uusi koti!

Eilinen oli mun elämäni ehdottomasti paras maanantai! Työpaikan varmistumisen lisäksi mä löysin asunnon!!! Siis uskotteko! Ensimmäisenä päivänä, jona aloin tosissani edes etsiä! En ymmärrä miten tämmöisiä sattumia voi käydä, mutta heti kun eilen sain varmistuksen mun muutosta kuukauden päästä, ilmoitti mun yks hyvä ystävä (joka itseasiassa diilasi mulle tän meidän nykyisenkin asunnon) yhdestä ystävänsä omistamasta mahdollisesta yksiöstä, josta oli saanut vihiä kun tää ystävä oli kertonut muuttavansa työn perässä toiseen kaupunkiin. Noh, odottelin iltaan asti, kunnes sain vahvistuksen, että myös asunnon omistajan taholta ollaan kiinnostuneita vuokralaisesta ja lähes tärisevin käsin sitten soitin mun uudelle vuokraisännälle ja pälätettiin puhelimessa se 45min niitä näitä. No, nyt mulla jokatapauksessa on asunto varmistettuna jatkuvalla sopimuksella allekirjoitusta (ja asunnon katsastamista) vailla, ette varmaan ihmettele kun kerron, etten kamalasti pystynyt eilen illalla keskittymään X-filesiin, jota katsottiin ennen nukkumaanmenoa yksi jakso, jotta vähän rauhoittuisin.. 😀

No, mutta tässä tulee paras kohta.. Ei oo nimittäin ihan mikä vaan asunto, vaan unelmieni asunto!

(kuvat asunnon myynti-ilmoituksesta edellisten omistajien jäljiltä)
Hassu sattuma on myös se, että tää mun tuleva vuokraisäntä on myös finanssialan ihmisiä ja mikä ihaninta, lupasi ostaa mulle pyykinpesukoneen, jos pysyn asukkaana ainakin 6kk! 🙂 Nyt pitää alkaa pläräilemään kalenterista vapaata rakoa, jolloin pääsen paikan päälle. Sain onneksi jo puhelimitse rehellisen mielipiteen taloyhtiöstä, naapurustosta ja muusta yleisestä nippelitiedosta, ettei tule mitään yllätyksiä eteen. Tän päivän taidankin viettää Ikean sivuilla tehden pientä ostoslistaa ja sisustussuunnitelmaa, ette tiedä kuinka innoissani olen! Jyväskylän vuokratason ja eteenkin tän meidän nykyisen asunnon vuokran jälkeen mua kieltämättä vähän kauhistutti Helsingin vuokra-asuntojen hintataso, mutta päätin että oon valmis maksamaan hyvästä, koska kokopäivätöiden (ja mahdollisesti sivutöiden ohella vielä nykyiseen firmaan viikonloppuisin) ja opparia työstäessä on tärkeää, että koti on semmoinen jossa viihtyy, jonka vuoksi suljin esimerkiksi HOAS:in ja soluasunnot pois vaihtoehdoista heti alkuun, vaikka huimasti halvemmalla olisin päässytkin. 
Ja alue on siis Alppila ja vuokra….veden kanssa 720e. Eli enemmän, kun kohdallaan vai mitäs olette mieltä?!
Ps. Kiitos vielä Jossu ♥

45 vastausta artikkeliin “uusi koti!”

 1. Siis Vau, en voi muuta sanoa! Mielettömän upean kämpän olet löytänyt, ONNEA vielä kovasti 🙂 Ja tosissaan toi hintakin on tosi edullinen, asunnon kuntoon ja Helsingin hintatasoon ajatellen 🙂

 2. Eve_: nojoo älä muuta viserrä!! 😀 ja kiitos!

  jonna: muutan nyt alustavasti ainakin ensin yksin Helsinkiin, toista kun sitoo täällä työt. On mulla koti kuitenkin myös täällä Jyväskylässä 🙂

