Vitamiineja hiuksille.. ja vähän muutakin

Mulla on taas niin älytön hiuskriisi meneillään, ettei mitään järkeä. Tuntuu, että koko ajan tukkaa haroessa lähtee hiuksia päästä ja oon jo ehtinyt kehittää tästä maailman suurimman pakkomielteen. Ryhdyin kuitenkin joku aika sitten tositoimiin ja kävin ostamassa apuvoimia tähän mun hiusten (jotka eivät siis nykyään enää kasva tiettyä pituutta pidemmäksi) kasvatusprojektiin.
Matkaan lähti siis Omega-3-kalaöljykapseleita, joita söin joskus ajat sitten, mutta ajattelin nyt aloittaa uudestaan ihan myös yleisen hyvinvoinnin kannalta, noistahan on apua mm. myös kuivaan ihoon. Lisäks törmäsin tommosiin Biotiini Strong-tabletteihin, joissa on tosi suuri pitoisuus biotiinia (5mg biotiinia, 15mg sinkkiä, 40mg metioniinia), ainakin nyt niihin Piimaxeihin ja muihin pilipaliravinteisiin verrattuna, joita saa syödä sen 3kpl päivässä (30 mikrogrammaa biotiinia per tabletti). Tuoksu on sama, kun siinä ”eläinten biotiinivalmisteessa” Biorionissa ja googleteltuani tässä hetken, selvisi että näissä Biotiini Strongeissa on tosiaan aivan samat pitoisuudet vaikuttavia ainesosia, kun Biorionissa, lukuunottamatta tuota sinkkiä, joka on lisätty tähän ihmisten tuotteeseen ja hinta on vieläkin alhaisempi ainakin noiden verkkokauppojen perusteella joista katsoin! Jatkossa ostan kyllä ehdottomasti näitä, kun on Biorioniin verrattuna vielä bonuksena tuo sinkki 🙂 Nämä siis ostin Sokokselta, mutta nyt jälkeenpäin yritin kahlata kaikki verkkokaupat läpi, enkä löytänyt tätä mistään, enkä viime viikolla apteekinkaan valikoimista, joten jatkossa siis Sokokselle.

Maxosol oli ainakin itselleni aivan uusi karoteenitabletti, joka lähti myös mukaan ainesosavertailun jälkeen 😀 Tässä on siis 25mg katoteenia per tabletti, kun noissa useimmissa valmisteissa on se 6mg. Tähän asti olen syönyt BetaGranatia, joka kyllä sisältää myös muita ihoon vaikuttavia ainesosia, mutta hintaa on se 25e/purkki, joten en enää raaski niitä ostaa. Varsinkin kun noi mun tänhetkiset BetaGranatit on niitä, joita joskus tilasin netistä sillä 5e/purkin hinnalla kun myytiin vanhenevaa erää varastosta. Mutta en jokatapauksessa ymmärrä miksen ole aiemmin törmännyt Maxosoliin?! Hintaa oli tällä muistaakseni vajaat 15euroa, halvimman hinnan netistä löysin Fitnesstukusta hintaan 14,90euroa.
Ja Vivisanten heitin ostoskoriin ihan vaan siksi, kun myyjä kertoi niin osaavasti kaikista sen upeista vaikutuksista ihoon ja rusketukseen ;D Mua ei oo tosiaan kovin vaikea puhua ympäri, jos kosmetiikkaosastolla pyöritään…tai ylinpäänsä missään muuallakaan.

Ja tämmöinen kiharasauva lähti myös matkaan sokkarilta! Mun piti jo syksyllä ostaa tämmöinen paksumpi kiharrin ja kävin muutamaan otteeseen jo katsomassa semmosta Braunin versiota, joka aina jäi ostamatta pitkien kassajonojen tai jonkun muun tyhmän syyn vuoksi. Meri (voisitko pitää mulle tästä siellä N:n kekkereissä vaikka tutorin ens viikolla?? :D) on kuitenkin niin paljon hehkuttanut tätä Remingtonin curling wandia, joten mainonnan ja pienen kamppisalennuksen pauloissa oli pakko tämä ostaa. Vielä kun oppisi tätä kunnolla käyttämään, mulle aiheuttaa kamalia hankaluuksia se, ettei sitä tukkaa saa minnekkään ”kiinni” kun aloittaa sen pyörittämisen ja mun testikiharat tällä nyt oli vähän mitä sattuu. Ehkäpä se siitä..

