hankintoja uuteen kotiin!

Toivottavasti teitä yhtään kiinnostaa nää mun tulevat muutto/sisustus ja muut kotihöpinät, koska niitä on lähiaikoina tulossa!! Pyrin siihen, että raahaan itseni lisäksi Jyväskylästä Helsinkiin vain kaiken tarpeellisen, eli lähinnä siis vaatteet, tietokoneet, petivaatteita, astioita, espressokeittimen (!!) ja jotain pientä irtaimistoa. Oon niin lopen kyllästynyt näihin vanhoihin kalusteisiin, joten päätin, että jos poikaystävä myöhemmin seuraa perässä Helsinkiin, niin nää nykyiset kalusteet myydään pois täältä ihan ulosheittohinnalla.. Eipä noista Ikean hyllyköistä nyt alunperinkään onneks mitään ihan sievoisia summia ole maksettu 😀

Uskalsin vasta eilen tarkastaa tilin (ja luottokortin….) saldon viikonlopun jäljltä ja nyt ois varmaan jo aiheellista alkaa laatimaan jonkinlaista budjettia. Pyrin aina maksamaan vuokran kuukautta etukäteen, just in case, mikäli tulee jostain syystä tiukka kuukausi, joten oon maksanut viimeisen eli elokuun vuokrani Jyväskylään jo ajat sitten, joten sekin summa siirtyy nyt mun sisustus-kassaan. Lopullisia lomarahoja tässä odotellessa..

Oon laatinut alustavan listauksen uusille hankinnoille:

Uusi kunnon paistinpannu.

Untuvatyynyt ja peite. Päätin jo ajat sitten, että ostan syksyksi uudet kunnon peitteet, joten nyt on hyvä sauma. Saa vinkata hyvistä ja laadukkaista! (jotka lämmittää hyvin talvisin 100v vanhassa talossa :D)

Pari valaisinta, kattoon sekä ehkä yksi tai pari jalkalamppua.

Lipasto kaikelle roinalle (esim. Ikean Malm)

Iso peili (tää ei oo tosin ihan välttämätön, koska eteisessä on peiliovelliset kaapistot)

Hyvä joustinpatja parvelle! Onkohan noi Ikean mistään kotoisin? 😀 Pitää vissiin käydä eka testaamassa.

Ruokailuryhmä! Ja elämäni ensimmäinen neljän istuttava sellainen, nyt kun on kerran tilaakin parven ansiosta! 🙂

Työpöytä ja kunnon työtuoli alkusyksyn viimeisiä etäopintojen rippeitä, harjoitteluraporttia, kevään opparia ja tietty blogia ajatellen 😀

– Ainiin ja joku kiva matto.

Kuulemma toi musta työtuoli näyttää muotoilultaan ergonomisemmalta, mutta itse taas tykkään enemmän tosta valkoisesta. Kai sitä pitää lähteä vaan testaamaan paikan päälle!

Harkitsin ekat 10sek tota ”mustanruskeaa” ruokailuryhmää, kunnes tajusin, että meillä on tällä hetkellä koko asunto täynnä ”Ikean mustanruskeaa”, mikäli tiedätte mitä sävyä tarkoitan ja oon niin totaalisen täynnä sitä!! Siksi kaikki näistä kollaasien tavaroista onkin aikalailla poikkeuksetta valkoisia. Ajattelin kerrankin ostaa kunnon ruokailuryhmän (jos läpinäkyvää muovista voi semmoiseksi kutsua siis), kun ekaa kertaa saan parven ansiosta mahdutettua olohuoneeseen muutakin kun pikkupöydän ja kaksi tuolia, yay!

kuvat ja sony

Tajusin myös eilen, että mun on ilmeisesti jokatapauksessa hankittava telkkari edes taustameluksi, etten tuu yksin ihan hulluksi ja sainkin päähäni, että haluan tommosen Sonyn Bravian jotain huipputeknologiaa (?) juuri valkoisena, joka nyt tietty on sitten joka paikasta loppu.. Ja tottakai pikku-expedit mun kaavailemaan työ-nurkkaukseen! Onneks mulla on noi mun uudet väripommi-verhot, niin ei tarvitse ainakaan pelätä, että ois koko asunto ihan kliinisen valkoinen. Kaavailin eka hankkivani Mariskooleja sisustuselementeiksi noissa Siirtolapuutarhan väreissä, kunnes tajusin eilen, että mulla menisi niihin pelkkiin Mariskooleihin se 300euroa.. Eli jos nyt pitäytyis siinä yhdessä tai kahdessa ja etsisi jonkun halpahallin, josta saa vähän edullisempaa lasia.