 3. Vau, tuohan on ihan täydellinen ja vaikka yksiö onkin niin tosi näppärästi järjestetty tuo makkari niin sänky ei vie ollenkaan turhaa tilaa 🙂 Onnea uudesta kodista 🙂

 4. Ompas nätti asunto 🙂 Ja tilaa kivasti, kun tuolla ylhäällä on toi parvikin!

  Onnea :)<3

 5. Ihanan asunnon olet saanut, onnittelut siitä!:) Mun täytyy kuitenkin nyt sanoa kun painotit tuossa, että kodin pitää olla sellainen, jossa viihtyy, niin nimenomaan HOAS:in asunnot on juuri sellaisia, vaikka sun käsitys taitaapi olla toinen.

  Mun oma kokemukseni HOAS:in asunnoista on se, että ne on todella hyväkuntoisia, useimmat moderneja ja muu naapurusto mitä parhainta. Monilla voi olla käsitys, että HOAS:in asunnot on ränsistyneitä ja vaatimattomia kämppiä ja naapurit on vaan örveltäviä nuoria, mutta totuus on aivan toinen. Halusin vain oikaista tuon kun sanoit, että "on tärkeää, että koti on semmoinen jossa viihtyy, jonka vuoksi suljin esimerkiksi HOAS:in ja soluasunnot pois vaihtoehdoista heti alkuun".

  Itse kun asuin ydinkeskustassa, niin talossani asui niin niitä bilettäviä kännisiä nuoria kuin eräs alkoholistipariskuntakin. HOAS:illa en ole koskaan törmännyt moiseen häiriökäyttäytymiseen. Nyt on ihanan rauhallinen ja huom. turvallinen koti, jossa osataan arvostaa rauhaa ja muita naapureita. Yhteishenki pelaa ja paljon järjestetäänkin yhteistoimintaa yms. Ei olla täysin umpimielisiä naapureiden suhteen:)

  En väitä, että sun asuntopäätös olisi nyt mennyt mönkään kun et HOAS:in asuntoa kelpuuttanut:D Varmastii tulet viihtymään tuossa asunnossa, mutta HOAS:in asunnot on kyllä nekin aivan ihastuttavia!

 6. Chloe: eikös!

  Tiia: niinpä! pelottaa vaan, että vielä jonain yönä tipun noi parven raput alas 😀

  Oona: no eikös! ja kiitos <3

  diamond girl: KIITOS <3

  Ninja: 31-32m2 on muistaakseni! 🙂

  Jemina: kiitos! Mulla saattaa olla joo vähän vanhentunutta tietoa HOAS:ista tai siis lähinnä kavereiden kautta "yleistävä kuva", että kaikki on muovimatollisia asuntoja lähiöissä (jollaisia jyväskylässä suurin osa on) ja että noita yksiöitä on todella vaikea saada, ellei ensin asu solussa. Tietty ulkopaikkakuntalaisilla voi olla etuoikeuksia, mutta lähtökohtana oli siis sulkea pois kaikenlainen soluasuminen lähinnä sen vuoksi, että olen tottunut ns. omaan rauhaan, enkä halua jakaa kylppäriä ja keittiötä kenenkään kanssa tai alkaa jo valmiiksi suunnitella uutta muutto-rumbaa vajaan vuoden päästä, kun on paperit ulkona ja toivottavasti työpaikka alla, unohtamatta tietenkään sitä jos poikaystävä seuraa perässä Helsinkiin.. Lähinnä siis tämän vuoksi, jotta pääsisi asettumaan once and for all 🙂 Mutta kiva kuulla, että oon ehkä saanut HOAS:ista vähän todellisuutta vanha-aikaisemman kuvan!!