Jälkeenpäin mietittynä mun ois pitänyt kai saada tän matkaan Sokokselta myös joku ripsienkiharrin kamppis-lahjana jonka ajattelin jo siellä kaupassa että annan mun kaverille, mutta näköjään jäi saamatta. Oli vissiin niin syli täynnä noita vitamiineja, etten paikan päällä edes tajunnut kassalla muistuttaa 😀 Kellään kokemuksia tästä?? Mulla tuppaa suoristusrauta ”raastamaan” ainakin karheampaa pidennyshiusta tosi pahasti, joten ajattelin, että tämä on varmasti vähän hiusystävällisempi käyttää. Tässä tuli mukana semmoinen kiharrushanska, koska tän kanssa kähertäminen on aikalailla taitolaji, joten itse olen pitänyt hanskoja ihan suosiolla molemmissa käsissä, jossa saa otteen siitä hiussuortuvan päästä.

Ja Kissyt hain postista toissa viikolla. Oon kertakaikkiaan niiiiiin iloinen tästä uudesta pienestä koosta. Mua harmittaa maailman eniten kun otin eilen ne siniset Nellystä tilatut Kissyt käyttöön ja se koko xs oli aivan kamalan iso! En nyt osaa sanoa vaihteleeko ne koot esimerkiksi pesun mukaan, mutta koon perusteella ne ois voinut olla kyllä kokoa s ja aloinkin jo pelätä, että käykö näiden kanssa samalla tavalla kun nykyään kaikkien kenkien kanssa, että koot vaan suurenee ja tulee markkinoille ”uutta pienempää kokoa”, joka todellisuudessa vastaakin sitä vanhaa pienintä kokoa. Nää mustat (xxs) on mun mielestä nimittäin yhtä istuvat, kun ekat vuosi sitten ostetut Kissyt (xs), eikä voi kyllä ainakaan väittää mun laihtuneen tässä vuoden varrella, ehkä juuri päinvastoin 😀 Pitää vissiin ottaa vaan riski ja koittaa pestä ne siniset läpi jossain 50c pesuohjelmassa, jospa ne sillä kutistuis ja toivottavasti ei menisi aivan pilalle!

Mukavaa alkavaa viikkoa, luulin aamulla taas vaihteeksi nukkuneeni pommiin kun ulkona oli noinkin valoisaa ja pilvetöntä jo klo 5 aamulla ;D

17 vastausta artikkeliin “Vitamiineja hiuksille.. ja vähän muutakin”

 1. Biotiini Strong on aika uusi valmiste, siksi sitä ei vielä kovin monesta paikasta löydy. 🙂 Jatkossa varmasti tulee löytymään useimmista terveys- ja luontaistuote(netti)kaupoista.

  Hiuskriisin ehkäisyyn kannattaa koittaa myös Evoniaa, sitä pitää syödä sen 3-6 kuukautta ennen kuin vaikutuksia voi nähdä (hiusjuuri uusiutuu hitaasti) mutta se on aika monipuolinen valmiste. 🙂

  1. Joo mä ihmettelinkin, että miten toi on voinut mennä multa ohi?! 😀 Oon aikasemmin syönyt Evoniaa, mutta nyt siis näiden kapseleiden ohella myös Priorin käytössä, joten pitäydyn kolmessa tukkavalmisteessa! 😀

 2. Hiustenlähtö voi johtua esim. stressistä, uusista elämäntavoista tai sitten sulla on vaan sellanen kausi, että niitä vaan lähtee normaalia enemmän.. 🙂

  Oon kuullut Kissyistä vaan hyvää, joten ehkä ne kehut pikkuhiljaa ylipuhuu mut ostaan kans sellaset! 😀 Yhdet Dr.Denimin farkut mulla on, mutta ne on tuumakoossa ja aika paksua farkkukangasta. Hyvät ja joustavat nekin on jalassa. 🙂

 3. Mä olin tammikuussa Lanzarotella, ja aloin sillon kaksi viikkoa ennen matkaa syödä Vivisanteja. Normaalisti Suomen kesässä mä palan alkukesästä kerran tai pari, ja muutenkin mun rusketuksen väri on enemmän punertava kuin ihan ruskea. Matkalla en palanut ollenkaan ja rusketuskaan ei mielestäni ollut niin punasävyinen, eli ainakin mulla toimii 🙂

 4. Pitäis itsekin ostella kaikkia tuollaisia tabletteja kun saisi vaan aikaiseksi 😛 Piimaxeja löytyy varastosta tällä hetkellä ainoastaan.