Hups.. Tulipas tästä listasta yllättävän pitkä, vaikka luulin listanneeni päähäni vaan pari hassua asiaa. No, mutta peitteet, sänky ja työpiste ovat nyt tällä hetkellä tarvelistalla kärkipäässä, sohvan saan mahdollisesti syksyllä, joten sen kanssa ei tarvitse onneksi päätä vaivata. Omistaja sanoi myös, että voi mielellään myydä mulle pilkkahintaan jotain irtaimistoaan, jos ne vain mun silmää miellyttävät, koska haluaa myös päästä muutosta mahdollisimman helpolla, saa nähdä mitä siellä on tarjolla! Ainiin ja onko kellään nykyajantietoa siitä, kuinka paljon Ikean kotiinkuljetus mahtaa maksaa?

Apua, nyt töihin! Teki taas lievästi vaikeaa aamuviiden herätys pitkästä aikaa..

21 vastausta artikkeliin “hankintoja uuteen kotiin!”

 1. pakko sanoo, et eik sua epäilytä se tapa, mite ne untuvat on saatu niistä linnuista? Joissain paikoissa niitä revitään elävistä linnuista 🙁

 2. Sulla on ihana blogi ja joka aamu aamukahveilla avaan koneen vaa ihan sitä varten, että katson joko oot postannu :)Mielenkiinnosta kysyn, että paljonko sinulla on suunnilleen muuttobudjetti? 😛

 3. Puolet noista tavaroista saattavat löytyä huuto.netistä ja koska ikea on yleensä helppo vaihtaa uuteen (koska niin halvalla saatiin), niin siellä myytävät on yleensä aika hyvää laatua.

  Ostin itselleni mökille 120 cm runkopatjan + petarin ikeasta, patjassa pussijouset, hinta (yht) noin 200. Tosin siinä saattoi olla joku tarjous. Petari vähän liian pehmeä, mutta muuten olen tyytyväinen!

  -Anna

 4. Moikka !

  Mulla on juuri tässä pehvani alla tuo valkoinen ikean tuoli ja kyllä on mukava ! Ostin sen "varatuoliksi" kun kavereita tulee kylään mutta asia on kääntynyt toistepäin, että he saavat käyttää vanhaa tuoliani 😀 Tykkään todella paljon, tässä on mukava istua eikä tule selkä kipeäksi tai jotain muuta vastaavaa. Plussaa vielä on se että istuintyyny on irrallinen ja sen pystyy pestä, valkoisena tuo on nahkaa ja mustana jotakin kangasta.
  Katossani myös roikkuu tuo ikean härpäke-lamppu, siinä on hommansa koota, mutta hauska lamppu kummiskin 😀 Minulla on se pienempi versio lampusta ja sekin on aika iso eli kannattaa katsoa tarkasti kuinka ison lampun haluat sinne.

  Ps. löysin blogisi too fast for love:n Merin kautta ja aloin heti lukemaan, tosi kiva blogi. Ja onnea muuttoon ! 🙂

 5. prismassa on ainakin paistinpannut -15% s-etukortilla 🙂 jyväskylässä siis!

 6. Oon just itteki muuttamassa ihan ensimmäiseen omaan asuntoon. 🙂 Sun muutto höpinät tulee mulle ainakin just hyvään saumaan, kiva lukea ku on itellekki niin ajankohtaista !

