Broilerin rintafilee ja quinoa

Näitä ruokajuttuja on pyydetty, joten ajattelin nyt sitten taas vaihteeksi semmoisen tehdä!
Maanantaina kokkasin broilerin rintafilettä quinoan ja höyrytetyn parsa- ja kukkakaalin kanssa. Salaatit eivät tosiaan ole oikein mun juttu, koska mun on joka lämpimällä aterialla vaan kertakaikkiaan saatava jotain hiilihydraattipitoista, kuten nyt vaikka riisiä, perunaa, pastaa, quinoaa yms, jotta nälkä lähtee. Tosin olen joskus kokkaillut jotain vähän ruokaisampiakin pastasalaatteja, joista kyllä nälkä lähtee, mutta uskokaa tai älkää, mun mielestä salaatin teko on maailman työläin asia 😀 Jonkun mielestä se taas on ehkä yksinkertaisin asia ikinä, mutta jotenkin se kasvisten pilkkominen on vaan niin tylsää hommaa..
Tein broilerille itse marinaadin ja annoin maustua yön yli. Sekoitin keskenään rypsiöljyä, soijakastiketta, sitruunatiivistettä, suolaa, mustapippuria, chilijauhetta ja cayannepippuria ja pistin sekaisin kaikki pakastepussiin ja solmulla kiinni. Hyvää tuli, voittaa kaikki kaupan marinaadit (vaikka se Kariniemen hunajamarinaadi on siltikin hyvää…). Vaikka oon maailman laiskin kokkailemaan mitään kovin monimutkaista, on mulla jo varmaan neljä kana-bravuuria! Rakastan kaiken marinoimista, ja yleensäkin ruoanlaittoa, jossa voi itse tehdä jotain muuta sillä aikaa kun kana maustuu jääkaapissa tai paistuu uunissa, hehhh. Broilerin paistoin uunissa teflon-vuoassa noin 15-20min.

Koska se salaattien syöminen on mulle niin työn ja tuskan takana aina, oon nyt yrittänyt skarpata ja alkanut höyryttämään vihanneksia ja hamstrannut pitkästä aikaa kaupasta avokadoakin. Oon nyt vajaan vuoden taas syönyt kotona vähän niin ja näin, niitä pihvejä ja sipsejäkin tullut taas vedettyä oikein urakalla sen jälkeen kun sain kehuja niistä mun kovin hämmästyttävistä (:D) kolesteroliarvoista (jotka oli nyt vähän ”huonontuneet” kun kävin työhöntulotarkastuksessa, vaikka hyvä kolesteroli olikin kohonnut, buu!), joten oon yrittänyt kerrankin keskittyä vähän paremmin taas tähän syömiseenkin.
Ainiin ja quinoa on aivan paras lisuke ruoille (ja salaatteihin!!) ja toimii esimerkiksi pastan tai riisin korvikkeena. Oonkin tainnut täällä quinoasta aikaisemminkin pauhata, kun se on mun ihan lempparia edelleen. Koostumus on vähän couscousin tapainen, mutta sisältää enemmän proteiinia (ja myös mm. rautaa ja magnesiumia), kun esimerkiksi riisi tai muut viljat. Keitän quinoan yleensä kasvisliemikuution kanssa, joka tuo vähän makua. Suosittelen lämpimästi testaamaan, löytyy kaupoista samasta hyllystä kun riisit, yleensä juuri couscousin lähistöltä. Jyväskylässä toi tosin oli vähän kiven takana aina löytää, mutta Helsingistä olen ainakin Prismasta löytänyt, luulisi ainakin Stockalla olevan 🙂
Muita quinoa-faneja?! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.