vastauksia kysymyksiin osa 3

Voisitko laittaa ruokapäiväkirjan?
Itseasiassa nyt kun asun yksin, niin joudun (ja saan) vähän tarkemmin suunnitella syömisiäni, joten mikäli muistan ja kerkeän, niin kai mä voisin joskus semmoisen laittaa!

Syötkö usein herkkuja?:)
Joo.. tai no ennen muuttoa söin. Nyt en jaksa koskaan raahautua herkkuhimoissani kauppaan. Viikko ilman sipsejä, yay!!

Parisuhdeaiheisia kysymyksiä 🙂 Miten uskot parisuhteesi jatkuvan kun muutat kauemmas?
No en usko, että parisuhde muuttuu mitenkään tai miksikään muutosta johtuen.

Miten näytät poikaystävällesi rakastavasi tätä, entä miten poikaystävä sinulle?
Noo, varmaan kertomalla hassuja juttuja ja siivoamalla? Oon tosi huono tämmösissä 😀 Poikaystävä varmaan näyttää kokkailemalla kaikkia herkkuja ja käymässä kaupassa herkkuostoksilla, jos iskee sipsinälkä.. Hahaha.


Mikä sinulle on parisuhteessa tärkeintä? -K
Luottamus ja se, että uskaltaa sanoa toiselle asiat asioina.

Moikka!
Mua kiinnostaisi tietää, että mitä työtä tulet uudessa paikassa tekemään? Ja jos viitit kertoa, niin mikä se firma on? 🙂 Ja onnea vielä työpaikasta!!
Kiitos onnentoivotuksista! En valitettavasti aio puhua työasioistani täällä blogin puolella. Aiempi työpaikkani oli lukijoiden tiedossa aikalailla jo blogin alkuajoista lähtien, joten en jaksanut alkaa enää rajaamaan pois tietoa joka jo valmiiksi oli kaikkien tiedossa. Nyt pidän kuitenkin työpaikkani erillään blogista ihan monestakin eri syystä. Työskentelen siis finanssialan yrityksessä.

Mikä oli pienenä sun haaveammatti? 🙂
Lentoemäntä, muotisuunnittelija, FBI-agentti (:D), psykiatri, joku pääjehu-johtaja…olihan niitä!

miksi muutat helsinkiin? kenen kanssa? missä sun perhe asuu? onko sulla sisaruksia? kerro sun perheestä.
No eipä mun perheestä ole mitään kovin kummoisempaa kerrottavaa ja haluan pitää perheasiat mielellään blogin ulkopuolelle, äiti, isä ja pikkusisko löytyy, perhe asuu pääasiassa Tukholmassa. Muutin Helsinkiin töihin suorittamaan koulutusohjelmaani liittyvää harjoittelua ja tekemään opinnäytetyötä.


Kuinka kauan (about) yhden postauksen tekemiseen kuluu aikaa?
Vaihtelee tosi paljon, ehkä puolesta tunnista muutamaan tuntiin. Oon tosi neuroottinen mun tekstien oikeinkirjoituksen kanssa (vaikkei tää teksti nyt siis aina mitään äidinkielen oppikirjojen mukaista ole), eli esimerkiksi oikolukuun menee aina paljon aikaa, samoin kuvien siirtämiseen koneelle, niiden rajaamiseen ja pienentämiseen, kuvien lisäykseen ja sitten itse tekstiin. Kommenttien vastaamiseenkin kuluu oma aikansa, joskus jopa tunti. Siksi kannattaa laittaa esimerkiksi akuutit kysymykset aina postaukseen, jossa ei ole jo ennestään 25 kommenttia, koska mulla ei ole välttämättä juuri sillä hetkellä aikaa alkaa vastaamaan samalla niihin kaikkiin muihinkin kommentteihin, sillä haluan kunnioittaa lukijoideni jättämiä kommentteja ja pyrkiä lähes poikkeuksetta vastaamaan kaikkiin. Harvoin tosin voi olla, ettei aika riitä neljänkymmenen pitkän kommentin vastaamiseen kaikkiin erikseen, jolloin vastaan kaikille yhteisesti, vaikka arvostankin jokaista jättämäänne kommenttia joitain asiattomuuksia lukuunottamatta 🙂

Moi!
Pakko oli nyt pistää kysymystä, kun olen itse aikaisemmin yrittänyt saada töitä juuri lakiin liittyvistä tehtävistä (en kuitenkaan opiskellut oikiksessa) ja tuntui silloin olevan kiven alla. Miten löysit paikan ja mitä alaa opiskelit? Itsellänikin vähän sama työkokemus taustalla (vaatekauppa opiskeluaikana), joten ilmeisesti työkokemuksen puute lain saralta ei ollut ongelma? Ilmeisesti et ole vielä vamistunut jos olen ymmärtänyt oikein. 🙂
Kiitos muuten piristävästä blogista.

