Tallinna osa 1

Tallinnan reissun kuvia tulee nyt pienoisella viiveellä, osa näistä pokkarilla ja osa puhelimella otettuja, järjestys saattaa olla jossain väliä vähän hassu.. Nää mun reissukertomuksetkaan ei nyt oo mitkään maailman kattavimmat ja koska oon ehkä viimeinen Suomessa, kuka hurahti Tallinnaan vasta nyt, niin kenelläkään ei todennäköisesti ole mitään kysyttävääkään, koska itse taidan olla tässä se kuka sai kysyä teiltä neuvoa 😀 Mutta mikäli joku askarruttaa, niin kysykää pois!

Haluttiin päästä kaikkein helpoimmalla tän meidän reissun suhteen ja koska tehtiin tää koko varaus aika extempore tyyliin ”Hei, ois kiva lähtee lähiaikoina vihdoin sinne Tallinnaan…” ”Aijaa, no mentäskö ens viikonloppuna?”  ja varatattiin matka sitten seuraavana päivänä, kun toisella oli loma ja mulla sopiva pitkä viikonloppuvapaa. Matka oli MatkaVekan kautta ja 140 euron hintaan (per hlö, 2yötä hotelissa) kuului matkat Jkl-Hki-Jkl, lautat Hki-Tallinna-Hki ja hotelli aamupaloineen, eli melko edullinen kun ottaa huomioon, että meistä se ”ei-opiskelija” olisi joutunut maksamaan pelkistä junamatkoista Helsinkiin ja takas ainakin sen 80euroa ja kaikki oli muutenkin valmiiksi organisoitu. Kuinka helppoa, tarvitsi vaan pakata kamat kasaan ja lähteä reissuun!

Lähtö oli Jyväskylästä Helsinkiin päin jo aamu 4:20 muistaakseni, eli olo oli aamulla Länsiterminaalissa vähintäänkin nuutunut..

No, mutta onneks buffet-aamupala korjaa kaiken! Pieni miinut kuitenkin pekonin puuttumisesta. Mikä aamupala on aamupala ilman pekonia?! Mitä niiden sitten tulisi syödä, ketkä ei koska tikullakaan munakkaaseen, kuten minä? TÄH!

Päivän eka kello 11….. omenamehu siis.

No onneks löyty sentään lohta ja sämpylätkin oli ihan kiitettävän hyviä, myös karjalanpiirakat…

Tallinkin yökkö-latte. Onneks paluumatkalla oli vähän parempaa. En oo varmaan sanonut, mut
oon koittanut nyt jonkun aikaa etsiä kohtuuhintaista espressokeitintä, haluan tehdä omat
aamu-latteni! Miettikää kuinka elämys se oiskaan aamuisin!
Ja meidän huone. Hotelli oli siis Radisson Blu Olumpia. Oltiin eka luettu siitä lapusta, että se on Radisson Blu Tallin, mutta onneks välimatka niiden kahden välillä nyt ei ollut kovin pitkä ja terminaalista käveli hotellille ihan hujauksessa. Ja ISO plussa hotellille (eteenkin aamupalalle), veikkaan Olumpian olevan vähän jopa Tallinnia edullisempi koska on kivenheiton kauempana keskustasta, mutta aivan huippuluokkaa, mitä Radisson Blu:lta nyt voi muutenkin odottaa.. 🙂

Kun saatiin heitettyä matkatavarat hotellille, suunnattiin Solarikseen kiertelemään kauppoja. Mun lemppari tuolta oli Reede (alin kerros), jonne eksyin itseasiassa ihan vahingossa poikaystävän matkassa. Sieltä löytyivät ne Cheap Mondayn ja Dr.Denimin housut hyvään hintaan ja palvelukin oli mukavaa.

Rottermannissa kierrettii nopsaa muutamassa kaupassa (perus Stradivarius, Bershka…).

Rakastan näitä rakennuksia!

..ja jatkettiin alustavasti kahlaamaan vanhaa kaupunkia, joka on kertakaikkiaan niiiiin kaunis!

Näitä tulee nyt kolmessa osassa, kun latailin nää kuvat jo reissun päällä ja se oli hieman hidasta hommaa hotellin netillä, joten seuraavaksi siis osa 2! 🙂

13 vastausta artikkeliin “Tallinna osa 1”

 1. Ootko käyny ikinä Riikassa? Sinne pääsee Tampereelta Ryanairilla tosi edullisesti ja muutenkin halpa kaupunki. Vanha kaupunki on siellä aivan ihana ja muutenkin tutustumisen arvoinen paikka! 🙂

 2. ronja: niinpä, ylläri haha 😀

  ANonyymi: en ole käynyt, mutta kiinnostusta kylläkin! Katsottiin, että Tallinnasta tehdään päivän bussimatkoja Riikaan jollain muutamalla kympillä, tosin pidempi reissu lentäenkään ei olisi hullumpi idea, hyvä ystävä juurikin Ryanilla käväisi Riikassa viime-tai toissakesänä 🙂

 3. Tuo Rotermannin alue on kyl kiva. 🙂 Mäkin kävin vasta pari vuotta sitten ekan kerran Tallinnassa, J:n kanssa ois kyl kiva lähtee tonne! Kiitti vinkistä. 😀

 4. Jos tykkäät tuollaisista tunnelmallisista vanhoista kaupungeista, niin suosittelen myös Saksaa ja yleensäkin Keski- Eurooppaa.
  Meillä vieraat toinen toisensa jälkeen ovat aivan ekstaasissa kun kuljetan heitä just noissa vanhoissa kaupungeissa. Enkä niistä kyllä saa itsekään varmaan koskaan kyllikseni.
  Kauniita paikkoja on kyllä maailma pullollaan, mutta valitettavasti aika ja raha laittavat ne omat rajansa…

  Mutta kuitenkin, tervetuloa Saksaan! 🙂

 5. Ootkos muuten koskaan omistanu Casion kelloja, eli Baby-G tai G-Shock? 🙂

 6. Viivi: no on todella 🙂 teidän pitää lähteä kesällä yhdessä!

  Katri: en ollut (tai luullut olevani) ennen YHTÄÄN kaupunkilomien ystävä, mutta kai ihminen sitten muuttuu vanhetessa 😀 Saksassa ei olekkaan tullut käytyä vielä "kunnolla", joten se, Belgia tai Alankomaat vois kyllä olla seuraava kaupunkilomakohde, vaikka myös Riika 🙂

  ANonyymI: ei oo ollu, mut yläasteella oisin halunnut Baby-G:n NIIN paljon! 😀 en tienny et niitä vielä on? 😀

 7. Tottakai niitä Casioita on, nehän on vieläkin ihan hittejä niin Japanissa, Saksassa ja Briteissä. Suomessa ei vaan oo jostain syystä noussu suosioon. 🙂

 8. Espressokoneesta: Kaffecentraleniin on otettu joku uusu edullinen ja hyvännäköinen malli. Klassikkoja on myös Gaggia, Rancilia Silvia ja La Pavonin vipuvarsilaite.
  Älä osta mitään nappeja käyttävää tai muovista.

 9. ANonyymi: no Suomi nyt on vähän Suomi 🙂 voin kyllä niin kuvitella ne Japaniin!

  Carolina: eikös! 🙂

  Tommi: hei kiitos!! pitää alkaa metsästää jälleenmyyjiä, en mä joo sellasta kapselihärveliä kyllä mielellään ottaiskaan, kunnon kamaa sen olla pitää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.