Tallinna osa 2

Noniin, tässä ois Tallinnaa osa 2.

Ekana päivänä törmättiin Rottermannissa tommosiin ihaniin vintagemyyjäisiin, jonne oli kokoontunut vintage-liikkeiden myyjiä ympäri Tallinnaa myymäään tosi laadukasta tavaraa. Eksyin tonne itseasiassa poikaystävän perässä, se kun on ihan hulluna just kaikkiin tämmösiin kirpputoreihin ja 2nd hand-juttuihin. Välillä näin päin.

Sisäänpääsy tonne myyjäisiin oli tosiaan yhden euron, jonka maksun jälkeen älyttiin, että nää onkin tämmöset ”juo eurolla niin paljon kun jaksat ja tee ostopäätökset vasta sitten”-kekkerit, mutta tuolta ois varmasti löytänyt vaikka mitä, jos vaan ois jaksanut koluta noi kaikki rekit läpi. 

Ostinhan mäkin tosiaan tuolta sen yhden krokonahkaisen clutchin ja kuten arvata saattaa, tietty nautiskelin eka lonkusta ja päätin, että laukku on mun  😀

Myyjäisten jälkeen lähdettiin nälkäisinä metsästämään vanhaan kaupunkiin sitä teidän kehumaa Olde Hansaa, joka onneksi sitten löytyikin 🙂

Menu oli jokseenkin melko erikoinen ja hetken päähänpistosta vaihdettiin Olde Hansa vastapäiseen, myös keskiaikais-tyyliseen Peppersackiin, joka ei myöskään tuottanut pettymystä, päin vastoin! Olde Hansa seuraavalla kerralla sitten 😉

Koska ei oikein osattu päättää sen ruokalistan kaikista vaihtoehdoista, päädyttiin tommoseen 4hengelle suunniteltuun vatiin, joka sisälti mm. grillattuja kanavartaita, glillattuja lohi-pekonivartaita, grillattuja possuvartaita, naudanlihavartaita, dippejä, ranuja, yrttiperunoita, salaattia………….

No, nämä jäi (miksköhän?) syömättä täysien masujen vuoksi, mutta koko annoksella oli hintaa yhteensä 40e, joka jaettuna kahdelle ei todellakaan ole suuri summa, kun saa ainakin takuuvarmasti kartotettua nälän seuraavalle aamupalalle asti! Tarjoilija ehdotti, että olitaisiin saatu ottaa loput ruoasta mukaamme, mutta kieltäydyimme, kun herkut ei ehkä parin tunnin päästä hotellilla ois enää maistunut kylmänä yhtä hyvältä, ilman mikroa siis. Mutta voin suositella Peppersackia lämpimästi kaikille Tallinnaan matkaaville, vai onko joku jo kerennyt käydä? Mun mielestä palvelu oli aivan loistavaa, kuten myös menu ja toi meidän annos, namm!

Seuraavaksi se osa 3 sitten.. 😀

14 vastausta artikkeliin “Tallinna osa 2”

 1. Mietrtisin että eikö sulla tule ikinä ulkomailla vatsatautia? Itselle tulisi ihan varmasti tollasesta ruuasta:D Mut hyvältä näytti!

 2. Anonyymi: Virohan on EU-maa, kai siellä nyt osataan elintarvikehygieniaa noudattaa 🙂 eipä kyllä ole tullut mistään muualtakaan koskaan!

 3. Olde hansassa kerran käyneenä en suosittele paikkaa sinulle enkä kenellekkään muulle. Siis se ruoka on yhtä kammottavaa, kun miltä ruokalista näyttää. Meillä jäi kuuden hengen porukasta jokaisella melkein puolet ruoasta syömättä.. Ja ei tosiaan sen takia ettei oltaisi jaksettu vaan ei kerta kaikkiaan pystytty syömään sitä p*skaa… Otin mm. pullovettä… Ja saatiin "karahvissa" vettä.. Kysyin nimenomaa jos olisi pullovettä, "on, tottakai pieni hetki" *kävelee karahvin kanssa pöytään*…. nooh… ehkä muut pitävät sellaisesta "vanhasta" ruoasta mutta musta se oli kammottavaa. Ehdottomasti hirvein ravintolakokemus ikinä. Olen tyytyväinen että ruokalistan perusteella pelastuitte siltä 😀 Pitää muistaa toi Peppersack, kun ens kerralla menee. Ei mulla muuta:)

 4. Oon samaa mieltä kun anonyymi, en voi suositella Olde hansaa kenellekään…ihan kauheeta ruokaa oli kun käytiin siellä viime reissulla, ruoat jäi syömättä myös meidän 6 hengen seurueella (huom. kaikki otettiin eri ruokaa!!) ja samanlainen ällöttävä sivumaku kaikissa ruoissa. YÖK!

 5. Minäkin olen kuullut Olde Hansasta pelkkää huonoa. Myös yksi rafla kirkon vastapäätä onihan järkky. Hidasta palvelua, mauton ruoka ja turistihinnat. Moni paikallinen onkin ihmetellyt miksi turistit jumittuvat näihin mauttomiin ja majuttomiin turistirysiin.

  Itse olen käynyt hieman "syrjemmässä" vanhassa kaupungissa syömässä, ja ruuan hinta oli 5-8€ luokkaa JA ihan älyttömän maukasta ja riittoisaa. Palvelu ollut myös erinomaista :).

 6. Eikä näissä "paremmissa paikoissa" tarjoilijat kilpaile kaduilla asiakkaista ja tyrkytä listojaan yms niin kuin turistipaikoissa, yyh!

 7. Onko iines sulla vielä se salasanasuojattu blogi? 🙂 Vai onko tää "ainut" 😀

 8. Haluaisin ittekkin perustaa blogin, mutta joskus kun luin sun blogia alusta niin joku oli laittanut että älä laita sitä aurinkopuuteria niin paljon!! Niin olit vastannut että mistä se tietää paljonko laitat, niin vastaus oli vaan että kyllä mä tiedän että missä helykaupassa oot töissä!

  ööö.. inhottavaa tollanen jos joku tunnistaisi sitten itteniki 🙂

 9. Oi, Peppersack on ihana! Käydään siellä aina aamiaisella jos mennään aamulaivalla Viroon (:

 10. Kiva jos tulis taas videopostausta 🙂 Joo siis toi Olde Hansa on ihan surkee, kerran käytiin siellä, tilattiin pihvit, ensinnäkään siellä ei ollut ketään ja ruoan tulossakin kesti melkein n. 1h.. Pihvi oli kovaa ja kuivaa.

 11. Mitäs minä sanoin, Peppersack on kokemisen arvoinen ravintola. Kävitkö siellä alakerrassa katsomassa miten viihtyisää siellä oli? Täytyy kokeilla tuota sinun valitsemaa ruokaa kun seuraavan kerran menen Tallinaan. Kun olen lukenu näitä postauksiasi Tallinnan reissulta, polte matkan tilaamiseen kesäksi sen kun kasvaa.

 12. Itsekin aion kesällä lähteä Tallinnaan 🙂 hei minkä väriset D.Brandin untuvatakit sulla muuten on? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.