mun tuuria..

Terveisiä täällä sängyn pohjalta. Mulla kävi maailman huonoin tuuri ja sain yön aikana jollain ihmeen ilveellä todella kivan vaivan viikonlopuksi, nimittäin noidannuolen niskan ja kaulan alueelle . Aamulla luulin, että oon vaan nukkunut huonossa asennossa, mutta loppuvaiheessa työpäivää pään kääntäminen oli jo niin tuskaa, että päätin ihan suosiolla käyttää mun ylityösaldoa, lähteä töistä vähän aikaisemmin ja suunata suoraan Mehiläisen päivystykseen. Ja onneksi suuntasin, kotiin päästessä tää mun kaula/niskavaiva oli saavuttanut semmoiset mittasuhteet, ettei pää kääntynyt enää lainkaan toiselle puolelle ja kipu oli aivan sietämätön, vaikka sain jo Mehiläisessä kyyneleet valumaan pelkästään siitä, kun lääkäri paineli sormilla niskaa ja kaulan vasemmanpuolista lihasta. Tuli äsken tihrustettua parit itkut, koska kipu kaulan ja niskan alueella on tällä hetkellä niin sietämätön, että kaikki muu paitsi paikallaan sägyssä makaaminen katse eteenpäin on tällä hetkellä aikalailla mahdotonta 🙁
Nyt vain toivomaan, että noista lääkärin määräämistä kipulääkkeistä ja lihasrelaxanteista olisi edes jotain apua. Tää on niin mun tuuria. Kun on flunssasta toivottu, niin eiköhän se seuraava vaiva sieltä ilmaannu. Istuin vielä tänään töissä mun kauan odottamalla upealla selkävammaisten Capisco-tuolilla, johon työkaverit printtasivat mulle alkuviikosta ihanan humoristiset käyttöohjeetkin sen mahdollistamista upeista työasennoista. Ei näköjään ollut Capiscosta apua enää tässä vaiheessa 😀
Onneksi selviydyin edes kaupan kautta kotiin, tänään reippaasti sipsejä, dippiä ja vaikka nyt sitten X-Filesia koneelta, kun ei tässä muuhunkaan kykene! Jos jollain on jotain simsalabim-niksejä tämmöiseen, niin saa kertoa. Tällä hetkellä tekisi niiiiiiiiiiiin mieli lämmittää mikrossa mun kauratyyny niskalle, mutta kuulemma kaikki kylmä ja kuuma on ehdottoman kiellettyjä kipeälle alueelle.
Ps. Pahoittelut lievästi negatiivisesta postauksesta. T. Kenokaula-Iines

13 vastausta artikkeliin “mun tuuria..”

 1. Voi ei Iines, tsemppiä sinne! Tiedän todellakin tunteen, sillä mulla diagnosoitiin "kierokaulaisuudesta johtuva äkillinen yläselän noidannuoli" elokuussa. 'Torticollis acuta' tais olla se virallinen nimike. 😀

  Heräsin vaan aamulla ja oli niska vähän kipeä (luulin myöskin, että oon vaan nukkunu vammasesti), mutta sitten kun kävin vessassa ja olis pitäny pyyhkiä, niin AI HELVETTI SOIKOON! Vihlas niin pahasti tonne niska/hartia/yläselkä-seutuun, että parahdin aivan hirveeseen itkuun ja poikakaveri juoksee hädissään sinne vessaan, että mitä ihmettä tapahtuu.. Sit vaan päivystävälle, kun en pystyny enää kääntämään päätä tai pukemaan. Ne laitto mulle kipulääkettä ja relaksanttia (Norflex) suoraan pakaraan ja kotiin sain reseptillä Voltaren Rapiddia ja yöks Diapamia.

  Oireet helpotti parin päivän sisällä, mutta se niskanseutu oli kipee vielä 1,5vkoa. :/ Lääkäri kyllä sano että se mun noidannuoli oli pamahtanu tosi pahaan paikkaan (vissiin johonkin hermon päälle), jonka takia se paraneminenkin kesti.

