Ihana infrapunasauna!

Siitä asti kun luin tämän Piparin postauksen infrapunasauna-kokeilusta, halusin niiiin paljon kokeilla infrapunasaunaa itsekin. Ja kuinkas sattuikaan, meidän Tallinnan hotellissa oli ylimmässä kerroksessa maailman ihanin sauna-ja uima-allasosasto, kuntosali, solarium, tietty se infrapunasauna ja vaikka mitä muita hemmottelujuttuja, eli tietenkin vietin oikean itseni hemmotteluhetken molempina iltoina infrapunasaunan ja (ekaa kertaa ikuisuuteen) solkun kera 🙂

Itse kyyhötin saunassa makuultani rentoutumassa 30min, joka oli ainakin tuolla se yhden käyttökerran max. aika. Session aikana tuli juotua ainakin puoli litraa vettä, mutta missään vaiheessa ei tullut samanlainen tuskainen olo, kuten tavallisessa saunassa joskus. Ensimmäiset 10minuuttia ajattelin, että eihän tässä tule edes hiki, mutta sen jälkeen alkoikin virtaamaan ihan kunnolla.. Sen lisäksi, että infrapunasauna polttaa 30min aikana noin 600kcal ja poistaa kehosta myrkkyjä, sekä kuona-aineita, on sillä lukemattomia muita hyviä terveysvaikutuksia..


Infrapunalämpö vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.
Se auttaa paranemisessa, jos sinulla on

– nivelkipuja
– selkäkipuja
– lihasjännitystä
– liikunnan jälkeistä kipua
– poskiontelotulehdus
– kylmät sormet ja varpaat
– säärihaava
– astma
– palohaava
– psoriasis tai muu ihosairaus
– acneiho
– ylipaino
– vatsakipuja
– diabetes
– syyliä
– selluliittia
– unettomuutta
– flunssaa

Lainattu täältä, josta löytyy muutakin hyödyllistä tietoa. (Ainiin ja kivat toi syylä-kohta :D) Myös Piparilla oli aika kattava tietopaketti postauksessaan.

 Pukkarista oli aika huisit näköalat! (Tosin just toiseen suuntaan kun keskusta… :D)

Pakko päästä pian taas infraan! Voin kertoa, että auttoi illalla kyllä todella hyvin myös unentuloon.  Googlettelin Jyväskylän hintoja, jotka olivat hintahaarukassa 15-18e 45minuutilta, eli ei mitään kovin halpaa huvia täällä. Noh, joku 10 kerran kortti vois olla aika kiva idea toivoa vaikka kesällä synttärilahjaks tai jouluksi, haha. Tallinnassahan tuon saunan hinta 30minuutilta oli 7euroa, vieläpä siis kahdelta ihmiseltä.. Tommonen vois olla aika erikiva myös kotiin 😉

Onko tietoa infrapunasaunojen hinnoista muualla Suomessa? Ovatko muut jääneet koukkuun? 

18 vastausta artikkeliin “Ihana infrapunasauna!”

 1. Meidän kuntosalilla (cms club aplico) toi sauna kuuluu clubin hintaan 🙂 se on kyllä pieni koppi mihin mahtuu yksi istumaan.

 2. Turun Länsikeskuksen Elixiassa on myöskin infrapunasauna ja kuuluu treenipassin hintaan. Veikkaisin, että noi alkaa yleistymään just kuntosaleilla.

 3. Ja sehän on tullu se saunapussi. Haluisin ite sellasen, ei vaan oikeen tällä hetkellä oo varaa, mitä se maksaa jonkun 300-400e 😮 Mutta toimii siis samalla periaatteellaa ku toi sauna, meet sinne pussiin (vaatteet päällä kylläki) ja se sitte hoitaa hommasa 😀

  Että se on kans yks vaihtoehto, pienempi ja vähemmän tilaa vievä. Hyvä lahjatoive 😉

 4. Infrapunasauna kuulostaa tosi ihanalle, eikä ilmeisesti ole läträämistä veden kanssa. Täytyy kokeilla joskus sopivan mahdollisuuden tullen.

