Valion pehmeä täyteläinen vs. Total 0% Kreikkalainen jogurtti

Hehkutinkin muistaakseni joskus iät ja ajat sitten täällä Valion (ei-enää-kylläkään-niin) uutta pehmeää täyteläistä maitorahkaa? Minusta on tullut tuon kyseisen maitorahkan varsinainen suurkuluttaja ja se kuuluukin jokapäiväiseen arkirutiiniin työpaikalla aamupalaa syödessä.

Ennen vannoin Skyrin vaniljarahkan nimeen, mutta nykyään tuota Valiota menee harva se päivä ja vielä pelkiltään! Ennen en olisi voinut kuvitellakaan syöväni maitorahkaa ilman mitään maustetta, mutta näköjään kaikkeen tottuu. Ja totuushan on, ettei tuo Valion ”pinkki rahka” ole lainkaan niin hapanta kun tavallinen rahka, jolloin se toki menee alaskin hieman helpommin 🙂

Olenkin varsinainen ravintotaulukkokyylä rahkojen suhteen kauppojen kylmähyllyllä. Olen huomannut esimerkiksi, että Skyrin rahkat mielletään usein varsin terveellisenä vaihtoehtona ja en toki kiellä, etteivätkö ne sitä olisi esimerkiksi tavallisiin jogurtteihin verrattuna. Suurimmassa osassa Skyreistä on kuitenkin huima määrä sokeria, mitä itse pyrin rahkoissa välttämään. Vanilja-Skyrissä (ja uudessa Kuningatarmarjassa, nami!) on muistaakseni tähän mennessä parhaimmat ravintoarvot, jos nyt vertaillaan näitä Skyrejä keskenään. Sokeri nyt tietysti on esimerkiksi tuossa Kuningatarmarjassa korvattu makeutusaineilla ja sehän on ihan henkilöstä kiinni, kuka välttelee sokereita, kuka makeutusaineita..

Samaan kategoriaan menevät vissiin nuo rasvattomina mainostettavat jogurtit, jotka sitten puolestaan sisältävät aivan järkyttäviä määriä sokeria. Omana henkilökohtaisena mielipiteenä rasva nyt on pienempi paha sokeriin verrattuna, mutta nämä nyt ovat noita perinteisiä mainostrikkejä, jotka saavat kuluttajat uskomaan (ravintotaulukkoa katsomatta) että kyseessä olisi sitä perinteistä tuotetta terveellisempi vaihtoehto.

Etten kuitenkaan täysin pääsisi kyllästymään tuohon Valion pinkkiin, olen löytänyt sen rinnalle kilpailijan Total 0%-kreikkalaisesta jogurtista!


Verrattuna Valion pinkkiin, on tässä 100g kohden 57kcal kun Valion versiosta löytyy 70. Proteiinia taas on per 100g tässä kreikkalaisessa jogurtissa 10,0g ja Valiossa 9g, hiilihydraatteja taas Totalissa 4g kun Valiossa 3,9g. Toki rasvaprosentti tässä Totalissa on 0, mikä tietty selittää tuon kalorieron Valion rahkaan. Toki nuo pari rasvagrammaa voivat pidemmän päällä auttaa pitämään paremmin nälkää ja olla eduksi paljon treenatessa!

Pinkin rahkan tavoin tuo kreikkalainen jogurtti on taivaallisen täyteläistä, eikä lainkaan löysän vetelää kuten tavalliset maitorahkat. Ja tähähän voi myös syödä pelkiltään! 😀 Tai sitten sotkea sekaan esimerkiksi mustikoita tai mitä ikinä keksiikään. Loistava korvike siis tuolle Valion rahkalle ja suosittelen muitakin rahkaihmisiä testaamaan tuota Totalin kreikkalaista.

Onko tuo Totalin kreikkalainen jo kenties jollekulle tuttu? 🙂

16 vastausta artikkeliin “Valion pehmeä täyteläinen vs. Total 0% Kreikkalainen jogurtti”

 1. mistä tuota jogurttia voi ostaa? 🙂 pitääkin kokeila molempia! onko sun mielestä toi 2.3% rasvaa paljon tommosessa?

 2. Maitorahka tökkii, vaikka laittais mitä joukkoon 🙁 Ehkä pitäis testata vielä tuota…ja Totalia kans!

  Skyriä syön, vaniljaa ainoastaan, jossa on makeutusaineita joo. Kai niitä pitäis vältellä, mutta enpä niitä hirveästi missään muussa "nauti". Jugurteissa on joo ihan hirveesti sokeria, joten en todellakaan sellaisia syö. Mieluummin otan tällä hetkellä makeutusaineet kuin sokerin.

  1. Mulla alkoi jossain vaiheessa tökkiä skyr..ja sitä on niin vähän! testaa ihmeessä noita! 🙂 Itsellä myös ennemmin makeutusaineet kuin sokeri.

 3. Täällä totalin ystävä, reilun vuoden jo lapannut suuhun 🙂 Ihan parasta mm. hunajan ja ananaksen kanssa..

  Sen sijaan valioa en ole vielä maistanut.

  1. Katselinkin pari viikkoa taaksepäin, että mikä tämä jättipönikkä on 😀 Pakko testata ja tuora Lidlin myös, kiitos vinkistä!

 4. Mä olin viime keväänä yhdellä kurssilla ja siellä meillä oli aamupalalla näitä Valion Olo -ruoansulatusjogurtteja. Otin jonkun jogurtin, oiskohan ollut Valio Olo valkoinen ja maistuu vaan tosi ällömakealle, kun siinä oli sokeria. Ärsyttää muuten, että kun ostaa kaupasta jogurttipakkauksen jossa on esim. 2-6 jogurttia niin se tuoteseloste on siinä pakkauksessa, muttei purkin kyljessä. Ja tuolla ei mun mielestä niissä purkeissa sitä selostetta ollut :(.

 5. Tota 0% Totalia en oo maistanutkaan. Sellaista missä oli hunajaa mukana olen maistanut ja se ainakin oli hyvää 😀

 6. Kreetalla söin aina Totalia hotellin aamupalalla. Päälle hunajaa ja saksanpähkinöitä. Njam! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.