Sisustus- ja kotijuttuja Iineksen suusta..

En ole koskaan oikein ollut mikään sisustusintoilija ja oon aikalailla aina ajatellut, että sitten kun on ihan ihkaoma asunto jota fiksailla, niin se motivaatio sen sisustamisenkin kanssa varmasti vähän nousee.

 Ekasta ”omasta 31m2 kodista” tammikuussa 2006, pari päivää muuton jälkeen.
Oispa edelleen noin vähän tavaraa.. 😀
Sänky-sisennys joskus vuosi eteenpäin. Ainiin ja Bixun emo Amanda 🙂
etsi kuvasta siideripullo ja kaljapullon korkki 😀
Miksköhän nyt innostuin lisäilemään näitä ikivanhoja kuvia..

Aikaisemmin mun ajatuksenkulku oli aikalailla seuraavaa: ei haittaa, vaikka astiat on Ikean halvimpia mahdollisia, yhtä astiaa on luonnollisesti aina yksi kappale tai yhdessä värissä (eli ei toivoa järjestää ainakaan mitään illalliskutsuja), puhumattakaan, että omistaisin mitään kovin hienoja tarjoiluastioita.. Ainut asia, mistä oon tähän mennessä ollut aina nuuka, on petivaatteet. Lakanat puuvillasatiinia -tottakai ja muut petivaatteet mielellään Marimekkoa (kuten osa onkin jo huomannut haha :D), vaikkei esim. Hemtexin puuvillasatiinisissa pussilakanaseteissäkään mitään vikaa ole. Verhojen on luonnollisesti myös oltava Marimekkoa, tää pakkomielle on tarttunut muhun varmaan lapsuudenkodista, jossa ne verhot lähestulkoon kaikki oli myös, mitäs muutakaan kun Marimekkoa.

Muutenkin, kun oon nyt tän vuoden aikana keskittynyt enemmän loppusuoralla oleviin opintoihin, enkä töihin kuten ennen, on kotona tullut myös vietettyä normaalia enemmän aikaa. Ja sillon alkaa (näköjään) huomaamaan helposti kaiken vähän rempallaan olevan ja tosissaan miettiä, että oisko noi olkkarin lähes 4 vuotta tossa roikkuneet Marimekon Ananas-verhot jo aika vaihtaa vähän toisenlaisiin. Samoin, kun olohuoneen matto, eteisen matto, muutama kattovalaisin ja puhumattakaan sitten tosta sikakalliista (nyttemmin Bixun raapimasta) Vepsäläisen sohvasta, jota vihaan. Ainiin ja se pieni työpiste makkariin ois myös (vihdoin ja viimein) varmasti ihan fiksu ratkaisu, ihan myös mun niskan kannalta.

Tässä potentiaalisia verho-vaihtoehtoja, joita ihailin jo pari viikkoa sitten Marimekon sivuilla. Pitäis vaan aikaseksi ottaa mitat ja käydä teettämässä.

Siirtolapuutarha-kangas
Mustekala ja molemmat Siirtolapuutarha-kankaat on näistä nyt ehkä vahvimmilla 🙂

Ainiin ja unohtamatta tietenkään lattioita. Sanokaa mua nirppanokaksi, mutta mä en vaan pystyisi asumaan asunnossa, jossa on muovimatto, en vaan kestä muovimattoja. En kestä melkein laminaattejakaan, vaikka ne nyt onkin kuinka helpot ja likaa, kosteutta sun muuta hylkivät tahansa, mutta kyllä lattian mun mielestä täytyy parkettia olla. Oon oikeesti maailman pahin lattia-syynääjä. Kiinnitän AINA heti ensin huomiota asunnossa lattiaan. Jostain kumman syystä oon viimeiset vajaat 4v suoriutunut jokapäiväisestä elämästä tän meidän pyökki-laminaatin kanssa, vaikka aika tiukkaa teki mun edellisen asunnon ihanan puuparketin jälkeen. Mun unelma-asunnon lattia on joko valkoiseksi tai lähes mustaksi petsattu parketti- tai lankkulattia.

kuva
kuvat
Ylläolevat ois aikalailla unelma-lattioita!
kuva
Mutta kieltämättä tämmöinen perus-lankkuparkettikin kelpaisi ihan milloin vain 🙂

No mutta, eteenpäin lattia-asioista! Oon viimeisen puolen vuoden aikana tehnyt ihmeitä, nimittäin ostanut pienen kokoelman Iittalan ja Arabian astioita, mikä on mulle jo kutakuinkin suuri saavutus. Itseasiassa tähän pieneen keräilyyn jää näköjään ehkä myös vähän koukkuun..

kuvat

Näitä tekis mieli alkaa keräillä seuraavaksi, varsinkin noi Arabian Koko-ruusuastiat 
on supersöpöjä!