Kiitokset! Työni ei siis liity lakiin, vaan joudun soveltamaan päätöstenteossa ehtoja ja alan lakia (tai siis heti kun pääsen kunnolla hommiin) mikä on finanssialalla yleistä, eli siis mistään oikeustapauksista ei ole todellakaan kyse. Itseasiassa minulla ei ole takana mitään varsinaista työkokemusta asiakaspalvelutyötä lukuunottamatta, joka tukisi tämänhetkistä työnkuvaani, vaan pääpainotus valinnassa oli varmaankin luonteenpiirteeni, opintojen suuntautuminen finanssialaan ja esimieskokemuskin oli varmasti plussaa, kun kartoitimme alustavasti urapolkua. Mutta esimerkiksi pankeissa on rahankäsittely/kassakokemus (ja tietty aspa-kokemus) ISO plussa, koska pankkiuran alussa joutuu lähes poikkeuksetta ensin kassalle, eikä siellä ole paljoa rahojen kanssa töpeksimistä 🙂

Olen suuntautunut pääasiassa siis juridiikkaan, josta on varmasti hyötyä työssäni. Opiskelen siis liiketaloutta ja valmistun ensi vuonna finanssialan tradenomiksi. Ainakin JAMK ja tietääkseni Haaga-Helia tarjoavat finanssialan koulutusta, nyt tänä syksynä alkoi Jamkissa oikeustradenomi-kärki, jonka jälkeen valmistuu siis oikeustradenomiksi ja voi toimia mm. avustajana oikeudenkäynneissä. En nyt muista muita amk:eja, jotka tarjoavat juridiikan kärkiä, mutta kannattaa googlettaa. Tradenomihan voi hakea valmistuttuaan sitten lukemaan OTM:n tai KTM:n paperit yliopistoon, mikä on omasta mielestäi hyvä yhdistelmä, kun on alla käytännönläheinen amk-tutkinto 🙂

Kysyisin siitä hm maihinnousutakista 49,95 hintaisesta et joko sait sen? en uskalla tilata kun jos ne koot on semmosia reiluja? voitko ottaa kuvia ja kertoa millon tai sit kun takki saapuu?
P.s Oon jotenkin niin onnellinen sun puolesta kun pääset muuttamaan Stadiin! IHana blogi sulla, oot jotenkin tosi oma ittesi! Miltä susta tuntuu muuttaa Hki?
Mä en kerennyt (=muistanut) hakea sitä ennenkö se lähti takasin Hennesille, kun en jostain syystä saanut saapumisilmoitusta tekstarina, kuten yleensä H&M pakettien saapuessa!! Koitin heti tilata uutta, mutta pienet koot oli jo loppuunmyyty 🙁 Ja kiitos! Tähän mennessä on ollut ihan huisia, vaikka ensin vähän jänskäskin.


Olen pohtinut yhtä aivan hassua juttua, mutta mua vaivaa joka kerta kun näen teidän sängyn kuvissa, että miksi teillä ei ole päiväpeittoa?
HAHAHHA!! En tiedä! Mulla ei oo ikinä ollut itseasiassa edes päiväpeittoa, joten ehkä mua ei oo vaan kasvatettu käyttämään semmoista? 😀

Minkä kokoinen villakoira Bixu on? Siis toy, kääpiö, keskikokoinen vai iso.
Bixu on kääpiövillis!


Milloin muutat Helsinkiin?
Muutin reilu viikko sitten.

Miksi muutat?
Sain oman alan töitä, jonka ohella teen koulutukseeni liittyvän harjoittelun ja opinnäytetyön.


Menetkö Helsingissä töihin?
Juu.


Kauanko olette poikaystäväsi kanssa seurustelleet?
Noin 4,5v.


