Hulluna lakanoihin

Nyt taas niinkin kiinnostavia juttuja, kun kuvia mun uusista Mille Nottin lakanoista. Ihan totta, miten voi ihminen olla aina näin innoissaan uusista lakanoista?! Mulla on kyllä pakkomielle maailman erikoisimpiin asioihin. En jaksa nykyään kiinnittää niin suurta huomiota mun vaatteiden materiaaleille, mutta lakanoiden materiaalitiedot syynään aina kyllä tosi tarkkaan 😀 Varmaan jokaikiseltä kaupunkireissulta löytyisi mukaan uudet lakanat, mutta alkaa kaappitila vähän pistää vastaan..

Tilasin nämä siis Campadresta viime kuussa samaan aikaan Norsk Dunin untuvapeiton ja -tyynyn kanssa, jotka oli kaikki tosi hyvässä alennuksessa. Väri on siis todellisuudessa semmoinen päärynäjäätelönvihreä, vaikka väri näissä vähän vääristääkin. Materiaalina kammattu puuvilla ja voin kertoa vajaan viikon käyttökokemuksen jälkeen, etten ole kyllä koskaan nukkunut näin mukavasti! Kun viiden tähden hotellissa kerrassaan ;D Onhan toi lämmin untuvapeitto näillä keleillä jo aika kuuma, mutta en silti pistä sitä vielä vaihtoon, niin kuohkea kun on. Voisin makoilla parvella tällä hetkellä vaikka vuorokauden ympäri uusien peittojen alla.


Joku saattaa muistaakkin, että mulla on omituinen pakkomielle laadukkaisiin petivaatteisiin, vuorottelen yleensä Marimekon puuvillaisten ja puuvillasatiinisten välillä, mutta puuvillasatiinia ei kyllä voita mikään! Parhaat pussilakanat on tähän asti löytynyt mm. Hemtexistä, jossa on usein tarjouksessa tosi hinnakkaitakin settejä. Stockmannin Villa Stockmannillakin on tosi kivoja ja laadukkaita lakanoita, jotka ei maksakkaan ihan maltaita. Valvon iltaisin yleensä tosi kauan ennenkö saan unen päästä kiinni, joten ehkä kivat lakanat auttaa nukahtamaan edes vähän nopeammin. Onhan se tietysti loogista satsata tärkeään asiaan, jos nyt miettii sitä kuinka paljon aikaa ihminen käyttää elämässään nukkumiseen. Oon nyt melkein vuoden haaveillut myös siitä Joutsenen petauspatjasta ja kerran käynyt sitä Stockalla jo hiplailemassakin, vielä kuitenkaan raaskimatta sitä ostaa.. Viimeistään kuitenkin ensi talveksi, niin on sitten untuvaa kerrassaan! Kellään kokemusta niistä Joutsenen petareista?

Jotain syystä parvelta on pyydetty tosi usein kuvaa asunnosta ylhäältäpäin, joten tässä semmoinen nyt samalla.. Tavarat vähän levällään.

Kerroin tolla viime viikon höpinävideolla, kun jäin harmittelemaan niiden oranssien Biancon baltsujen kanssa. Mulle tuli viesti viime viikolla, että noi mustat oli lähetetty mulle varaukseen toisesta liikkeestä ja kävinkin yks päivä ne noutamassa. Kysäsin samalla, ettei niiden oranssien baltsujen varaaja ois sattumoisin jättänyt hakematta niitä varauksesta.. Ja mulla kävi niin hyvä tuuri, ettei kenkiä oltu noudettu ja nyt mulla on aikamoinen väri-arsenaali näitä kolmevitosia.

Ja en ole ihan oikeasti tulossa hulluks näiden mun kenkäostosten kanssa, vaikka saattaa aika selittelyltä kuulostaa 😀 Oon vaan kerrankin niin innoissani, kun oon löytänyt ballerinoja seuraavaks kolmeksi vuodeksi. Forumin Biancossakin jo naureskeltiin, että oon hamstrannut suurinpiirtein niiden jokaiset kengät koossa 35. Noi beiget kiilat ja pinkit baltsut tilasin kylläkin jo aikaisemmin Biancon verkkokaupasta. Mikäs siinä kun kerrankin löytyy kokoja!
Onko kukaan muu heikkona laadukkaisiin petivaatteisiin vai oonko vaan yksinkertaisesti outo? 😀

16 vastausta artikkeliin “Hulluna lakanoihin”

 1. Unikulmasta saa ihania petivaatteita samoin todella laadukkaita Untuvapeittoja, tyynyjä. Minulla oli untuvapetari ex-avopuolison kanssa ja se ei ollut hintansa väärti. petauspatja kerää hikeä enemmän kun peitteet ja tyynyt ja sen huolto oli vaikeaa. en suosittele. Nyt omistan unikulmasta hankitun petarin ja on ***** ostos!

