Lauantai 14

Näin viime yönä unta, että olin brunssilla paikassa, jossa oli tarjolla kertakaikkiaan jokaikistä herkkua, mitä kuvitella saattoi. Oli kieltämättä karua herätä todellisuuteen, kun mun aamupalavalikoimissa on tällä hetkellä lähinnä maitorahkaa ja Stockan Herkun jyväleivän jämät. Huomenna olisi kuitenkin edessä brunssi ihan oikeasti, joten niitä herkkuja odotellessa!

Tiedättekö millon tajuaa, että on asiat vähän liiankin hyvin? Kun odottaa viikkokaupalla pääsevänsä juomaan Starbucksin grande lattea ja huomaa, että omatekoinen latte on tuplat parempaa. Näin kävi nimittäin taannoisella Miamin reissulla, ihan vain tiedoksi pienenä jäänmurtajana out of the sky 😀 Gigantissa oli joku supertarjous Krupsin täysautomaattisesta kahvikoneesta, jota itseasiassa harkitsin hetken verran, kunnes tajusin ettei kotikahvi voi (tai edes kenties tarvitse) enää mennä tuosta paremmaksi!

Mulle iski eilen illalla oppari-ahdistus vol 10897384 ja sain tunnin sydämentykytysten ja ahdistuksen jälkeen tsempattua itseni tälle päivälle ”opparimodille”. No, sain just kirjotettua kaks sanaa, jotka nekin oli lähinnä kieliopin korjailua, kun luin tähän mennessä muodostuneita lauseita läpi.. Oon nyt pari kuukautta yrittänyt lykätä tota hommaa vaan enemmän ja enemmän eteenpäin, kunnes eilen tajusin, että oisin saanut koko roskan jo ajat sitten valmiiksi, jossen ois koko ajan vaan pitkittänyt ja pitkittänyt tätä stressailua.

En ymmärrä, mutta pakko todeta, että oon saanut aiheutettua tosta koko projektista niin suuren pakkopullan, että se on ollut pääsyynä tähän blogihiljaisuuteen. Kertakaikkiaan kaikki kirjoittaminen ahdistaa niin ylitsepääsemättömästi. Ja sitten kun ihan oikeasti haluaisi kirjoittaa jotain, ei saa edes yhtä lausetta aikaiseksi. Toisaalta tää koko pakeneminen nyt todellisuudessa vaan pahentaa tilannetta ja tulee matkan varrella ehkä myös vähän unohdettua se, mitä tässä nyt edes tutkittiinkaan.. Yleensä mulla on niin hyvä itsekuri ja saan aikaiseksi vaan jos haluan, mutta nyt ei on kertakaikkiaan vaan ei. Kunnon aikataulukin tietty voisi auttaa asiaa.. Mutta jokatapauksessa tän päivän suunnitelmissa saada aikaan edes ne pari kunnollista lausetta!!

Kellään samanlaisia tuntemuksia?! Ainiin ja mikä on teidän lemppari-brunssipaikka Helsingissä? 🙂

19 vastausta artikkeliin “Lauantai 14”

 1. Haha, mä näin ihan samantyylistä unta 😀 Hieman oli pettymys kun ei ollu omenaa parempaa aamupalaa kotona…

 2. Voi ei tota sun oppariahdistusta. Mietin että mitenköhän mulla käy gradun kanssa 😀 En oikein osaa neuvoa yhtään sua mutta mulla ainakin esseiden kanssa on käynyt niin että oon vaan päättänyt että nyt näistä on päästävä eroon ja sitten oon tehnyt ne vaikka väkisin 😀 Enkä siis oo venyttänyt niitä että "jos sitten vasta huomenna…" vaan tehnyt ne pois alta. Tää tietenkään tämmösessä suuremmassa työssä ei ehkä luonnistu mutta miten ois vaikka välitavoitteet? Luot pieniä tavoitteita tiettyihin aikoihin ja yrität pysyä niissä? Pieni matka kerrallaan niin loppujen lopultahan se on valmis. =)

  1. joo kyllä mullakin on ennen hoitunut kaikki kurssityöt ja muut, joissa on ollut selvä deadline, siitähän se varmaan kiikastaakin 🙁 Mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa, onnea sullekkin gradun kanssa kun sen aika koittaa 😉

 3. Varmaan ihan totta tuo, että ahdistaa sitten kaiken kirjoittaminen. Itselläni on ainakin tenttikausina sellainen olo, että mitään ylimääräistä ei voi lukea. Ei kirjoja, uutisia tai edes blogeja:D

  Hölmöintä on vielä se, että esim lukiossa kirjoitusten lukulomalla, en voinut lukea missäään nimessä kaunokirjallisuutta, mutta enpä sitten lukenut niitä koulukirjojakaan 😀 Eli turhaan olin "lukukiellossa"…

  Jos onnistuu tekemään jostakin pakkopullaa, on sen muuttaminen epäpakkopullaksi kyllä vaikeaa! Itse en juuri saanut yksinkertaisesti sitten luettua noihin kirjoituksiin, kun niin niistä stressasin. Typerää..

