vastauksia kysymyksiin osa 4

Tässäpä vikat kysymykset..

Sä vissiin tilaat aika paljon hiuskosmetiikkaa netistä, niin haluisitko kertoa että mitä nettikauppoja suosit? kun noita on niin pilvin pimein niin en oikein tiedä että mistä kannattais tilata.. Missä on paras tarjonta / parhaat hinnat?
Vaihtelee tosi paljon merkistä, jota haluaa tilata. Useimmiten BeautyBay on edullisin vaihtoehto tehdessä isoimpia tilauksia (siis postikuluista huolimatta), BB ei kuitenkaan myy mm. Redkeniä tai Kerastasea, jotka ovat mun hintavertailujen pohjalta edullisimpia taas sitten FeelUniquessa, kun esimerkiksi LookFantasticillä. FU:lla sisältyy kaikkiin hintoihin postikulut Euroopan maihin, joten tilatessa yhden tuotteen, kannattaa usein valita FeelUnique. Kannattaa tosin tehdä pientä vertailua BeautyBayn ja FeelUniquen välillä lastaamalla ostoskoriin vastaavanlaiset tuotteet ja vertailemalla kumpi tulee edullisimmaksi. LookFantasticiltä en ole koskaan tilannut ja käsitteekseni sieltä tulee tullit tilauksen ylittäessä tietyn rajan. BB:n ja FU:n kohdalle en ole koskaan tulleja maksanut, vaikka tilauskertoja on lukuisia ja kertatilaukset ovat useimmiten olleet sitä 100e-luokkaa. Kannattaa tutustua ja vertailla! Oon tilannut pääasiassa hiustuotteita, mutta kaikissa näissä löytyy myös kattavat valikoimat ei-suomessa myytäviä meikkituotteita, kuten Benefit, DuWop, Too Faced (nää kolme mun lemppareita, joita hamstraan aina Jenkkireissuilla!) ja muita Suomessa myytäviä perusmerkkejä edullisempaan hintaan.

Kauanko sulla kesti tottua lettipidennykseen? itse laitoin päivä sitten ja kiristää niin perkeleesti kun esimerkiksi kallistaa päätä taakse.. :S montako riviä sulla on tukkaa?
Mulla oli eka pari vuotta kaksi lettiä, sitten oltiin hurjia ja siirryttiin kolmeen lettiin, mikä oli tosi hyvä, kun sai enemmän tukkaa! 🙂 Riippuu tietysti pään koostakin (itse aika pienipäinen :D), että kuinka monta lettiä päähän saa mahtumaan ilman, että ne näkyvät häiritsevästi. Oon muistaakseni kuullut, että joillain on ollut jopa 5 lettiä? Ne kiristää kyllä tosi ikävästi aina ekat pari yötä, onneksi se sitten pikkuhiljaa lakkaa.

heippa! katoin sun postauksen lettipidennyksestä, mutta et kertonut oikein niiden hoitamisesta tarkemmin. Netistäkään ei löydy kovin paljoa tietoa. Kuinka harjaat ne? harjaatko myös kohdista joissa letit ovat/lettien päältä? (vaikka ne olisivat kireät, eli siis vastalaitetut?) entä sitten pesu, pesetkö latvat myös shampoolla ja kuinka javascript:void(0)monta kertaa viikossa? Itelle tuo harjaaminen on erityisesti ongelma, en ymmärrä miten tyvestä voi harjata kun letit on eessä 😀
t.Toinen Glitterin myyjä 😉
Hihhih! 🙂 Siis harjailen ne hiukset aina selviksi, jotka lähtevät tavallaan leteistä, en nyt oikein tiedä miten selittäisin.. Samalla tavalla siis kuin ihan omaakin tukkaa. Ekan vuoden harjailin pidennyksiä aina tosi huolellisesti aamuin illoin, mutta sitten lopetin enkä huomannut tukan menneen kyllä yhtään miksikään. En oo myöskään koskaan saanut mitään supertakkuja tai rastojen alkuja aikaan, vaikken kummemmin hoidakkaan, en oikein osaa sanoa miksi, ehkä se riippuu jotenkin ihmisestäkin, omista rutiineista ja hiuslaadusta? 😀 Ja lettipidennykset pesin aina aivan samalla tavalla kun oman tukan, suoraan letteihin ei tosin kannata mälläillä hoitiksen kanssa, etteivät ne löysty.