 5. Oon pari vuotta syöny maxosoleja ja voin kertoo, että toimii! Mä en normaalisti ees rusketu hirveen helposti, mutta noiden avulla oon ihan ruskee 🙂

 6. Mulla on myös joku hirveä hiustenlähtöaika meneillään ja olen varmasti miljoona kertaa enemmän paniikissa tämän takia kuin sinä :D! Oon nyt nappailut päivässä kourallisen vitamiineja ja hivenaineita sekä Priorinia isommalla annostuksella kuukauden päivät. Priorinia käytin joskus kolmen kuukauden satsin ja vauvatukkaa rupesi kasvamaan, alkais vaan nytkin niin voisin rauhoittua..

 7. Jos syö noita ruskettumista edistäviä yms tabletteja, tiedätkö et saako silloin käydä solariumissa? Sun blogi on huippu! 🙂

 8. Mä olen yrittänyt selittää kavereilleni tätä mun pienten kokojen salaliittoteoriaa! Bisnesmiehet ihan selkeesti kalastelee hyvän fiiliksen ostohuumaa: "Jes, mulle menee XS, vitsi mä ostan tän! Kaikissa väreissä!" Mut me oikeesti XS-kokoiset jäämme sit rannalle ruikuttamaan. En esim. koskaan shoppaile Vilassa, koska niiden vaatteet on niin isoja. Pöh. T. Pygmi 158/48 ja joo, 35 kenkä

 9. Minkä kokoinen lantio sulla on, kun mahdut noin pieniin housuihin ? Itse olen myös aika hoikka, mutta mun pitää ottaa M-koko noista Kissyistä. 😀

 10. mäkin ostin viime kesänä noi kissyt koossa S ja nyt vähän aikaa sit ku ostin uudet niin mun piti ottaa niistä XS, kun se S tuntu niin isolta.. 😀

 11. Prismojen Emotioneissa Maxosolia myydään 12,90/13,90. 🙂 Laita kuvia kun olet päässyt kunnolla kokeilemaan tuota Remingtonia, sillä itsellänikin ollut pitkään kyseinen ostoslistalla samasta syystä 😛

 12. Mullaki noita maxosoloja… Toivottavasti tepsivät ku maku on niin paha, että kun veden kanssa nielaisee jää suuhun vahva porkkanan ja vähän suolainen maku. 😀

 13. Oon nyt syönyt yhden purkillisen(eli 2 kk) tuota Biotiini Strongia(täällä oli apteekissa) ja voin sanoa, että siltä osin se ainakin on toiminut, että hiusten lähtö pesun ja föönauksen yhteydessä on vähentynyt. Ja musta tuntuu, että kynnetkin on vahvistuneet(tosin ne ei mulla huonossa kunnossa olleetkaan). Ainakin tuntuu, että kynnet kasvaa nopeammin. Aloitin justiin toisen purkillisen noita, kun aattelin, että syön ainakin sen vielä, kun hiukset uusiutuu niin hitaasti.
  Niin, ja kannattaa ehkä mainita tuosta hiusten lähdöstä, jos käy lääkärissä/terv.hoitajalla/sairaanhoitajalla tms., koska esim. kilpirauhasen toimintahäiriöt (vajaatoiminta tai liikatoiminta en tiedä kumpi) aiheutttaa hiustenlähtöä. Ne kilpirauhasarvot selviää ihan verikokeella. En tosin tiedä, ottaako ne pelkän hiusten lähdön perusteella niitä kokeita, mutta kannattaa ainakin kysyä. Oon itekin miettinyt, että ne olis hyvä tarkistuttaa, mutta en oo saanut vielä aikaiseksi.

 14. Voiko tuota XXS kokoa verrat aesim Zaran 34 kokoon? Mietin itse kyseisten ostamisella, mutta en tiedä onko XS iso ja XXS pieni. 34 käytän zaran farkuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.