Vastauksia kysymyksiin osa1

Ekoja vastauksia teidän laittamiin kysymyksiin..


Mikä sai sinut kirjoittamaan blogia ja miten olet saanut näin paljon lukijoita blogiisi?
Olin miettinyt blogin perustamista jo varmaan vuoden-pari ihan vaan kirjoittaakseni mun arkisia jorinoita -ja vaate/kosmetiikkajuttuja, mutta homma jotenkin aina jäi ja aattelin, että sen perustaminen tyssäis viimeistään noiden html-koodien kanssa säätämiseen. Joskus vajaa vuosi myöhemmin, talvella 2009 olin saikulla, oli tappotylsää ja sain vihdoin sen aikaseksi. Salailin tätä ihan hulluna poikaystävältä, kunnes se tajusi vihdoin muutaman viikon jälkeen, että jotain hämärää on tekeillä 😀 Ilmeisesti nämä lukijat ovat jostain tänne eksyneet tässä reilun kahden vuoden aikana.

Kauan oot seurustellut?
Vajaa 4,5v

Parasta itsessäsi?
Sanotaan vaikka päämäärätietoisuus ja melko hyvä luottamus itseeni ja realistinen käsitys omista kyvyistäni. Suunitelmallisuus myös, teen tulevan varalle aina varasuunnitelmia, jottei kaikki kaatuisi kasaan, ellei yksi asia toteudu 🙂

Olen aika uusi lukija, joten en tiedä onko tämä tullut aikaisemmin ilmi. Mutta onko
sulla sisaruksia ja jos on niin minkälaiset välit teillä on? (:
On 4v nuorempi pikkusisko, ei nähdä kovin usein.


Oisko mahdollista saada video postausta?
Joo heti kun ehdin töiden, viimeisten kouluhommien ja muuttopuuhien lomasta!


mikä on hiustesi salaisuus?(ne ovat ihanat)
Varmaan just se, etten koskaan jaksa oikein tehdä niille mitään 😀


minkä ikäinen olet?
Juuri täytin 24v.


oletko täysin suomalainen?
Olen kyllä.


missä olet töissä?
Vielä muutaman vuoron verran Glitterissä.

opiskeletko/oletko opiskellut itsellesi jonkun ammatin?
Valmistun vajaan vuoden sisällä finanssialan tradenomiksi, tätä ennen siis ylioppilas.


mikä on paras itseruskettava mitä oot käyttänyt? 🙂 tai minkä oot kokenu parhaaks
En oo käyttänyt itseruskettavaa varmaan 3vuoteen, mutta joskus kun käytin (kasvoille tarkoitettu), semmoinen joku Lorealin kuivasumute oli tosi hyvä! Vihaan itseruskettavan laikkuja muualla kropassa, joten lopetin käytön muualla kun kasvoilla varmaan 5v sitten.


sivilisäätysi?:)
Parisuhteessa.


Jos vaan voit sanoa, missä olit töissä ennen Glitteriä? Oliko sekin joku kauppa tms?
Gina Tricotilla.

Miten siellä viihdyit ja kuinka kauan teit siellä töitä?
Viihdyin joo ja olin reilut 6kk, firmaan tuli yt:t ja määräaikainen sopimus ois päättynyt, enkä halunnut jäädä ottamaan riskiä, niin hain suosiolla muualle ja onneksi hain!! 🙂

En tiedä onko tullut ilmi, mutta opiskelitko peruskoulun jälkeen kauppiksessa, lukiossa vai jossain muussa?
Lukiossa, kirjoitin keväällä 2006.

Missä asuit ennen Jyväskylää?
En ole asunut muualla, kun Jyväskylässä ja Tukholmassa, eli siis Tukholmassa ilmeisesti 😀

Miten aiot kestää ikävää, kun muutat Helsinkiin ja poikaystäväsi jää Jyväskylään? Itse en kertakaikkiaan pystyisi olemaan onnellinen kaukosuhteessa, kun ikävöisin miestäni koko ajan 🙁
Netti, puhelin, vapaat viikonloput! Nähdään nykyisinkin aikalailla vaan iltaisin ja viikonloppuisin, ellei ole töitä, kun vuorot menee usein ristiin, joten tuskin tämä muilta osin on kovin paljoa erilaista, kuin että vietän illat yksin ja nukutaan eri osoitteissa. En henk.koht jaksaisi olla kenenkään kanssa jatkuvasti saman katon alla, tarvitsen aika paljon omaa rauhaa, eli tuskin (tilapäinen?) yksinasuminen kovin paljoa erilaisempaa tulee olemaan. Paitsi ettei mua odota kotona Bixu, kun tuun töistä kotiin, nyyh!

etkös kasvattanut niitä chilejä? ja itse kysymyksee kun nyt muutit uuteen kämppään, minne chilit jäi tai minne pistit ne?
En ole vielä muuttanut, mutta tänne Jyväskylään partsille niin kauaksi aikaa, että kestävät olla. Uusi asunto voi olla talvisin aika kylmä, joten en ota riskiä, että chilit paleltuvat talven aikana. Onneksi täällä on hyvä chili-hoitaja 🙂


Minkälaista oli muuttaa ekaa kertaa pois vanhempien luonta, oliko kova koti-ikävä?
Ei todellakaan ollut koti-ikävä, päinvastoin 😀 Oli enemmänkin suuri helpotus päästä omaan kotiin ja rauhaan.


