Kysymyksiä ja vastauksia Bixusta

Niin monet kerrat on pyydetty postausta Bixusta, joten sain vihdoinkin vastattua näihin teidän jättämiin Bixu-aiheisiin kysymyksiin yleisön pyynnöstä! Älkää pitäkö mua allaolevan perusteella ihan kahjona koiranomistajana, koska ette ole kuulleet (tai oikeastaan nähneet) vielä läheskään kaikkea 😀

Oi mitä kuvia bixusta!! Tulee ihan järkyttävä ikävä aina mun entistä
villakoiraa ku nään bixun kuvia, yllättävän paljon samaa näköä 😀 onneks
on uus puudelivauva tulossa parin kk päästä 🙂

Voisitko kuvitella
ottavasi toisen koiran tai kuvitella eläväsi ilman koiraa?

En voisi tällä hetkellä kuvitella eläväni ilman koiraa, koska sen seura antaa niin paljon. Ollaan jo monta vuotta harkinnut toista villistä (toy), muttei vielä toistaiseksi olosuhteista johtuen ole sitä hankittu. Olisi ihanaa, jos Bixulla ois leikkiseuraa.

Mikä on bixun
suosikkiruoka?

No suosikkiruoka on varmasti erilaiset pateet (esim. Euroshopper !! ja Cesarin pateet jos halutaan kunnolla juhlistaa), mutta harvoin tulee herkkuruokia ostettua, eli nappulat maistuu useimmiten. Joskus saatan hemmotella Beetä ja ostaa esimerkiksi viikonlopuks märkäruokaa ja tietty synttäreinä yms juhlina 😀

Tykkääkö se toisista koirista? Haukkuuko se koskaan
yksinollessaan, siis onko ollut mitään eroahdistusta tms?

Saattaa rapun äänille murahdella ja yleensä postinkantajalle, mutta eroahdistusta ei ole koskaan ilmennyt haukkumisena tai tavaroiden tuhoamisena. Joskus harvoin jos lähden ulos mitään sanomatta (kyllä, kerron aina koiralle minne menen ja milloin tulen… :D), saattaa Bee hätääntyä ja jäädä haukkumaan, mutta tilanne korjaantuu aina sillä kun palaan takaisin ja selitän minne olen menossa. En ihan oikeasti ymmärrä tätä!

 keppi 4ever

onko sulla
kaikkee kivaa sälää sille, esim hienoja hihnoja ja kuppeja ja leluja
tms.? Kun sulla on itselle niin paljon ihania juttuja 😀

Ei oikein 🙁 Tavallisella flexillä ja valjailla mennään, kun tulee liikuttua niin paljon että ne on käytännöllisimmät. Bixulla huopaantuu niskasta turkki tosi helposti, joten ei käytetä pantaa säännöllisesti, muuten voisin jonkun paremman pannan ostaakkin. Pentuna oli kyllä hienot pinkit pannat ja hihnat, jotka on edelleen tallessa! Mutta tietty leluja ostetaan aina välillä, mutta näköjään noi vanhimmat ja kuluneimmat lelut on niitä rakkaimpia.

Kuinka vanha bixu on?
Juuri täytti 4,5v, iso tyttö jo! (Mutta silti aina mun pikkunen :D)

Onko bixu hemmoteltu? 😀
Ei ole! Herkkuja annetaan vain harvoin ja silloinkin ne täytyy usein ansaita.

Onko se sun ja sun poikaystävän yhteinen koira?
Juu on!

 …älkää pitäkö hulluna 😀

Miksi hankit aikanaan juuri tämän rotuisen koiran? 🙂
Olen allerginen eläinpölylle, niin lyhyt- tai karkeakarvainen koira ei tullut kyseeseen. Villakoirat eivät allergisoi ja äidillä oli jo ennestään villiksiä, joten se oli turvallinen valinta myös allergiseen perheeseen 🙂

Koirasi hassuimmat tavat?
Bixu usein ”leikkii ruoalla”, eli ennen ruokailun aloittamista hakee ruokakupista nappuloita ja heittelee niitä ympäri asuntoa ja juoksee perässä. Ja sitten lopuksi syö ne nappulat 😀 Tätä jatkuu aina hetki, kunnes alkaa se itse ruokailu. Usein saa imuroidessa kaivella nappuloita sohvan alta yms kun pieni on viskonut niitä menemään 😀 Usein Bixu myös kantaa ulkoa kotiin alaovelle keppejä ja hyppelee aivan innoissaan keppi suussa, kepit täytyy kuitenkin aina jättää alaovelle ”odottamaan seuraavaa kertaa”.