  1. Hei, kiitos tiedosta! Nimittäin ajattelin juuri toisinpäin, että untuvapetari nimenomaan hengittäisi paremmin ja haihduttaisi kosteutta, hyvä tietää asian laita! :O Hyvä petari on kyllä myös seuraavana hankintalistalla, jouduin kiireen vuoksi kesällä ostamaan tänne uuden "halpispetarin" (joka sekin kyllä oli sen varmaan yli 200e :D), koska olisi joutunut odottamaan kunnon petarin toimitusta niin kauan ja oli kiire muuttaa. Oonkin käynyt Unikulmassa ja siellä on kyllä kaikkea niin luksusta! ;D

 2. Oioi, kuulostaapa ihanalta nuo uudet lakanat!:) Ja täälläkin rakastetaan mm. Hemtexin puuvillasatiinisia yksilöitä.

  Oletko muuten koskaan kokeillut noita Tempurin/Wellpurin tyynyjä? Minulla ainakin väheni niskakivut kun ostin tuollaisen vaahtomuovityynyn 🙂

 3. Tykkään myös laadukkaista petivaatteista ja silitän ne kaiken lisäks 😀 Ja ne pitää tietysti olla kaapissa tosi siististi.Mulla oli tosi vanha sänky ja selkä rupes kipuilemaan, ostin asko bonnel eclipse- sängyn ja sijauspatjan ja eipä selkä enää kipuile! ja nukkuminen on niiin luksusta 🙂

  1. Oioi! Mullakin on niiin ikävä Jyväskylän luksussänkyä.. Jaksaisipa itsekin viikkailla noi lakanat kaappiin siististi edes joskus 😀

 4. Mulle on kans tärkeetä hyvät petivaatteet muttei oo kyl varaa ostaa ihan niin hyvii ku oikeesti haluisin mut jossain kohtaa sijotan kyllä isot rahat johonkin ihan täydelliseen settiin sis. hyvä sänky ja peitot ja tyynyt yms.

 5. Hei! Sä kun käytät sitä valkaisevaa hammastahnaa, niin käytetäänkö sitä normisti hammastahnana? Vai onko tarkempia ohjeita?

 6. Työkseen kun noita lakanoita ja sänkyjä myy, niin täytyy sanoa, että niihin kehittyy aika tiukka suhde! 😀 Tuosta Joutsenen petarista voisin sanoa, että sen huolto on tosiaan hiukan vaativaa, vaikka sinänsä ihana tuote onkin. Suosittelisin jopa kerran viikossa ainakin sen kunnollista tuulettamista, sillä se tosiaan kerää kosteutta ja kun sen peseminen on aika hankalaa.. :/ Jos kuitenkin sellaiseen päätyy, niin aika samoihin hintoihin menee esim. Duxin vastaavanlainen untuvapetari, jonka saisi oikean kokoisena sänkyyn – nuo Joutsenenhan on 80/90cm leveitä ja niitä voi yhdistää vetoketjulla, mutta siis yhtenäistä petaria esim. parisänkyyn ei saa :/

  Ja ihanat lakanat on oikeasti unen kannalta ehdottomat! Se, että on laadukkaita materiaaleja ja muistaa vaihtaa lakanat tarpeeksi usein takaa kyllä hyvää unta! 🙂 Ja tietty se patjakin saisi olla sellainen, että ei ainakaan pahenisi selkäongelmat! :/ Monesti parvilla käytetään vähän vääränlaisia patjoja ja siksi ne ei oo kauhean ergonomisia. Esimerkiksi pelkkä joustinpatja parvella ei toimi optimaalisesti, kun pohjalla ei ole joustosälepohjaa, ja harvoin parvelle laitetaan runkopatjaa ilman jalkoja, mikä sinänsä olisi parempi ratkaisu.

  1. Kiitos ihan superpaljon tästä! En nimittäin edes tienny että muilla merkeillä on noita untuvapetareita ja olinkin jo miettinyt, että pitäisi mun 120cm sänkyyn hankkia kaksi noita (jolloinhan se olisi tietenkin liian leveäkin :D) Ja ajattelin myös, että untuvapetari haihduttaisi paremmin kosteutta (tai ei edes keräisi niin paljon), kun tavallinen petari, joten todella hyvä tietää.. Ei siis tosiaan ehkä paras vaihtoehto kesähelteille ;D Mulla on just jalaton runkopatja tuolla, jonka ostin edelliseltä asukkaalta. vaikkei kuulemma olekaan halvimmasta päästä, niin ei se tosiaan kyllä vetele vertoja meidän entiselle askon superihanalle jenkkisängylle , jossa oli niin unelma nukkua! Mutta seuraavaksi panostan myös parven sänkyyn 😉 Täytyy tutkia noita Duxin petareita, kiitos vielä vinkistä!

 7. Tiiätkö miten noit untuvii ''tehdää''? Ei kauheen mukaval tavalla :c Järkyttävää eläinrääkkäystä

  1. Valitettavasti tiedän kyllä ja juuri siitä syystä käytänkin untuvatuotteita, jotka ovat tuotettu elintarviketuotannon sivutuotteena.

 8. Kaikissa hyvänlaatuisissa untuvatuotteissa käytetään lintuelintarviketuotannon sivutuotteena tulleita höyheniä/untuvia1 Näissä tuotteissa on aina myös erikseen siitä maininta! Ovat myös hinnakkaampia kun nämä halpis Jysk/Ikea versiot. Hyvä patja tosiaan on nukkujalle räätälöity ja ehdottomasti ergonominen. Samoin tyyny. Tuota lämpöreaqktiivista materiaalia mitä tempurissakin käytetään ei muuten kutsuta"vaahtomuoviksi" vaan viskoelastiseksi vaahdoksi. Itsellä Tempur tyyny oosoittautui liian kovaksi ja sainkin vastaavan itselleni sopivan tyynyn ja vielä kotimaisen unikulmasta. Nukkumismukavuus on kyllä ihan parhautta! 🙂

  1. Nukkumismukavuus on kyllä ihan ykkönen! 🙂 Seuraavaks täytyy kyllä panostaa uuteen petariin (nykyinen ostettu muuttokiireessä) ja hyvään tyynyyn 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.