Ostoksilla ja pohdintaa ”halpisvaateketjujen” hinnoittelusta

Kunnon 12h yöunien jälkeen kyllä kelpaa siemaista omatekoista lattea ja aloitella rauhassa sunnuntai-päivää. Tapasin eilen vanhaa ystävää ja tämän parikuukautista vauvaa, jotka tulivat Tampereelta moikkailemaan. Ja sain lisäksi rikottua eilen mun pitkään sujuneen ”Suomi-ostoslakon” ja vähän  innostuin seilailemaan Zarassa ja Ginassa. Näin Ginan tv-mainoksessa joskus pari viikkoa sitten superkivan mekon, jota lähdin sitten metsästämään.. Ja löytyihän sieltä jotain muutakin!
Lähiaikoina olen jutellut parinkin kaverin kanssa Zaran hinnoista, jotka on omasta mielestäni nykyään aivan pilvissä!! Viimeksi kävin Zarassa joskus kesän puolella etsimässä tuolloin jotain hihatonta toppia käytettäväksi farkkujen kanssa, mutta 40 euroa topeista sai jättämään ne polyesteriretkut aivan suosiolla hyllyyn. Toppi. Tekokuitua. 40 euroa. !!! Olin eilen nimittäin lähellä mennä tuohon samaan ansaan ja kiikuttelin kädessäni lähestulkoon tunnin spagettiolkaimista mustaa toppia, hinta 35,95. Luultavammin tismalleen samanlainen toppi olisi roikkunut Ginan tai H&M:n rekissä puolet halvemmalla. Katselin Zarassa myös paljettineuletta, joka oli toki ihana, mutta josta olisi saanut pulittaa 60 euroa. Löysin sitten vastaavanlaisen Ginasta 25 eurolla 😀 
En missään nimessä väitä, ettenkö Zaran vaatteista pitäisi. Päinvastoin
rakastan niitä, etenkin Zaran takkeja. Pakko kuitenkin sanoa, ettei se
hinta aina kuitenkaan vastaa laatua ja varsinkin näin pitkästä aikaa kaupoissa kierrelleenä nuo hinnat pistivät vielä enemmän silmään ja kummastuttamaan. Siltikin sorrun varmasti monien muiden tavoin maksamaan sen 40 euroa kivasta keinokuituisesta harsopaidasta jatkossakin, koska…onhan se niin nätti 😉
Kivat työnilkkuritkin löytyi! 🙂
Muinoin Gina Tricotissa itse työskennelleenä omasta kaapista löytyy vieläkin huisi määrä kyseisen puljun vaatteita, jotka eivät ole tässä vuosien saatossa menneet oikeastaan miksikään. Voin oikeastaan sanoa, että olen lähiaikoina tehnyt parhaimmat löytöni juuri Ginasta. Farkut ovat aivan parhaita (ja mikä huippua, niitä saa pituudessa 30″!!), samoin perustopit. Ginan Organic cotton-paidat ovat lisäksi myös aivan parhautta! Pointin nyt kai piti olla se, että kaikkein halvimpienkin ketjujen valikoimista voi löytyä vaikka mitä helmiä.

Halpaketjujen tuotantotapoihin ei ole tarkoitus tällä postauksella ottaa kantaa, vaan lähinnä pohtia tuota hinnan ja laadun suhdetta. Ennen kun tuppasi löytämään ihan halpaketjuistakin niitä 100% puuvillaa-löytöjä enemmänkin, mikä tuntuu nykyään olevan aivan mahdotonta! Tai sitten syy on vain etsijässä. 
Kalliimpienkin merkkien vaatteita lähiaikoina katselleena on kiinnittänyt enemmän ja enemmän huomiota juuri materiaaleihin ja siihen, ettei se kalliskaan ”laatutuote” tosiaan enää takaa sitä, että tuote tosiaankin olisi laadukas. Tuntuu, että jokaisen vaatekappaleen materiaalilappuseen on nykyään naamioitu jokin polyesterisekoitteen hieno termi, mikä on sinänsä harmi. Mistä nykyään löytää ihan oikeasti esimerkiksi ne hyvät täysin puuvillaiset peruspaidat?
Ovatko muut huomanneet kyseistä ilmiötä?

11 vastausta artikkeliin “Ostoksilla ja pohdintaa ”halpisvaateketjujen” hinnoittelusta”

 1. Zara on kyllä ihan sikapossuhintainen laatuunsa nähden :/ Kaverilla ovat kaikki sieltä ostut kengät hajonneet kaikki alle vuodessa.

 2. Mä tykkään itse ihan hirmuisesti Ginan vaatteista, mutta etenkin farkuista jää useimmiten lahkeet lyhkäseks. Oon lähemmäs 177cm ja pitäis pituus olla 34" mutta harvoista farkuista siellä sitä pituutta löytyy.. 😀

  Niinjoo ja tilasin kans itelleni sen nine cloudin suoristusraudan, jipii! Ootko ollut vielä tyytyväinen rautaan? 🙂

  1. Ohoh! Kerrankin näin päin ongelma, omasta mielestä noita 34 taas löytyy kaikkialta!

   Mutta Cloud nine on aivan paras, olen ollut maailman tyytyväisin, onnittelut valinnasta 🙂

 3. Mä kans Zarassa välillä järkytyn niistä hinnoista 😀 Koska niinku just sanoit, niin Hennesiltä tai Ginasta löytyy yleensä vastaavia tuotteita tyyliin puolet halvemmalla.

  Ja siis joo todellakin välillä tulee huomattua vähän noissa kalliimmissakin merkeissä, että sinne on just "naamioitu" (:D) polyesteria. Ei kiinnosta maksaa sit vaan merkistä, jos laatu on melkein samaa kun halpakaupoissa yms.

 4. Joo, oikeesti esim.just h&m vetää kyl korkeimmat pisteet. Sieltä ostettuja perustoppejakin saa pitää nin paljo ku lystää ja pestäkkin vielä, eikä ne mee mikskään… Toisinku joku Seppälä on mun mielestä menny ihan kuraks laatunsa puolesta.

 5. Mistä noi nilkkurit on? Näyttää just täydellisiltä, mitä oon itekin ettinyt.

 6. Kävin eilen Vilassa ja pysähdyin katsomaan yhtä paljettineuletta, jossa hintalapun vieressä komeili toinen lappu jossa mainostettiin että paita on villaa. Pesulapusta selvisi että sitä oli paidassa suuret 6%. Pöyristyttävää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.