Tiistain asu ja hiushöpinää

Huomenta! Olen nyt aivan tosissaan jumittunut tuohon mun ”hätänutturaan”, josta kerroinkin alkuviikosta. Pikkumyynä on menty nimittäin tässä koko viikon..Työkaverit alkavat varmasti kohta ihmettelemään, että nukkuuko tuo yksi nuttura päässään kun se pysyy päivästä toiseen 😉 Se nyt vain on niin helppo, kun saa kuivashampoon ja nutturakampauksen avulla pidennettyä hiusten pesuväliä aivan huimasti!

Hiukseni ovat tällä hetkellä nimittäin aivan järkyttävässä kunnossa ja tilasinkin pari viikko sitten Apteekkituotteet.fi:stä 180-kappaleen satsin Priorinia. Olen viimeiset 2 vuotta vetänyt vuosittain Priorin-kuurin ja huomannut eron aivan selvästi. Tällä hetkellä hiukset ovat katkeilleet tyvestä todella reippaasti ja hiusten ollessa auki, huomaa kuinka jakauksesta törröttää 4cm pitkiä hiuksen pätkiä. Mikä onkaan ärsyttävämpää kun pitää hiuksia jakauksella, kun jakauksesta törröttää haituvia sieltä täältä!! Aiempi postaukseni Priorinista löytyy täältä. Nykyäänhän tuo koostumus on uusittu ja mukaan lisätty myös biotiinia, mitä siinä vanhassa versiossa ei ollut.
Syyksi veikkaan hiusten vaalennuksen lisäksi sitä, että olen vuoden
aikana vaihtanut e-pillereita jo toistamiseen. Tällä hetkellä syön Diane
Novaa ja juuri sen jälkeen olenkin huomannut ensinnäkin hiusten
kuivuneen  ja aloitusvaiheessa lievää hiustenlähtöä (joka varmasti
selittää nuo parisenttiset hiuksenpätkät). Olenkin miettinyt tuon
vaihtamista, koska käsittääkseni kyseessä on melko korkeahormoninen
valmiste. 
Tietenkin noiden vaihtaminenkin on aina radikaali toimenpide
kun hormonitasot vaihtelevat, mutta mutta.. Täytyy käydä ammattilaisen
luona juttelemassa vaihtoehdoista. Ennen tuota söin jonkin aikaa
Yasminelleä, jonka myötä huomasin myöskin tuon hiustenlähdön ja parin
kuukauden käytön jälkeen jakaus oli myöskin täynnä 2cm pituisia hiuksen
tynkiä.. Onko kellään ollut näistä pillereista samanlaisia vaikutuksia?

Takaisin siihen asuun.. 
Päällä oli tiistaina Cheap Mondayn koralliset farkut, joita en ollut pistänyt jalkaani viimeiseen 2,5 vuoteen uskoen, etten niihin mahtuisi. No, toisinpa näköjään oli! 😀 Nuo Nellystä pari vuotta sitten tilatut Neela-kiilasandaalit ovat myös aivan paras ostos ja tilasinkin silloin muinoin nuo sekä mustana, että beigenä. 
Päässä taas nuo RayBanin lemppari-aurinkolasit, jotka löysin Saks 5th Avenuen Outletistä 50 eurolla!! En yleensä tee mitään varsinaisia löytöjä outleteistä, jotka ovat omasta mielestäni aikalailla täynnä semmoista tavaraa, mikä nyt ei ole vain mennyt kaupaksi (eli toisinsanoen rumia :D), mutta Saks 5th Avenuelta olisi tammikuussa löytynyt vaikka mitä. Noiden aurinkolasien lisäksi bongasin myös Moschinon nahkahansikkaat pilkkahintaan. Ja kyseessä oli siis Jersey Gardens-outlet New Jerseyssä.

Kai siinä tuli tarpeeksi höpinää yhdelle aamulle.. Nyt töihin!

20 vastausta artikkeliin “Tiistain asu ja hiushöpinää”

 1. itse olen syönyt monta vuotta jo yasminelleä. alussa taisi olla tuota samaa että jakauksesta törötti niitä hiustönöjä 😀 mutta uskoisin sen olevan ohimenevää sillä mulla ei ainankaan enää ole mitään tuollaista ja muutenkin pillerit sopineet hyvin 🙂

  1. Ne töyhtöt on jotain niin ärsyttävääää!! Ja juu, ainahan tuota vissiin ilmenee (tai no tietty yksilöllisesti) pillereiden lopetuksen ja aloituksen yhteydessä 🙂

 2. Voiskohan e-pillereillä tosiaan olla vaikutusta hiusten ohenemiselle? Multa on lähteny puolet tukasta, ja nyt kun mietin niin ei tilanne oo korjaantunu mitenkään huimasti, vaikka mun hiukset on hyvässä kunnossa…. Mä kyllä luulen että hiustenlähtö alko ennen pillereiden alottamista ja oon kyllä laihtunu yli 15kg.. Jos mun hiirenhäntä onkin kaiken summa..

