Kooma

En nyt taas oikein ymmärrä, miten joku voi nukkua lähes 40h putkeen pysymällä välissä pari hassua tuntia hereillä, lähinnä syöden (lauantaisia sipsejä, jotka jäi välistä, kun nukahdin kesken herkku-illan) ja unille taas.. Tai siis ainakin näköjään minä. Olin jo perjantaina niin töööt, lauantaisen työvuoron jälkeen potenssiin sata ja nukahdinkin jo illalla joskus klo21, heräsin eilen ekan kerran klo11, nousin muutamaksi minuutiksi ja tajusin, että oon vieläkin niin poikki etten pysy edes ylhäällä. Unille taas ja vähäks aikaa hereille klo 15..vähän lauantaisia sipsejä naamaan ja taas peiton alle. Vikat iltamässyt ja Angry Birdsiä klo19 ja taas nukuttaa. Poikaystävä vähän epäili, miten meinaan saada yöllä unta, mutta helpostihan toi 12h taas meni. Mitä hittoa oikeesti!! Mun yks kaveri vielä ohimennen kertoi lauantaina (meinaan koko ajan kirjoittaa ”eilen”, kun musta tuntuu edelleen, ettei eilistä lasketa), kun stressistä puhuttiin, että voi stressaantuneena nukkua vaikka kellon ympäri, johon vastasin aika uhokkaana, että ”mä en taas ikinä!”. Siinä paha missä mainitaan ilmeisesti 😀

Noh, sekin kertoo jo ehkä jotain mun väsymystasosta, etten jaksa avata tietokonetta kokonaisen päivän aikana. Ainiin tai edes yrittää juoda aamukahvia. Tänään on aivot kieltämättä aika kohtalaisen jumissa, ehkä tää tästä viimeistään neljän (tai kymmenen?) kahvikupillisen jälkeen.. Ehkä tää vaan oli kaikkien mahdollisten univelkojen tämmöinen ”yhdellä kertaa-nollaus”. Tai ehkä vaan kevät-väsymystä? Kertokaa pliis etten oo ainut peiton alla asuva? 😀

Palaan muissa merkeissä, kunhan saan aivoni koottua ja ajatukset kasaan. Vaikka tekis mieli lähinnä painua taas pehkuihin. Ainiin ja ihan muistutuksena itselleni, pitää nykyään rajoittaa Angry Birdsin pelaaminen vaan iltoihin, koska oon huomannut, että se varsinkin aiheuttaa mussa ihan kamalaa väsähtämistä, tai ainakin jossei meinaa päästä jotain kenttää läpi, hahah.

9 vastausta artikkeliin “Kooma”

 1. Heipähei, täällä yksi toivoton nukkuja… herätyskello torkutti puoli kahdeksasta lähtien ja heräsin sitten vihdoinkin kymmeneltä, aamutunnit jäi sitten kivasti välistä. Ei vain jaksa! Mä luulen että se on tää aurinko, mulla joka kevät sama juttu. Tuntuu että työt opiskelut ja kaikki kaatuu päälle ja haluaisi vain vetäytyä omaan rauhaan. Kun on niin pahalla päällä että poikaystävänkin kanssa jatkuvasti riitaa. Että sellasta. ET ole yksin! 🙂

 2. Moi, Täällä taas toinen joka nukkuis vaan koko ajan ja lienee liittyy tähän kevääseen juuri. Sit kesällä jaksaa hyvin heräillä aamulla ja ei tartte yöunia kun tulee lämmintä ja valoisaa ja energiatasot nousee huippuun. odotellaan sitä ja tsemppiä niihin loppupuristuksiin! Kiitos kivasta ja mielenkiintoisesta blogista ja että jaksat vastailla kysymyksiinkin kaiken kiireen keskellä! Onko sulla kesäloma sit opinnoista ja työstä?

 3. Hei kysyisin tosta sun ipod+nike juoksuohjelmasta, niin mistä tietää mihin lenkkareihin se sopii?

 4. maarit: haha, voiei! Mulla kans on joka kevät sama juttu, eli nyt se kai alkaa.. Toi 40h nyt vaan oli ehkä vähän liikaa 😀

  Minea: kiitos 🙂

  Anonyymi: nojoo, tekis tälläkin hetkellä mieli mennä vaan pötköttämään, mutta pakko koittaa normalisoida tää rytmi 😀 Koitan saada sumplittua, etten pitäisi lomaa, koska pidin jo helmikuussa muutaman viikon 🙂

  Anonyymi: niissä Niken lenkkareisssa on eriksen maininta Nike+-ominaisuudesta, urheiluliikkeessä osataan varmasti neuvoa 🙂

 5. Mä ainakin uskon, että stressi ja lisäksi ylikunto (= kehon ylirasitustila) voivat ainakin aiheuttaa tolkutonta uneliaisuutta tai sitten sellaista, että on unettomuutta, mutta uneliaisuuden alkaessa voisi nukkua kellon ympäri. Mulla on sellaista ollut. 🙁

 6. sun leuka näyttää ihan anorektikon kaulalle :oo mitä ihmettä 😀

 7. Viimeviikkojen stressi ja unettomuus vain purkautui viikonlopun aikana ja sait vähennettyä väsymystä pois. Ei se kehokaan ihan kaikkea kestä, 7h pitäs nukkua vähintään yössä ettei väsymystä pääse kertymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.