Pienenpieni sairastaa

Hei ja pahoittelut pienestä blogitauosta. Tällä viikolla ei nimittäin ole sattuneesta syystä ole tullut vietettyä kovinkaan aikaa tietokoneen äärellä vaan lähinnä Pikku-Bixua hoitaessa leikkauksen jäljiltä. Rapsuttelin alkuviikosta Bixun masua, kun sormiin osui useampikin kova patti ihon alla nisien ympärillä ja seuraavana päivänä pieni kuskattiinkin sitten eläinlääkärin vastaanotolle. Bixulla ei ole ollut koskaan mitään vaivaa joka olisi vaatinut eläinlääkärillä käynnin ja itkeskelin koko tiistain huolesta.
Lääkäri suositteli suoriltapäin leikkausta, koska koiran pienen koon vuoksi pateista ei voitu ottaa koepalaa poistamatta osaa niistä ensin kokonaan. Keskiviikkona Bixu sitten leikattiin ja nyt odotellaan labratuloksia irtileikatuista pateista. Toivon niin kovasti, että ne olisivat pelkkiä rasvapatteja tai muita harmittomia, mutta odotellaan 🙁 Pieni on ollut niin ressukkana nämä pari viime päivää leikkauksen jälkeen ja toivon, ettei toista leikkausta tarvittaisi, koska kaikkia patteja ei saatu yhdellä kertaa poistettua.

Tehtiin Beelle itse suojapuku vanhoista vaatteista, ettei se pääsisi nuolemaan leikkaushaavaa. Helsingistä kun on näköjään aivan mahdotonta löytää pienen koiran valmista haavapukua! Viime yönä oli ensimmäistä kertaa suojakaukalo päässä, josta tyttö ei tykkää sitten yhtään. Pieni alkoi täristä heti kun kaukalo laitettiin päähän ja yöllä saatiin kerran rauhoitettua koira nukkumaan se päässä, kunnes heräsin aamulla ja pieni istu olohuoneen lattialla taas täristen 🙁
Jännitellään nyt niitä eläinlääkärin tuloksia ensi viikkoon asti.. Tuli lisäksi ensimmäistä kertaa käyttöä Bixun vakuutuksellekkin, joka näköjään korvaa 25% omavastuun jälkeen kuluja vain 500 eurolla per 180päivää. Mutta luojan kiitos on eläinvakuutus olemassa, tällä viikolla on ehtinyt mennä nimittäin jo 600 euroa lääkäriin ja lääkkeisiin. Ja toivotaan kovasti, että turhaan!!
Mutta nyt jatketaan köllöttelyä, pientä toipilasta ei nimittäin saa jättää yksin <3

14 vastausta artikkeliin “Pienenpieni sairastaa”

 1. Voi ei. Tsemppiä Bixulle, ja pikaista paranemista leikkauksen jäliltä! Toivottavasti oli vaan rasvapatteja ja asia ois tuolla selvä.

 2. Tsemppiä Bixulle, toivottavasti selvisitte säikähdyksellä!
  Oma rakas 5v. koirani käyttäytyi noin kuukausi sitten yhtäkkiä todella oudosti (aina ennen ollut terve). Oksenteli, maha meni ihan kovasti ja käveli ulkona kuin vanhus, kun normaalisti viipottaa kaikkien edelle (itselläni siis kaksi muutakin koiraa). Eniten ehkä säikähdin, kun ulkona meni itsekseen muiden luota pois ja kyljelleen makaamaan heinikon sekaan. Ensimmäinen ajatus oli väistämättäkin, että nytkö se menee tonne kuolemaan. Ei muutakun koira syliin ja sisälle, jossa sitten seurailin tilannetta. Hetken päästä jo alkoi häntä heilumaan ja olemaan muutenkin normaali ja uskalsin lähteä töihin, kun pari tuntia sitä ensin seurailin. Onneksi vastaavia kohtauksia ei oo enää tullut, mutten vieläkään tiedä mikä tuon aiheutti..

 3. voi kurja : toipumisia brixulle. toivottavasti ne oli pelkkiä rasvapatteja. se on ihan kauheaa kun oma koiravauva sairastaa :

 4. hei mitä kokoa se sun D.Brandin takki on ja onko ollut hintansa arvoinen:-)?

 5. Toivottavasti ovat harmittomia! Ja voimia sinulle, kyllä se ottaa omistajallakin koville, huolehtiminen ja hoitaminen. -loomis

 6. Mulla on 5v alaskanmalamuuttiuros jolta löysin keväällä suusta pikkurillin paksuisen patin. Se poistettiin ja tutkittiin oli hyvänlaatuinen kasvain. Pelästytti kyllä meidät, toivottavasti Bixullakin on jotain vähemmän vakavaa ja toipuu nopeasti.

 7. Voi ei! 🙁 Tsemppiä teille kaikille sinne! Ja Bixulle pikaista parantumista.<3 Meidän Saralta poistettiin 8-10-vuotiaana kahdella leikkauskerralla nisäkasvaimia. Kaikki olivat hyvälaatuisia. Ja leikkauksista toivuttuaan Sara on elellyt oikein makoisaa hauvaelämää. 🙂

 8. Tulipa huolestunut olo sun ja söpöliinin puolesta. Toivon, että sun elämän kumppani toipuu pian! Peukkuja pidellään! T. R

 9. Voi pientä, paranemisia sinne! Sitä meinaa aina tulla itku kun koira pitää nukuttaa, vaikka ois vaan vaikka lonkkakuvaukset tjmv. kyseessä. Tuosta suojakaulurista tuli mieleen, että niitä on myös semmosia ilmatäytettäviä kaulureita, jotka muistuttaa vähän sellasta niskatyynyä, mikä on varmasti koirankin mielestä mukavampi kuin sellanen jättimäinen tuubi. Kaveri totesi sen olleen ihan toimiva. Mutta toivottavasti ei ole teilläkään jatkossa enää kauheasti tarvetta sellaiselle 🙂

 10. Varmaan on nisäkasvaimia, mutta ne voi olla hyvälaatuisia, kuten tuossa joku sanoikin. Niissä on vaan uusiutumisriski aika suuri :/ oli sitten hyvä- tai paha-laatuisia. Toivottavasti ei ole niitä pahalaatuisia nyt ainakaan.

 11. Moi Iines!
  Joko oot saanut tulokset Bixun pateista?
  Meillä on sama homma edessä ens viikolla 🙁 Meidän 2,5-vuotiaalta kääpiöpinseriltä löytyi patti alimman nisän kohdalta ja huoli on erittäin suuri 🙁
  Vappu steriloitiin vuosi sitten ja mä todella toivoin etten olis koskaan enää joutunu kokemaan nukutetun ja leikatun koiran heräämistä ja toipumista. Se on kamalaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.