tyylikriisi

Mulla on yks pieni kriisi meneillään.. Nimittäin tyylikriisi! Oon tähän mennessä ollut yli neljä vuotta töissä, joissa ei juurikaan ole tarvinnut miettiä erikseen, että mitä sitä laittaisi päälle (tietyin rajoituksin tottakai). Tai siis oon tähän asti saanut olla toisinsanoen oma itseni, muotialan liikkeissä nyt riittää oikeastaan, että on pukeutunut mielellään firman vaatteisiin tai tuotteisiin ja näyttää suhteellisen siistiltä. Nyt mulle on tullut eteen ongelma nimeltään toimistopukeutuminen! Käytin kynähametta viimeks kolme vuotta sitten restonomi-koulutuksen pakollisessa ”isojen keittiötetissä”, enkä oo tota kyseistä hametta varmaan sen koommin tämän jälkeen nähnyt. Musta on superkivaa käyttää tennareita, huppareita, neonvärejä (:D) ja eteenkin farkkuja, jotka on kaikki tottakai iso ei uudella työpaikalla luonnollisesti, kun ei enää olla enää ihan samalla toimialalla.

Lähdin viime viikon keskiviikkona jo valmiiks ihan pelko perseessä etsimään paria asiallista hametta ja mustia suoria housuja (!). Koko kierros alkoi tosi hyvin (not!) Zarassa, jossa ei ollut ainuttakaan vaatekappaletta jäljellä mun koossa ja mikäli oli, niin nekin oli huonosti istuvia tai liian isoja. Lisäks sain pukkarissa yhden hameen vetoketjun jotenkin niin jumiin, ettei paniikkikohtaus ollut kaukana, kun mietin kuinka vietän koko loppupäiväni siellä jumittuneena hameeseen.. Noin vartin taistelun jälkeen sain vihdoin jotenkin revittyä sen vetskarin auki, ennenkö ois ollut vaan pakko nöyrtyä ja pyytää myyjää apuun. Tän jälkeen poistuin ihan suosiolla 😀 Myös H&M nothing hameiden osalta, jokapaikka totaalisesti nothing housujen osalta (joo, kävin myös siellä Piccolassa, jossa oli yhdet housut, tosin se etten tykännyt yhtään ei-istuvista housuista, johtui kuulemma vain minusta itsestäni, eikä siis missään nimessä housuista..). Lopulta löysin Filippa K:lta yhdet potentiaaliset työhousut (jee!), jotka käyn hakemassa ensiviikolla, mikäli näen tarpeelliseksi. Mangosta lähti mukaan kaveri-myyjän avustuksella onneks kassillinen kaikkea superkivaa ja oon lopulta tosi tyytyväinen, että löysin jopa kaksi superhyvää hametta, joita olisin saanut hintansa puolesta 10kpl verrattuna niihin kalliimpiin (JA huonommin istuviin), joita sovittelin.

Musta tuntuu hassulta näyttää tältä:

Tai tältä:

(hyvä ryhti-esimerkki)
…eteenkin kun on tottunut näyttämään esimerkiks nyt töissä tältä:

 Okei, ehkä aika kasvaa vihdoin aikuiseksi 😀

Onneks saan seuraavat ekat pari viikkoa vähän pehmeämmän laskun tähän työntekoon, kunnes siirrytään takaisiin virallisiin toimitiloihin, jossa pitääkin sitten vähän enemmän skarpata siihen vaatetukseen. Otin itseasiassa eilen suuria riskejä ja laitoin töihin mun uudet ruosteenpunaiset high-waist-farkut, jotka ostin sieltä Cubuksen avajaisista (tai itseasiassa myös toiset, kirkkaanpunaiset ja vielä kolmannetkin, tummassa pesussa :D).

