Tallinna

Jotenkin paineet aina nousee tän postailun kanssa kun on muutaman päivän kirjoitamatta mitään. Tai jollain hassulla tavalla tulee tunne, että pitäisi sen vuoksi kirjoittaa joku superpitkä luritus ”hyvittämään” tää hiljaisuus. Mutta kun ei ole oikeastaan mitään asiaa..

Noh, varattiin jokatapauksessa ensi viikonlopulle kahden päivän reissu Tallinnaan. Oon jossitellut ton Tallinnaan lähdön kanssa nyt kai viimeiset kolme vuotta ja ajattelin, että ehkä syytä jo saada jotain aikaseksikin tän jahkailun suhteen 😀

kuva

Olin viimeksi Tallinnassa kai joskus 90-luvun alussa jollain risteilyllä, joten mun tuntemus kyseisen kaupungin kohdalla ei oo mitään kovin laajaa. Olisin tosi kiitollinen Tallinna-vinkeistä! Missä syödä, missä shopata, mitä nähdä? Yövytään Radisson Blu:ssa, joka käsittääkseni on ihan keskustassa? Entäpä onko kellään tietoa ovatko kaupat auki nyt kevät-sunnuntaisin? 🙂

Kiitos jo etukäteen!

EDIT: Olin jo unohtaa, superkivaa vappua kaikille!!

18 vastausta artikkeliin “Tallinna”

 1. kannattaa ainakin mennä solaris kauppakeskukseen syömään sellaseen ku vapiano! sieltä saa pizzaa, pastaa ja salaattia. Parasta tässä on se,että ne tekee sun ruuan sun nenän edessä 🙂 no fashion victimsin emmi on tehny tallinnan shoppailumahdollisuuksista postauksen, kannattaa tsekata se.

 2. Keskustasta melkeinpä löytää ne kivoimmat kaupat. Rocca al mare on iso kauppakeskus, jota jotkut suosittelee mutta mä ainakin petyin 🙁 Samat liikkeet kuin keskustassa ja loput lähinnä alusvaateliikkeitä, joissa sellanen yltiöromanttinen venäläistyyli. Vanhassa kaupungissa on ihana kävellä, siellä on lukuisia hyviä ruokapaikkoja sekä terasseja jos sää suosii.

 3. Hei, kannata käväistä tässäs http://www.rotermannikaubamaja.ee/eng/#.Se on ihan keskustassa. Siellä ainakin Bershka ja Guessin kaupat.Ite en ole viimeaikoina paljon Tallinnast ostannut mitään, kun vaattet ovat aika hinnakaita. Paitsi jos löydän jotain kiva ja erillaista, niin lähtee kyllä matkaan:)Vapiano on tosiaan kiva paikka, plussana just, että voit ite valkata mitä haluat oman pastaan. Oikein mukavaa reissua:)

 4. kannattaa ehdottomasti mennä rocca al mare ostoskeskukseen! sinne menee viru hotellin edestä ilmanen bussi monta kertaa päivässä. matka kestää ehkä 15min jos en ihan väärin muista.

 5. Mäkin oon menossa koulun exculle tallinnaan ens viikonloppuna, saattaa olla jopa sama hotelli haha 😀 pitääkin ehkä kytätä et tuleeks tänne jotain hyviä vinkkejä, vaikka se on sellanen kulttuurimatka, eli kierrellään jotaki vankiloita, mut josko jossaki välis kerkeis vähän shoppaillakin…

 6. Olin nyt pääsiäisenä Tallinnassa ja sen vaan sanon että vaaleat suomalaiset naiset saa aivan paskaa palvelua !! en tajua mikä niitä riivas ku oli kaikilla naispuolisilla esim. tarjoilijoilla niiiiiiiin tympeet ilmeet 😮 no mutta ehkä mulla on vittumaisempi naama ku sulla niin sulle ollaan kivoja! 😀 hyvää reissua 🙂

 7. Anonyymi: pitää koittaa googlettaa toi tallinna-info! 🙂 nam, toi pastapaikka kuulostaa hyvältä.

  Tiia: no eikös! 🙂

  shekerim: joo, eli ilmeisesti keskustassa oleilullakin pärjää 🙂 kiitos vinkeistä!

  MUSIPUGI: hei jess, pakko katsoa toi jo etukäteen. Ja pastat mennään kyllä syömään 😉 kiitos vinkeistä!

  Anonyymi: joo voisin koittaa urkkia mitä kauppoja sieltä löytyy 🙂

  Tanja: hahah, moikkaahan sitten jos törmäillään 😀

  sawia: eikä, omituista! pitää koittaa sitten näyttää erityisen kiltiltä ja iloiselta, niin ehkä sais sen mukaista palvelua 😀 Ja kiitos!