 7. HOASin kämpässä asuneena voin sanoa että teit fiksun ratkaisun. Joillakin on hyviä kokemuksia, mutta itse päädyin huonolle asuinalueelle todella ränsistyneeseen taloon ja huoneeseen, jossa en todellakaan viihtynyt. Ensimmäiseksi jouduin pyytämään korjaamaan huoneeni oven, viemärit eivät vetäneet, kämppä oli pinttyneessä paskassa, pakastin umpijäässä jne. Muutin 4kk:n jälkeen pois, jolloin minua vaadittiin siivoamaan edellisten asukkaidenkin jättämät jäljet.

 8. About markkinatasoinen vuokra, joskaan Alppila ei ole mitenkään kovin keskustassa.

 9. Anonyymi: joo siis just tämmöistä riskiä en halunnutkaan ottaa 🙂

  Upsider: KIITOS! !:)

  Anonyymi: ei ainakaan vielä, ettei heti joudu vieraassa kodissa olemaan yksin pitkää päivää 🙁

  Anonyymi: joo siis nimenomaan kohtuullinen, joillakin kun on taipumus pyytää rämäkuntoisistakin asunnoista ihan älyttömiä hintoja, mitä nyt oon Alppilastakin seurannut 🙂

 10. Hei Iines! Mukavaa että sinua on onnistanut noin hyvin! Ei muuta kuin onnea uusiin haasteisiin ja uuteen kotiin! 🙂

 11. Onpa todella hieno asunto! Ei tota nyt ehkä Helsinginkään hintatasolla edulliseksi voi sanoa, mutta on noin hienosta asunnosta ihan käypä hinta. Tosi hienosti ja järkevästi kyllä laitettu toi parvikin. Onnea!

 12. Ihanaa! Onnea uudesta kämpästä! Mieletön tuuri sulla kävi, oon tosi onnellinen sun puolesta. 🙂 Kiva, kun sun ei tarvi nyt sit stressata kämppä- tms. muuttoasioita, vaan voit nauttia uudesta työpaikasta ja elämänmuutoksesta. Ja hei mun bestis asuu Alppilassa, ja ihan hyvän matkan päässä keskustasta se on (kävellen, pyörällä ja julkisilla kun pääsee). Tsemppiä sisustushommiin ja muuttoon!

 13. Moi!

  Siis aivan mahtavaa, onnittelut!! En oo varmaan ikinä kommentoinut vaikka oonkin sun blogias jo pitkään lukenut, mutta nyt oli ihan pakko. Tulin vaan niin iloiseksi sun puolesta! Ihan kuin ois meant to be kun kaikki järjestyi noin hyvin=)
  Mutta joo, onnea vaan tosi paljon ja tervetuloa Helsinkiin=)

  -Kirsi

 14. Muutin itse 2v sitten Helsinkiin ja mitään kaupungista tietämättä otin ekan asiallisen vuokrakämpän mikä vastaan tuli ja se oli Alppilassa.
  Rakastuin. Vuosi sitten ostin oman asunnon juurikin tästä Helsingin parhaasta kaupunginosasta!
  Toivottavasti sinkin rakastut, täällä on ihan mahtavaa asua varsinkin kesällä 🙂

 15. En ymmärrä ihmisiä jotka muuttaa työn perässä ja jättää ystävät ja perheen.. 🙁 Helsinki on muutenkin suomen häpeäpilkku ja musta ei voi edes suomeksi kutsua.

 16. Onnea Iines! Työstä ja tuosta ihanasta kämpästä! Sun kova työ ja aherrus palkitaan nyt selkeästikin, et siis ole panostanut opiskeluihin ja stressannut turhan takia. Muistathan rentoutuakin, tuntuu tätä blogia lukiessa, että sulla on aina tuhat rautaa tulessa…
  Oot kyllä tuon kaiken ansainnut!
  Toivottavasti myös henk.koht. elämä poikaystävineen ja koirineen menee juuri niinkuin niiden tuleekin mennä:)
  (Pakkohan tääkin on vielä lisätä, oot niin mielettömän kaunis!)

 17. Moikka!

  Olen sun blogia epäsäännöllisen säännöllisesti seuraillut, mutten ole koskaan mitään kommentoinut. Nyt on pakko kommentoida tota HOAS asiaa.

