Toive: Virkattu kori ontelokuteesta

EDIT: Kurkkaathan päivitetyn aikuisten chunky beanien ohjeen , virkattujen minikorien ohjeen ja muita helppoja ohjeita verkkokaupastani Iines DIY!

Noniin, nyt sain vihdoin ja viimein julkaistua tämän paljon kysytyn ohjepostauksen niihin virkattuihin koreihin! Tuo ”lanka” on tosiaan ontelokudetta, semmoista onttoa pötköä, koukkuja olen käyttänyt muistaakseni vaihdellen 7mm-9mm, juuri nyt tuo paras koukku oli hukassa, joten en muista mitä olen pitänyt parhaimpana.
En ollut paras ihminen laatimaan ohjeita itse, joten lainasin ohjeen täältä. Jostain syystä tuolla alkuperäisessä paikassa ei enää näy noita avustavia kuvia, en tiedä miksi! Mutta jos joku ei saa tuolla tekstiohjeella selkoa, niin muita ohjeita löytyy varmasti googlettamalla ”ontelokude kori ohje” tai muuta. Ohjeessa ei myöskään ole ohjetta kahvoihin, mutta olen aina silmämääräisesti tehnyt ne, en osaa oikein selittää tässä miten, koska oon päässyt unohtamaan noiden silmukoiden nimet sun muut. Mutta tosiaan siinä vaiheessa kun reunat ovat tarpeeksi korkeat, olen virkannut korin koosta riippuen noin 3-5 ketjusilmukkaa, sitten lukinnut ketjusilmukat tavallaan kiinni koriin 2-4 silmukan kohdalle (että kahva jää vähän kaarteelle, eikä  kolo ole koko kahvan pituinen tavallaan, jos joku ymmärtää :D) ja sitten jatkanut, kunnes on ollut seuraavan kahvan paikka. Kahvojen päälle olen virkannut vielä yhden kerroksen kiinteitä, jonkä jälkeen olen päätellyt korin.Nykyään tollainen yksi kori syntyy multa varmaan tunnissa, vaikken kesällä ole noita ehtinytkään virkkailla. Viime syksyn jälkeen on näitä syntynyt varmaan joku 20 kappaletta. Ihan parhaita lahjoja kavereille!! 🙂

 

 

Virkatun korin-ohjePohjan virkkaus:

Korin pohja virkataan ympyräksi, keskirenkaan ympärille. Jokaisella kerroksella täytyy lisätä silmukoita.

1. Virkkaa 5-8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne lenkiksi piilosilmukalla.
2. Virkkaa lenkkiin yksi kierros kiinteitä silmukoita.
3. Virkkaa toisella kierroksella kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan.
4. Virkkaa kolmannella kierroksella kaksi kiinteää silmukkaa joka toiseen edellisen kierroksen silmukkaan (väliin jääviin silmukoihin virkataan aina yksi kiinteä silmukka).
5. Virkkaa neljännellä kierroksella kaksi silmukkaa joka kolmanteen edellisen kierroksen silmukkaan jne jne. Kunnes pohja on haluamasi kokoinen.Kuvasarja pohjan kiinteiden silmukoiden virkkauksesta:

Pujota koukku edellisen kierroksen silmukan molempien lankojen läpi alhaalta ylös (kuva2), ota lanka koukulle (kuva3), vedä lanka silmukoiden läpi (kuva4), koukulla on nyt kaksi silmukkaa (kuva5), ota lanka koukulle (kuva6), vedä lanka kahden silmukan lävitse (kuva1).

 Reunan virkkaus:Korin seinämän virkkaus aloitetaan katkaisematta lankaa. Käännä kappaleen reuna itseesi päin ja vaihda virkkuusuuntaa. Näin alkaa syntymään korin reuna. Silmukoita ei enää lisätä. Reunan voi tehdä kahdella tavalla, joko poimimalla virkkuusilmukan sisemmän langan (reunasta tulee kulmikkaampi) tai molemmat langat (reuna pyöristyy kuten tässä virkkaamassani korissa).

Kuvasarja reunan kiinteiden silmukoiden virkkauksesta:Pujota koukku edellisen silmukan molempien lankojen läpi ylhäältä alas (kuva2), ota lanka koukulle (kuva3), vedä lanka silmukoiden läpi (kuva4), koukulla on nyt kaksi silmukkaa (kuva4), ota lanka koukulle (kuva5), vedä lanka kahden silmukan lävitse (kuva6). Tee reunasta haluamasi korkuinen.

Viimeistele kori päättämällä langanpäät. Korille suositellaan käsinpesua, kuositus kosteana ja tasokuivatus. Korin voi höyryttää kevyesti nurjalta puolelta.

Lankoja olen ostanut täältä ja täältä. (Lilli ontelokude, eli tuo paksumpi, ohuempaa en ole kokeillut.)

Toivottavasti tästä oli apua jollekkin!

8 vastausta artikkeliin “Toive: Virkattu kori ontelokuteesta”

  1. Noi on oikeesti tosi kivan näkösiä, varsinki jos niitä on monia eri värisiä 😛 Täytyypä itekki kokeilla joskus. Kiitti ohjeesta ^^

  2. Lanka on myös hyvä kastella (pestä) ennen touhua, koska se kutistuu…

  3. Hei kiva kun laitoit ohjeen tänne. Oon itse viime päivinä selaillut sisustusnettikauppoja siinä toivossa, että löytäisin jotain kivoja koreja, mutta eipä oo tullut mieleenkään että vois tehdä itse. Taidan kokeilla 🙂

  4. Kiitos ohjeesta. Täytyy katsoo, jos tota kudetta löytyy Saksasta. Noita vois tehdä tähän pieneen (vaihto)opiskelijaboksiin tuomaan väriä, kun ei kauheesti viitsi tänne ostaa sisustuskamaa, mitkä täytyy sit taas roudata takas Suomeen.
    (Ja yliopiston kone taas tökkii… Olen yrittänyt varmaan miljoona kertaa lähettää kommenttia. Onhan se kivaa, että meille vaihtareille on ilmainen netti koneineen, mutta vielä hauskempaa olis, jos tää toimiskin!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.