Mun kaveri sai siellä avajaisissa tartuettua muhun ton punahousu-kuumeen! Eka koitin vakuuttaa sille, että hei, eiks noi ollut jo vähän kesän juttu.. 10min myöhemmin mulla on sylissä kahdet punaiset housut itselleni 😀 Eteenkin noi ruosteenpunaiset on ihan superkivat (vetskarit lahkeensuissa), tosin nää iPhone-kuvat vähän tai vähän paljonkin vääristää tota sävyä. Olin eilen 06:40 pysäkillä ja kaveri lähetti Whats appilla kuvan, että laittaa töihin- tattadaa-punaiset housut.. Eli oli pakko lähettää takas, et arvaappas mitä mulla on, vaikka väitin kivenkovaan, että mut passitetaan samantien töistä kotiin, jos ilmestyn sinne noi jalassa 😀

No mut on edelleen työpaikka ruosteenpunaisten housujen jälkeenkin ja onneks tänään on Casual friday, eli jalkaan lähtee ihan just uudet Liu Jo:n farkut!! Ens viikolla ei voikkaan enää sitten soveltaa tän pukeutumisen kanssa, vaan mennä lähinnä hame/mustat housut ja jakku-linjalla, joten otetaan nyt tästä hullutteluajasta kaikki irti! 😀 No, kaikkeen tottuu ajallaan!

PS. CityDealissa on taaaaas joku ripsiseerumi 49eurolla (norm. 149e!!!)! Pitää googlettaa tästä enemmän heti töiden jälkeen, nää ajaa mut hulluks! Löytyy siis TÄÄLTÄ!

Pps. Yeah, sain eilen alustavasti aiheen mun opparille! Aloitin jo heti reippaana tyttönä tuumasta toimeen 🙂

17 vastausta artikkeliin “tyylikriisi”

 1. Oot ilmeisesti töissä tilintarkastusyhteisössä? Päättelin tosta pukukoodista? No voi mennä silti arvaus pieleen 😀

  Et sä hullummalta näytä noissa hameissa, oikeastaan hyvin ne sulle sopii 🙂

 2. tykkään ihan hirveästi sun omasta tyylistä, mutta kyllä sulle sopii myös tuo perus musta hame ja paita/jakku. Tosin enemmän "iineksen näköinen" olet nuossa "omissa" vaatteissasi 🙂 olet kaunis!

  diamondgirl-janika.blogspot.com

 3. Tsemppiä opparin tekoon! Onhan tuo iso muutos sun edellisiin työasuihin, mut hyvältä sie noissa "asiallisemmissa" toimistovaatteissakin näytit, don't worry. Ite oon huomannut, että kun 5pvää vkossa pitää pukeutua suoriin housuihin, kynähameisiin, jakkuihin yms., niin viikonloppuisin haluaa sit revitellä täysillä. 😀

  Mistä tulikin mieleen, että mukavaa viikonloppua Iines!

 4. Ainakin nuo bisnesvaatteet sopii mun mielestä sulle erinomaisesti, näyttää tosi hyvältä!:)

  Noista Liu Jo -farkuista tuli mieleen, kiitos materiaalivalintaan liittyvästä ohjeistuksesta (joskus pari kuukautta sitten, heh)! Oli helpompi tilata kokeiluun farkut kun vinkkasit, mitkä pesut ei venähdä niin helposti. Oon niin iloisesti yllättynyt, että koko 25 oli just eikä melkein tähän normaalisti koon 23 tai 24 alakroppaani:)

 5. Mielstäni näytät tosi hyvältä noissa molemmissa tyyleissä!!!! Luota vaan itseesi! Samahan se periaatteessa miten töissä pukeudutaan. Vapaa-ajalla saa pukeutua miten haluaa. Tai lisää toimisopukeutumiseen sitten joku kiva juttu vaikka hiuksiin tms.

 6. Musta noi viralliset asut näyttää sun päällä just hyvältä!:) Sulla on kyllä tosi kiva tyyli, ja noi sun casual-asut on tosi nättejä! Itelläni ei oikeestaan oo mitään tilanteita missä tarviis pitää virallista asua (enhän nyt ees työmaailmassa vielä olekkaan), mutta kyllä tulee jotenkin semmonen tosi virallinen ja ylväs olo kun jakun ja siistin mustan hameen joskus joihinkin juhlaviin tilanteisiin päälle vedän 😀 Mut se on kiva vaan, siis näyttää semmoselta siistiltä ja vähän vanhemmalta kun oikeesti edes on..:D

