Gaggia Evolution ja maailman parhaat aamu-lattet!

Noniin! Päästiin eilen Ronjan kanssa vihdoin vauhtiin ton uuden espressokeittimen kanssa sen jälkeen kun olin varmaan tunnin raahannut yksin kävellen tota lähes 7kg painoista pakettia kotiin, mikä tosin oli täysin sen arvoista, vaikka kädet täriskin koko loppupäivän.

Kerettiin ensin tosin sählätä kokonainen tunti ohjekirjojen kanssa, toinen luki englanninkielistä, toinen taas ruotsinkielistä, kunnes vihdoin puhuttiin samaa kahvikieltä ihanan Gaggia Evolutionin kanssa, haha! Keitettiin testikahvit Pirkka-espressopuruista ja eipä tarvinnut todellakaan pettyä. Maito vaahdotettiin kevytmaidosta tolla laitteen upealla höyryputkella ja voin rehellisesti sanoa, että oli vähintään yhtä hyvää, kun Starbucksin latte 😉

Ostin näin alkuun testiin siis ton Pirkan ja Lavazzan espressojauheet (jotka nyt itseasiassa oli meidän lähikaupan aikalailla ainoat), eli näillä pärjätään varmasti hetki. Voisin tehdä pientä vertailua näiden kahden välillä heti, kun Pirkka hupenee ja raaskin avata ton Lavazzan väljähtymään.

No mutta tänään pääsin aamulla sitten oikein tositoimiin tän kanssa. Piti tosin vielä kerrata kaikki oleellinen sieltä manuaalista, mutta eiköhän tää viimeistään huomenna suju vaikka silmät kiinni 😀

Ja nyt on takana kokonaiset neljä (!!) kupillista omatekoista lattea 3dl kahvikupista nautittuna ja kellokaan ei ole vielä edes kymmentä.

Keittimen tilasin siis Campadresta , jossa oli Gaggian keittimistä huisi tarjous. Itseasiassa siellä oli taas joku aika sitten tarjouksessa tästä vielä parempi versio ja kerkesin jo hetken harmitella, että menin tilaamaan tän. Noiden testikahvien jälkeen ei kyllä tarvitse enää harmitella hetkeäkään!

Ps. Maidon vaahdotuskin onnistui täydellisesti jo ekalla kerralla, lämmitin sitä ensin vähän aikaa mikrossa ennen vaahdotusta ja tuloksena täydellinen latte! 🙂 Viimeiseen kupilliseen kokeilin rasvatonta maitoa, mutta maku ei ollut läheskään yhtä täyteläinen, joten pitäydytään siinä kevytmaidossa.

10 vastausta artikkeliin “Gaggia Evolution ja maailman parhaat aamu-lattet!”

 1. Maito pitäisi aina vaahdottaa kylmänä, että vaahdosta tulisi täyteläisempää, tosin eipä se niin tarkkaa kotioloissa ole. 🙂

 2. ANonyymi: niinpä! 🙂

  Anonyymi: kokeilin eka kylmään, mutta siitä ei tullut tarpeeksi lämmintä (liian paljon maitoa kupissa kai :D) niin kahvi oli heti haaleaa, tosin lämmitetyllä maidolla tuli just täydellistä!

 3. Moikka, siis nyt tän blondin järki ei oikein toimi 🙂 Mä olisin tilannu kans tollasen keittimen, mutta en löytänyt sitä. Toimiiko noi sivut jotenki "kampanjoiden" myötä ja nyt ei ole keittimiä myynnissä? Hih, sorry tyyyhmääää kysymys, mutta kun ei löytyny.

  -Ippe

 4. Anonyymi/ Ippe: siis joo! tää kamppis oli joskus kuukausi sitten, vähän aikaa sitten oli vastaavanlainen, mutta eri keittimet. Kannattaa aina kyttäillä millon sinne tulee espressokeitin-kamppiksia 🙂 niitä on aina sillontällöin. (Harmi ettei nyt!)

 5. Kiitos tiedosta 🙂 minäpä kyttäilen ja toivon, että pian tulee uusi kampanja ja saan lattea kotona 🙂 Voih, nyt täytyy heti lähteä kaupungille juomaan latte! Hih

  -Ippe

 6. Hei pakko vinkata tähän että kannattaa kokeilla lidl:n espressopuruja! Se on ainaki omien vertailujeni mukaan parasta ja halpaaki kaiken lisäks:)

 7. Maidon saa kyllä kuumennettua kylmänäkin, kun vain pitää sitä höyrysuutinta alkuun siellä pohjan lähellä. Metalliastiassa maitoa kuumennettaessa tuntee kyllä, kun maito alkaa lämmetä. Sitten siirtää suutinta siihen pinnan tuntumaan ja tekee vaahdon. Näin ainakin itse valmistan lattemaidon ja lämpimänä pysyy 🙂

 8. Mahtavan keittimen olet ostanut
  melekin kade 🙂

  Kiitos linkistä!
  Liityin ja kyttään nyt espressokeitin- kamppiksia.

  terv.
  kahviharrastaja

 9. Anonyymi: Joo, niitä aika aikaajoin on, toivotaan että saat myös oman keittimen! 😉

  Anonyymi: aijaa, hitto pitää testata onko kilpailijaksi pirkalle 😀

  Anonyymi: kiitti tästä vinkistä, oon onneks jo tähän mennessä oppinut pro:ks ton maidonvaahdotuksen kanssa 😉

  jorma.lindqvist: joo toivotaan, että kamppis tulee pian! keitin on kyllä ollut aivan huippu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.