  Ja sitten ihan asian vierestä. Olen jo monesti meinannut vinkata sulle tälläisestä vinkistä kuin:

  http://www.zalando.de/damenschuhe/

  Siis saksalainen postimyynti, joka myy mitä tahansa merkkejä kengistä ja löytyy varmasti aika hyvä valikoima pieniäkin kokoja. Olen ainakin ymärtänyt, että he toimittavat myös Suomeen.
  Ja ettei sivusto jäisi liian turmiottomaksi, niin mainittakoon, että sama Zalando myy myös vaatteita. ;-DD

  Nettishoppailijan paratiisi ja tilin turmio!

  Itselläni on ainakin pelkästään positiivista kokemusta kyseisestä firmasta.

  Rentoa sunnuntaita toivotellen,

  Katri

 5. Tota täytyy kyllä kokeilla! Haluisin niin eroon kaikesta shitistä mitä on kehoon kertynyt. 🙁

 6. Terveysvaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu+ kalorinkulutus ei ole sen kummempi kuin norm saunassa… Paljon todella väärää tietoa infroista kyllä löytyy kun salit yms. hehkuttaa niitä 🙁

 7. Meillä kanssa kuntosalin jäsenyyden (fressi) hintaan kuuluu infrapunasauna. Itse olen aivan koukussa, on ihanaa kun rankan treenin jälkeen voi mennä infrapunasaunaan rentoutumaan 🙂 muille maksaa 10€ kerta..

  Jenni

 8. Meiltä löytyy infrasauna ihan kotoa! Kahden istuttava jossa on mukana musiikkisoittimet katossa, jonka ansiosta siellä jaksaa istua. Yleensä olen saunassa sen 45min ja hiki todellakin virtaa! Kärsin matalasta verenpaineesta, mutta infrasaunassa jaksan olla paljon kauemmin ilman huonoa oloa kunhan vain muistaa juoda! Terveysvaikutuksia olin huomannut mm. isäni nenän vieressä ollut pitkäaikainen ihottuma parani sekä palaudun paljon nopeammin urheilun jälkeen, kun käyn saunassa. 🙂 Suosittelen säännöllistä käyttöä!

 9. 600kcal puolessa tunnissa?
  Jotenkin epäilyttävää. Se, että hikoilee, ei suoraan tarkoita että kuluttaa energiaa. 1200kcal tunnissa kuulostaa jo melko utopistiselta:D

 10. Meillä on myös salilla tuo, niin ihana 🙂 En tykkää yhtään normisaunasta, mutta tuo infapunasauna on niin ihana ja rentouttava. En hirveesti noihin terveysvaikutuksiin usko, mutta tykkään siitä olosta mikä sen jälkeen tulee..

 11. Oikein mistään ei löydy puolueetonta tietoa kapistuksesta. Sen tiedän, että jos jättää veden juomatta, saa aivan helvetillisen päänsäryn. Lisäksi oma ihoni tuntui jopa kuivuvan käydessäni pari kertaa viikossa, vaikka sen pitäisi toimia juuri toisinpäin. Jotkut ovat myös saaneet mukavat rannut selkäänsä istuessaan liian lähellä vastuksia.

  Lisäksi varoitukset "Ei lapsia", "Ei eläimiä" ja " Ei raskaana oleville" ovat jo sellaisia, että pistää miettimään…

 12. Ompa kyllä aika hurjan hintaista lystiä! Olen kokeillut tuota useamman kerran, mutta en kyllä millään maksaisi siitä noin paljoa, eli ei ole koukuttanut minua. 🙂 Saatika sitten sen verran, että pulittaisin noin 1000e ja hankkisin sellaisen itselleni. 😀

 13. Olen ja kuullut pelkkää positiivista palautetta noista saunoista! Auttaa myös atooppisesta ihosta kärsiviä todella hyvin.
  Itse asiassa noiden laitteiden asentaminen/ ostaminen omaan saunaan ei ole hinnaltaan kuin noin parin tuhannen euron paikkeilla (varmaan tietenkin riippuu saunapaketin koosta yms), joten voisi olla hyvä sijoitus omaan asuntoonkin kun sellaisen joskus hankkii 🙂
  Aah. Mie haluan ja päästä kokeilemaan!!