 7. JYSK myy edulliset mutta oikeesti hyvät untuvapeitot eikä oo revitty elävistä hanhista!!! Tästä on ihan mustaa valkoisella… NIIN ja JYSKistä saat palvelua.. ikeasta et 😉

  t.Jyskin myyjä

 8. Ite juuri kanssa surffalilin ikean sivuilla ja nähtävästi samoja huonekaluja ollaan katteltu 🙂 pitäisi vaan saada varmuus opiskelupaikasta niin pääsisi muuttamana ihanaan asuntoon (tietenkin jos saisin sen ;D) ja sisustelemaan ! 🙂

 9. Mäkin oon hei kuullu et ikean sängyt on oikeesti jeessejä! mut kantsii kattoo jotaki askon ja iskun tarjouksiakin, nekin usein aika hyviä. Tai ainakin mun lempisänky on ostettu askosta, valitettavasti se ei vaan ole omani 😀

  mulla on kaikki lakanat ja peitot ja tyynyt hemtexistä, ne on ihan törkeen hyvälaatuisia. ja yleensä naurettavan halpoja, kun siellä on ne alennukset yleensä aika kohillaan (Vaikka normihinnat usein onkin ehkä vähän turhan ilmavia). mut niitä kyllä suosittelen. mulla on yks tyynykin 6v vanha, eli pitäis varmaan raaskia jo luopua siitä, mut se on niin hyvä 🙁 tosin just ennen tänne lähtöä ostin viimein toisen samanlaisen. Mut käy ainaki kattomas hemtexistä!

 10. Ikeasta saa family cardilla elokuun puoliväliin asti vuokrattua pakun 15 eurolla 1,5 tunniksi! Hinta ilman korttia on 29 euroa, mutta liittyminen family cardiin on ilmaista 🙂

 11. Marie: Oi vitsi, aloin haluamaan noita! Oli kyllä aikas hinnakkaita! Mutta varmasti myös sen arvoisia 😉

  Emppu: no mä haluankin mieluiten semmoiset laadukkaat peitteet, joiden tekotapa voidaan taata, ettei untuvia revitä eläviltä linnuilta. Kuulostaa kyllä kamalalta 🙁

  Anonyymi: haha, kiva että joku muukin täällä aamukahvilla aina linjoilla, kun minä! 😀 en oo tarkkaa summaa miettinyt, pitää eka funtsia kuinka laadukkaan sängyn ja tv:n ostan, mutta vajaa 1000e ehkä 🙂

  Anonyymi/Anna: Hyvä idis!! Mulla on vaan se, ettei mulla ole ajokorttia ja tarviin toi tod.näk ennen töitä alkavalla viikolla arkipäivinä toimitettavaksi kun on pari päivää aikaa koota kaikki ja laittaa ojennukseen, niin en tiedä saanko ihmisiä töiden keskeltä kuskiksi 🙁 siks on vaan helppoa maksaa jollekkin, että kuljettaa ne mun puolesta 😀 Ja, onko mökkipatja siis semmoinen, jonka kelpuuttaisit siis myös jatkuvaan käyttöön? 😉 t. sängyistä tosi nirso iines

  Clarru: jeah! sait mut nyt ihan ylipuhuttua siihen! Toi toinen onkin vähän ehkä maskuliinisempi 😀 Joo noi lamput pitää kyllä nähdä livenä, ettei tuu ihan sikaa säkissä, tietty ottaisin semmoisen "ei niin vaikeasti koottavan" kun kerta näitä muitakin Ikean palapelejä tulee olemaan haha! Ja kiitos! 🙂

  Anonyymi: KIITOS vinkistä! 🙂

  Anonyymi: hih, kiva että on jollekkin mieleisiä, vaikka kyseessä onkin kolmas oma koti, mutta yhtä jännittävää joka kerta! 😀

  Anonyymi: hei kiitos!!! 🙂

  Anonyymi: kiitos kun selvensit tän höyhen-seikan! 😀 pitää heti katsoa Jyskin sivut, oon jo tehnyt pientä hintavertailua tässä! 🙂

  Riina: joo hahah siis nää on niin massatuotantoa 😀 toivottavasti opiskelupaikka varmistuu ja tsemppiä jo etukäteen tulevaan muuttoon ja sisustamiseen! 😉

  Tanja: jess, pitää vaan silti päästä testaamaan itse, etten osta ihan sikaa säkissä 😀 Katoin itseasiassa just askon sivuja ja siellä oli yks joustinpatja-tarjous johon aloin kallistua, pitää vissiin lähteä huomenna testimakaamaan askoon, kun ei Ikeaan pääse 😀 Hemtexin petivaatteet on kyllä ihan best! Kuulin vaan, että hemtex lopettaa kokonaan nyt joskus.. eli tosin voi olla aika hyvät loppuunmyynnit!!

