omaa aikaa-tiistai

Oon onnistunut ilmeisesti turruttamaan mun aivot kaikelta muuttopaniikilta tekemällä töitä, kirjoittamalla tätä blogia, tehden impulssiostoksia nettikaupoista ja miettimällä pääni puhki noita mun tulevia sisustushömpötyksiä. Sitä todellisuuden kohtaamista siis edelleenkin odotellessa.. Vaikkei tämä tilapäisesti yksin muuttaminen nyt mitenkään erityisen kivaksikaan voi sanoa, tuo mulle silti jonkinlaista vapautta se, että saan tästäedes (toistaiseksi) nukkua ihan niin leveästi kun haluan, tehdä ihan mitä ruokaa vaan haluan, herätä keskellä yötä valvomaan toista herättämättä, kuunnella mun lempparibiisejä 100 kertaa putkeen täysillä ilman, että toista alkaa ärsyttää ja syödä pussillisen sipsiä ilman, että kukaan muu kahmii siitä yhtäkään! Mulla ei ole enää vuosiin ollut Suomessa ”vanhempien luona-kotia”, johon mennä tai minkäänlaista muunlaistakaan lapsuuden/nuoruuden kotia jäljellä, johon olisin tarpeen tullen voinut täältä paeta silloin, kun olisi tarvinnut sitä omaa rauhaa ja hiljaisuutta. Kun asuu neljä vuotta 40m2 pikkukaksiossa toisen ihmisen ja koiran kanssa, sitä omaa rauhaa kieltämättä joskus tarvitsee ja veikkaan, että pari kuukautta yksin voi itseasiassa tehdä ihan hyvää mulle. Nyt on paikka, jonne voi vetäytyä omaan rauhaan ja ei, se ei ole tuo pieni makkari seinän toisella puolella 😀 Toisaalta mulla on koti täällä Jyväskylässäkin, jonne voin ikävän iskiessä tulla vaikka joka viikonloppu.

Joku ihana lukija laittoi eilen kysymyspostaukseen kommentin, joka oli niiiin mun päästä, että mun oli aivan pakko kopioida se vielä tähän postaukseen erikseen:

”Anonyymi kirjoitti…

Moi Iines!:)

Tää ei nyt mitenkään liity aiheeseen, mutta oi vitsi mua jotenkin harmittaa sun puolesta, että kaikki niin utelee ja kauhistelee sitä, että muutat YKSIN helsinkiin ja ”jätät” poikaystäväsi . Meillä on mun poikaystävän kanssa aika sama tilanne, molemmat haluaa toteuttaa omia haaveammattejaan, eikä ne juuri tällä hetkellä mahdu samaan kaupunkiin. Pitkällä tähtäimellä tottakai haaveilemme yhteisestä kodista ja tulevaisuudesta, mutta juuri nyt ei vaan ole mahdollista että asuisimme samassa osoitteessa koko ajan. Molemmat meistä haluaa nyt nuorena panostaa myös uraansa, ”takoa, kun rauta on kuumaa” ja mahdollisuuksia kouluttautumiseen ja oman alan työhön on . Kaikesta ”KAUHEUDESTA” huolimatta kaukosuhteemme on kestänyt jo reilut kaksi vuotta ja voi sitä onnen ja riemun määrää aina kun näemme ! Tiedän rakastavani poikaystävääni eniten koko maailmassa ja kyllä siinä kohtaa on valmis tekemään töitä suhteen eteen, vaikka asuisikin eri puolilla Suomea.

Halusin vain sanoa sulle Iines, että toteuta rohkeasti unelmiasi, me ollaan nuoria ja koko elämä edessä:) Oot oikeesti ihan mielettömän suloinen ja toivon sulle vaan kaikkea hyvää ! Ihan tosi paljon tsemppiä uusiin työkuvioihin ja muuttoon:)

T. blogiisi koukuttunut tradenomiopiskelija Helsingistä

p.s. sun chili-kana on ihan mun lemppariruokaa!”