Jos haluat vastata, niin miksi muutatte erilleen?
Määräaikaisen työsuhteeni vuoksi. Toisella on työt Jyväskylässä, minulla täällä. Jatkosta ei ole vielä tietoa (töiden osalta siis), joten miksi hätiköidä ja siirtää heti osoitetta kokonaan Helsinkiin?

Tuleeko bixu sun mukaan helsinkiin vai jääkö se poikaystäväsi hoidettavaksi?
Ainakin toistaiseksi Bixu on Jyväskylässä. Olisi varmasti kovin stressaavaa koiralle olla yhtäkkiä pitkiä päiviä yksin vieraassa asunnossa, vieraassa ympäristössä. Täytyy totuttaa pikku-Bianca tänne asteittain 🙂

miksi sä muutat helsinkiin? opiskeletko siellä jotain, vai menetkö töihin? mitä sun poikaystävä tekee nyt, onko hän töissä? missä?
Töihin tulin joo, teen samalla opintopisteitä kartuttavia hommia täällä! En valitettavasti puhu täällä läheisteni asioista, töissä käy.

8 vastausta artikkeliin “vastauksia kysymyksiin osa 3”

 1. Hei vaan! Sulla on mukava blogi, mutta ajattelin korjata tuosta postauksestasi yhden jutun eli tradenomin tutkinto ei vastaa oikeusnotariin tutkintoa eli tradenomin papereilla ei suoraan haeta opiskelemaan oikeustieteelliseen maisterintutkintoon, vaan ihan pääsykokeen kautta pyritään sisälle. Tradenomin papereilla voi kyllä hakea opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi joihinkin yliopistoihin, mutta oikeustieteellinen on ihan erikseen sitten. Terveisin uusi oikkari 🙂

 2. En sanoisi kyllä että oikeustradenomit voivat toimia avustajana oikeudenkäynneissä, toki kaikki mahdollista mutta eiköhän ne avustajat oikeudenkäynneissä ole lähinnä juristeja tms. Lähinnä oikeustradenomit voisivat työskennellä asianajotoimistoissa asianajosihteereinä tai oikeuslaitoksissa (toki näissä voi toimia tavalliset tradenomit ja merkonomit) mutta mielestäni tuo avustajana oikeudenkäynneissä on hippasen yläkanttiin kyllä sanottu.

 3. Anonyymi: siis käsittääkseni voi hakea maisterikoulutukseen, mikäli käy kandin kursseja sitä ennen, eli samalla tavalla, kuten trade voi hakea Ktm-tutkintoon, eli ei siis suoraan vaan suorittamalla "väliopintoja", koska amk-tutkinto ei suoraan vastaa kandia. en ole siis todellakaan mikään tämän alan ekspertti, mutta kaiken järjen mukaan myös oikeustradenomi voisi hakea alansa maisterikoulutukseen, jos amk-insinööri, tradenomi ja restonimikin siihen voivat. Tietysti juuri tuolla alalla voi olla jokin poikkeus, mutta kuten sanoin, ei ole omaa vahvinta tietämystäni 🙂 En siis alunalkaenkaan tarkoittanut, että otn ja oikeustradenomi olisivat sama asia. Ja kiitos!!

  Lisäys: "Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua myös yliopistojen jatkotutkintoihin. Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit."

  Jamk.fi/oikeustradenomiopinnot

  diamond girl: jee, kiva jos joku tykkää 😀 ja joo, työt ja perhe pysyy pihalla tästä kaikesta!

  Erica: No näin oikeustradenomiopintoja on mun korviin mainostettu, henk.koht ei ole kovin tarkkaa tietoa millaisia avustustehtäviä tällä tarkoitetaan 😀 en siis sano, että olisi mikään absoluuttinen totuus tietenkään! Kaveri vaan meinasi pari vuotta sitten hakea ot-tradekoulutukseen ja puhui tästä avustajanhommasta kovasti, ilmeisesti hän oli kuitenkin kuullut tämän faktan jostain luotettavammalta taholta, mene ja tiedä 🙂

 4. Joo oikeustradenomit ei tosiaan toimi avustajana oikeusistunnoissa. Kyllä ne hommat on ihan asianajajille. Oikeustradenomit sijoittuvat käytännössä sihteerin tehtäviin julkisiin virastoihin ja tuomioistuinlaitokseen tai sitten yksityiselle puolelle esim. asianajosihteereiksi. Ihan hyvä tämä oikeustradenomin koulutus on, jos haluaa sihteeripuolen hommiin, mutta paljon sen "ylempiin" tehtäviin koulutus tuskin riittää, ainakaan alkuvaiheessa. Toki toimistosihteerinkin tehtävissä esim. tuomioistuimessa ainakin aluksi riittää haastetta ja koulutuksesta toki on hyötyä siinäkin. Vaikka saman homman pystyisi merkonominakin hoitamaan, nykyään vaan taidetaan aika pitkälle suosia oikeustradeja noissa virastojen sihteerihommissa.