Voisitko laittaa ruokapäiväkirjan parin normi päivän ajalta?:)
En valitettavasti, koska unohtaisin kuitenkin jotain, eikä syömisissäni mitään kovin kummoista ole 🙂

sää oot glitterissä töissä, niin miten sulla on varaa ostaa niin paljon vaatteita ja kalliita kauneuden hoitoon liityviä tarvikkeita?
Oon viimeiset kolme vuotta raatanut niska limassa töissä ja opiskellessa aikalailla 24/7, jotta mulla olisi varaa ostaa aikalailla mitä haluan, enkä joutuisi laskemaan ruokakaupassa, riittävätkö viimeiset hilut kenties tonnikalapurkkiin ja pussilliseen makaroonia. Mun matematikalla kolmannen vuoden kaupanalan taulokon palkalla (ilta-ja viikonloppulisineen tietty) töitä tekemällä pärjää oikein hyvin, en oikein ymmärtänyt kysymykseen liittyen, miksi ei pärjäisi? Joskus on tietty tiukempia kuukausia, jos on ollut suuria menoja, mutta onneksi on luottokortit pahan päivän varalle. Eipä minulla kamalasti ruoan ja vuokran (tällä hetkellä 250e…) lisäksi menojakaan ole, joten eiköhän asia ole vain puhdas järjestelykysymys, mihin itse haluaa ne rahansa laittaa 🙂 Joillekkin on tärkeämpää syödä monesti viikossa ulkona, joillain viettää perjantai-ja lauantai yöt baareissa, puhua 100euron puhelinlaskuja, joillain käyttää rahaa bensaan, tupakkaan tai ihan mihin ikinä lystääkään. Itse en henkilökohtaisesti taas ymmärrä miten keskivertotuloinen ihminen EI saa rahojaan riittämään mihinkään ylimääräiseen. Itselläni jäi kyllä abivuotenakin yksinasuessa ”ylimääräistä” vaatteisiin ynnä muuhun, vaikka pelkillä Kelan tuilla elinkin, eli puhdas järjestelykysymys. Itseasiassa kaupanalan palkat ja lisät ovat omasta mielestäni vielä melko hyvät verrattuna joihinkin muihin työehtosopimuksiin (ja työn fyysiseen kuormittavuuteen) ja siihen kuinka naurettavilla lisillä jotkut tekevät töitä yötä päivää jopa koko elämänsä, ottaen vielä huomioon sen, etten ole itse (vielä) valmistunut mihinkään ammattiin.

Mitä vanhempasi tekevät työkseen? 🙂
Ovat koulutukseltaan kasvatustieteiden kandi, ammattivalokuvaaja ja terveystieteiden maisteri , sosiologi. Työpaikkoja en valitettavasti kerro.


Haluatko saada lapsia?
En ehkä. Sanoin jo 5-vuotiaana, etten haluaa synnyttää 😀 Oon niin neuroottinen, ettei musta varmaan ois äidiksi. En päästäisi mun lasta koskaan iltaisin (tai yksin) pihalle (ettei kukaan tule ja nappaa tai ettei se vaikka telo itseään johonkin huumeneulaan) ja desinfioisin koko ipanan varmaan joka kerta, kun tulisi ulkoa sisään. Musta on kamalaa, kun lapset koskee kaikkeen ja kun näkee kun jotkut vanhemmat antaa niiden ryömiä kauppakeskusten lattioilla, missälie. Tai kun muistelee, kun itse joskus 5-vuotiaana imeskeli jotain kiviä pihalla, imi sormistaan likaa tai näki, kun kaverit venytti kastematoja niin että ne katkes tai muuten vaan söi niitä, hyi hitto!! 😀 Mua kun on alkanut lähiaikoina ällöttää jo pelkästään rahaan koskeminenkin.

Tänään pitäisi hoitaa pois alta ainakin toistaiseksi viimeinen sunnuntai-vuoro ja huomenna kutsuu Helsinki! Kivat sunnuntait! 🙂

10 vastausta artikkeliin “Vastauksia kysymyksiin osa1”

 1. Mulla on ihan sama ton lapsijutun kanssa! Pienenä päätin etten halua synnyttää, kun näin synnytyksen teeveestä.. Oli niin kauheen näköstä! 😀 HYI ! Ja muutenkin, maailma on paha ja likanen paikka, en tiedä haluunko tuottaa (:D) tänne lapsia.