 8. Joo suosittelen kanssa Vapiano-raflaa, toimii siis silleen että sisäänkäynnistä saat kortin johon leimataan kaikki sun ruuat, siellä on siis pitsa-,pasta-,salaatti-,alkuruoka-, baaritiski. niissä siis lyyään siihen korttiin mitä oot ottanu ja ruoka on hyvää! Sinne on helppo löytää ku on keskustassa mainoksia yms ja esim ostoskeskus Virun eessä on mainos Vapianosta. Ja Viru keskuksessa kannattaa käydä shoppaa 🙂

  t. vakkarilukija!!

 9. Me ollaan tykästytty hotelli Viruun loistavan aamupalan vuoksi! Hyvä ruokapaikka on venäläinen ravintola Troika, jossa kannattaa ottaa vodka-snapsi hienosti tarjoiltuna 😉 hinta-laatu-suhde loistava!!!

 10. Tuossa Peppersackissa vanhassa kaupungissa tuli viime kesänä käytyä. http://www.peppersack.ee. Siellä oli ainakin keskiaikaista tunnelmaa eli kokemus sinänsä. Ruokakin oli kohtuullisen hyvää. Toinen samantyyppinen ravinteli on sitten siinä lähistölllä, Olde Hansa http://www.oldehansa.ee. Ruuasta ei kokemusta mutta mukava keskiaikanen tunnelma. Shoppailut tuli tehtyä Viru hotellin kyljessä olevassa ostarissa nimeä en tiedä, kyllä siitäkin jotain löytyi. Yllätyin positiivisesti viimekesän reissulla Tallinnaan ja tallinalaisiin. Oltiin Rod Stewartia katsomassa ja mukavaa oli, kivat muistot jäi, uudelleen täytyy mennä ja pitänee olla useampikin kuin yks yö, ni kerkeis kiertelee enemmän.

 11. Hei, Olen itse Virosta kotoisin, voin suositella sellaista ruokapaikka ku "Lido" Solarisessa(kauppakeskus)
  copy/paste Suomi24:Paikka sijaitsee Virukeskuksen takana
  Oopperataloa vastapäätä.
  Talossa lukee "Solaris" ja on joku kauppakeskus.
  Lasiset ikkunat joista näkee ihmisten istuvan ruokailemassa ja kun menet sisään taloon, pääset toiseen kerrokseen hissillä
  ravintolan nimi on Lido.

  Siellä on tosi halpaa ja niin hyvää ruokaa etten olen Tallinnassa ennen syönyt.
  Itsepalvelu paikka, mutta pääruoat ja perunat, riisti pastat'
  piti pyytää tiskin takaa.

  (http://www.solaris.ee/index.php?id=32&view=40&language=est)

  Terv, C

 12. Suosittelisin Virukeskuksessa olevaa Viru Magic buffetia, on kakkoskerroksessa ja vähän "piilossa". Mutta täältä saa siis törkeän halvalla ruokaa, ite otin täytetyn letun kanalla. Muistaakseni siellä on grillikin, ja saa muuten kivoja jälkkäreitä. Hintaa tulee se hikiset pari euroa, ja tosi hyvää oli 🙂

 13. Olin juuri helmikuussa itsekin Tallinassa ja juuri kyseissä hotellissa. Hotelli on todella siisti ja mukava. Hotellin ylimässä kerroksessa on kattoterassi/baari. Kannattaa käydä istuskelemassa ja nauttimassa sieltäkin tallinnan näkymistä. Kannattaa myös nauttia hotellin TODELLA hyvästä aamupalasta ja laajasta valikoimasta. Ihan mieletön..

  Stockmann on hotellin aivan nurkan takana ja viru keskukseenkaan ei ole kuin 5 min kävelymatka. Viru keskuksessa on zara, guess ym vaateliikkeitä..

  Itse tykkäsin todella paljon ja lähdin sinne rentoutumaan mutta aina jotain tarttuu tietysti mukaan. Kenkä valikoimahan virossa on todella hyvä..

 14. PAKKO PAKKO mennä Museumiin syömään, aivan keskustassa, Venus yökerhon lähellä, ison risteyksen kupeessa! Niin hyvä ruoka että harkitsin jo päiväretkeä sinne pelkän ruoan perässä:)

 15. Me tykätään käydä Tallinnan reissuilla syömässä Munkkikellarissa. En tiiä, onko se sen oikea nimi, mutta ihana paikka ja hurjan hyvää ruokaa. Se on vanhassa kaupungissa (osoite: Vene 12).

 16. Rocca al maressa on kyllä aika paljonkin eri liikkeitä kuin keskustassa, parhaat löytöni tein roccasta. Ilmaisbussi oli kyllä aina täynnä ainakin silloin, että taksilla mentiin.
  Pääsispä itekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.