Kiitos ihanalle kommentin jättäjälle (♥), tämä oli aivan suoraan mun ajatuksista ja joo, pakko myöntää, että mua on lähiaikoina kieltämättä ehkä vähän alkanut rasittaa ihmisten kysely parisuhteeni jatkosta tämän muuton suhteen, oli kysyjä sitten, vanhemmat, ystävä, puolituttu tai täysin ventovieras. Uskon, että ihmiset ovat kiinnostuneita ja kysyvät asiasta vilpittömällä ystävällisyydellä, mutta edelleenkään parisuhteeni ei ole muuton vuoksi muuttumassa suuntaan tai toiseen, ainoastaan sillä erolla, että välillämme on nyt muutaman tunnin ajomatka. Kyseessä ei ole kuitenkaan muutto toiselle planeetalle ja joskus ihmisen on ajateltava itseäänkin ja omaa tulevaisuuttaan, välillä myös tehtävä tämänkaltaisia pieniä uhrauksia. Eteenkin kun omalla kohdallani on kyseessä harjoittelu ja opinnäytetyön teko määräaikaisen työsuhteen ohella, olisi omasta mielestäni todella itsekäs teko pakottaa myös toinen ihminen uhraamaan oma uransa ja omat etenemismahdollisuutensa minun määräaikaisuuden vuoksi. Jos pelkää yli 4vuotta kestäneen parisuhteensa kaatuvan muutaman sadan kilometrin välimatkan vuoksi, on jo kyllä omasta mielestäni vikaa luottamuksessa toiseen tai muuten vaan suhde melko hataralla pohjalla. Eiköhän nämä seuraavat pari kuukautta selvennä hieman tulevaa myös omalla kohdallani, lähinnä näin työnäkymien kannalta 🙂 Toivottavasti tämä selvensi tilannetta nyt hieman teillekkin.

Otin eilen taas vaihteeksi vähän aikaa itselleni, kynsihuollon, infrapunasaunan, solkun ja muutaman tunnin X-files-maratonin muodossa (neljäs tuottis menossa)! Sain poikaystävältä synttärilahjaksi tosiaan lahjakortin Jyväskylän Eleganssin infrapunasaunaan ja kuumakivihierontaan, joissa molemmissa kävin toissaviikolla (ainiin mun piti tehdä se kuumakivihieronta-postaus..). Oltiin eilen suunniteltu Noran kanssa reipasta kävelylenkkiä, kunnes alkoi sataa ja päätin sen sijaan mennä infrapunasaunaan rentoutumaan. Eleganssin infrapunasauna on niiiiiin ihana! Onhan se myös melko hinnakasta (30min 15e), mutta todellakin sen arvoista 🙂 Jäin keväisellä Tallinnan reissulla ihan koukkuun infrikseen ja mun aikaisempi infrapunasauna-postaus löytyy siis kiinnostuneille TÄÄLTÄ!


Kuvat otettu mun toissaviikkoisella infrakäynnillä, mutta käytössä on saunan lisäksi siis suihku, suihkusaippuat, shampoo+hoitis, kylmää vettä, eli kaikki mitä vajaan tunnin rentoutumiseen tarvitsee! 🙂 Saunan voi myös ottaa kahdelle jolloin hintakin on alhaisempi per henkilö. Koen itse, että tämä sauna soveltuu paremmin yhdelle hengelle, jolloin pääsee halutessaan istumaan saunaan reennommin myös pitkittäin. Oon ihan masis, kun en enää parin viikon päästä pääse tonne, mutta mun pitää etsiä Helsingistä joku vastaava superhyvä infrapunasauna, jonne vois kyllä ostaa jo syksyä varten sarjakortinkin. Saa toki vinkkailla, mikäli tietää hyviä paikkoja! Infrapunasaunan jälkeisen yön nukkuu kyllä kun tukki, t.iines jolla 10h yöunet takana, todella epänormaalia multa 😀

Ps. Ja Eleganssiin on tänään itseasiassa myös ihan huippu CityDeal (happihoito, ihoanalyysi ja kulmien muotoilu+värjäys), kannattaa kurkkailla TÄÄLTÄ! Oon ollut ihan supertyytyväinen kaikkiin (kauppakadun) Eleganssin palveluihin ja eteenkin siihen itse asiakaspalveluun, aivan ihana paikka, jota on vaan aina pakko hehkuttaa! (Ja ei ole todellakaan maksettua hehkutusta :D) CityDealissa on näköjään myös joku totaali-hampaidenvalkaisupaketti superedullisesti, löytyypi TÄÄLTÄ!

Pps. Terkut niille CityDeal-miehille joiden vieressä istuin eilen Eleganssissa saunan lämpenemistä odotellessa, hahah 😀

Nyt suihkuun ja töihin!

16 vastausta artikkeliin “omaa aikaa-tiistai”

 1. Hei. Nyt ihan tämmöinen randomkysymys, mutta muistelin että sulla olis ollut telefinlandin kytky puhelinliittymä niin haluisin vaan tietää että oletko ollut siihen tyytyväinen/onko ilmennyt ongelmia?

