mässyä

Hyvää 24v-synttäriä mulle! Lisäksi haluaisin tiedustella, että tietääkö joku omakohtaisesta kokemuksesta, että mikä mahtaa olla se ikä, jolloin mummi ja kummit lopettaa synttärirahan lähettämisen kirjeitse? Ei sillä, onhan se aina ihan kivaa saada vähän käyttörahaa synttäreinä, mutta jatkuukohan tää vielä 6 vuoden päästä, kun täytän 30? Mietin tätä jo 5v sitten ja edelleen jatkuu rahantulo. Ei sillä, että se edelleenkään mitenkään haittaisi, varsinkaan kun ei kehtaisi sitä muistamisrahan lähettämistä erikseen kieltääkkään, hehheh.

No, tää synttärisankari lähtee viettämään päivää töihin, jonka jälkeen mennään poikaystävän kanssa syömään jonnekkin hyvään paikkaan synttäriateria ja loppu on vielä auki. Oon vähän vielä flunssa-toipilas, joten todennäköisesti raahaudun vatsa täynnä kotiin ravintolan ja sen jälkeen, kun oon ensin papattanut menemään töissä sen 7h.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin mun herkuttelut ovat vähän lähiaikoina karanneet käsistä.. Tai siis ei ihan vähääkään. Oon viimeisen kuukauden aikana tilannut Gastronautista kahden ihmisen ruoat kotiin ööö muistaakseni ainakin 3kertaa, hakenut lisäksi pari kertaa take-away-ruokaa töissä ja mässäillyt sipsejä varmaan jokatoinen päivä. Mun pitäis jo saada Gastrosta jotain paljousalennusta, hävettää jo kun tunnistaa ne lähettipojatkin jo ulkoa….

viime viikolla…

Mä en siis todellakaan näytä siltä, että söisin tällä tavoin, kun mä syön. Poikaystävä sanoo aina, että näytän enemmän kasvissyöjältä tai salaattien mussuttajalta, mutta mun on pakko nyt sanoa, että salaatit ajaa mut raivon partaalle.  En oo varmaan koskaan syönyt ainuttakaan salaattia oikeasti ”nauttien” (tai sitten en vaan oo vielä maistanut tarpeeks hyvää salaattia), syön niitä silloin tällöin ihan muuten vaan, pahemmin miettimättä mitä sitä suuhunsa laittaa. En voi kuitenkaan olla paria päivää kauempaa ilman kunnon ruokaa  ilman että a) ajaudun raivokohtauksen partaalle b) oon muuten vaan pahalla päällä tai c) katson kaikkea sillein ”pihvit silmissä”, kuten kaikssa elokuvissa tiedättekö?

Ravintoloiden ruokalistoilla ne annokset ”tosimiehen lautanen” tai ”äijäpihvi” on useimmiten niitä mun heiniä, voisin varmaan ikuisesti elää atkinsin dietillä ja syödä pihvejä ja pekonia ympäri vuorokauden, mmm.. Oon alkanut epäillä, että mun ruoansulatus suodattaa eläinrasvan suoraan suoliston läpi. No, mutta jos miettii kuinka paljon sitä energiaa saa imettyä itseensä jokaviikonloppuisella baarireissulla, niin valkkaan näiden kahden väliltä ehdottomasti ne pihvit, sipsit ja kaiken ravaisen. Pullat, jäätelö ja karkki on edelleen suuri yök! Onneksi harrastamalla säännöllistä liikuntaa, ei tarvitse paljoa miettiä mitä sitä laittaa suuhunsa. Viime aikoina ei ole tullut kyllä kiireiden vuoksi paljoa liikuttua.

Poikaystävä kommentoi mun ylläolevaa entrecote-pannua sanoin: ”Onpa hyvännäköisiä noi tomaatit, niissä kun on tommosta pestoakin päällä”. Mä ajattelin noista tomaateista jo ensinäkemällä (heti kun olin kaatanut ton maustevoin pihvinpäälle), että miksei noiden tilalla voinut olla vaikka paistettua pekonia 😀 Kai mä sitten oon koukussa rasvaan..

 P-ystävän hamppari.
 
tällä viikolla…

MIKÄÄN ei voita nykyään tota entrecote-pannua! Mutta mikä pahinta, sorruin eilen taas Gastronauttiin. Tilasin hetken mielijohteesta jonkun kasvis-fetapastan, joka siinä vaiheessa vaikutti ihan hyvältä vaihtoehdolta, mutta alkoi kaduttaa heti kun laitoin tilauksen menemään. Ois pitänyt oppia, nimittäin tein tän saman pastamokan viime viikolla lounaalla, kun tilasin jonkun hiton pestopastan. Niissä käy poikkeuksetta aina niin, että saan alas sen pari haarukallista ja se on sitten siinä. Kuten sen eilisenkin kanssa. Oon nimittäin maailman valikoivin pastojen kanssa, mikään ei voita omatekoista! Mitä tästä opimme? Ota vaan jatkossakin se entrecote-pannu 😀