Otin viime viikolla yhteyttä meidän vuokranantajan veljeen, eli meidän entiseen vuokranantajaan yhteyttä (koska mulle jäi traumat sen ötökkä-episodin luuri-korvaan-tapauksesta). Ilmeisesti tämä veli, joka siis on ehkä maailman reilun ihminen, oli vähän puhunut järkeä siskolleen ja kertonut, että pikku-Iines ehkä vähän pelkää häntä, jonka jälkeen sain tältä viralliselta vuokranantajalta ihan hassun puhelun ja sovittiin alustavasti, että tehtäisiin tässä lähitulevaisuudessa pienimuotoista remonttia tänne asuntoon, eteenkin keittiön osalta (vihaan edelleen eniten koko maailmassa noita pyökinsävyisiä kaappeja!!) ja kunnostettaisi noita ovista rapisevia maaleja. JEE! (Ainiin ja ollaan kuulemma tervetulleita kylään vuokranantajan järvenranta-talolle, haha!)

Oon viettänyt varmaan viimeiset 3kk ainakin kolmesti viikossa selailemassa asuntoja etuovi.com:ista, mutta mua alkaa aina lähinnä vaan ärsyttää, kun siellä roikkuu ne samat asunnot kuukaudesta toiseen myymättä, sikahinnalla tietty. Yksi asia mitä en oikeasti ymmärrä on se, miksei esimerkiksi vanhempiensa asunnon perineet voi nähdä edes vähän vaivaa pienen pintaremontin muodossa, menisi varmaan asunnotkin paremmin kaupaksi, jos seiniä vähän maalailisi ja vaihtaisi ne 60-luvulla asennetut keltaiset keittiönkaapit johonkin vähän neutraaleimpiin. Eiköstä vaan?! No, kai ne asuntojen hinnat tästä kohta alkaa pikkuhiljaa taas laskea.

En ois ikinä kuvitellut tekeväni sisustuspainotteista postausta, mutta näin sitten kävi 😀 Meni tähän tosin kyllä aikaakin se 3tuntia ja tulos on aikamoinen sekamelska!

Kävin iltapäivällä ruokakaupassa ja kulutinkin siihen reissuun sitten koko mun tän päivän energiavaraston. Ehkä tää kuume viimeistään huomenna laskisi..

Ps. Ainiin ja mikä teidän mielestä on kivoin verho-vaihtoehto ylläolevista?! 😀

20 vastausta artikkeliin “Sisustus- ja kotijuttuja Iineksen suusta..”

 1. Musta parhaat verhokuosit ois siirtolapuutarha ja kohti-kuosi. Ne ois jotenki raikkaat vaihtoehdot 🙂 Sulla on muuten tosi kiva blogi, luen aina jokasen merkinnän!:)

 2. Maija: siirtolapuutarha on kyllä ihana! taitaa lähteä sitä metsästämään ens viikolla Marimekolta 🙂 ja KIITOKSET, kiva että tykkäät 😉

 3. En ite oo koskaan oikein tykänny marimekosta, ne on jotenki niin nähtyjä ja tunkkasen värisiä. Paljo kivempia on esim. jotku läpikuultavat vaaleet verhot ja samalla värillä sit tyynyt yms.

 4. Anonyymi: heh, ihmiset on niin erilaisia 🙂 itse oon semmonen persoona, että pitää kotonakin olla jotain "räväkkää", vaikka nyt sitten verhojen muodossa.

 5. Olipas tosi kiva postaus! Aloin ittekki jo miettimään omaan asuntoon liittyviä juttuja vaikka muuttoon onkin vielä ainakin se vuosi. Mutta siis tosi inspiroiva ja innottava postaus! 🙂 Tämän tyylisen voisit toistekin tehdä, eikä lopputulos ainakaan minun mielestäni mikään sekamelska ole.

  Minun silmääni miellytti myös eniten siirtolapuutarha-kangas. Aivan ihana kangas!

  Pikaista paranemista sinulle ja kiitos ihanasta blogistasi. Tätä on aivan mahtava lukea! 🙂

 6. Arabian Runo ja tuo Ruusu ovat ihania!!!:) Itse kerään Runoa:)

  Kannattaa muuten katsella myös Vallilan verhojakin, heilläkin on aika kivoja kankaita:)

 7. mustekala tai sitten tuo kohti-kangas. Nuo siirtolapuutarhat on jotenkin liian sekavia. Tai siis tykkään itse pelkistetymmistä ja pirteistä verhoista.

