iPhone-appsien lempparit!

Noniin. Mun piti itseasiassa tehdä tää iPhone-postaus jo silloin talvella, kun oman iPhone 4:seni hankin, mutta tämä(kin) postaus vähän venyi ja jäi lojumaan unholaan tuonne luonnosten unohdettuun maailmaan useamman muunkin hylätyn postauksen alun kanssa. Monet ovat kuitenkin toivoneet (ja kohtuu monta kertaa muistuttaneetkin tästä vähän viivästyneestä postauksesta) postausta mm. hyvistä appseistä ja ajattelinkin listata omat lempparini! 🙂

1. Nike+ GPS

Jatkoa samaiseen Nike+iPod-ohjelmaan, joka mulla on jo iPodissa, eli tää appsi näyttää GPS:n avulla lenkkisi kulun kartalla, laskee etäisyyden, nopeuden ja ajan! Nikerunningin sivuille voi kätevästi synkronoida omia lenkkejä, vertailla muiden lenkkeihin, asettaa itselleen erilaisia goaleja ja treeniohjelmia. Ton mun oikean sivupalkin tunnisteet-osiosta löytyy ”liikunta”-tunnisteen takaa lisää infoa tosta Nike+iPodista, erona tähän iPhonen sovellukseen on siis lähinnä (parin päivitysominaisuuden lisäksi) toi GPS, joka auttaa löytämään kotiin, vaikka juoksisi kuinka erämaassa, jos vaan 3G-verkko löytyy 😀 En oo kyllä tosin varma, vaatiiko tämä lisäksi myös sen lenkkikenkään (Niken+-lenkkarit) asennettavan anturan, koska en ole testannut käyttöä ilman sitä anturaa lenkkarissa. Luulisi ainakin tuon etäisyyden mittaamisen hoituvan jo pelkästään ton GPS:n avulla. Hintaa tällä oli muistaakseni joku 2,50e 🙂

2. WhatsApp Messenger !!

En vois enää elää ilman tätä. Miksei kaikilla kavereilla vaan voi olla WhatsAppiä?! Parin euron appsillä voit chättäillä reaaliajassa muiden WhatsAppin omaavien kavereidesi kanssa. Lisäks tällä voi lähetellä kuvia ja kun lataat WhatsAppin, lisää se automaattisesti puhelinluettelostasi muut WhatsAppin omistavat kaverisi lemppareihin. Latasin tän itse vasta kuukausi-pari sitten ja pidin tätä ekat pari päivää ehkä maailman siisteimpänä juttuna! Tällä on kiva piinata esim. Meriä Ausseihin tai nyt Ronjaa, joka myös hankki iPhonen 😀 Tää on aivan huippu niille, joilla on paljon iPhonen tai Android-puhelimen omaavia kavereita ja joilla ei ole liittymässä erillistä tekstaripakettia, säästää nimittäin paljon puhelinkuluissa siinä tapauksessa! Ainiin ja aivan paras hyvien tilannekuvien lähettämiseen ja siis ilmaiseksi tietty, verrattuna nyt esimerkiksi multimediaviestien maksuihin. Saan nykyään enemmän Whats app-viestejä kun tekstareita.

3. Instagram, Hipstamatic ja Camera+

Sovelluksia, joilla saa helposti muokattua hauskoja kuvia, jossei esimerkiks oo parempaakaan tekemistä 😀 Mun lemppari näistä on Instragram. Hipstamatic toimii ”vanhanajan kameran” tavoin ja sillä saa aikalailla samanlaisia kuvia, kun Instagramilla, lisäks siihen on mahdollista muistaakseni ostaa erilaisia salamia yms.. ”lisävarusteita”. Lisäks mulla on Camera+, joka toimii samalla tavoin, mutta on jostain syystä ollut vähemmässä käytössä. Noi Instagramin kuvat tallentuu kai jonnekkin omaan Instagram-tiliin, josta ilmeisesti tuntemattomatkin voivat selailla ja arvostella mun muokkaamia hömppäkuvia..ehkä ei niin kiva ominaisuus 😀

4. Sleep TalkSovellus, jonka voi laittaa päälle öisin (asentaa aktivoitumaan esimerkiksi 30min sänkyynmenon jälkeen) ja tämä siis aktivoituu aina yöllä äänistä ja voi parhaimmassa tapauksessa napata talteen vaikka mitä unissaanpuhumisen aarteita. Parit naurut oon jo saanut omista unissanihöpötyksistä 😀 Tää on kaikille unissaanpuhujille ihan must!!

