iPhonen päivitykset, arghh!

Hellurei!
Tämä mun lomaltapaluu ei ole sujunut tähän mennessä ihan niin, kuin olisi ajatellut. Eilen aamuyöllä mulla alkoi ihan kamala vatsatauti, joka jatkui sitten iltamyöhään asti. Ensimmäinen raju vatsatauti sitten alaluokkien jälkeen, joten näin tällä kertaa 😀 Makasin koko eilisen sängyssä ja sohvalla liikkumatta, enkä saanut lähdettyä edes apteekkiin hakemaan lääkettä. Jessjess.. Saa nähdä jos tämä vihdoin päivän mittaan helpottaisi, en nimittäin ole saanut (tai siis uskaltanut) vuorokauteen kovinkaan syödä tai juoda, joten olo on melko heikko. Jospa sitä kohta yrittäisi saada alas jotain kevyttä ja toivoa, että ruoka pysyy tällä kertaa sisällä.
Katsoin eilen läppäriltä Snabba Cash 2:sen ja kerronpa vain, että huonoin elokuva aikoihin!! Olen lukenut läpi nuo kaikki Stockholm Noir-kirjat ja aina kirjat lukeneena ei ole mitään ärsyttävämpää, kuin se ettei elokuva sitten täsmää kirjan kanssa tippaakaan, höh!
Ja sitten mun mahtiongelmaan.. En ole nimittäin tämän 2,5v aikana päivittänyt kertaakaan mun iPhonea, koska tuo koneen iTunes aiheuttaa aina päänvaivaa sen suhteen, että pelkään päivitysten asennusten sitten poistavan lopullisesti koko puhelimen sisällön. Puhelimen päivitys on tosiaan niin antiikkinen, etten voi asentaa uusia päivityksiä puhelimen kautta, vaan ainoastaan kytkemällä sen tietokoneeseen.. Eräs Apple-nero kaveri kertoi, että päivityksen pitäisi onnistua koneella, jolla puhelin on alunperin synkronoitu. No, se kone on tuo mun 5v vanha Fujitsu, joka on niin rämä ettei suostu mitään päivityksiä ajamaan. 
Ajoin sitten varmuuskopion Macille ja kun aloin asentaa noita päivityksiä, sain ihme varoituksia siitä, että tällä koneella päivittäessä ei kaikkia tietoja voida säilyttää tai jotain tänne päin.. Meinasin jo soittaa Humacille kriisiapua, avuton kun olen 😀

Eräs kaveri Facebookissa sitten kommentoi, että jos varmuuskopio on uudelle koneelle ajettu, niin tietojen pitäisi säilyä, vaikka päivityksen tällä teenkin. Yleensä olen velho näiden tietokone-asioiden kanssa, mutta nyt täytyy myöntää, että nämä iPhone-jutut tuottavat kyllä melkoista päänvaivaa.. iPad sentään tekee varmuuskopion ja päivittää itsensä automaattisesti. 
Mun iPhone on alkanut viimeisen puolen vuoden aikana reistailla muutenkin, enkä osaa sanoa johtuuko se siitä, että käytössä on tosiaan edelleen se joku 2,5v vanha iOs. En saa esimerkiksi suurta osaa uusista appseista asennettua, puhelin hidastelee, ei lataa facebookkia kunnolla sun muuta. Olin nyt rohkea ja aloitin tuon päivityksen, joten saa nähdä mitä tapahtuu, ekaa kertaa kun tämän teen 😀 Olen jo hetken miettinyt uuden puhelimen hankkimista, koska mm. oman iPhone 4:sen kuvanlaatu on huomattavasti heikompi kun poikaystävän 4S:ssä. Toisaalta en haluaisi iPhone 5:sta ja ajattelinkin odotella tässä tietoa 6:sen julkaisusta, ennenkö teen mitään hätiköityjä päätöksiä. Olen nimittäin kuullut tuosta 5:sesta pelkkää negatiivista palautetta, jonka vuoksi en välttämättä sitä haluaisi..
Puhelimen keskusnäppäinkin on ollut jo vajaan vuoden aivan rikki ja sitä joutuu painamaan ainakin viidesti täysin pohjaan, että saan puhelimen ylinpäänsä pois näppäinlukosta 😀 Appsien avaus kestää aina vähintään 10sek.. Katsotaan nyt jospa tuo päivitys auttaisi asiaan, tai sitten vain uutta ostamaan.. Saa nähdä miten käy!
Onko moni hankkinut iPhone 5:sen? Onko teillä ollut ongelmia sen kanssa ja mikäli, niin millaisia? 🙂
Onko joku muu tuskaillut näiden päivitysten kanssa, vai onko vika vain minussa?

