Nike+ Running

Nyt ollaan taas takaisin kotona ja aika aloittaa pieni arkeen paluu viikon mässäilyn ja makoilun jälkeen.. Oon ollut kyllä tosi pettynyt tähän kesäsäähän tähän mennessä, mitä kävi niille ihanille helteille joihin päästiin jo tottumaan tässä parin kesän aikana?!

Päästiin eilen vasta iltamyöhään Helsinkiin ja mua vähän jännittikin tulla yksin tänne tyhjään asuntoon sen jälkeen kun oli taas tottunut olemaan toisen ihmisen kanssa melkein yötäpäivää. Alan aina reissuun lähtiessä kuvittelemaan, että oon unohtanut painaa ulko-oven kunnolla lukkoon ja saa aina jännityksellä palata kotiin, että onko asunto vielä ennallaan. Sain onneksi asetuttua kodiksi sen jälkeen kun ratsasin läpi vessan ja parven mörköjen varalta 😀 Tyhmä tapa, mutta aina pitää varmistaa! Musta on tullut muutaman vuoden sisään muutenkin tosi säikky, katsottiin lauantaina jotain kauhuelokuvaa ja pidin yli puolet ajasta käsiä silmien edessä. Siltikin kaikki jännitysmusikki-kohdat meinas olla mulle liikaa, vaikken telkkarin alareunaa lukuunottamatta mitään pelottavaa nähnytkään.. Mitäköhän mahtoi käydä sille Iinekselle, joka ei pelännyt mitään??
No jokatapauksessa.. Oon nyt kesäkuussa yrittänyt skarpata ja itseasiassa aika paljon skarpannutkin taas lenkkeilyn kanssa. Seuraava etappi olisi (edelleen) se kuntosali-jäsenyys, kiinnostaisi kovasti tietää kuinka monesti oon täällä blogissa vatvonut tätä asiaa. Hitaasti hyvä tulee, hehhh.. Olisinkin varmaan ilman kurjaa flunssaa päässyt taas hyvin juoksemisen makuun, mutta ei voi mitään. Yritän kuitenkin taas saada tännekkin vähän enemmän liikunta-aiheisia juttuja kun pääsen tässä taas kunnolla rytmiin.

Nike+:stahan oon paasannut täällä jo iät ja ajat, mutta on edelleen ihan ykkös-motivaattori juoksijalle! En voisi varmaankaan ilman tätä lenkille lähteä, oon nimittäin niin maaninen seuraamaan noita lukuja ja puhelin synkronoi suoritukset aina automaattisesti Facebookkiin ja Nike+:ssaan nettiin, jolloin niitä voi tarkastella, vertailla ja asettaa uusia goaleja. Näköjään tohon NikeRunningin appsiin oli nyt tullut joku uusi päivitys, jonka jälkeen noita tilastoja pystyy tarkastelemaan puhelimellakin paremmin. 
Ennen iPhonea mulla oli käytössä Nike+iPod-paketti, jossa toinen palikka laitettiin kiinni iPodiin ja toinen taas Nike+-lenkkariin, jolloin oli mahdollista seurata omia suorituksia. Se oli jo aikamoista luksusta, mutta voin kertoa että tämä iPhonen sovellus vasta luksusta onkin! Kun on käytössä myös mm. GPS, ei ole huolta siitäkään että eksyisikään 😀 Nykyään mulla on edelleen lenkkarissa se palikka, joka mittaa askeleen ja aina juoksemaan lähtiessä pistän ton ohjelman pyörimään. En ole varma onko tätä mahdollista saada vieläkään muihin kun iPhoneihin, mutta ainakin se askelmittari-osa on mahdollinen vain Nike+-lenkkareille. Voi olla, että itse tätä appsiä voi käyttää ilman noita lenkkareita, jos haluaa askeleen sijaan mitata vain esimerkiksi etäisyyden ja ajan. Muistaakseni appsillä oli hintaa joku alle 3.

Lisäksi tän kanssa on mahdollista tehdä vaikka minkälaista ”syväanalyysiä” noista juoksuista. Noi viher-kelta-puna-alueet näyttää kohdat joissa oon kävellyt/juossut nopeammin tai hitaammin ja on näinollen mahdollista nähdä kuinka nopealla vauhdilla on parhaimmillaan juossut. Nyt on kyllä pakko myöntää, että kävelin lähestulkoot koko tän 8,66 kilometrin matkan, koska olin flunssan jälkeen niin hajalla että tuntui kun ois painanut 200kg eikä juoksemisesta tullut oikein mitään.. Mutta saavutus silti 😀

En saanut tätä kuvaa käännettyä, mutta ehkä tästä tulee silti ilmi, että parannusta on jokatapauksessa tapahtunut toukokuuhun verrattuna. JEE! Toivottavasti diagrammit on heinäkuussa vieläkin vihreämmät 😉
Tilasin tosiaan viikonloppuna uudet lenkkarit Niken verkkokaupasta, joten niitä odotellaan saapuvaksi viimeistään keskiviikoksi. Viimeksi kun tilasin Nikelta urheiluvaatteita, niin tilaus tuli kyllä ihan supernopsaa, joten en ihmettelis vaikka paketti tulisi jo tänään. Oveen koputettiin jo kahdesti nyt aamulla, ensin tuli Aussien paketti ja sitten vielä pari muuta pakettia, mutta ei vielä lenkkareita kuulunut!
Onko siellä muita Nike+:ssan nimeen vannovia? (Tai muuten vaan Niken nimeen? 😀 T. Maailman merkkiuskollisin

var uri = ’http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20341000)a(1854317)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);