miksi et kerro poika ystäväsi nimeä tai sinulla ei ole kuvaa hänestä tääällä glogissa?
Miksiköhän? Koska en halua, että perheeni ja läheiseni ovat netissä arvosteltavissa olevaa ”vapaata riistaa”. Julkaisitko sinä poikaystäväsi kuvan ja tietoa hänestä yli 10 000 viikottaisen lukijalle? Eli, koska koko elämäni ei valitettavasti kuulu blogiin. Perhe pysyy edelleen tämän ulkopuolella. Itse en jotenkin käsitä, miten jotakuta voi kiinnostaa niin paljon, miltä bloggaajan perheenjäsenet tai poikaystävät näyttävät 😀 Mä ainakin pystyn elämään sen kanssa, etten näe kuvia seuraamieni bloggaajien poikaystävistä, musta on jo ehkä vähän huolestuttavaa, jos ihmisten uteliaisuus menee ihan niin pitkälle.

seuraatko syksyllä alkavaa BB;tä?
En todellakaan!! En kertakaikkiaan ymmärrä kyseistä ohjelmaa. Katsoin Subin sivuilta tylsyyksissäni viime viikolla osallistujat (tuttujen varalta) ja totesin, että BOORING! En oo katsonut sekuntiakaan 😀

millä arvosanoilla kirjotit lukiosta?
Ruotsi L, maantieto E, enkku M, äidinkieli ja psykologia C.

oletko ujo?
En ole. Tietty siis saattaa vähän jännittää esimerkiksi ensimmäiset työ-ja koulupäivät ja isot presentaatiot koulussa, mutta yleensä kyseessä on vaan lähinnä positiivinen jännitys.

tykkäätkö bileettää?
Ennen tykkäsin joo! Nykyään ihan turhaa rahanmenoa ja ajanhaaskausta maata seuraava päivä peiton alla, jos voi ottaa siitä vapaapäivästä enemmänkin irti.


juotko paljon alkoholia?
Pari kertaa vuodessa nykyään, eli en. Lähipiirissä pari varoittavaa esimerkkiä alkoholin suurkulutuksen seurauksista.

milloin olit viimeksi niin kännissä että et tiennyt missä olet?
En todellakaan muista.. Ei tuu mieleen yhtään kertaa, jolloin en kertakaikkiaan olisi tiennyt missä olen.

milloin tupakoit ensimmäisen kerran?
En muista.

oletko käyttänyt nuuskaa`?
Olen kokeillut pari kertaa eli ilmeisesti joo, en tykkää, yök!

oletko tyytyväinen itseesi ja elämmääsi?
Olen tällä hetkellä todella tyytyväinen!

kadutko mitään ?
En ainakaan tällä hetkellä kadu mitään, tietty ehkä sitä, etten esimerkiksi heti lukion jälkeen osannut tehdä päätöksiä siitä, mitä haluan tehdä ”isona”, mutta eiköhän tämä ole aika yleinen ongelma ja ehkä se oli vain hyvä kokeilla ensin paria alaa ja todeta, mikä on juuri se mun juttu ja mikä ei.


oletko mielestäsi aikuinen ?
Kyllä koen olevani, vaikka mussa onkin vähän semmoinen ”höperö puoli”, mikä nyt useimmiten tule esille täällä blogissa. Vaikka nyt itse sanonkin, niin en ole mikään aivoton blondi, jos nyt joku semmoisen kuvan on blogin välityksellä saanut. Pidän nämä hömppäjutut hömppäjuttuina ja sen ”virallisen minäni” sitten erikseen.

elätkö mielestäsi täysillä ja hetkessä ?
Yleensä olen tosi suunnitelmallinen ja pyrin tekemään päätöksiä pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi tän Helsinkiin muuton suhteen tein aika repäisevät ja pikaiset päätökset ja tällä hetkellä elän täysillä ja hetkessä, vaikka oonkin tehnyt keväälle jo vaikka kuinka isot varatoimet kaiken varalta 😀

onko sinulla tatuointeja, aijotko ottaa?
Ei ole, voisin ottaa jos keksisin tarpeeksi hyvän kuvan tai tekstin, jota jaksaisin katella koko loppuelämäni. Ja kun oon keksinyt sen tekstin, niin tarvitsen sen kääntämiseen tulkkia kääntämään sen eräälle kielelle, joka ei ole ihan google translatorilla käännettävissä. Ja kyseessä EI ole kiinalaiset merkit, en henk.koht lämpeä yhtään 😀 Eli sitten kun oon valmis näkemään kaiken tän työ tatuoinnin, niin haluan sitä ilmeisesti tarpeeksi paljon.

haluaisitko silikoonit?
En koe tarvitsevani. En myöskään tuomitse ketään, joka semmoiset haluaa. Jokaisella on päätäntävalta omasta kehostaan.