 2. Kerro lisää miten miehesi alkoi epäilemään jotain hämärää kun aloit pitämään blogia, kuulostaa hauskalle tarinalle. 🙂

 3. Tää oli kiva postaus! Mua kans välillä ällöttää rahat, tekis mieli kaataa johonkin ämpäriin desinfiointiainetta ja laittaa ne sinne lillumaan. 😀
  P.S. Taidan tulla moikkaa sua tänään töihin! ;D

 4. Mäkään en kyllä oikein tajunnut tuota kolmanneksi viimeistä kysymystä. Siis miksi Glitterin työntekijällä ei olisi varaa ostaa vaatteita ja kauneudenhoitotutteita? Ethän sä kuitenkaan ostele joka viikko mitään 200 euron paitoja, vaan lähinnä (kai) suht edullisia tai keskihintaisia vaatteita. Äh, en kyllä muutenkaan aina ymmärrä, miten toisten taloudellinen tilanne jaksaa puhuttaa niin paljon. Ehkä kysyjä kuitenkin oli vähän nuori vielä.

 5. Moi! 🙂 Olis kiinnostanu tietää mitä aineita kirjotit lukiossa ja millä arvosanoilla valmistuit ylioppilaaksi? Ja sanoit valmistuvasi finanssialan tradenomiksi, käytkö siis AMK:ta vai yliopistoo? 🙂 Sama ala kiinnostas kovasti!

 6. Hei Ines!
  Olen blogisi uusi lukija ja vasta muuttanut Jyväskylään, pahoittelut kun kysymykseni menee nyt vähän ohi aiheen, mutta missä täällä käyt solariumissa? En ole vielä minkään kuntosalin asiakas ja kauneushoitoloista en ole solkkua löytänyt, onko niin, että Yliopistonkadun studio on täällä ainut vaihtoehto?

  Kiitos ihanasta blogistasi ja mahdollisesta vastauksesta jo etukäteen 🙂
  -Johanna

 7. AnsQ: noniin, yök! 😀

  Anonyymi: haha, ei siinä ollut mitään kummallista siis, postailin aina kun toinen oli esim suihkussa ja läväytin aina selaimen yhtäkkiä kiinni ja tyhjensin sivuhistoriaa, niin alkoi epäilyt, että mitä puuhailen 😀

  Viivi: nojoo! onneks ei tarvii mun ainakaan hetkeen käsitellä rahaa kohta! 😀

  Anonyymi: niin voi olla iästä kiinni. Mutta tosiaan, on se kyllä ihme kuinka niistä tuloista tehdään aina niin suuri numero 🙂

  Anonyymi: kirjoitin L, E, M, C, C ja tradenomi-koulutus on siis AMK, tosin sen jälkeen voi hakea sitten maisterikoulutukseen ja käydä opiskella KTM:äksi. Tietääkseni Suomessa on tällä hetkellä kaksi amkia joissa voi opiskella finanssialaa, Jamk ja Haaga-Helia 🙂

  Anonyymi: Moikka! Joo se yliopistonkatu on valitettavasti ainut. tekis mieli perustaa tänne oma solkku, heh ! 😀 Ja kiitokset!

 8. Vitsit ku oon yrittäny nyt ettiä aikasemmista postauksista mut en löydä, kerroit joskus iphone sovelluksesta jossa oli jotain rentoutusharjoituksia (?) tai jotain vastaavaa mielen terapiaa.. 😀 Että mikäköhän sen sovelluksen nimi oli?

 9. Tuo viimeinen on ainakin kokemukseni mukaan vähän harvinaisempi juttu. Ainakin itseäni katsotaan 90% kieroon, kun mainitsen, että en usko haluavani lapsia koskaan. =) Onneksi jokainen voi tehdä elämällään mitä haluaa.

  Piru vie, minkä teit! Katsoin noita upeita tähtisilmä kuviasi ja menin sitten klikkaamaan tuon neulash-putelin ostoskoriin. =D Omat räpsyt kärsineet pidennyksistä ja haluan omat pitkät ripseni takaisin! Pitääkin ottaa sitten ennen ja jälkeen kuvia.

 10. Anonyymi: oiskohan se se mindfullness meditation?! 🙂 sit mulla on myös toinen, aSleep, jossa voi laittaa ennen nukkumaanmenoa soimaan rauhoittavia ääniä 😀

  RagDoll: noniin!! 😀 eli ilmeisesti löysit paikan ja hinnat! Ota ihmeessä ennen ja jälkeen kuvat, innolla jo odotellaan täällä, että miten tehoaa sulla. En oo kyllä tosin vielä kuullut kenestäkään, kellä ei olisi toiminut! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.