5. Sleep Cycle

Miten tätä kuvailisin.. ”Hellävaraiseksi herätyskelloksi” ehkä? Tää tunnistaa unissaan pyörimiset ja muut liikkeet, jotka ilmeisesti jollain tapaa kertovat siitä, mikä unenvaihe on milloinkin käynnissä. Puhelin asetetaan iltaisin tyynyn viereen ja asetetaan aika 30min aikavälillä, jolloin haluaa herätä ja tämä tunnistaa juuri sen vaiheen tällä ajalla, jolloin olet kevyimmässä unenvaiheessa ja herättää näinollen hellävaraisemmin, eikä olo ole yhtä tokkura, kun kesken syvän unen heränneenä. Ja tää oikeasi toimii!! Oon joka kerta herännyt ”puolitietoisena” jotain minuutteja ennenkö herätys on alkanut ja oon lukenut tästä jotain arvostelujakin netistä. Suosittelen! 🙂 Plussana saat vielä tommosen diagrammi-analyysin sun yöunista.

6. aSleep

Tai.. a sheep.. Hehheh..huono, olin ehkä vähän väsynyt eilen illalla kun tätä kirjoitin 😀 Tällä saat siis ajastettua tiettyjä ”rauhoittavia ääniä” soimaan mennessäsi nukkumaan, esimerkiksi nyt vaikka 20 minuutiksi. Itse saan tosi hyvin unta, kun ulkona kohisee sade ja toi ääni ”rain and thunder” onkin mun lemppari, ukkosmyrskyt illalla rulaa! Oli sitten keinotekoisia tai ei, haha. Joka kerta oon nukahtanut ton ajastetun äänen puitteissa, kun oon tätä käyttänyt!

7. Ringtones

Muistaakseni ilmainen sovellus, jolla saa luotua omasta lempibiisistä soittoäänen. Tolla on mahdollista rajata kappaleesta vain tietty osa (eli se paras kohta :D) ja tehdä siitä soittoääni. Se itse soittoäänen luominen on sitten aikamoista säätöä taas puhelimen, iTunesin ja tietokoneen välillä, mutta ohjeita seuraamalla onneks melko yksinkertaista. Itse iPhone (4) ei saa suoriltapäin asetettua kappaletta soittoääneksi, mikä on tyhmää.

8. Etsi iPhone

Just in case.. Sovellus, jonka synkronoit puhelimesi ja tietokoneesi kanssa sähköpostitiliin ja paikallistaa iPhonesi sijainnin, mikäli se katoaa.

Plus tietenkin: Angry Birds, tietty kaikissa versioissa (Seasons, Rio ja perinteinen, ehdottomasti vielä maksullinen versio, niitä ilmais-versioita ei voi edes kutsua peleiksi) ja Bejeweled 2-timanttipeli!! Muihin peleihin en (onneks) ole vielä saanut itseäni koukutettua. Worms 2:sta kokeilin, mutta luovutin sen jälkeen kun en jaksanut perehtyä ohjeisiin.. Malttamatonko? Lisäks Mindfullness meditation on ihan kokeilemisen arvoinen meditointi/rentoutus-appsi.

JA! Reittiopas GPS-apps on tällä hetkellä uuden helsinkiläisen paras kaveri! Miten voikaan olla kaikki näin yksinkertaista?! Laitan hälytyksen soimaan 10min ennenkö täytyy lähteä ratikkapysäkille ja sillä selvä! Näyttää vaihdot, kellonajat, pysäkit, käveltävät osuudet kartalla ja matkan kokonaiskeston.