Miksi heräät viikonloppunakin niin aikaisin?
En mä tiedä! En vaan saa nukuttua myöhään, tyhmää. Lauantaina heräsin jo ennen 7..


Mitä teit silloin kun olit,, hmm vaikka 16v, niin koulun jälkeen? Harrastitko silloin jotain?
En harrastanut, olin muistaakseni aina kavereiden luona tai ulkona.

Oliko jo silloin sulla kauheesti vaatteita?
Ei mun mielestä mitenkään kamalasti. Käytin yleensä (ja vieläkin) samoja vaatteita aikalailla vuodesta toiseen, nytkin koreilee kaapissa pari 10v sitten ostettua vaatetta. Siks niitä ilmeisesti onkin nyt niin paljon, kun en raaski luopua mistään. Yks päivä just oivalsin, ettei mulla oikeastaan ole tällä hetkellä paljoa vaatteita, joita tykkäisin pitää, vaan toi täysi vaatekaappi on pelkkää silmänlumetta ja täynnä vaatekappaleita, joita en ole pitänyt pitkiin aikoihin, enkä enää edes aio pitää, eli olisi ilmeisesti aika viedä kasa kirppikselle..

Oliko sulla käytössä niin paljon rahaa että voisit ostaa mitä tahdoit?:)
No ei todellakaan!! Sain omasta mielestä ihan todella vähän rahaa kavereihin verrattuna, äiti tuli aina kauppaan maksamaan vaatteet paikan päälle ja niistäkin piti aina neuvotella kotona ties kuin kauan. (”Pidätkö niitä farkkuja sitten myös, ettei jää käyttämättä, blaablaa. ”Onko kasvunvaraa?” :D) Eli en saanut kamalasti käteistä. Ekoilla luokilla äiti osti yleensä mun vaatteet Hennesin alennusmyynneistä ja muistan kun kävin ensimmäisen luokan Tukholmassa astetta ”hienommassa koulussa” (järjestettiin ruotsinkielen opetusta), joka oli täynnä eliittilapsia ja joskus näitä mun alevaatteita (jotka mun mielestä tosin oli tosi fashion :D) katsottiin vähän ”sillä silmällä” tyyliin ”so last season”, mikä itseasiassa naurattaa nyt, kun miettii, että oltiin jotain 7-vuotiaita. Että kiitti vaan 😀 Ekoilla luokilla mut laitettiin pihalle keräämään pulloja roskiksista, että sain kerättyä 10kruunua heppalehteen! Sain viikkorahaa 10kruunua, eli euron. No, ehkä rahan arvo oli sillon eri tasolla… Toisinsanoen mua ei kamalasti opetettu lapsena rahankäyttöön. Siks varmaan aloinkin heti pistää haisemaan, kun aloin saada omia palkkatuloja.

Onko sulla ollut kauheesti poikaystäviä?:D Oot niin nätti.
Ei 🙂 Oon vähän nirso.

Onko sulla.. yhtään selluliittia!!:D
Kai mulla on? Eikös kaikilla oo ainakin sillon jos puristaa ihoa sormien väliin?! 😀

Biletitkö ennen paljon?
Joo. Ei enää jaksa 😀

Oletko polttanut tupakkaa?
Olen joskus joo.


Onko sulla ollut ikinä mitään sairautta? Masennus, syömishäiriö, ihan mikä vaan?:)
No ei mitään virallista sairautta. Onhan varmasti kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää, kuten teini-iässä pieniä masennuskausia ja kriisejä, eli joo on mulla joskus ollut tilapäistä alakuloisuutta, esimerkiksi stressistä johtuen. En nyt kutsuisi sitä varsinaiseksi masennukseksi, vaan tilapäiseksi rasitus/uupumustilaksi.