Siis musta on tullut maailman laiskin ihminen ruoanlaiton kanssa ja jossen oo rättiväsynyt töistä, oon muuten vaan laiska tai tässä tapauksessa flunssassa, enkä jaksanut yksinkertaisesti raahautua kauppaan asti. (Toivottavasti kellekkään ei suinkaan tuu ihan kamalaa nälkää näistä kuvista!) Mutta nyt se on todettu taas kerran, väsymys, sressi ja laiskuus ajaa tämmöiseen mässyttelyyn. Ensi viikolla lupaan alottaa taas vähän terveellisemmän linjan taas ja raahautua ulos taas heti, kun nää viimeisetkin nuhanrippeet hellittävät. Sillä välin sitä illan ravintola-illallista odotellen, mmmm…

En nyt tiedä ketä kiinnostaa tää mun roskaruokaä-pläjäys ja ihan ihmeelliset horinat, mutta näillä mennään tällä kertaa 😀

Ps. Jännittää, mitäköhän saan synttärilahjaks? Sanoin poikaystävälle etten halua mitään, mutta kuulemma ”kaikki ansaitsee synttärilahjan, jopa haisuli”, repesin niin pahasti!! En oo varma tarkotettiinko ”haisulilla” mua, mutta todennäköisesti.. (Inside)

16 vastausta artikkeliin “mässyä”

 1. Ihanan näköiset ruuat! Hyvä, että laitoit tän postauksen aamulla, illalla nälkäisenä olis varmaan kuola valunu pitkin näppäimistöä 😀 Oikein iloista synttäriä Ines!

 2. Anonyymi: HAHHA, sama täällä! toivottavasti oon kotiin palatessa niin ähky, etten ala taas suunnitella gastro-tilausta 😀 ja kiitos <3

 3. Aurinkoista synttäripäivää Iines!! 🙂 Vietähän kiva päivä ja ilta!

 4. Omnom 😀 Onneks olkoon!
  Yhyy mulle sanottiin että synttäri- ja nimpparirahan tulo loppuu tänä vuonna kun täytän 20! 😀

 5. Ihanaa syntymäpäivää! Mä en myöskään ole salaattien ystävä, mutta toisaalta en lihankaan. Mä huolehdin sitten ton pulla/mässy-osaston, jos sulle ei kelpaa 😉

 6. Mukavaa synttäriä sulle! 🙂
  Meillä oli poikaystävän kans kesällä sellainen viikko, että eipä juuri ruokaa tehty, vaan tilailtiin ruokaa jostain tai käytiin syömässä jotain kunnon mättöä. 😀 Mutta kivaa oli! Ja ruokalähettikin oppi meidät jo kivasti tuntemaan!! 😀

 7. Minusta tämä on ainaki juuri hauska postaus!:D Koska totuushan on, että kaikkilipsahtavat ruokavalionksa kanssa vähän väärälle polulle toisinaan!

  Ärsyttää sellaiset uuberterveysruokablogit, jotka aina väittävät syövänsä vain raakaasalaattia ja muuta vastaavaa…

  Oma itsekurini ei riitä kyllä aina syömään terveellisesti,
  joskus tulee lipsahduksia:D Surullisinta on, että usein se lipsahdus saattaa juuri kestää montakin päivää….

  T. lihrasvanvihaaja mutta hiilareiden rakastaja.

 8. Hah, suoraan kun mun elämästä! :DD Yritän kans aina tehdä jotain esim kanasalaattia, kunnes sitä syödessäni sit tajuan että ei oo mun juttu 😀 Kunnon pihviä ja rasvasta roskaruokaa sen pitää olla, ei mitään heiniä!

 9. onneksi olkoon ja hauskaa synttäripäivää!
  hyvännäköiset ruuat oli, sillä oon itsekin ns. pihvinaisia 😀

 10. aiaiaiai ristikkoperunoita !! 😀 mun suurin himotuksenaihe tällä hetkellä!

 11. Musta on jännä, että eri pastoissa on eroja. Siis jostain tykkää ja joku ei mee alas millään. Eilen ravintolassa tein sen virheen, että otin ruokaa missä oli pennepastaa. Siinäkin annoksessa taisi olla pestoa, mutta se ei ainakaan häirinnyt siinä yhtään.

 12. Hah..meillä oli kans just eilen poikaystävän kans puhetta, ku mun syömistavat on vähän erilaiset, mitä mun ulkonäöstä saattas yhtäkkiä kuvitella. Naurettiin, että jos se kertos jollekki tuntemattomalle mun ruokatavoista, niin vois kuvitella, että täällä ois vähä suurempiki "sotanorsu" vastassa. 😀 Todellisuudessa, ku oon tämmönen kukkakeppi 😀 Mutta rakastan erityisesti pekonia, (nim. eilen hain pekoniranskalaiset) ranskiksia, pihvejä, sipsejä yms… Rasvaa ja suolaa!! Nam nam! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.