Jyväskylässä Bixu kantoi aina kesällä läheisen tenniskentän viereisistä puskista aina tennispalloja kotiin ja meillä olikin aina kesän päätteeks varmaan muovikassillinen niitä tennispalloja. Bixu haistaa tennispallot kyllä kilometrin päähän ja noutaa niitä aina mitä ihmeellisimmistä paikoista! Ja jos lattialle on jäänyt jokin vaate tai edes sukka, niin sen päälle kyllä kelpaa rakentaa pesä. Ainiin ja Bee nukkuu AINA pää tyynyllä!

Kuinka kauan bixulla kesti oppia sisäsiistiksi?
Ei muistaakseni kauaa. Saatiin Bixu helmikuussa 2008 ja muistaakseni kesään mennessä oli jo täysin sisäsiisti muutamia pieniä vahinkoja lukuunottamatta.

Mitä ruokaa syötät Bixulle?
Ihan tavallinen Pedigree Adult on lemppari. Suurinta herkkua on ne isot ”lihapalat” niiden nappuloiden seassa!

kuinka usein käytät sitä trimmaajalla?
1-2kk välein, riippuen turkin pituudesta. Nyt on tosi lyhyt kesäturkki, niin ei tarvitse kamalasti harjailla yms, joten ei tarvitse kun välillä trimmata kuono ja tassut. Bixulla kasvaa kyllä tosi nopsaa turkki verrattuna muihin villiksiin mitä tiedän.


Kuinka vanha Bixu on ja mistä sen hankit?
Bixu on 4,5vuotta ja hankin äidin pentueesta.

Miten bixu pärjää yksin päivät?
Pärjää hyvin ja on jo tottunut pienestä asti olemaan kotona yksin.

 makkara!

Nukkuuko se yksinollessaan, onko koskaan
ollut mitään häiriötä naapureille? Haukkumista tms.

Ei ainakaan jää huutamaan koskaan yksin sisälle kun lähden, mutta yleensä postinkantajalle haukkuu ja pieniä haukahduksia, jos kuuluu rapusta ääniä. Enemmän semmoista ”vahtikoira-menoa” kun varsinaista häiriöhaukkumista. Luulisin, että nukkuu kun olen pois ja muuten vaan vartioi kotia 😀

Muten nopeesti sair
sen oppimaan sisäsiistiksi ja olemaan yksi ?

Opetettiin heti olemaan yksin kotona, joten tottui ihan pennusta asti jäämään kotiin yksin panikoimatta. Puolen vuoden sisällä kotiuttamisesta oppi täysin sisäsiistiksi.

Kuinka usein käytät sitä
ulkona ja pitemmillä lenkeillä vai pärjääkö se lyhyemmillä lenkeillä
välillä?

Käydään päivässä 3-4kertaa ulkona, yleensä kerran päivässä pidemmällä. 2-3 kertaa viikkoon pyritään käymään sitten ihan kunnon superpitkällä juoksu/kävelylenkillä.


Oliko Bixu helppo kouluttaa pentuna ja oliko sillä uhmaikää?
Oli helppo kouluttaa ja oppi kyllä tosi helposti kaiken. Oli tosi ”helppo” pentu, eikä muistaakseni ollut pahempaa uhmaikää.

Kasvattaako äitisi vielä villakoiria?
Joo kasvattaa 🙂

14 vastausta artikkeliin “Kysymyksiä ja vastauksia Bixusta”

  1. Ihana B <3 Hei käytätkö Bixulla punkkipantaa? Suositteletko? Ihan ku tuossa yhessä kuvassa ois..

    1. Joo käyttää <3 🙂 Kyllä mä aina joka kevät punkkipannan ostan, tai tommonen yrttipanta toi kai virallisesti on. Onhan se parempi, kun ei mitään!

  2. Ihana postaus, Iines! On ne koiruudet niin persoonia – tekstistäsi välittyi kivasti nuo Bixun omat jutut. Meidän japsilla on myös noita aivan hellyttäviä tapoja, kuten selän kääntäminen minuun mököttäessään, salaa porkkanoiden poimiminen ja syöminen kasvimaalta, metsässä mustikoiden syöminen nätisti ylähuuli ylös vedettynä (näyttää silloin ihan jänikseltä), omien kavereidensa haaliminen (kuten esim. vanhempieni naapurin mummo, jonka luokse pentuna karkaili, sekä toisen naapurin edesmennyt todella iso kissa, jonka kanssa rötkötti aina pihalla kaulakkain…) ym. 😀

  3. Voi eeeeeei miten söpöjä nuo pentukuvat ja tosi suloinen Bixu on kyllä tottakai isonakin! 🙂 Itselle tulossa neljän viikon päästä espanjanvesikoirapentu-söpöliini, melko pitkiltä tuntuu nämä viikot 🙂

    – Henna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.