En oo pitkään aikaan kerennyt kahlailla noita mahdollisia uutuuksia appsien saralla, mutta ainakin nämä ovat tähän mennessä ne, jotka olen itse kokenut parhaiksi! Ja tosiaan, sovellusten hinnat vaihtelevat yleensä 0,79-3euron välillä (useimmat tuon 80snt), eli eipä ole kallista huvia onneksi. Uuden iPhonen omistajan perusvarustusta nyt on Facebook for iPhone, google maps, telkku.com, ja IS & HS-uutisappsist, jotka nyt eivät varmasti vaadi tarkempaa esittelyä. Yleensä ne parhaimmat ja suosituimmat appsit löytyy App storesta top25-kategoriasta.

Kertokaa toki myös omat lemppari-appsinne, jos vaikka mitä ja tietty muutkin löytäisivät uusia lemppareita 😉

21 vastausta artikkeliin “iPhone-appsien lempparit!”

 1. Voi ihana Iines:)

  huomasin vasta äsken että olit laittanut ilmeisesti mulle terkkuja tohon yhteen aikaisempaan postaukseen <3 Joo tuu meille töihin, sopisit varmasti hyvin joukkoon:)
  Oon saanut susta kyllä tosi mukavan kuvan blogin välityksellä ja on ollut tosi kiva huomata että se on vaan vahvistunut:) Paljon terkkuja sinne ja kivaa viikkoa!

  -K Cubuksesta:)

 2. Hei, tarviiko tohon App Storeen /ohjelmien lataamiseen luottokorttia tai pankkikorttia? Oon muistaakseni kokeillu laittaa Visa Electronin kortin numeroa sinne, mut ei onnistu lataamiset (edes ilmaisohjelmissa) 🙁

 3. Tuo Nike+GPS-sovellus on ihan mahtava! :)) En enää osaa lähteä lenkille ollenkaan ilman sitä 😀

 4. Oli pakko laittaa tää postaus suosikkeihin muistiin, ens kuussa olis oma iphonevauva tulossa ja toi unissapuhumisjuttu on loistava!! Pitää ehdottomasti kokeilla 😀

 5. Et kyllä nyt yhtään helpottanut meikäläisen iphone-kuumeilua! 😉 Ääää, tahdon kans! Harmi vaan, että menin keväällä juuri hankkimaan uuden puhelimen, niin ei viitsisi "huvikseen" ostaa uutta vielä, kun tuo vanhakin pelittää moitteettomasti. Mutta ehkä vielä keksin jonkun syyn.. 😉

 6. Kyllä mun mielestä toi WhatsApp toimii muissakin puhelimissakin. Ainakin mun Nokian N8:ssa on se sovellus, ei tosin käytössä vielä kun en ole hankkinut vielä mitään nettipakettia.. Ja poikakaverin Samsung Galaxyssä on myös toi käytössä.

  Ehdottomasti koukuttavin sovellus (Angry Birdsin lisäksi) on tetris! 😀 En nykyään osaa alkaa nukkumaan ilman että pelaan tetristä, hah.

 7. Hankin iPhonen itselleni vasta vähän aikaa sitten ja oon tässä miettynyt, että miten noi sovellukset maksetaan? Ja oon myös miettiny,t onko se ihan kertamaksu, eikä mikään kuukausimaksu? T. Tietämätön 😀

 8. Kokkeileppa semmosta peliä ku Mega Jump jos et oo vielä kokkeillu. Ite ainaki jäin koukkuun 😀

 9. Hei! Oon ihmetelly että miksei tuo Nike toimi mulla, mutta eihän mulla oo mitään anturia ollu missään kengissä 😀 Miten sellasen sais tiiätkö? Haha, huvittaa ku oon monesti kävelly ympäriinsä ja yrittäny "aktivoida anturin" ja ollu sillee että vissiin tälleen vaan… 😀 Mukavaa syksyä 🙂

