Bataattilohkot uunissa

Pähkäilin eilen kaupassa, että mitä suhteellisen helppoa ja nopeaa syötävää sitä kyhäilisi lauantain kunniaksi. Vihanneshyllyllä osuivat silmään sopivasti bataatit ja keksin sitten, että jos sitä kokeilisi tehdä uunissa bataattilohkoja! Ennen käytin ahkeraan bataattia lähinnä uunijuureksiä tehdessä ja oma kantani on se, että bataatista joko tykkää tai sitten ei. Voisin kuvitella, ettei ”makea peruna” houkuttele ihan jokaista, mutta itse tykkään hurjasti!! 

Bataateissa on se, että varsinkin isoja bataatteja on aina ihan täysi tuska yrittää pilkkoa!! 😀 Siinä saa useimmiten hien otsalle, hahah!

Pilkoin batskut siis lohkoiksi, heitin kulhoon oliiviöljyä, yrttiseosta (Provencen yrtit tms) ja pirusti suolaa. Sitten sekaisin vaan ja pellille. Paistoin uunin keski/ylätasolla noin 25min 225c. Toisessa löytämässäni paisto-ohjeessa sanottiin 20min ja toisessa 30min, joten tuo 25min taisi olla passeli.

Dippailtiin lohkoja kermaviilidipissä, niin hyvää!
Suosittelen testaamaan, jos miettii tavallisten lohkoperunoiden tilalle jotain pientä vaihtelua. Alkoi heti tehdä mieli taas näitä…
Ps. Ylihuomenna joulu!!

2 vastausta artikkeliin “Bataattilohkot uunissa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.