sydämentykytyksiä

Siis ei apua. Pakko vaan mainita, että nää epäsäännölliset päivärytmit on jotain aivan karseeta.. Kun oon taas reilun viikon tehnyt iltavuoroja ja puoli-iltavuoroja, niin ei luoja tää aamulla herääminen on jotain niin järkyttävää! Tai siis no eihän siinä sillon ole mitään ongelmaa, jos on vapaapäivä, sillon saa herätä tietty kukkumaan vaikka kuin pirteenä jo klo5!

Noh, ajattelin nyt sitten vähän avata mun syksyn suunnitelmia, vaikka pidin pitkään sen linjan, etten niistä täällä pukahda ennenkö jotain on konkreettisesti mustaa valkoisella. Seuraavat vajaat kaksi viikkoa tulee olemaan ihan kamalaa stressiä ja sydämentykytystä… Vihaan odottamista. Pistin siis avoimen harjoitteluhakemuksen sekä verkossa, että ihan omin kätösin kirjeitse (saatekirjeineen :D) yritykseen, joka on koko mun opintojen ajan ollut mulle semmoinen ”vielä jonain päivänä”-haavetyöpaikka. Viime talvena vitsailin, että ”isona tyttönä oon sitten siellä yhtiössä töissä ja ostan sen BMW X5:sen ja ajan ympäriinsä Bixu pelkääjän paikalla”, haha!

Eilen täältä yrityksestä lähetettiin sitten sähköpostia, että olisinko kiinnostunut harjoittelupaikasta osastolla *piip*. Neuvottelin asiasta jonkun aikaa sähköpostitse jonka tuloksena sain siis selville, että yritys on yleensä tarjonnut palkattoman harjoittelun, mutta mikäli olisin kiinnostunut pidempiaikaisesta määräaikaisesta työsuhteesta, on asia aivan eri juttu ja palkkauskin olisi enemmän kun kohdallaan niin harjoittelun (5kk) ajalta, kun sen jälkeenkin, ruokaetuineen tottakai…. Meinasin alkaa itkeä ja oon vatvonut tätä asiaa muutenkin eilisestä asti non-stoppina. Eli, parin viikon päästä Helsinkiin haastatteluun ja sen jälkeen saan edes jotain osviittaa siitä, että onko muutaman kuukauden päästä edessä muutto Helsinkiin. Määräaikaisuuden pituudesta ei ole mitään hajua vielä, mutta se voi olla hyvinkin 8kk, vuosi tai jopa enemmänkin. Lisäksi tietenkin se, että yritys antaisi varmaan enemmän kun mielellään aiheen opinnäytetyöhön, jota voisin parhaimmassa tapauksessa alkaa tehdä alta pois jo ensi syksynä. Tiedän ettei mun pitäisi vielä innostua tästä, koska mun tuurilla tää aivan varmasti menee mönkään nyt kun sanon koko asian julkisesti, mutta tota yhtiötä parempaa alkua uralle ei vois edes toivoa, ottaen huomioon, että yhtiö on jakautunut todella moneen osaan, eli etenemismahdollisuudet ovat todella mittavat. (Jos joku kysyy, niin ei ole OP-Pohjola :D) Oon niin malttamaton ihminen, etten tiedä miten jaksan odottaa!!! Kun haluaa jotain oikein paljon, niin tiedätte kuinka järjettömän tuskaista se odottelu voi olla.. Saa toivottaa tietysti onnea matkaan! Mun piti saada eilen tietää, että saanko paikan yhdestä toisesta saman toimialan yrityksestä, jonne teen sitä projektia (joka ois myös ihan superhuisi vaihtoehto!), mutta lomitusten vuoksi se siirtyi ensi viikkoon.

Apua, miten maltan taas olla töissä, kun päässä pyörii vaan nää syksyn asiat ja tiedossa kolme paikkaa, joihin kaikkiin haluaisin todella paljon, mutta joista se mun uran kannalta kaikkein tärkein vaatisi uhrauksena sen, että jättäisin (vihdoin ja viimein) Jyväskylän ja kaiken täällä, ehkä lopullisesti. Ja nää on ne asiat, mitkä mua lähiaikoina on kaiken muun ohella kaivellut kaikkein eniten, kun muisti, kuinka raastavaa tää jatkuva ”työn”haku kaikkine säätämisineen, puheluineen ympäriinsä ja odottamisineen on, eteenkin kun on aikalailla kyse asioista, jotka määrittelevät mun loppuelämän noin uran kannalta. Kuolen ehkä onnesta, jos tää mun parin vuoden uurastus viimeinkin palkittaisiin, eteenkin kun tällä mun motivaation määrällä ei ole tällä hetkellä mitään rajaa!! Toivon, että tämä mun valmius ottaa riski ja  jättää periaatteessa kaikki täällä taakseni x-pituisen määräaikaisuuden vuoksi (josta ei ole mitäään hajua), kertoo siellä haastattelussa edes jotain tästä mun halukkuudesta asiaa kohtaan.