  Itse sain työharjoitteluni ajaksi Helsingistä HOASin kautta aivan ihanan pikku yksiön omalla pihalla rivitalosta, jossa naapureina oli maailman hiljaisimmat ihmiset. Kauhutarinoita olen kuullut ainoastan juurikin näistä soluasunnoista, mutta yksiöt ja kaksiot ovat HOASin toimistovirkailijankin mukaan yleensä todella hyvässä kunnossa. Eli ei kannata heti teilata 🙂

  Mutta ihanan kämpän olet löytänyt kuitenkin ja onnea Helsinkiin! Itse ihastuin kaupunkiin ja haluan sinne vielä takaisin…

 18. Nanna: kiitos!! 🙂

  Peppi: kiitos kovasti! 🙂

  Maria: suuret kiitokset! 🙂

  Anna: NIINPÄ! oon niin tyytyväinen, ja kiitokset! 🙂

  Anonyymi: niinpä, vielä jügend-talo 3m huonekorkeudella! 😉 ihan mieluusti maksan kyllä tonkin hinnan, tyytyväinen olen ja kiitokset!

  Heidi: kiitos paljon!! 🙂 joo toi on sopivalla etäisyydellä, ettei joudu ihan keskustan ytimessä olemaan ja on vähän rauhallisempi seutu, jännittää jo!

  Aha: KIITOS! 🙂

  Kirsi: ihana kommentti, mä ajattelin myös, että onkohan tää nimenomaan meant to be, toivotaan niin! 🙂 kun kerran kävi näin hyvä tuuri!

  Anonyymi: joo siis mun vuokraisäntä kehu kans ton sijainnin ihan maasta taivaisiin ja eka kampissa asuneena sanoi, että viihtyi tuolla niin hyvin ja uskoi, että tulen myös viihtymään! 🙂

  Essi: eikös! 🙂

  Jansku: Mä myös!! 🙂

  Anonyymi: no mä en taas ymmärrä ihmisiä, jotka jättävät elämänsä mahdollisuudet käyttämättä sen vuoksi, että ovat liian arkoja heittäytymään uusille haasteille ja keksivät naurettavia tekosyitä jäädä kyhnöttämään paikalleen siihen tuttuun ja turvalliseen, samaan aikaan kun ystävät ympärillä tekevät niitä rohkeita päätöksiä ja lopulta ollaan sitten lähtöpisteessä aivan yksin ja manaillaan loppuelämä sitä, että kuinka ei tullut lähdettyä ja tehtyä sitä ja tätä. Eihän tässä nyt mihinkään maailman toisella puolella olla muuttamassa ja minulla on kyllä laaja ystäväpiiri myös Helsingissä (jonne suurin osa kavereistani on muuttanutkin), nämäkö ovat sitten vähempiarvoisia ystäviä, kuin ne, jotka asuvat Jyväskylässä? Edes äitini ja siskoni eivät enää asu täällä. Mutta tietenkin jokainen ihminen tekee omat päätöksensä, omasta mielestä ja läheisteni mielestä tämä on minulle kaikkein paras!

  Nanna: heeheh 😀 toivottavasti saan itsekkin sisustettua yhtä hienoksi! 🙂

  Suvi: eikös! 🙂

  Anonyymi: KIITOS!!! toivon myös todella, että ahkeruus nyt palkittiin ja pääsee syksyllä vihdoin ja viimein vähän edes "relaamaan", eli keskittymään tasantarkkaan yhteen asiaan kerrallaan, eli työntekoon! 🙂

  emmi: kiitos!! 🙂

  Emilia: joo siis tapauksethan voi vaihdella tosi paljon, mutta itse en halunnut ottaa mitään riskiä ja tosiaan, jos nyt jään lopullisesti Helsinkiin töihin, niin olisi ollut kuitenkin muutto pois Hoasilta, kun opinto-oikeus päättyy, eli halusin kerralla hyvän! 🙂 ja kiitokset!! toivottavasti teet vielä itsekin paluun Helsinkiin!