  Mitään apuvinkkejä mulla ei sulle valitettavasti ole antaa, muuta kun LEPÄÄ ja syö paljon herkkuja. 😉 Ei sitä muuten kestä!

 2. Voiei, mulla tuli maanantaina selkään noidannuoli ja vieläkin on kipee, vaikka alkaa jo onneks helpottamaan 😮 Multakin pääs itku parina päivänä ku naamaki piti pestä seisaalteen, ihan kauheeta, vaikka huvitti kyllä miten tyhmältä näyttää ku tulee kasteltuu koko rinnus ja lattia siinä naamanpesun yhteydessä 😀 Koita kestää, ainakin tän jälkeen osaa taas arvostaa normaalisti liikkuvia jäseniä!! 🙂

 3. Ei hitto! Sulla on nyt kyl huonoa tuuria, kokoajan jotain sairastelua 🙁

  Koita parantua siihen koulutukseen mennessä! 🙂

 4. Mulla meni tossa siivotessa selkä vasemmalta puolelta ihan jumiin. Laitoin tulikuuman kauratyynyn selkääni ja paidan päälle ja mahalleni sängylle lukemaan kirjaa kunnes tyyny on ihan kylmä. Kyllä mulla helpotti. ja mulla o nollu tollanen niskavaiva joka vuosi pienestä asti. Oon vaa oottanu että lähtee pois.

 5. Minkä nimisiä lääkkeitä sait ? Itsekin olen menossa lääkäriin pitkittyneen selkävaivan takia ja haluaisin tietää mitä lääkkeitä olisi hyvä mahdollisesti vaatia. 😀

 6. Iines, voitko tehä videopostausta ku ei oo pitkään aikaan olllu ?:) joku höpöttelyvideo jossei muuta, niitä on nii mukava katsoa !

 7. Anonyymi: todellakin!! 🙂

  Anonyymi: joo mäkin kerkesin jo googletella noi kaikki viralliset nimikkeet 😀 toi sun juttusi kuulosti kyllä NIIN tutulta, onneks tääkin on jo noiden relaksanttejen jälkeen paljon parempi, että pää jopa jo kääntyy, tosin vielä aristaa noita lihaksia eli rauhassa pitää ottaa! Ja näköjään samat lääkkeetkin laitettiin sulla, tosin mulle norgesic, mutta sama vaikuttava aine relaksanttina 🙂

  Beanna: voiei!! 🙁 joo olihan toi vähän dorka olo tulla kaupasta, kun ei kääntynyt pää katsomaan liikennevaloissa molempiin suuntiin 😀

  Jutta: noniin toivottavasti!!! 🙂

  Pinja: mä niin toivon, että voisin kans laittaa kauratyynyn tähän, mutta lääkäri kielsi kaikki kuumat ja kylmät, kunnes toi lihas on parantunut 🙁 voi kurjaa jos noin usein on tämmöistä..

  Anonyymi: kaksia relaksantteja (norgesic ja sirdalud) ja voltaren rapideja, eka epäilin ettei noi auttaisi tähän kipuun ja pitäis vetää tujummat lääkkeet käyttöön, mutta helpottivat kyllä ihan parin tunnin sisällä!! tosin selän kohdalla noi kivut voi olla vähän vielä ikävämpiä, joten en tiedä onko näistä niihin vaivoihin mihinkään. Ainakin tota norgesicia käytetään ihan yleisesti noidannuoleen ja siihen kyllä tehosikin! 🙂

  Anonyymi: joo katsotaan 🙂

  Manna: joo, onneks nyt jo parempi ja voi koneellakin istuskella 😀

  Anonyymi: jälkihoitoon varmasti, nyt tätä ei saa edes hieroa, ettei tulisi pahempaa jälkeä 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.