  Kiva jos vastailet. 🙂

 2. Haluaisin kommentoida samaa mitä tuo lukija jonka kommentin olit kopioinut tähän. Minä Asun Suomessa ja tänä vuonna poikaystäväni asuu euroopassa, viime vuonna myös ja sitä edellisenä ruotsissa. Yhdessä ollaan ja onnellisempia kuin varmasti moni muu suhteessaan! Minulla on urani suomessa, joten en ole muuttanut perässä vaikka muuten se olisi ollut mahdollista. Välimatka ei ole meille este, se tuntuu olevan ongelma kaikille muille, kuten perheillemme ja ystävillemme. 😀 ainaiset "miten te muka pärjäätte" -kommentit alkaa pikkuhiljaa rassaamaan, ja siihen me annetaan aina sama vastaus: "meillä on loppuelämä aikaa." ja niinhän meillä, ja teilläkin on. 🙂 Jos suhde ei kestä kaukosuhteilua, onko se suhde sitten ihan kamalan vahva alunperinkään.. tässä minun ajatuksia aiheesta! Tsemppiä vaan!!

 3. Heheee mäkin voin suositella TF:ää lämpimästi =:). ja tosta kommentista kanssa, ollaanhan mekin östermalmin kanssa kestetty yli vuos jo eri kaupungeissa ja suurin osa vielä eri maissakin, niin kyllä tekin selviitte! 🙂

 4. Voi että niitä suhdeuteluja. Voin kertoa pikaisesti oman tarinani. Olimme juuri tavanneet poikaystäväni kanssa, kun sain tietää päässeeni opiskelemaan n. 300km päähän. Kuljin koti- ja opiskelukaupungin väliä n. 3v. opiskeluaikani, tapasimme poikaystävän kanssa viikonloppuisin ja lomilla, muulloin "treffasimme" puhelimessa (tähän aikaan viestintä hoidettiin lähinnä puhelimitse). Suhde kehittyi, kasvoi ja vahvistui – ei päinvastoin. Olemme edelleen vahvasti yhdessä ja meillä on yhteisiä lapsia. Kaukosuhde ei ole mikään maailmanloppu siis todellakaan. Tsemppiä sinulle kaikkeen uuteen ja jännittävään 🙂

 5. Sun jutut saavat aina hyvälle mielelle. Vaikka ois vaikka angstipostaus niin nekin 🙂 Kaikista about kymmenesta säännöllisesti lukemastani blogista, sinun blogi on vaan ehdottomasti ihanin.

  Oot ihmisenäkin todella mielenkiintoinen ja älykäs!

  Toivottavasti saadaan nauttia blogista vielä pitkään 🙂

  terkuin, nelikymppinen Iines-fani

 6. Voi että Iines!! Toivotan sulle niin paljon onnea matkaan! 🙂 Oot ansainnut kaiken mitä nyt saat, toivottavasti harkkaripaikka on täydellinen sulle 🙂 Ja olen miettinyt samaa kuin anonyymi ja sinä, miten ihmiset jaksaa kysellä noin paljon.. No mutta pääasia että sä itse tiedät miten asioiden on tarkoitus mennä! Tsemppiä syksyyn! 🙂

 7. Meillä on kotona ollut jo noin 3 vuotta (?) oma infrapunasauna ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen! Se tekee kuulemma ihollekkin hyvää ja aineenvaihdunnalle ja rentouttaa ihanasti!:)

 8. Kieltämättä muakin hieman tympi lukea tuolta aiemmista kun ihmiset kyseli että miten sä "jätät" poikaystäväs 😮 Siis mitä ihmettä eihän tässä oo kukaan jättämässä ketään. Meillä on kans vähän sama tilanne tai siis oon opiskellu toisella paikkakunnalla ja koti on Helsingissä. Ei mulla ainakaan olis tullu mieleen raahata toistakin puoliskoa tolle opiskelupaikkakunnalle jonne en luultavasti tule edes jäämään opiskeluiden jälkeen ja kun toisella on vakkarityö Hgissä. Enkä mä koe että olisin jotenkin jättänyt poikaystävän vaikka oonkin opiskellu toisella paikkakuntaa. Päinvastoin, periaatteessa meillä on kaks kotia tällä hetkellä. Mun mielestä se on vaan rikkaus (en tarkoita rahallisesti) saadaan olla vkl:ja kahdessa kaupungissa ym.