  Anonyymi: nyyh, en muuta vielä sillon 🙁

 12. Mielenkiintoinen tämä untuvakeskustelu. Juuri jokin aika sitten tuli tv:stäkin dokumentti aiheesta. Siinä oli yritetty haastatella näiden isoimpien untuvatuotteita myyvien ketjujen (JYSK, Ikea ym.) moraalista kantaa asiaan, mutta juuri keneltäkään ei oltu saatu haastattelua. Valitettavasti monet ketjut käyttävät näitä epäeettisesti hankittuja untuvia, sillä niiden alkuperää ja hankintatapaa on usein mahdotonta jäljittää. Dokkarissakin kuvattiin salaa näiltä tehtailta tätä arveluttavaa materiaalia.

  Kommenttini pointti lienee se, että hyvin tod. näk. tulee ostaneeksi epäeettisiä untuvia tänä päivänä.

 13. SUOOOSITTELEN!! Hintavia on tosiaan.. :/ itse olin niin onnekas, että sain lahjaksi peitteet, mmm!!

 14. Noista sun mariskooleista että ainakin tuolla Saiturinmekassa & muissa halpiskaupoissa maksaa jotain alle neljän euron 🙂
  Ja nuo malm- lipastot, niin mulla ainakin toiminut kahdessa asunnossa 🙂

 15. Sitten ehdotan että tarkistat ne kalleimmat tuotteet huuto.netistä ja loput käyt ostamassa ikeasta (kotiinkuljetuksella) Jotkut myyjät ovat tosin valmiita myös kuljettamaan kaupungin sisällä pientä korvausta vastaan 🙂

  Ja onko patjani ihan vaan mökkipatja vai kaupunkikelpoinen? Runkopatjan (olisiko ollut singas) kelpuuttaisin myös vakiopatjaksi, mutta petaria en ottaisi mistään hinnasta. Oma petarini on sellaista askon keskihintaista tempur-tyyppistä materiaalia, johon olen ollut hyvin tyytyväinen. Tämä ikean version on sellainen tosi tiivis mutta kuitenkin aika uppoava. En tykkää yhtään.

  Olen nukkunut myös Ikean joustinpatjalla ja se oli kyllä jotain ihan kamalaa.

  Mitä peittoon tulee, niin suosittelen vähän tutkimaan noita tekokuitupeittoja. Oma jyskin untuvapeitto pölyää ihan mielettömästi, mutta muuten on ollut tosi hyvä. Ainakin sellaiset ihmisen lämpötilaan mukautuvat tekokuitupeitot ovat kuulemma tosi hyviä, tosin aika hintavia.

  -Anna

 16. Mene Mannerheimintien Skannoon. Jos ovat liian kalliita, niin sieltä voi ainakin saada ideoita.

  Paistinpanksi suosittelen Le Boyeria.

 17. Anonyymi: niin no nämä ovat näitä vaikeita asioita, joita ei juuurikaan voi todistaa :/ itse kuitenkin nyt toivon, että ostin eettisesti valmistetut peitteet!

  Marie: joo ihan huiput ovat!! 🙂

  Anonyymi: malm on kiva! 🙂 hitsi kun en haluaisi feikkejä! 😀 pitää käydä katsomassa arabiassa tehtaanmyymälässä jos sais 2laatua hyvään hintaan!

  Anna: hyvä idea! 🙂 mä alan kallistumaan askon joustin/runkopatjaan ja petariin yli 10v kokemuksella just in case 😀

  Anonyymi: kiiitos! 🙂 paistinpannun kerkesinkin jo ostaa, tommonen tefal ajaa asiansa varmasti ainakin näin aluksi!

 18. Onko toi läpinäkyvä pöytä ja tuolit myös Ikeasta? Ne on ihanat!

  Mulla on myös muutto edessä ja olen uusimassa lähes kaikki huonekalut ja haluan myös valkoisen kodin.
  Innolla seurailen sun muuttoa 🙂

 19. Jenna: joo se on ikeasta ja tosi kiva, siihen kallistun aikalailla tällä hetkellä (kunhaan nään eka livenä!) ja joo, jännityksellä itsekkin muuttoa odotan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.