  (Oikeus)tradenomi ei myöskään pysty hakemaan papereilla oikikseen maisterikoulutukseen. Tradenomina oikeustieteelliseen haetaan ihan pääsykokeella. Kauppatieteelliseen voi joihinkin yliopistoihin sen sijaan hakea tradenomien erillisvalinnassa suorittamaan suoraan ktm-tutkintoa, mahdollisia pääaineita esim. yritysjuridiikka/talousoikeus.

  t: oikeustradenomi, ktm-opiskelija

 5. minttu: kiitos infopaketista! En ole varma onko tämä ystäväni tarkoittanut "avustajan/avustavilla" tehtävillä näitä sihteerin toimia sitten? 🙂 Mutta tietääkseni oikikseen voi siis hakea pääsykokeen kautta (jyväskylän yliopistossa kuulemma vielä helmpompaa, kun itse pelkästään maisteriohjelmaan haku), käydä siis nuo loput kanditason opinnot ja hakea hyväksilukua tradenomikoulutuksen opinnoille, ellen siis aivan väärässä ole tässä(kin)?

 6. Tradenomi-koulutuksesta ei kyllä kauheasti hyväksilukuja oikeustieteelliseen saa, paitsi jos on käynyt juuri niitä samoja kursseja samanlaajuisina ja samoilla kirjoilla tenttinyt, mitä hyvin harvoin tapahtuu koska oikeustradenomi-koulutus ei ole niin laaja kuin oikeusnotaarin tutkinto. Lisäksi oikeustieteellisiä tiedekuntia, joissa opiskellaan oikeustiedettä oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri-tutkintoon asti on Suomessa kolme eli Lapin, Turun ja Helsingin yliopistoissa. Jyväskylän yliopistossa luultavasti opiskellaan jotain toista ainetta oikeus-painotuksella, mutta oikeusnotaariksi tai maisteriksi sieltä ei valmistuta. Vähän sama kuin Itä-Suomen yliopistossa, jossa on mahdollisuus opiskella julkisoikeutta ja valmistua hallintotieteiden maisteriksi. Ja luulen että oikeustieteellinen on juuri sellainen poikkeus kuten mainitsit aikaisemmassa viestissäsi. Aloitin Lapissa nyt syksyllä ja meillä edes yliopistotutkinnon jo aiemmin suorittaneet ei saa kuin max 30 op täydentäviin opintoihin hyväksiluettua, ja ammattikorkeaopintoja ei oteta edes huomioon noissa täydentävissä, johon ne järjen mukaan saattaisivat mahtua. Tämmösiä hommia tuolla oikiksessa on 🙂

 7. Ihan vaan kaikille tiedoksi että mitään oikeustradenomin tutkintoa ei itse asiassa ole olemassakaan. Kyse on liiketalouden tradenomin tutkinnosta, jossa vain painotetaan oikeudellisia aineita -amk-tyyliin. Tradenomi tai oikeustradenomi ei voi avustaa ketään oikeudessa, eikä tuolla paperilla voi päästä mihinkään yliopistoon (Suomessa) opiskelemaan oikeustiedettä.

  Tradenomit pääsevät yliopiston oikeustieteelliseen koulutukseen valintakokeen kautta – jos pääsevät. Lapista tai Helsingistä en tiedä, mutta Turun yliopistossa ei saa yhtään mitään hyväksilukua tradenomin tutkinnosta. EI YHTÄ AINUTTA OPINTOPISTETTÄ! Ja tuskin saa Helsingissäkään. Lapissa ehkä.

  Tradenomin (tai "oikeus"tradenomin) tutkinnolla ja oikeusnotaarin tutkinnolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Toinen on ammattikorkeakoulututkinto ja toinen yliopistossa suoritettu alempi korkeakoulututkinto – ja samalla välitutkinto matkalla kohti oikeustieteen maisterin tutkintoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.