  Mutta ajan kanssa se aina helpottaa ja jonakin päivänä huomaakin, että lukemin/kirjoittaminen sujuu hyvin 🙂

  1. siis todellakin on vaikeaa muuttaa epäpakkopullaksi ! 😀 Jos vaikka yrittäis sillä välin treenailla kirjoittamista vaikka täällä blogin puolella, hahaha 😀

 4. Täällä hep! aivan totaalisen samanlaiset ajatukset ja samanlainen vaihe opparin kaa.. tän päivän saldo myös jo aikasemmin kirjoitettujen lauseiden muokkausta. Tsemppiä!!!

 5. Mulla on samanlaiset fiilikset gradun kanssa.. Oon aloittanut sen joskus syksyllä ja tähän mennessä mulla on kai neljä sivua tekstiä 😀 Enkä ole edes varma, mikä mulla on aineistona… Ja nyt haluan saada tämän vain valmiiksi. Oon päättänyt, että heinäkuun loppuun mennessä pitää olla valmista! Tsemppiä oppariin sullekin 🙂

 6. Oppariahdistus on valtava. Vuoden verran sitä jo lykkäsin eteenpäin vedoten itselleni työkiireisiin, mutta nyt oon sitä vaan sitkeesti tahkonnut iltaisin työpäivän jälkeen. Mulle paras keino on ollut se, että olen vaan jäänyt töihin kirjoittamaan, enkä lähtenyt kotiin tai koululle. Mut nää viikonloput… voi luoja 😀 tänään mm. lähdin kaupungille shoppailemaan, kun ihan oikeesti nyt pitäis kirjottaa – ekan version palautus on viikon päästä maanantaina ja homma ei ole lähelläkään valmista. Kaiken lisäksi aihe ei kiinnosta mua enää yhtään, koska nykyinen duunipaikkani on täysin eri maailmasta kuin opparin toimeksiantaja. Mutta aion saada sen nyt tehtyä viikossa loppuun keinolla millä hyvänsä! Toivottavasti säkin löydät jostain inspiraation. Siihen voi mennä viikko, kolme kuukautta tai sit se vuosi, mutta ihan varmasti se vielä joskus tulee! Vaikutat sellaselta tyypiltä ettet jätä tutkintoa roikkumaan yhden naurettavan opparin takia… 😉

  1. Totta ja toi töissä kirjoittaminen ois kyllä yks keino, harmi vaan (tai siis ei harmi, mutta.. :D) mulla on koira nyt täällä, niin en voi olla niin pitkiä päiviä pois kotoa. Toivottavasti sä sait itseäs niskasta kiinni viikonloppuna ja eiköhän se loppu joskus koita meille kaikille ton parissa 🙂

 7. oliko miamissa kivaa? ja hei tosta maitorahkasta puheen ollen. sä sillon yhes vaihees aina kerrot sun lempi aamupalasta missä oli kau kaurahiutaleita ? voisiko tossa olla postauksen aihe. et kerrot miten sen tee.. tai saisko sen ohjeen tähän kun olisi kiva maistaa maitorahjaa ja sitä sun ohjetta 🙂

  1. oon mä joskus tehny siitä postauksen 🙂 taisin siis syödä erikseen eka puuron ja sit vaa rahkaa ja jogurttia mössättynä yhteen, mut oon kyllä myös tehnyt semmosta mihin vaan mössätään sekasin rahka, jugu ja vehnäleseitä! Ja oli Miamissa kyllä tosi kivaa 🙂

 8. Mulla aikoinaan graduahdistukseen toimi tosi tiukka deadline. Tutkinnonuudistuksen myötä oli vaan pakko saada paperit ulos äkkiä plus avoin virka työpaikassani oli hyvä porkkana. Olin vitkutellu g:n kanssa vuoden monien syiden takia (työkiireet, mul ei oo sit mitään muuta elämää, teknisiä vaikeuksia ym) joten pahinta, ihan kaikista pahinta, oli se aloittaminen. Mut sit vaan tein itelleni aikataulun, kävin kirjastossa ja hamstrasin cokis lightia kylmään ja alotin. Vuoden itkutuskahikistressi ei todellakaan ollu sen arvosta: kun kestin sen että alotin ja laitoin itelleni aikataulun työpäivien jälkeen, niin se oliki sit ihan iisiä, lopussa jopa mukavaa ku pääsi taas siihen tutkimukseen kiinni, ja sain parissa kuukaudessa gradun kansiin ja paperit ulos ja sit sen viran. Ja kukaan ei koskaan ole pyytänyt nähdä mun gradua!!! 😀 Eli ihan sama se loppupeleissä on, mitä siitä tulee, kunhan tulee!

  Eli babe, JUST DO IT.

  1. Ohhoh! Kiitos tsemppaavasta kommentista! 🙂 Mulle vaan luo lisäpaineita se, että meinaan ehkä jo ens keväänä hakea jatko-opiskelemaan maisteritutkintoa, joten en alle nelosen työhön tyydy 🙁

 9. Mikset vaan tee sitä opparia? AMK-opparin tekisin viikonlopussa.
  Töölönrannassa on hyvä sunnuntaibrunssi, kokeile sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.