 14. On muuten aika superlaite, jos auttaa diabeteksesta paranemisessa… 😀

 15. Mirette: epistä! 🙂

  Vilma: höh, no sais pian tulla meillekkin! 🙂

  abbie: ahhahah! ei vitsi vähän hyvä, saunapussi ens jouluks toivelistalle ;D

  Katri: joo tota ennen ei siis tarvitse kastella itseään, mut toki sitten jälkeenpäin käydä suihkussa. Hei miljoonat kiitokset kenkävinkistä, pitää syventyä heti nyt! 😉 ihanaa viikon alkua sinnekkin!

  Nanna: kokeile ihmeessä 🙂

  Anonyymi: no kaikkeahan sitä aina epäillään, vaihtoehtoisia hoitomuotoja yms.. En tiedä millä perustein kalorinkulutus oli siis arvioitu, ehkä sykkeellä? Seurasin omaani saunasession aikana ja huomasin kyllä kiihtymistä 🙂

  Anonyymi/Jenni: epistä! miksei meidän salilla ole?! pitää koittaa toivoa 🙂

  Anonyymi: haha, oliko pakko kertoa, mäkin haluan tommosen! 😀 ehkä vielä joskus…vois rentoilla huoletta vaikka joka ilta!

  Anonyymi: niin lähteet sanovat, en ota tähän kantaa 😀 kenties tulokset on mitattu kiihtyneen sykkeen perusteella, koska kovasti siis itsekkin tätä pähkäilin. Saunasession aikana seurailin kyllä sykettä ja kyllähän se selvästi kiihtyi, ehkäpä siinä selitys? 🙂

  Anonyymi: olo on kyllä ton jälkeen niin rentoutunut ja raukea, ois kiva jos ens talveksi löytäisi jonkun paikan missä vois edullisesti käydä infrailemassa pakkasen keskellä 🙂

  Anonyymi: hassua! tiettyhän henkilöt reagoivat eritavalla kaikkeen, kumma juttu :/

  Jessica: joo, tolla 7e/2hlöä hinnalla vielä voiskin käydä useammin, mutta lähes 18e vajaalta tunnilta on mulle vähän liikaa 🙂 Mä voisin itse jopa joskus kallistua tommosen hankkimiseen, jos tila vaan sallii! ;D

  Piuz: Joo pitää alkaa katsella asuntoa sitten sillä silmällä, että mahtuu varmasti myös infra 😉 Ehkä noista lähivuosina saadaan myös enemmän luotettavia testituloksia, mulla auttoi ainakin tohon unettomuuteen jo kahden kerran perusteella, haha 😀

  ANonyymi: tuskin sentän paranemisessa, varmaan hillitsemään sairautta 🙂

  1. Infrapunasauna

   Infrapunasaunassa ei ole lainkaan kiuasta tai löylyjä, vaan hikoilemisen aiheuttaa infrapunasäteily. Infrapunasaunan lämpötila-alue on 50 celsiusasteen molemmin puolin. Infrapunasaunan aiheuttaman hikoilun oletetaan poistavan elimistön kuona-aineita.

   Alankomaalainen pilottitutkimus, johon osallistui 17 reumapotilasta esitti, että infrapunasauna lievitti väliaikaisesti nivel- ja selkärankareuman oireita.[6]

   Kiukaan ja löylyjen puuttuminen on usein mainittu perustelu argumentille jonka mukaan infrapunasauna ei ole sauna.[7][8]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.