kanssa ja olinkin ihan kriisissä, että mitäs nyt, kun se on toisella puolella maailmaa kesään asti..

Oon nyt löytänyt kuitenkin myös seura-juoksemisen ilon ja onhan se tietty ihan kiva tsemppi ja kannuste, kun on sopinut lähtevänsä jonkun kanssa juoksemaan, siitä nyt ei kauheen helposti kehtaa enää hannata, vaikka kuinka laiskottais tai muuta 😀 Pitää vaan varoa, ettei se juoksu mee liikaa pälättelyks, että muistaa välillä hengittääkkin. Sunnuntaina mulla oli just semmonen päivä, että meinasin nukahtaa iltapäivällä pystyyn ja olin jo ihan perumassa lenkkiä. Onneks en kuitenkaan perunut, sillä juoksu piristi ihmeesti ja pääsin myös ekaa kertaa testaamaan tota mun iPhonen Nike+GPS-appsia, joka periaatteessa ajaa saman asian, kun se Nike+iPod-kit, paitsi ilman sitä iPodiin liitettävää osaa (joka on siis iPhonessa itsessään) ja lisänä vielä GPS:än, jolla saa mitattua lenkkietäisyydet vähän tarkemmin ja vielä reitin kartalle, ihan superkätevää!

Toi reitin katve-alue tuli, kun juoksin ja puhuin Inan kanssa samalla puhelimeen ja se ohjelma meni näköjään pauselle, jäi kauheesti vaivaamaan kun en saanut tietää sitä reitin kokonaispituutta 😀

Toi appsi maksoi muistaakseni vajaat 2e, mutta vaatii siis tietty lisäks sen Nike+ -lenkkariin asennettavan anturan (joita voi ostaa 19e hintaan Applen nettikaupasta, kun vanhasta loppuu patteri. Pitäis kestää muistaakseni noin 100h juoksua, vai olikohan se 1000. Se iPodin Nike+-kit maksaa taas 29e.) ja itse ne Nike+ -lenkkarit. Tosin ainakin useimmat Niken lenkkarit on nykyään Nike+ yhteensopivia. Sen jälkeen, kun kesällä ton paketin hommasin, en oo katunut päivääkään! Ihan huippu lenkki-motivaation kohottaja! Oon kertonut jo varmaan sata kertaa, mutta tonne NikeRunningiin saa tosiaan asetettua lisäks noita eri tavoite-ohjelmia, joita on mm. nopeuden lisääminen, matkojen pituuksien lisääminen, lenkkien lisääminen määrällisesti ja sitten erilaiset maratoni- ja puolimaratoni-ohjelmat, joita voi treenata yhdessä sellasen ”netti-coachin” kanssa. Aiemmat viime keväiset postauksethan tosta löytyy täältä ja täältä. Tällä hetkellä oon juossut elokuun jälkeen 270km! 🙂

Tein lenkin jälkeen ekaa kertaa prodepirtelön ehrmannin sijaan maustamattomasta jogurtista ja laitoin sekaan pari lusikallista tollasta vadelma-proteiinijauhetta, jonka sain Ronjalta ennenkö se lähti sinne Ausseihin. Hyvää tuli!! Ehkä jopa uusi lempi-resepti 😀

Toisinsanoen sulatin semmosta Pirkan marja-pakastesekoitusta, mangokuutioita, heitin sekaan sitä maitoa, maustamatonta jogurttia ja lopuks sitä proteiinijauhetta, sitten sauvasekottimella sekasin.

 Nam!

Lisäks sain sunnuntai-aamuna tehtyä pitkästä aikaa kotona vähän liikkeitä painoilla. Hauiksia 5kg painoilla (toistoja 3×13 per käsi), kylkiä 7,5kg kahvakuulalla, joka on Ronjalta ”hoidossa” kesäkuuhun asti (4×15 per kylki, salilla yleensä 12-13kg kahvakuulalla) ja jotain random pikkuliikkeitä 3,5kg painoilla, sai siis päätettyä viikon hyvällä omallatunnolla. Vois koittaa taas tänään muistaa.. Esimerkiks vaikka raahaamalla noi painot tohon esille.

Siis Jyväskylän aamulukemat -18c! Mitä?! Hei ihan oikeesti, missä luuhaa se kevät? Tänään Been kanssa jäälle, jos toi pakkanen laskee edes vähän.

11 vastausta artikkeliin “Uusi Nike+”

 1. Hyi kamala mikä kylmyys, tietoakaan kevätsäästä :/ onneks täällä joensuussa ollaan sentään plussan puolella, vaikka ihan vaan asteen verran.

 2. Mäki oon nyt ihan koukussa kahvakuulaan ! Meijän salille on tullu semmonen kahvakuula jumppa ja se on just jees 🙂 Mutta huomaa kyllä et lihakset vois olla paremmassakin kunnossa.. + haluisin kans hankkii tommoset nike + juoksukengät ni tulis kans tost lenkkeilyst mielenkiintosempaa kun mullakin on ipod touchissa tuo nike + 🙂

 3. Hei Iines,niiden pakastemarjojen alkuperämaa kannattaa tarkistaa kun ulkomaisista voi oman käsitykseni mukaan saada helposti noro-viruksen:)Hyvää kevättä<3

 4. Heidi K: no aijaa!! plussakeli nyt vielä menettelis 😀

  Annie: hih 🙂

  Satu: no aijaa! 😀

  Laura: joo siis kahvakuula-liikkeet on tosi tehokkaita! varsinkin noi kyljet. Meille on kans tullu salille sellanen ohjelma, pitäis käydä testaa! 🙂

  Anonyymi: joo mä tiedän 🙂 Ihanaa kevättä sullekkin! <3

 5. Hei ihan tällänen postaukseen liittymätön kysysmys, mutta osaakko sanoo oliko helppo päästä finanssialan kärkeen? Paljonko sul oli keskiarvo ekan vuoden jälkeen? Mietin tässä, et kun mulla on nyt k.a 4, et riittääkö se, kun joihinkin kärkiin paikkoja on esim 5. 😀 (oikeustradenomi..)

 6. Anonyymi: missä amkissa opiskelet, kun on oikeustradenomin kärki?!?! Mä oisin halunnut!! Siis mun k.a on joku 3,5, et eipä niitä arvosanoja paljoa katsota, kun sen verran, ettei nyt ihan jokainen ole ykköstä ja että on kärjen aloittamiseen mennessä suorittanut kaikki pakolliset opinnot. Tietty tohon 5hengen kärkeen voi tosiaan olla vähän vaikea hakea, jos hakijoita on paljon, mutta who knows! 🙂 Kannattaa panostaa siihen hakemukseen ja painottaa paljon, MIKSI JUURI SINÄ oisit hyvä kärkeen, meillä kärjessä on siis joku 15 oppilasta ainakin ja melkolailla kaikki, ketkä laittoivat sen 1.sijalle, pääsivät.

 7. Heippa! Onko iphonen kuorista kuulunu mitään? Tilasin pari pv sun jälkeen ja oon jonihan hermona miksei ne tuu 😀

 8. Siis jamkissa, ekaa vuotta.. syksyllä alkaa uus oikeustradenomi kärki 🙂 mä niin haluisin kans sinne, mut tosiaan viis pääsee…:( mut joo, täytyy siis panostaa hakemukseen, kiitti vinkistä 🙂

 9. ANonyymi: ei oo! 🙁 mut toimitusaika on kuulemma jopa 14päivää, et ei ehkä vielä mitään huolta! edelleen silti joka päivä postia odotellen 😀

  Anonyymi: epskaa! toivottavasti pääset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.