15 vastausta artikkeliin “Nike+ Running”

  1. Oh no! Mulla on ihme kyllä aina synkannut Nike missä ikinä oonkaan juossut. Mutta ihan super, että Niken ohelle on tullut muita vastaavia ohjelmia 🙂

 1. Hep, Nike-uskollinen ilmoittautuu! Mä en ees osaa ostaa Addun tms. treenikamoja, vaikka ihan hyviä ja tyylikkäitä oisivatkin. Lähden heinäkuuksi taas Jenkkeihin ja pitää ottaa yks ylimääräinen kassi Niken ostoksia varten mukaan. Perus. 😀 Ja tuo kotoa lähteminen on mullakin nykyään tosi hankalaa: kaveri jätti kerran mun hiustensuoristimen baari-illan ajaksi päälle, joten sain siitä kauheet traumat (vaikkei mitään ees tapahtunu) ja nykyään pitää ovelta aina palata tsekkaan vessan pistokkeet ja keittiön levyt. Siis vaikken ois ees käyttäny kumpiakaan! Maikaad, musta tulee varmaan semmonen pakko-oireinen neurootikko kohta… 😀

  1. Joo kuules aivan sama juttu! Mulla ei tulla Addua näkemään, vaikka ois kuinka hyviä, oishan se nyt aikamoinen rikos, jos Niken lenkkareiden ja juoksupöksyjen seurana komeilis esimerkiks Addun paita 😀 Ja huh, mä kanssa panikoin myös just suoristusrautojen, kahvinkeittimen ja liesien kanssa.. Ei oo kyllä vielä toistaiseksi koskaan jäänyt päälle!

 2. Mua vähän surettaa että jouduin luopumaan nike+:sta koska se ei vaan suostunut tekemään kahen viime lenkin reittiä, joten vaihoin pitkin hampain Sportstrackeriin. Nyt nikekin uuden päivityksen takia varmaan toimiskin, mutta joudun myöntämään että Sporstracker on parempi 😀 no enivei, oon aina käyttäny nikeä ilman sitä kenkäanturia enkä ees keksi miks sitä tarvis kun ei mua kiinnosta askeleiden määrä 😀 gps mittaa kaiken tarpeellisen.

  1. Oh nooo, miksköhän Nike ei suostunut toimimaan? 🙁 Apua, pakko ehkä tutustua tohon sportstrackeriin, en nimittäin Niken jälkeen meinaa uskoa, että voisi olla parempi, hihi! ;D

 3. Mä käytän aina lenkillä Nike+ sovellusta, mutta miksen oo tajunnut koskaan käyttää noita reittijuttuja tai mitään muuta kun matka- ja kalorimittaria? 😀 En oo ees tiennyt että siinä on tuollaisia toimintoja! Nyt on kyllä pakko tutkia sovellusta vähän paremmin. 😀

  1. Joo sen reitin saa näkyviin sieltä oikeesta tai vasemmasta yläkulmasta semmosesta pikkukuvakkeesta! Ellei nyt päivityksen jälkeen oo tullut mitään muutosta. Toi on kyllä aivan paras kun perehtyy! 🙂

  2. Vielä lisänä, että sinne asetuksiinhan pistetään oma paino, pituus ja kalibroidaan se askel, noi kalorit laskeutuu siis sen mukaan 🙂

 4. Mulla myös Nike+ GPS käytössä aina juoksulenkeillä! Antaa ihan hirveesti lisää motivaatiota juosta kun näkee sen konkreettisen tuloksen 🙂 mua vaan ärsyttää kun sinne synkronoituu esim kaikki kävelypätkät kun haluisin pelkän juoksemisen sinne! Enkä sit ite jaksa tauotella sitä lenkillä 😀

  1. Siis ehdottomasti kyllä motivoi!! En ilman tota enää jaksaisi käydä lenkeillä! 😀 Ja toi autto mua Ruotsissa kun eksyin lenkkipolulle keskelle metsää hahah! Joo se on vähän hölmö kun ne kävelytkin menee sinne, mutta mä kyllä mittailen usein niitäkin, jos tulee käveltyä jonnekkin pidempi matka, niin tietää että kuinka kauan ja pitkään on kävellyt.

 5. Eli tuo on joku iPhone -sovellus? Miten pidät sitä mukana lenkkeillessä? Jossain taskussa? Mä lähden lenkille aina vaan silleen avaimet kädessä, kun ei ole taskuja missään ja vaikka olisi niin ärsyttää se helinä joka askeleella 😀

  1. Mä pidän yleensä puhelinta ihan vaan kädessä, samoin avaimia ellei oo juoksuhousuissa semmosta jännää pikkutaskua avaimille 🙂 Ja joo toi on iPhone-sovellus! 🙂

 6. Mooi sinne !

  Kuulostaa älyttömän motivoivalta, pitääpä kokeilla 😉

  Ymmärsinkö oikein et Nike+ jakaa juoksulenkin automaattisesti fb kaikille kavereille ? Ja saako tän automaattisen jaon pois päältä ?

  Kiitos kovasti jo etukäteen 🙂

  1. Toi on aivan best! Sen voi laittaa automaattisesti jakamaan juoksut Faceen tai Twitteriin, mutta sen saa toki myös estettyä, jossei suorituksia halua jakaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.