Feta-vihannescouscous

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa ruokapostausta ja tää onkin aikalailla mun tänhetkinen ”pikaruoka-lemppari” silloin, kun ei oikein jaksa nähdä sen kokkailun eteen vaivaa kymmentä minuuttia kauempaa. Meillä kuuluu keittiön vakiovarustukseen couscous, samoin kun noi ES:n fetakuutiot öljyssä ja pyrin aina ostamaan kauppareissulla hätävaraksi pakasteeseen vihannespussin, joten näistä saa aikalailla tehtyä nopean ruoan silloin, kun tuntuu ettei kaapissa yksinkertaisesti ole mitään syötävää. Tai kun ei vaan jaksa lähteä sen koommin kauppaan 😀

Tarvitset:
1 ps (450 g) Pirkka grillattuja vihanneksia (pakaste)
1/2 rkl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 tl Pirkka Provencen Mix -yrttisekoitusta
Couscous
3 dl vettä
2 rkl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia
1 Pirkka kasvisliemikuutio
3 dl couscousia
1/2 tlk (à 375 g) Pirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
1/2 dl Pirkka kalamataoliiveja

Jossei Pirkan grillattuja vihanneksia ole saatavilla, käy tähän vallan hyvin myös Finduksen espanjalaiset vihannekset. Parastahan tietenkin tulee, jos jaksaa nähdä vähän vaivaa ja pilkkoa sipulin, paprikat, munakoison ja kesäkurpitsan ihan tuoreista vihanneksista. Noi oliivit myös jätän joskus (nykyään aina :D) kokonaan pois.

1. Mittaa couscousia varten vesi pinnoitettuun, laakeaan kattilaan. Lisää öljymarinadi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon couscous-ryynit. Vedä kattila levyltä, peitä kannella ja anna turvota pari minuuttia.

2. Kuumenna paistokasarissa tilkka marinadia ja lisää jäiset vihannekset. Kuumenna käännellen kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes vihannekset ovat kuumia. Mausta vihannekset suolalla, pippurilla ja yrteillä.

3. Vedä couscous-kattila takaisin liedelle ja kuumenna sitä noin kolme minuuttia sekoittaen se samalla irtonaiseksi. Kaada couscous laakealle vadille ja levitä vihannekset päälle. Lusikoi pinnalle valutetut juustokuutiot ja muutama musta oliivi. Tarjoa heti rapean leivän kanssa.

Ready!! Namnam! Ja aikaa meni se 10minuuttia. Ja ohjehan on lainattu täältä. Bongasin tän joskus itseasiassa ihan silkasta sattumasta, kun ostin kotiin noita Pirkan grillivihanneksia ja aloin sitten tylsyyksissäni lukea niitä pussin takana olevia reseptejä. Ja onneksi luin! Viimeksi tein tätä itseasiassa tänään, kun en yksinkertaisesti jaksanut raahautua kauppaan saati sitten kokkailla mitään monimutkaista…

Pikaohje: Paista vihannekset syvässä pannussa fetan öljymarinaadissa, keitä samalla couscous, heitä yhteen kasvisten kypsyttyä, sekoita. Ota pois liedeltä ja lisää fetat 😀

Ps. 10km maasto(juoksu)lenkki takana. Oon niiiiin hajalla. Miten oon mennyt parissa viikossa näin rapakuntoon?! Onneks Nora oli mun PT:nä vetämässä polulla mua perässä..

7 vastausta artikkeliin “Feta-vihannescouscous”

  1. Miten sä voit olla noin hoikka kun syöt kauheesti? Tai oon saanut sellasen kuvan 😀 Oot kyl nätti

  2. Hmm, tarkoitat kai Euroshopperin fetajuustoa 😉 no ei vaan, ihan läpällä mä, pisti vaan silmään 😛

  3. diamond girl: joo suosittelen! 🙂

    Anonyymi: syön aivan normaalisti, olen normaalipainoinen ja liikun suht.säännöllisesti, eikai se nyt mitään rakettitiedettä vaadi 🙂 Ja kiitos!

    I'm Lacking: voiei, ehkä se ei oo vaan sulle tarkoitettu 😀

    Anonyymi: HAh! sekotan ne aina niihin pirkan, kiitti kun korjasit! 😀

  4. Mä jopa onnistuin nyt samaan Couscousista hyvää, kun viimeks valittelin että se ei onnistunut. Tosin oon ennen tehnyt silleen, että keitin tavallaan couscousin kattilassa, koska ohjeessa sanottiin niin. Nyt oon ostanut pari kertaa uudestaan couscousia ja siinä on ollut ohjeena keittää vesi ja laittaa riisit johonkin kulhoon ja kaataa vesi päälle. Heti paljon parempaa, tosin pitää maustaa aika paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.