kahviostoksilla

Poikkesin pari viikkoa sitten ihan totaalisen extempore Liisankadulla johonkin kahvikauppaan, jonka nimeä en kuolleksanikaan enää muista. Kiinnostuksen herätti itseasiassa näyteikkunassa koreilava samainen espressokeitin, joka kököttää munkin keittiössä ja marssin sisään ihan mielenkiinnosta kyselemään, että oisko siihen saatavilla lisäosana semmoista ”yksinkertaisempaa” maidonvaahdotinta, joka vaahdottaa jatkeen avulla maidon kannuun suoraan, ilman että tarvitsee itse paljoa laittaa tikkua ristiin. (Tästä tulikin mieleen, että selasin eilen illalla ehkä 30min Hullujen päivien katalogia ja jäin ihailemaan megaluxus-espressokeitintä, vaatimattomat 1600e :D)
Sekosin kuitenkin vähän kaikkien ihanien erikoiskahvien seassa. Oon nimittäin nyt pari kertaa tehnyt sen mokan, että oon kaupan kahvihyllyssä kiireessä luullut ostavani ”espressoa” (puhun nyt siis kunnon espressosta) ja todennut kotona, että paketissa lukee taas se samainen ”käy kaikkiin kahvinkeittimiin käytettäväksi”, eli maku ei toisinsanoen eroa tavallisesta kahvista oikeastaan millään tapaa ja noi espressopurut onkin kuulemma suositeltavia käytettäviksi lähinnä halvempiin pannuespressokeittimiin, eikä noihin kahvakeittimiin, kuten toi omani.

Siinä hetken myyjää tentattuani päädyin ostamaan jemmaan kahta eri lajia, hieman pehmeämpää paahtoa (vasen) ja extra-cremaista tummempaa paahtoa (oikea), joka onkin ollut käytössä nyt reilun viikon. Mahdollisimman tummasta paahdosta pitävänä tykkäänkin oikein kovasti tuosta tummapaahtoisesta Cremadorista! Ei enää aamuisia kahvi-pettymyksiä!

Tavallaan jo odotan, että pääsisin maistamaan myös tuota pehmeämpää paahtoa, kun ei raaski montaa pakettia avata samalla kertaa väljähtymään. Enää itseasiassa pari päivää, niin oon saanut tyhjennettyä ton
keltaisen paketin ja taitaa olla uusi reissu Liisankadulle kahviostoksille.

Coffee-success!! Pian taas uus reissu sinne kahvikauppaan hankkimaan jemmaan uusia makuja. Näin sen ikilempparin kai parhaiten löytää. Mutta uskokaa tai älkää, varmaan lähes kymmenen espressolaadun jälkeen voisin melkein sanoa, että se Pirkan espresso on edelleen mun listalla ihan numero ykkönen! Pirkka vaan rulaa! 😀 Muita Pirkka-espresson faneja?

11 vastausta artikkeliin “kahviostoksilla”

 1. Minkälainen kahvikone sulla on, olisko siitä kuvaa? Ja ohjetta, kuinka teet kahvin? 🙂

 2. Nyt himmaile sen kahvin kanssa kun kirjotusjälki rupee olee tällästä 😀
  "Pian taas uus reissu sinne kahvikauppaan hankkimaan jemmaan uusia makuja jemmaan"

  T. Toinen kahvihöper 🙂

 3. Heatley: HAHAH jsut aamukahvin äärellä tätä kirjotin, taidan tosissaan olla vähän höpsähtämässä ku ei ollu eka kerta lähiaikoina kun joku repeilee noille mun kirjotusmokille 😀

 4. snn: joo huomasin mutten tarkemmin kurkannut sitä, kun oon lähiaikoina hamstrannut ihan kiitettävästi noita ripsijuttuja! 😀 ihan vakuuttavat kyllä noi ennen ja jälkeen-kuvat!

 5. ikealla on melko yksinkertainen maidonvaahdotin, maksaakin hurjat 1,5e se on semmonen pattereilla toimiva minivispilä 🙂

  -mirkku

 6. Anonyymi: voin tehdä kun vain ehdin ja käyn ostamassa uuden muistikortin 🙂

  Anonyymi: on mulla siis kahvikoneessa kunnon vaahdotin, joka kuumentaa ja vaahdottaa vesihöyryllä, mutta halusisin semmoisen että menis vaan suoraan letku maitokannuun, eikä tarviisi itse pitää edes kannusta kiinni vaahdottaessa 🙂 ja noi vispilät ei lämmitä maitoa 🙁

 7. Liikkeistä tutustu myös Kaffa ja Kaffecentralen.

  La Pavoni on klassikkoespressokone. Gaggialla on ihan hyviä taviskoneita.

 8. ANonyymi: joo näissä pitääkin vierailla seuraavaksi, kiitos vinkeistä! 🙂 seuraavat pari vuotta pitäydyn budjettisyistä ihan tämmöisessä 300e keittimessä, seuraava saa olla sitten vähän parempaa tasoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.