  Tuuli: jeee ja kiitos! 🙂

 19. Siis onnea niin paljon!! 🙂 Kyllä sitä vaan saa mitä haluaa kun tarpeeksi tekee töitä sen eteen 🙂 Itekkin muutan Helsinkiin kuukauden päästä opiskelemaan alalle, jonka eteen tein niin paljon töitä, että pääsin kouluun sisään, enkä edes varasijalta 😉 jännittöviä aikoja tiedossa!
  t. Vakkari 🙂

 20. hei vaude! pitkästä aikaan pääsin sunkin blogiin asti ja sä oot vaan söpistynyt, muutat helsinkiin ja oot löytäny mahtavan asunnon. vau! 😀 onneks olkoon!

 21. ANonyymi: näinpä! ja superpaljon onnea sullekkin opiskelupaikasta, kyllä sunkin panos nyt palkittiin! 🙂

  Tara: hahaha kiitos! kyllä vaan ja tervetuloa sitten kyläilemään! ;D

 22. " Anonyymi sanoi…
  En ymmärrä ihmisiä jotka muuttaa työn perässä ja jättää ystävät ja perheen.. 🙁 Helsinki on muutenkin suomen häpeäpilkku ja musta ei voi edes suomeksi kutsua"

  Tuli kans tästä kommentista mieleen, kun joku joskus mulle sanoi kuinka ihmisten pitäis jäädä sinne paikkakunnalle tai kaupunkiin mihin on syntynyt. Ai minkähän takia? Ei ole välttämättä mahdollisuutta opiskella siellä paikassa alaa mitä haluaa ja nykyään oikeastaan pitää muuttaa sen työn perässä sinne mistä sitä sattuu saamaan. No osa tietysti jää sinne missä on syntynyt tai kasvanut.

  Itse olen asunut monessakin eri paikassa opiskeluiden ja töiden takia, miehen kanssa olen asunut viimeiset 5 vuotta kaukana omasta perheestäni sekä joistain ystävistäni (monet kaverit ja ystävät asuu tosi kaukana, mutta olen myös täältä löytänyt uusia kavereita) ja välillä kävin Tampereella asumassa, koska sain sieltä töitä.

  Mäkään en ymmärrä sitä, että ihmiset jättää unelmansa toteuttamatta. No toisaalta joskus vaan käy niin, mutta aina kannattaa yrittää. Mä joskus sanoin, että muutan Tampereelle mutta se haave vähän jäi kun muutin miehen kanssa yhteen. Kuitenkin sekin haave on jo toisaalta toteutettu vaikka olisi siellä Tampereella vieläkin ihana asua ja ainakin mä oon yrittänyt.

  On niitä hetkiä, kun tuntuu ettei mikään mene putkeen eikä mikään onnistu ja toisinaan sitä huomaa että on saanut aikaiseksi vaikka mitä ja on lähempänä niitä omia unelmiaan tai jo toteuttanut tosi mahtavia juttuja. Onneksi toisinaan osaa nauttia myös niistä pienistä jutuista.

 23. jonna: KIITOS!! 🙂

  I'm Lacking: niin no aina kannattaa toimia niin, kun itseltään parhaalta tuntuu. Mun järki sanoi, että mun uran kannalta on paras vaihtoehto vain ottaa ja lähteä, todennäköisesti tulisin katumaan tätä muuten loppuelämäni. Eihän ne perhe ja ystävät minnekkään katoa, itseasiassa nytkin nään ystäviä varmaan harvemmin, kun ei töiden ja koulun ohella yksinkertaisesti ole ollut aikaa 🙂

 24. Kun itse asuin Oulussa tai Oulun suunnalla, musta tuntui että nään siellä tai lähellä asuvia kavereita paljon harvemmin kuin vaikka Tampereella asuvia kavereita tai serkkuani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.