 7. Moi Iines!

  Oli pakko tulla sanomaan, että kävit mun kassalla siellä Cubuksessa ja olit tosi mukava ja nätti! :)Oli tarkoitus sanoa että luen sun blogia mutta sit jäädyin:D
  Tervetuloa Helsinkiin, toivottavasti viihdyt!:)

  -K

 8. Erica: nooo sen verran voin sanoo et eeeeen todellakaan 😀 en tajua taloushallinnosta oikeesti (melkein) mitäään!! ois varmaan vähän parempi joskus opetella, jos meinaan joskus yrityspuolelle..

  diamond girl: joo vähän totutteluahan tää vaatii! Ja kiitos <3

  ilonasi: Joo, sitten voi ilolla ja riemulla käyttää kaapista farkkuja sun muita 😉 Ja ihanaa viikonloppua myös sulle!

  Anonyymi: kiitos, mun pitää vielä vähän sisäistää tää muutos 😀 joo liu jo:t on ihan huippuja ja tosiaan ne pesut vaikuttaa kokoihin tosi paljon, kiva jos sait hyvän vinkin!

  Maarit: hih, joo ja huiveilla, kelloilla ja muilla assoilla saa onneks lisättyä toimistotyyliin vähän sitä omaa asennetta! 😉

  Anonyymi: mä arvelinkin, että tarkotit niitä 🙂 ne on mun lempparisaappaat Biancosta 5v takaa!

  Maija: joo ei mullakaan tätä ennen ollut, ihan hassua! onhan siinä vähän semmonen fiinimpi olo tuolla työmatkalla jakku päällä tallustaessa ;D haha!

  Anonyymi: voi ihana <3 oisit vaan moikannu! Teillä oli kyllä kaikki myyjät ihan superihania ja mietin heti, et pitäskö hakee teille viikonloppu-extraks! 😀 (saa vinkkaa sille teidän mp:lle, oon tosi hyvä myymään vaikka mitä :D). Pitää tulla taas joku päivä shoppailemaan teidän ihanuuksia! 🙂

 9. Asiallinen Iines! ;D Täytyy sanoa että oon aina tykännyt sun väri-ilottelu asuista, mutta hyvältä näyttää nuo asiallisemmatkin!
  P.S. Miten siellä Helsingissä menee?
  Mulla on sua jo ikävä 😀

 10. Joo mulla sama juttu. Sain just uuden työn myyntiassistenttina ja esim. farkut on no-no! Pitäs kans ite mennä vaateostoksille ja ostella jotain hillitympiä vaatteita ja värejä. Mutta kaikkeen toivottavasti tottuu!

 11. Viivi: hahaha nojoo, muuten asiallinen, paitsi kielenkäytöltän 😀 Helsinki on paras, mullakin ikävä sua, tuu jo kylään!!

  Niina: Joo siis se ostaminen on niin raivostuttavaa näin aloittelevalle, mulle oli aivan järkky haaste löytää siis ylinpäänsä ISTUVA hame, istuvista housuista nyt ei ois voinu edes haaveilla.. Mut joo, onneks tosiaan huiveilla, koruilla ja muilla assoilla saa sit vähän piristettyä sitä asua 🙂 ja onnea paljon uudesta työstä!!

 12. Heiii! Tää sun teksti oli suoraan, kun mun sormista näppäiltyä, kamppailen nimittäin ite just saman asian kanssa parhaillaan…;D jos suorien housujen löytämisen kanssa edelleen tuskailet, niin ajattelin vinkkaa, kun löysin ite just täydelliset housut niinkin yllättävästä paikasta kun Kappahl:sta…niiden uudessa designers finest mallistossa oli mustat suorat housut siisteillä nahkayksityiskohdilla, mitkä ainakin ittelleni teki niistä edes vähän enemmän oman näköiset, ja löyty myös koosta 32, mikä oli huippua 🙂 näyttää kuvassa vähän hölmöiltä, mut suosittelen käydä sovittamassa, mulla pelastanu jo pari tuskaista aamua!! ;D

  http://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_187534_F_1.jpg

 13. Anonyymi: hei kiitti ihan superpaljon!! pitää jo heti tänään käydä Kappahlissa jos kerkeän! 🙂 toivottavasti noita vielä ois!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.