  Oon kuullu että tollanen ns sotkunuttura on tosi vahingollinen hiuksille ja katkoo niitä tosi paljon.

  1. Juu tämmöistä olen kuullut! Mutta voihan takana olla tietysti aina jokin muukin syy. Ja eihän tuo nuttura onneksi tavallista ponnaria enempää rasita 🙂

 3. Suosittelen kokeilemaan Nuva Ringiä, eli ehkäisyrengasta. Siinä on 50% vähemmän hormoneja kuin Yasminellessa. Hormonit imeytyy paremmin ja tasaisesti(toisin kun pillereissä joissa hormonit tulee kertarykäyksellä) limakalvoilta verenkiertoon. Oon tykännyt ite tosi paljon!

 4. Mä liputan ehkäsylaastareiden puolesta. Alotettuani ne aluks oli vähän päänsärkyä ja aamuisin huonoa oloa mutta kuukauden sisään meni ohi. Mitään muita sivuoireita ei ole ollut. Monta vuotta siis Evra mua palvellut. Ja mikä parasta ettei tarvii joka päivä muistaa vaihtaa laastaria vaan viikon välein x3 ja sit viikon tauko. 🙂

 5. Ihana kesä-Iines! 🙂 Kääk, oon kade sun aurinkolasilöydöstä, just tollasia aavistuksen ylöspäin kaartuvia oon haeskellut. 🙂

 6. Mä oon syönyt jo seitsemän vuotta Yasminellea, eikä ole ohentunut pätkääkään.
  Eli kai tuo menee aika yksilöllisesti. Toivotaan et saat ratkasun tohon! Tsekkaa myös ruokavalio ja vitamiinien saanti, vaikka ne lienetkin jo tarkastanut. 🙂

  1. No sen ainakin huomaa, ettei ohentunut ole 😉 Juu vitamiinit yms ovat kunnossa. Yasminelle muuten ok, muttei toiminut menkkojen siirtämisessä..

 7. Oon kans syönyt noita samoja pillereitä kuin sä, enkä huomannut mitään muutosta hiuksissa. Muuten pillerit (kumpikaan) ei sitten sopinut mulle. Nyt syön Qlairaa, joka noudattelee normaalia hormoonikiertoa, eli että eri päiville on eri määrät hormonia. Ihan paras merkki tähän asti, ei mitään sivuvaikutuksia, jee!

 8. Eiksun blogissa aikanaan ollut just siitä, miten hormoniehkäisyt "syö" vitamiineja/hivenaineita kropasta ja sen takia kynnethiuksetiho voi huonosti? Niitä jenkkitutkimuksia muistaakseni kirjoittelit. Mitenköhän toi sit menee, auttaisko jos ottais superannoksia hivenaineita&vitamiineja (vai "syökö" ne silti ne) tai pienempi-hormoninen ehkäisyvalmiste (esim se rengas)?

  1. Juu kyllä oli.. Harmittaa että sorruin noihin uudelleen, pitää vissiin harkita taas uudelleen lopettamista kun on hiukset kuivaneet taas niin kovasti :/

  2. Mutta siis veikkaan, ettei "hivenaineövereillä" olisi mitään merkitystä, ei niitäkään varmasti terveellistä suuria määriä käyttää. Mutta sitten noissa pienempihormonisissa on sivuvaikutuksena esim tiputtelu (jos haluaa syödä pari-kolme) listaa putkeen, joten sitten toisaalta sama onko ilman vai niillä..

 9. Mulla on semmosta parin sentin tynkähiusta koko pää täynnä, ja oon miettiny syytä. Ja nyt hokasin, että vaihdoin pari kuukautta sitten pillerimerkkiä Melianesta Yasminelleen! Oiskohan tuossa sit se syy. Melianen kanssa rupesi vuosien käytön jälkeen tulemaan kauhea migreeni aina menkkojen alussa, joten oli pakko vaihtaa. Miksi Yasminelle ei toiminut sulla menkkojen siirtoon? Ite aloitin heti kaks liuskaa putkeen, ja meni ihan ok. Mut en kyllä ole sataprosenttisen tyytyväinen näihin… Oisin halunnu renkaan tai kapselin, mut lääkäri oli niitä vastaan. Pitää ilmeisesti mennä toiselle lääkärille…

  1. Siis ne eivät "pitäneet" menkkoja poissa jos söi 3 liuskaa putkeen, kahden liuskan jälkeen ne tulivat jokatapauksessa, vaikkei taukoa pitänyt.. varmaan juuri siksi, ettei noissa ole kovin korkea hormonipitoisuus. Mutta siis sitä parisenttisten hiusten törrötystä ilmeni nimenomaan noiden aloituksen jälkeen ja tuoteselosteessa mainitaankin mahdollinen hiustenlähtö!

 10. Mikä laukku sulla on noissa kuvissa? 🙂 Onkohan enää myynnissä/saatavilla missään… täydellinen sävy <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.