Miksi ura on sulle niin tärkeä?
En tiedä? Haluan ensin kouluttautua, saada vakinaisen työpaikan ja hankkia oman asunnon. Jos nyt joskus haluan lapsen, en halua tarjota epävarmaa lapsuutta vuokra-asunnossa, vanhemmilla ei töitä, tulevaisuus epävarma yms.. Olen itse kasvanut lapsuusikäni melko vakavaraisessa ympäristössä, joten haluan tarjota myös omille lapsilleni semmoisen taloudellisen tilanteen, että on varaa matkustella, nähdä maailmaa, kannustaa kunnon koulutukseen yms.. Tästäkin nyt voi olla eri mieltä, tottakai lapsi voi saada vaikka kuinka upean kasvatuksen ja rikkaan lapsuuden myös pienituloisissa talouksissa, enkä millään tapaa tuomitse tätä, päinvastoin! Kyse on vain omasta mielipiteestäni ja toiveistani. En halua kasvattaa lasta epävarmoissa olosuhteissa. Toisinsanoen keskityn tällä hetkellä täysillä uraan. Tosin onhan se varmasti myös aivan persoonallisuusasia, jotkut ovat urakeskeisiä, toiset taas perhekeskeisiä.

Eikö olisi kivempaa asua maalla?:)
I’m a city girl!! Tosin en tiedä, kun en ole koskaan asunut.


Ootko ollut ikinä yksinäinen vai aina kauheen suosittu?
En ole koskaan ollut varsinaisesti yksinäinen, on kavereita aina ollut, mutta olen tosin myös viettänyt aikaa yksikseni. En nyt osaa vastata tuohon suosittu-asiaan mitään.

Syötkö paljon hedelmiä ja vihanneksia?
Pyrin joo!

Liikutko nykyään paljon?
Normaalisti, pariin kuukauteen en ole kerennyt ja jaksanut kyllä käytännössä ollenkaan. Valitettavaa.


Mitä syöt iltapalaksi?
En syö iltapalaa, syön yleensä iltaruoan aika myöhään. Sitten jos tulee nälkä, niin syön toisen annoksen iltaruokaa tai joskus leipää, tai esimerkiksi sipsejä 😀

Ps. Vastailen tosiaan kommentteihin pienoisella viiveellä, heräsin tänään kolmelta setvimään yhtä juttua, kun en saanut unta ja pari seuraava päivää on superkiireisiä!

7 vastausta artikkeliin “vastauksia kysymyksiin osa 4”

 1. Moi! Anteeks en muistanut vastailla sulle kun laitoit kommenttia 🙂 Eli oon tulossa huomenna!! 🙂

 2. Eiks oo aika hankala "haroa" tukkaa kun on pidennykset? Varsinkin, jos kundi silittelee hiuksia, sillähän jää sormeet kiinni noihin yhtymäkohtiin. Ja tukka tuntuu sotkuiselta. Paljon luonnollisempi on normaali tukka, voi liuttaa käsiään juursta latvoihin niiden juuttumatta kiinni.

 3. LookFantasticista ei tule tulleja, tuotteet kun tulevat Briteistä. 🙂

 4. Niinkuin joku jo kertoikin, lookfantasticista tilatessa ei tuu tulleja ja sielläkin ilmaset postarit nykyään 🙂 paketitkin usein tullu muutamien päivien päästä tilauksesta, itse suosin usein sitä!

 5. Feelunique on ainoa paikka mistä pitää maksaa verot jos sattuu jäämään tulliin, ei oo EU:n alueella sen toimintapaikka. 🙂 Beautybay ja Lookfantastic tosiaan ihan "verovapaita"! :>

 6. hey! kuule sulla kun on se iphone, niin mitä on sellaset PAKKOSAADA-sovellukset? 😀 Itse sain omani tänään ja olen vielä vähän "käsi" sen kanssa. Mieluiten ilmaisia.. Ja onko sula hajuakaan, onko mahd saada ilmaiseksi musiikkia iphoneen, vai täytyykö kaikki ostaa sieltä itunesista?

 7. Cava: jeah!

  Anonyymi: no en mä huomaa mitää eroa, kai oon tottunu 🙂 kun tavattiin py:n kaa ni ei se tajunnu ees pariin kuukauteen et on pidennykset, ennenkö ite sanoin 😀

  ANonyynmi: okei, muistin et jostain näistä kolmesta tulee mut ehkä ne on muuttanu käytäntöä! 🙂

  Anonyymi: joo, siellä on vaan usein kalliimmat hinnat verrattuna noihin kahteen muihin jos suhteuttaa postareihin yms! 🙂 siksen tilaa sieltä!

  woop: en oo koskaan kyllä maksanu tulleja Fu:lta vaikka oon tilannu mooonesti ja isoilla summilla 🙂 nytkin tuli tänään just postiin toi mun edellinen tilaus!

  anni: mä teen postauksen niistä! 🙂 ne ilmaset on ihan paskoja, ei kande ladata.. usein maksaa jotain 80snt-1,50e ne sovellukset, musiikkia en lataa muualta kun itunesista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.