  Ymmärrän kuitenkin että kaikille ei kaukosuhde sovi mutta ite oon sellainen tyyppi joka kaipaa välillä oikeesti sen oman rauhan jolloin saa vaikka luukuttaa musiikkia niin paljon eikä se häiritse toista, eikä sillä ettenkö Hgin kodissakin saisi.
  Ja niin, btw, meillä on muuten enempi välimatkaa kuin teillä ja hyvin on mennyt. Ja aika menee aina nopeasti, sen tuut huomaamaan, ei tässä itelläkään oo oikeestaan enää kun syyskausi opiskeluita + gradu ja välillä sitä ihmettelee että onko oikeesti muka kaks vuotta mennyt jo näin.

 9. Niin, toisaalta ymmärrettävää et sulle tulee uteluja kun kirjoitat aika avoimesti blogia. Mut tuo olettamus on kyllä inhottava! En mä tiiä, oon aina ollut onnellisin silloin kun on ollut etäsuhde 😀 tottakai on ikävä, mut hki-jkl väli on lyhyt ja ei vr niin paska oo, etteikö sitä kestäisi. ja oma rauha, ihana asia.
  (oon pahoillani muuten jos ärsytin sua, kun kyllähän mäkin kyselemään sorruin 😀 tuli vaan sillon mieleen etten yhtään tiiä ees et mitä poikkis tekee, niin siltä kantilta mietin.) tuo työ on kyl niin hyvä juttu, vieläkin innostun sun puolesta kun ajattelen sitä 😀 ja hienoo kun "uskallat" lähteä sinne, koska yllättävän monet jää jumiin kun miettii et sit olis jotenkin suhteen tai kaveruuksien tai mittenkälie loppu. Ja se on tyhmää.

 10. Mä en ole ikinä seurustellut, mutta musta on varsin luonteva ajatus että välillä otetaan tommosta "etäisyyttä" jos toinen haluaa toteuttaa eri juttuja elämässään. Ei se silti tarkoita että oltaisi eroamassa tai mitään! Mä olen ainakin niin itsenäinen ihminen että en edes ehkä kestäisi sitä että koko ajan joku on siinä. 😀 Okei, voi olla että tämä johtuu siitä, etten ole seurustellut, mutta siis itse olen ainakin niin omankin rauhan rakastaja, että tollanen järjestely olis melkein täydellinen. 😀 Täytyy varmaan etsiä mies, joka asuu jossain muualla, haha!

  Ja uskon että kyllä rakkaus kestää tollaset tilanteet jos on kestäkseen! 🙂

 11. Moikka, jos harkitset helsingissä Elixiaan liittymistä, niinkuin aiemmin oot puhunut, niin Salmisaaren Elixiassa on infrapunasauna ja se ei siis maksa erikseen mitään 🙂

 12. Tsemppiä täältäkin! Tuon kommentoijan viesti kertoi kyllä omat terveiseni myös. On niin tärkeää toteuttaa itseään ja unelmiaan, se on loppujenlopuksi vain ja pelkästään hyvää myös parisuhteelle (:

 13. ronja: niinpä!! 🙂

  Soccermom: juuri näin! kiitos kovasti ja ihanaa kesän jatkoa 🙂

  Anonyymi: ihana kommentti! 🙂 Kiitos, piristit päivääni!

  Anonyymi: kiitos kovasti ja sitä samaa sinne päin! 🙂

  Pinja: voi, oon ihan kade!! 🙂

  Pipari: joo siis ihan paras! 🙂

  Erica: näinpä, tuskin nyt maailma kaatuu pienen välimatkan vuoksi! 🙂 kiitos kommentistasi ja mukavaa kesän jatkoa!

  Tanja: et ärsyttänyt ollenkaan, enemmänkin siis ärsyttää nämä kaikkien kyselyt yhteensä eikä kenenkään yksittäinen kysely, tottakai nyt ymmärrän että kavereitakin kiinnostaa! 🙂 Ja joo, musta myös jumiin jääminen on suurin moka mitä voi tehdä, sitä sitten myöhemmin katuu, että miksei tehnyt sitä ja tätä..

  Tiia: niin, jotkut ilmeisesti vain vetävät johtopäätöksiä, että jotain on vähintään oltava vialla, jos muuttaa toiseen kaupunkiin 🙂

  Pia: ei vitsi, toi olisi kyllä niiiiiin luksusta! 🙂

  Anonyymi: KIITOS suuresti! Näin juuri ja mukavat loppukesät sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.