  Mun mies kerran huomas muuten sun kuvas ja nettiosoittees tuosta, ja se oli sitä mieltä ettet varmana ole tuota ikäluokkaa. Että ennemminkin syntymävuosi olisi 78 eikä 87.. Oot sie munkin mielestä ikäistäs aika paljo vanhemman näkönen, mut ei ny iha noi paljoa sentäs 😀

 8. Mustekala-kangas ehdottomasti kivoimman näkönen noista vaihtoehdoista! 🙂

 9. tyttönen: kiva, että tykkäsit! 🙂 voin tietty koittaa tehdä, jos saan jostain taas äkillisen inspiraation puuskan. Ja suuret kiitokset <3

  Marbe: on kyllä, tekis mieli laittaa kaikki verhot uusiksi ja ostaa ne toisiksi! 😀

  Anonyymi: no niin on! toi on ilmeisesti joku aivan uusi, en huomannut viimeksi kun katsoin! 🙂

  Natalia: joo, harvoin oikeesti innostun astioista, mutta noi on kyllä niin kauniita! 😉 pitää selailla vallilan sivuja, en vaan tiedä oisinko niin huisi, että tekisin Marimekolle oharit?! 😀

  Emilia: se on kyllä hieno 🙂

  Anonyymi: heh, mä taas tykkään tommosista räväköistä, mutta mustekala on kyllä tosi ihana 🙂 tulee vaikea päätös! haha eikai! luonnossa näytän kuulemma ihan ikäiseltäni, tää blogi ilmeisesti jotenkin vanhentaa, lol!

  SariKristiina: se on kyllä hieno! ja hahah, toivottavasti pysyt mukana jatkossakin, kiitokseni! 😉

  ANonyymi: jep! apua, nyt tulee valinnanvaikeus. Pitää pian ostaa olkkariin siirtolapuutarha ja keittiöön mustekala 😀

 10. Mulla on toi siirtolapuutarha verhoina ja mun mielestä se on tosi kiva. Siinä on niin montaa eri väriä (siis se sini, pinkki, musta yms) että siitä voi poimia joitain sävyjä voi ns. yhdistellä muuhun sisustukseen, mutta sitten se myös sopii hyvin tummien sävyjen kanssa. Suosittelen 🙂

 11. tuntuu niin hassulta, miten niin moni tykkää tuosta mustekala- kankaasta! tottakai ihmisillä on erilainen maku, mutta itse pidän taas vähiten tuosta 😀 se on niin… synkkä! ja liian pelkistetty.
  siirtolapuutarha- kankaat taas ovat ihanan raikkaat ja kesäiset, tuovat varmaan kivemmin valoa huoneeseen!

  itse en oikein nykyään pidä marimekon uusista kankaista, suuri osa niistä on kuin oksennuksia ja muutenkin sekavia sotkuja. tai sitten juuri synkkiä ja kökköjä kuvioläiskiä, kuten mustekala-kankaassa.
  silti jotkut vanhemmat miellyttävät, en siis ole marimekkoa vastaan 😉

  makunsa kullakin, tietty 🙂 oma mielipiteeni on tämä.

 12. Mun lemppari on toi viimeinen siirtolapuutarhakangas. Tykkään tosi paljon sun blogista ja aivan pakko aina katsoa mitä uutta oot keksinyt. Jatka samaan malliin. Suhtaudut tosi tyylikkäästi noihin joihinkin ikäviin kommareihin joita tulee varmaan ihan kaikille bloggaajille. Meitä kun on niin moneen lähtöön. Kiitos ihanasta ja raikkaasta blogista ja kirjoitat tosi hyvin sujuvaa ja värikästä kieltä ilman turhia voimasanoja. Kesäterveiset ja hyvää lomaa sitten syksyllä!

 13. Mun mielestä mustekala-verhot on parhaat!

  Mä ostin just mun äidille Koko mukeja keltaisena, ne oli jotai special edition. Tosi kauniita. 🙂

 14. Yritin jo aiemmin kommentoida että Siirtolapuutarha on mun lemppari, siis toi eka. 🙂 Jostain syystä blogger jumittu ni piti tulla nyt uudestaan kertomaan mielipiteeni. 😀 Hahaahha.

 15. diamond girl: joo se on aivan ihana 🙂

  Mirette; siis NIMENOMAAN tän seikan takia haluaisin sen, kun se on just niin monikäyttöinen! 🙂

  ANonyymi: niin, ihmiset on niin erilaisia 🙂 tähän asti mun jokaiset verhot on ollut tollasia marimekon väriläiskiä, niin oon aika tottunut, en tiiä tottuisinko enää semmosiin "valjumpiin" 😀

  Anonyymi: suuret kiitokset kauniista kommentistasi! ihanaa kesän jatkoa ja eteenkin juhannusta myös sinne päin 🙂

  Pipari: joo, meen vararikkoon näiden mun uusien sisustushömpötysten kanssa 😀 pitää maanantaina marssia vissiin marimekolle.. hah!

  Viivi: ahah! joo se eka on kans mun lemppari ja mustekala myös, tulee vaikea päätös 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.