 10. Heippa!
  Jos tuo ringtones tuntuu vaikealta käyttää niin kokeileppa semmosta ohjelmaa ku anyring. Sama idea, mutta ihan äärettömän helppo käyttää etkä tarvitse siihen tietokonetta olleskaan… 🙂 Haet biisin ipodistas sen ohjelman avulla (tietääkseni uusimmassa versiossa sen voi ottaa myös youtubesta) ja sen voi laittaa alkamaan mistä kohdasta vaan. Se on oikeesti tosi simppeli 🙂 Saat myös sillä vaihdettua viestiäänenkin… Mukavaa syksyn jatkoa! 🙂

 11. Vaikuttaapa kiinnostavalta toi Sleep Cycle! Mietin vaan että kun nukkuu toisen vieressä, niin mahtaako sen toisen ihmisen pyörimiset sitten vaikuttaa tuohon? Ootko havainnut, vai käytitkö tuota vielä kun asuit poikaystäväsi kanssa?

 12. Kerrotko vielä miten noi appsit maksetaan? Itse en ole tilaillut kuin ilmaisia, ja nyt toi Sleep Talk on kyllä pakko saada.

  Kiitos!

 13. Maksoiko sulla siis tuo whatsapp? Itse latasin sen htc:lle ja oli ilmainen! Osaatko sanoa, että onko se samalla systeemillä vai mitä ihmettä?! Pelottaa että nuo viestit kumminkin maksavat enkä uskalla lähetellä mitään erityisen turhia.. 😀 Rohkaise!

 14. Anonyymi: voi kiva!! ehkä törmäillään jatkossa! 😉

  liisa: oho, pitääkin katsastaa myös noi! 🙂

  S: mä en yhtään muista synkronoinko sen tilin pay palin vai suoraan luottokortin kansa, mutta luotolta ne jokatapauksessa menee!

  Noora: joo ei ilman sitä todellakaan raaski juosta metriäkään 😀

  Liisa: HAHAHAHAHHA!! jooo siis mula on oikeesti varmaan 100 appsiä, just tommosta ihan täyttä hömppää 😀 totakin ehkä kerran käyttänyt!

  Elli: joo, niitä appsejä kun alkaa selailemaan niiin löytyy vaikka mitä kivaa ladattavaa aina! 🙂

  Tiramisuheidi: nohei, sä voit sit hommata sen uuden 5:sen kun se tulee 😉 epistä..

  Laura: niin se on ihan best! 😀

  Riikka: joo saa sen toki myös nokia oven ja androidin kaupan kautta jos on tarpeeks nopea puhelin! 🙂 hitsi olin joskus niiiin koukussa tetrikseen tietokoneella, etten oo varma onko ihan järkevää et lataan semmosen 😀

  Sofia: ne lähtee luottokortilta 🙂 jotenkin oon säätänyt niiden asetusten kanssa itunesissa, taisin synkronoida sen mun google-tilin kanssa tai jotain 🙂

  ANonyymi: haha, vois nyt viikonlopun kunniaks vähän selailla 😀

  Anonyymi: applen nettikaupasta ja stadiumista saa ainakin mut se vaatii myös sit ne nike+ -lenkkarit! 🙂

  murumansikka: byäää en saanu kissyjä :((((

  ANonyymi: hei kiitti vinkistä! pitää koklata seuraavalla kerralla kun laitan uuden soittoäänen! 🙂 mukavaa syksyn jatkoa sinnekkin!

  Anonyymi: en muista tarkalleen miten niissä ohjeissa sanottiin, mut se pitää laittaa tyynyn alle sängyn sivulle niinkun omalle puolelles, siinä on joku tyyliin 0,5metrin se alue miltä se ottaa sitä liikettä kai 🙂 eli ei se kai kamalasti vaikuta! ja siis käytin joo!

  Anonyymi: oon synkronoinut ne itunesin kanssa lähtemään luottokortilta, en yhtään muista tosin miten sen tein 🙂

  Jane: joo mun parilla kaverilla (nokia ja samsung) on kans ollu ilmainen se! en muista maksoinko, mut jos maksoin niiin se tais olla sen 79snt 🙂

 15. Heips!Maksetaanko toi whatsapp vaan kerran ja thäts it? Ei mtn kuukausi maksuja yms..? Kiitos jo nyt avusta!! 🙂

  Anni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.