Ääähh, mun oli vaan aivan pakko sanoa tää ääneen ja oon itseasiassa niin onnellinen, että oon töissä nämä seuraavat 6päivää, että saan edes osan päivästä nää harkka-asiat pois mielestä!

Ps. Sori, jos teitä alkaa jo kyllästyttää nää mun iPhone-kuvat 😀

13 vastausta artikkeliin “sydämentykytyksiä”

 1. Tärkeintä on seurata unelmiaan! Kamalinta olis joskus katkerana miettiä, että olis pitäny tehdä sitä ja tätä. Huippua, Iines! 🙂

  Heidi

 2. Mun ensimmäisen ajatus tästä oli, että ihanaa Iines muuttaa Helsinkiin! Vaikka enhän edes tunne sua ja tuskin törmäisin suhun täällä koskaan 😀 Toivon parhainta mahdollista onnea tämän asian kanssa ja pidän peukut pystyssä! Saanko urkkia onko kyse saman toimialan yrityksestä kuin OP-Pohjola? Mistäs tiedän tapaisinko sinut vaikka omalla työpaikallani ;D Vähänkö ois mieletöntä!

 3. hei onnee ja toivotaan parasta(:
  kun sanoit että ( jos siis saat työn) niin on aika jättää jyväskylä ja kaikki täällä, niin ei kai se tarkoita myös poikaystävääsi?:o

 4. Ehkä raivostuttavaa, kun aletaan heti kysellä tällaisia henkilökohtaisuuksia, mutta olisiko miesystäväsikin valmis lähtemään pois Jyväskylästä, esimerkiksi sinne Helsinkiin päin? Vai olisiko silläkin saralla suuri muutospäätös edessä?

  Kyselen lähinnä siksi, että itsellä on tulossa tuollainen tilanne puolen vuoden sisään, enkä tiedä miten toimia.. Kamalaa olla tällaisten ristiriitojen keskellä ja yrittää pohtia ja päätyä "oikeaan".

 5. Oi toivottavasti kaikki nyt menis silleen hyvin ja pääsisit sinne ymym!! 🙂 Tsemppiä ja onnee! ♥

 6. Kaiken täällä? Eli jättäisitkö myös poikaystäväsi? Entä tulisiko koira sinun mukaasi?

 7. kuulostaa upealta mahdollisuudesta, toivottavasti kaikki menee nappiin! 🙂 MUTTA mua alko heti kiinnostaan, että miten menettelet poikkiksen kans? lähteeks hän helsinkiin mukaan, jos kerran aiot jättää jykylän lopullisesti?

 8. APUA!! Toivon ihan koko sydämelläni ja jokaisella solulla, että saat sen paikan sieltä Helsingistä!
  Kuullostaa justiinsa sille, että se on just eikä melkeen sitä mitä haluat ja haave, joten toivon että nyt se sitten toteutuu! Tsemppiä ihan hullun simona ja jätti-paljon! 🙂

  Kerrohan sitten ko odotus päättyy, että mikä on tulos! 🙂

  -Emmi

 9. Hemppa: no joo todellakin 🙂 toivotaan parasta!

  shekerim: hahah! on siis OP-Pohjolan tapainen yhtiö, eli siis finanssialan, mutta paaaarempi!! 😉

  Linsku: no tuskin toinen jättää vakituista työpaikkaansa mun määräaikaisen harjoittelun vuoksi? 🙂 eli en siis tiedä vielä, kamala nyt edes miettiä tämmösiä kun en ole vielä koko paikkaa edes saanut, heh 😀

  Anonyymi: no ehkä varmasti sitten siinä vaiheessa, kun määräaikaisuuden jälkeen selviää mahdollinen jatko, eihän toinen nyt voi omaa elämäänsä kuitenkaan toisen suunnitelmien mukaan pelata ja ei tässä onneksi olla suunnittelemassa kun siirtymistä toiseen kaupunkiin 🙂 Parin viikon päästä alan sitten pohtia näitä.

  Anonyymi: kiitos!! 🙂

  Anonyymi: suuret kiitokset!! 🙂

  Anonyymi: väliaikaisesti joo, eihän tässä nyt ole kyse on määräaikaisuudesta, tottakai poikaystävä kannustaa mua lähtemään, jos saan näin hyvän mahiksen 🙂 Ei se ainakaan aluksi tulisi, ehkä melko uhkarohkeaa olisi jättää oma vakituinen työ mun määräaikaisuuden vuoksi, koska eihän se ole varmaa, jäänkö hki vai en tai ylinpäänsä vielä olenko sinne lähdössä 🙂

  Anonyymi: Toivon myös KOVASTI!!! 🙂 en nyt tiedä siitä "lopullisesta", se selviää sitten, jos määräaikaisuuden nyt sattuisin saamaan, niin sen jälkeen kun kohtalo jatkosta selviää tai ylinpäänsä määräaikaisuuden pituus.

  Anonyymi/Emmi: joo kerron ja kiitokset <3 apua jännittää jo niin paljon!!

  Anonyymi: ei kai ainakaan aluksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.