EDIT: Jippijeee, onnistuin sitten kadottamaan yhteystietoja lukuunottamatta lähestulkoon kaiken sisällön puhelimesta tuolla päivityksellä, vaikka ajoin varmuuskopion kahdelle koneelle.. Juupajuu! 8000 kuvaa sain onneksi jostain palautettua, mutta sinne menivät kaikki sadat ja sadat musiikkitiedostot, että näin! 😀 Onko kellään hajua, voiko niitä enää palauttaa mitään kautta?
iTunes väittää, ettei ostetuista löydy noita levyjä ja kappaleita, jotka olin puhelimeen ostanut. Ärsyttääää!

25 vastausta artikkeliin “iPhonen päivitykset, arghh!”

 1. Hei täällä toinen epätoivoinen! Varmuuskopioinnista huolimatta katosi päivityksen yhteydessä myös minun iPhone4:stani KAIKKI. Eniten jäi tosiaan harmittamaan ne kaikki ostetut biisit ja sovellukset, valokuvat sain kans pelastettua.

  Ah, ihana tekniikka! :DD

  1. Joo, en ymmärrä miten se varmuuskopiointi olisi muka pitänyt tehdä, että olisi saanut musiikin säilymään!! ÄRSYTTÄÄÄÄ!!!

 2. Ei mulla oo ainakaan elämäni ensimmäisen iPhonen (joka on siis vitonen) kanssa ollut mitään ongelmia.

 3. Mulla on tää iPhone 5 ollut nyt kolme kuukautta eikä mitään ongelmia! Tätä ennen oli kanssa iPhone 4 mulla, ja kyllä huomas eron just näissä sovellusten avaamisissa eikä keskinäppäimenkään kanssa oo ollut mitään ongelmia. Suosittelen kyl hankkimaan! 🙂

 4. mulla kanssa koneen itunes kehottaa päivittämään, mutta kun aloitan päivityksen se sitten herjaa että ei voida päivittää…. 😀 voi argh!!

  1. WTF!!!! AUTTOI!! 😀 olin ihan varma, että näppäin on vaan muuten kulunut, eikä tuo auttaisi mutta ihme on tapahtunut! kiitos sulle kovasti! 🙂

 5. Mä käytän icloudia varastoimiseen ja backuppaukseen ja se on kätevä! Hirvitti eka laittaa ne kaikki sinne puhelimenvaihdon yhteydessä, mutta hyvin se sujui ja uuteen puhelimeen sain kaikki tiedostoni takaisin.

  1. Mä en voi Applen kieliopille valitettavasti mitään 😀 Ihan itse en tuota ole keksinyt, ihan nimellä Iines tuon puhelimen nimennyt 😀 hahahah Laita palauttetta?

  2. Sen voi kirjoittaa kummallakin tavalla 😉 ja itselläni on iPhone 5 ja tää on paras !!

 6. Puoli vuotta ollut vitonen käytössä ja mun mielestä tosi hyvä. Ja hienompi kun neloset

 7. Ostin ekaksi älypuhelimeksi iPhone 5 hyvin pian sen ilmestymisen jälkeen, ei oo ollu mitään ongelmia, kaikki päivitykset oon aina heti päivittäny! Voi kyllä lämpimästi suositella.

  1. Pakko vielä kommentoida tähän IHAN aiheesta poiketen, mutta ihan huippukivahienoa kun jaksat vastata kaikille kommentoijille erikseen 🙂 tulee tosi hyvä mieli kun saa oikesti henk.koht. vastauksen kommenttiin!

  2. Voi kuinka mukava kuulla! Musta taas tuntuu, että unohdan välillä vastata kaikille, jos kommentteja kertyy moniin postauksiin, vaikka tavoitteena onkin vastata kaikille henk.koht 🙂 Kivaa kesää sinulle!

 8. iPhone vitonen ollu käytössä nyt viitisen kuukautta ja täytyy sanoa että on kyllä paras puhelin mitä oon koskaan omistanut! 🙂
  Poikaystävällä oli 4s ja ensin se haukku mun rakkaan vitoseni ihan täysin, mutta kuinkas kävikään lopulta… Nyt molemmilla vitoset ;D

  1. No ohoh! 😀 Hmm, täytyypi pähkäillä tuota vitosta ja odottaa hetki jos hinta vielä tippuisi, käy nimittäin niiiin hitaalla tuo nelonen päivityksestä huolimatta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.